Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Kao što sam rekao telefon je uzet u Telenoru na nekakav dvogodišnji ugovor (neznam kako se zove paket) uglavnom mesečna globa je oko 2500 Dinara, plus oko 8100 Dinara u gotovini prilikom preuzimanja telefona. Što mu izađe 68100 dinara na dve godine i to ako ni jedan mesec ne probijete limite.
Ovo sve govori o piscu.

JVK modem slabije vata signal (tj. pokazuje manje crtica e sada nisam gledao koliko je signal jak u procentima). Ja wifi koristim samo kući tako da nisam u mogućnosti da dam ocenu, neko ko koristi wifi i drugde može bolje od mene da kaže.
Uh tek sam sada pročitao ono za zvuk i ekran. Pre neki dan kada je padala kiša koristio sam telefon napolju, ekran je bio ceo prekriven kapljicama (nemam nikakvu foliju) i radio je potpuno normalno, a za zvuk ne znam da li misli na zvučnik ili slušalice. Ako misli na zvučnik nije neki prejak zvuk ali je u svakom slučaju bolji od bilo kojeg htc-a, a ako je mislio na slušalice totalno je bespotrebna dalja rasprava galaxy s razbija, imate voodoo sound koji razvali one jadne stock slušalice da im nije dobro.

Poslednja izmena:
Ovako..

predlazem da instaliras najnoviji officijalni gingerbread
link za verziju sa bootloaderima sa csc fajlom NEE http://www.multiupload.com/ZYSFTX1DV9
Ako je ovo verzija sa 3 fajla (pda, csc i modem) onda ubaci i pit 512 i obavezno obelezi repartition. Takodje, posto ovaj firmware ima bootloadere, zakaci opciju phone bootloader update.
Javi da li je to sredilo stvar

alexa ništa od ovoga,znači završi flešovanje i kada pokrene onu listu update sve prijavljuje ne može Cant mount itd i i dalje je isto kada uključim telefon dodje do onih slova Samsung galaxy S GT I9000 i posle nekoliko sekundi crni ekran ponovo slova i tako se samo restartuje..:wall:

Evo idem da se roknem što je neko napisao nešto u vezi šljamsunga galaxy s, ja sam ljubitelj androida ne samsunga i neke marke u globalu (mada mi je ovo prvi samsung telefon (verovatno i zadnji)).

Pridružujem se tebi telep (mada mi je ovo prvi samsung telefon (verovatno i zadnji)) meni je treći doduše ali evo sa I8000 omnia II nikad nemam problema a sa i7500 sam imao i evo sada sa I9000 tako da teško da ću kupiti više samsung.

Meni wifi super radi, imam onaj 520c ruter koji sam dobio od Telekoma, signal sa njega hvatam napolju na nekih 50 metara od zgrade što je po meni fenomenalno. Na faksu ga isto koristim i super funkcioniše. Jako se brzo uhvati signal kad ga uključim, za reda 1-2s. A ne znam o kojim čačkanjim pričaš?

alexa ništa od ovoga,znači završi flešovanje i kada pokrene onu listu update sve prijavljuje ne može Cant mount itd i i dalje je isto kada uključim telefon dodje do onih slova Samsung galaxy S GT I9000 i posle nekoliko sekundi crni ekran ponovo slova i tako se samo restartuje..:wall:

Nisam se upuštao previše u problematiku ali tebi je možda otišla memorija. Ako si skinuo rom koji treba da se flešuje sa pitom i dalje ne radi (pretpostavimo da si uradio sve kako treba) nemam pojma šta je osim da je problem sa memorijom.

***a...
Secam se da sam video kod instalaicje darkija da se tako nesto moze pojaviti i da samo treba restartovati telefon.
Da li si probao factory reset?
ukucaj na googlu taj problem koji imas pa ozda pronadjes neke bolje odgovore

Hvala, to me zanima jer jedan lik hoce da uzme polovan galaxy s, a uslov je sto bolji WiFi, navigacija i slicne ''ozbiljnije'' funkcije..

Mali off, ali ko je na sk forumu, neka baci pogleda na review galaxy s-a, jedan od moderatora radio :)
Npr Telep i Gizmor ce biti odusevljeni :d
Morao sam da odreagujem i borim se sa onolikim elementarnim neznajem, sramota za jedan ozbiljan IT forum..

Koji genijalac. Prva stvar koja se od moderatora ocekuje je da poseduje neko osnovno gramaticko znanje, a ne bi skodilo da ima i znanje o onome o cemu pise. Poenta je da svako moze da napise review o necemu, samo na kraju toga treba da se vidi koliko taj review ima smisla, a ovaj bas i nema puno. Ajde da kazem da je navodio prave mane Galaxy S-a, pa i da kazem, ali on je uzeo cak i odlicne stvari kao sto je kamera, kvalitet zvuka i WiFi i predstavio ih kao lose. Pobogu, svoj WiFi signal hvatam od ortaka koji je u zgradi preko puta moje, kroz drvece na nekih 100m vazdusnom linijom. Ruter Pirelli telekomov onaj sa dve antenice. Ne znam o cemu lik prica. Evo gde je njegov prozor slikan sa moje terase.

NG1eR.jpg

Inace signal po kuci je fenomenalan.

Takodje nemam nameru da se potresam nekim likovima koji pisu lose o samsungu. Od njihovih proizvoda imam frizider, televizor i ovaj telefon, i sve radi kako treba. To sto ja smatram da je Samsung dobra kompanija, ne moraju ostali da se sloze. Svako ima svog favorita. Kada sam kupovao i televizor i telefon gledao sam najbolju stvar ulozenog i dobijenog u tom trenutku, ispostavilo se da je u oba slucaja to bio samsung. Eto toliko.

Naravno, slazem se. Nije u pitanju Samsung nego neozbiljnost, nije to napisao neki novi clan nego moderator, i sto je najgore pojedinci mogu da se ''uplase'' modela iz te klase i njihove cene.
Ne verujem da je pristrasan, fazon htc a ne samsung fan, ali sam ubedjen da bi jos gore ocenio htc desire hd.

A Galaxy s i Desire HD su pojmovi koji odredjuju android danas i najbolji telefoni iz klase, svi znamo nedostatke desire hd [losija kamera, autonomija itd] kao i prednosti ali ovako nestrucan review nije ni za skolske novine :d
Al dobro, boze moj, da ne sirimo polemiku.. a nesto mislim da ce preduzeti mere protiv mene ''tamo'' :) Zbog ovoga.
Long live android, bada, galaxy s i htc i sve dobre kupovine ;)

Haha i ja sam procitao to sa SK :)
I mogu vam reci da mi nije bilo sve jedno, pogotovu kad se lomim izmedju ovoga i 3gs-a.
Ali ipak na drugim mestima i drugim opisima ipak je vise hvala nego zamerki.
Samo to oko wifi i gps mi nije sve jedno posto nameravam i jedno i drugo da koristim podosta :S

3gs nema sta da trazi pored galaxy s.
eto vidite, zato sam onako reagovao, i da je test bilo kog telefona bio onoliko nestrucan, povrsan i pun netacnih informacija isto bih uradio. Kako neko da se odluci za ovaj telefon ako slucajno procita slican test?
Ne brini za WiFi i GPS, gluposti a i pretrazi temu i sve ce ti biti jasno ;)

Nisam se upuštao previše u problematiku ali tebi je možda otišla memorija. Ako si skinuo rom koji treba da se flešuje sa pitom i dalje ne radi (pretpostavimo da si uradio sve kako treba) nemam pojma šta je osim da je problem sa memorijom.

telep ako je otišla memorija šta znači nema popravka ili ima popravka,za u kantu,za ukras?:crash:

Pitanje:
na samfirmware se pojavila 3 JVB FW-a!
Koji od njih instalirati?
Koja je razlika među njima: JVB vs JVB NEEJV3 vs XEEJV3?
Da li je procedura ista kao i do sada (preko ODINa)?

Znas koliko mi je trebalo da nadjem koje su razlike izmedju njih? 30 sekundi, kopirao sam ovo tvoje JVB vs JVB NEEJV3 vs XEEJV3 i dodao rec difference u google. Ne bih da se pravim pametan, ali barem odradite jedan google search pre postavljanja pitanja na forumu :)

CSC: NEEJV3 or XEEJV3 (Only difference between NEE and XEE is the CSC code)

"They are all Scandinavia, no difference beside that you can buy a Phone in Scandinavia and you may end up getting an NEE or an XEE, that is all the difference that I could find between them, this is why they have the same PDA and Modem and only a different sales-code(CSC)."

Naravno, preko Odina, cega drugog.

Da ti skratim muke izvoli ovaj link koji ima odvojene fajlove za JVB, pda, modem i csc, valjda si skapirao proceduru do sad http://www.multiupload.com/ZYSFTX1DV9

Ovo ti je link za verziju sa bootloaderima, to je ako prelazis sa nize verzije na 2.3.3 pretpostavljam da to tebi upravo treba.

Ne stavljas nikakav PIT fajl i ne cekiras re-partition, uostalom evo ti guide ovde http://www.theandroidsoul.com/how-to-install-xwjvb-gingerbread-rom-gaalxy-s/

^Ok... hvala na ovako iscrpnom odgovoru. Uradio sam sve po tvom tutorialu :)
Elem, koji root može da se ubaci? CFROOT?

Sad ću da testiram ovaj ROM... Baš me zanimaju novine... :)

Trenutno mi nista nije jasno sta pricate.
Jedva cekam da mi postane razumno.:d
Jos malo, jos samo malo hihihi

Svako od nas je jednom bio noob :) . To je normalan period kroz koji svako mora da prodje pri posedovanju ovakvog telefona. E sad, da li cete ostati noob ili ne iskljucivo zavisi od vase posvecenosti stvari, konkretnom cackanju, isprobavanju, citanju xda foruma i ovog foruma :D

Poslednja izmena:
Kakva je vama situacija sa jvb? Meni ubija bateriju. Jvk je mnogo bolji što se tiče baterije

Ima li neko preporuku za modem, generalno mi je u interesu sto duze trajanje baterije?

Uuu, odlično, objavili source za GB! To znači da će supercurio da baci magiju ovih dana. :)

Nazad
Vrh Dno