Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Kada se stavi onaj CF root, izgubi se melodija prilikom paljenja telefona... ima slike a nema tona :)

Nije da jako smeta, ali mogli su i bez toga

Upravo tako. Mislio sam na jezik telefona. :) Hvala vam

RGTI da li pod srpskim misliš samo na srpski swype (jer to ima ) ili misliš i na jezik telefona (a to nema jer nije napravljena verzija gingerbreada za naš region još).

Da li znaš gde podešavaš jezik swype-a ?

Well guys we are set to release it soon . Need some suggestions on the name.
I am leaning towards GalaxySensation.
This rom is a full new port and is Gingerbread. We just need some compiling of update scripts by kenia to mk the rom flashable and it will be in no time.

dobijamo gotovo funkcionalan sense rom kroz koji dan :)

gdje da nadjem usb drivere za galaxy na 2.3.3. za win 7?
Skinuo sam goolge update usb rev 4 ali opet nece?

Poslednja izmena:
Jel ima neko problem sa titlovima preko tv-a! Pre update_a na gingerbread sve je radlo normalno! Imao sam prikaz titla na tv_u preko tv-out kabla! Sada na gingerbread_u samo video! Na telefonu se prikazuju titlovi, a na tv_u ne! :(

Ja nisam ni ulazio u tu temu. Mislio sam da su je prvobitni devovi napustili...

pa jesu....ali pre par meseci su neki drugi likovi nastavili sa radom i evo uspeli su nekako uz pomoc cm7 kernela da otklone vecinu problema po njihovim recima, znaci ocekujem da ne radi samo ono sto i dalje ne radi u cm7...sto znaci da ce rom biti za everyday use

Slinuo sam Gingerbread-GT-I9000-dev-kernel+hacks
Kako da podesim ODIN da ubacim ovo, jel moze neko da mi kaze sta treba da bude cekirano?
Skinuo sam i CF-Root-XW_XEE_JVB-v3.1-CWM3RFS. I kako i ovo da ubacim u Odin?

i je li ima potreba da oboje stavljam preko Odina ili mogu odmah ovaj prvi st je neko postovao, sto ima i voodoo u sebi?

I ako moze ko da objasni kako da unacim onu crt animaciju.
Hvala unaprijed;) znam da sam dosadan:)))

@edit - Ubacio sam stock + voodoo i sve extra radilo.
Kad sam ubacio crt off preko cwm nece da se uplai, vrti onaj logo i nista. Zna li ko link ka provjerenoj crt off animaciji i kako da je ubacim?

Poslednja izmena:
Uspio:)
Treba imati CWM 3 za crt off, a ovaj voodoo kernel sto neko prije postavi je bio 2.5.nesto... Sad sve sljaka

Evo i mene konačno. :d (širok osmeh bez zlatnog zuba). "Navučen" na android os, počeo sam intezivno da koristim Linux Ubuntu, najpre 10.10, a sada i verziju 11.04. To sam napisao jer android ide na linux kao kec na desetku jer su skoro jedno te isto. Usb drivere u startu zaboravite jer vam nije potebna dodatna instalacija, iščitavanje sa telefona i učitavanje na telefon ide daleko brže nego na Windows-u. Za flash se mora koristiti heimdall.
Nova tema koja će se pojaviti za par dana a meni deluje fino - neko se neće složiti i biće mu šarena (JVB): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1034144
5 Lockscreen MOD, CRT Off Animation, Extended Power Menu, Overscroll Glow and Battery Percentage (JVK, JVB): http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1036859

Taj drugi link kod mene ne radi u potpunosti
Crt animacija i procenat baterije rade ali lockscreen i dalje radi samo onaj stock samsungov...

Kada imas jedan zipovan veliki tar fajl onda on ide samo u PDA. Kada imas tri odvojena tar.md5 fajla oni idu u svoje namenjeno polje, obicno u njihovim imenima pise pda, csc i modem tako da znas gde koji ide.

edit:

Aha, pitas za root, sad tek vidim. Samo taj tar fajl stavis u PDA i nista drugo ne cekiras, start i uradi za par sekundi i to je to.

Poslednja izmena:
Hvala care. Uspesno obavljeno :) cheers
Kada imas jedan zipovan veliki tar fajl onda on ide samo u PDA. Kada imas tri odvojena tar.md5 fajla oni idu u svoje namenjeno polje, obicno u njihovim imenima pise pda, csc i modem tako da znas gde koji ide.

edit:

Aha, pitas za root, sad tek vidim. Samo taj tar fajl stavis u PDA i nista drugo ne cekiras, start i uradi za par sekundi i to je to.

Jel kompikovano to deodexovanje? Koliko sam citao vecina custom romova su deodexovani...

Poslednja izmena:
Ok, od danas sam zvanicno i ja jedan od vas. :p
Kupio sam konacno tel i prvi utisci su da je neverovatno lagan i tanak(no homo:D), zatim crna je neverovatno crna, ko da je iskljucen telefon maltene, brzina samog telefona je takodje a svaku pohvalu barem meni koj sam presao sa iphone-a 3g na ovo, browser market, sms i sto me je najvise od svega nerviralo na iphone-u je cekanje od 10 sekundi za ulazak u najobicniji imenik ili SMS, ovde sve prosto leti.
E sad, da li ce tako biti kad napunim telefon kojekakvim aplikacijama widgetima i ostalim stvarima videcemo.
Ipak ima i mana, izrada je mogla biti bolja, "plasticni"osecaj je nesto na sta treba odredjeni period navikavanja svakako, takodje imam osecaj da kao da je telefon supalj, al dobro to je verovatno uticaj jabuke, tako da kad prodje period navikavanja mislim da cu biti zadovoljan 100%.
Polako citam temu i provaljujem kako sta ide, na telefonu je
Firmware version:
2.6.29
Baseband version:
I9000XJPK
Kernel version:
root@SE-S603#2
Build number:
ECLAIR.NEJG3
Iskreno, ja sam zadovoljan kako telefon radi, brzinom baterijom i ostalim.
Sad bi vas zamolio da mi kazete da li ga flesovati il kako se to vec zove u Android svetu, ili zadrzati ovako?
Naravno imacu jos sijaset pitanja ali polako, zabava je tek pocela.
Over&out
:wave:

Poslednja izmena:
Jel primetio neko da mu se desava kad upali pocket data (internet preko mreze) da je nedostupan za pozive?? To sam upravo provalio da se desava kod mene.... Doc's js8 rom, zsjpg modem,hardcore k13e 250 hz kernel
Solved :D...- ako nekome bude trebalo- Modem je bio u pitanju...Probao sam posle JPG modema JPE modem ,i sa njim isto...ali je JVE modem resio zagonetku ;)

Ok, od danas sam zvanicno i ja jedan od vas. :p
Kupio sam konacno tel i prvi utisci su da je neverovatno lagan i tanak(no homo:D), zatim crna je neverovatno crna, ko da je iskljucen telefon maltene, brzina samog telefona je takodje a svaku pohvalu barem meni koj sam presao sa iphone-a 3g na ovo, browser market, sms i sto me je najvise od svega nerviralo na iphone-u je cekanje od 10 sekundi za ulazak u najobicniji imenik ili SMS, ovde sve prosto leti.
E sad, da li ce tako biti kad napunim telefon kojekakvim aplikacijama widgetima i ostalim stvarima videcemo.
Ipak ima i mana, izrada je mogla biti bolja, "plasticni"osecaj je nesto na sta treba odredjeni period navikavanja svakako, takodje imam osecaj da kao da je telefon supalj, al dobro to je verovatno uticaj jabuke, tako da kad prodje period navikavanja mislim da cu biti zadovoljan 100%.
Polako citam temu i provaljujem kako sta ide, na telefonu je
Firmware version:
2.6.29
Baseband version:
I9000XJPK
Kernel version:
root@SE-S603#2
Build number:
ECLAIR.NEJG3
Iskreno, ja sam zadovoljan kako telefon radi, brzinom baterijom i ostalim.
Sad bi vas zamolio da mi kazete da li ga flesovati il kako se to vec zove u Android svetu, ili zadrzati ovako?
Naravno imacu jos sijaset pitanja ali polako, zabava je tek pocela.
Over&out
:wave:

Eclair ti je odavno otisao u zaborav. Posle imas froyo (2.2) i sad se pojavio gingerbread (2.3), koji svi mi furamo. Ova dva su daleko bolja i naprednija u odnosu na eclair, tako da moras da flesnes tel sa novim fw.

Kao sto svakom novom vlasniku sgs kazem, pa i tebi pravac XDA forum

Ušao mi ovaj fon u svidjanje, pa reko da se zapljunem na temu .... nije loša ponuda u Telenoru ... kad istekne obaveza, možda se odlučim za njega.

Eclair ti je odavno otisao u zaborav. Posle imas froyo (2.2) i sad se pojavio gingerbread (2.3), koji svi mi furamo. Ova dva su daleko bolja i naprednija u odnosu na eclair, tako da moras da flesnes tel sa novim fw.

Kao sto svakom novom vlasniku sgs kazem, pa i tebi pravac XDA forum

Slazem se, @nicone koristi malo (nekoliko dana) 2.1 pa kad redjes na 2.3 tek ces videti sta je brzina... ;)

Zanimljivo vrlo, evo ja sam skuvao sebi bas jedan , probacu kada uradim backup postojeceg...

Interesuje me koji modem preporucujete ,ondnosno kako vam se pokazao XXJPY? Ja ga trenutno imam po default-u, ne bih da ga menjam , ali me interesuje da li se neki drugi bolje pokazao?

JPY je ok, ako ti radi posao ne diraj ga.
ROMKitchen je dobra solucija ali Doc's ROM ima (ili je imao) problem koji se ogleda u cudnom usporenju tokom vremena. Ne znam kakvo je stanje sada, ja sam koristio ROM-ove iz kuhinje dok je JS5 bio aktuelan.

Nazad
Vrh Dno