Bojim se da ti mene nisi razumeo. Niko ne prica o upmix kvazi dolby dts faktorima simulacijama popaljenim na kartici ili reciveru pa to pusteno na stereo. Ja pricam o najnormalnijem neprocesiranom sto bi se reklo default izvornom stereo zvuku iz filma, koji saljes direktno u stereo pojacalo, bez ikakvog farbanja. Veruj mi da nisu budale oni iz Holivuda kad smixaju film u stereu. To je kao smrt ozbiljna produkcija. Osim ljudi koji imaju preskupe stereo sisteme, manje vise svi tv uredjaji su 2.0. Kad u Holivudu smixaju stereo, to na ozbiljnom stereu zvuci savrsheno. Niko se tu ne *****ava. Sira je i lepsa zvucna slika nego na dva z5500 sa popaljenih 12 zvucnika. A o vokalima tek da ne govorim. Treba to cuti pa komentarisati. Kakav center speaker...
Pravi benefit od 5.1 varijanti je kad su jeftini zvucnici, pa ih popalis da gruva svih 5 pa za relativno male pare dobijesh pocetnicki wow efekat. Takodje, treba imati normalnu dnevnu sobu, da 5.1 ima pun potencijal. Dosta stvari tu diktira velicina sobe. Trpati 15 zvucnika u 15m2 jednostavno nema smisla. Uvek je bolje sto bolji stereo, pa sta ostane i ako mislis da ti bas treba, dodajes surround. Inace ja nisam protiv surrounda (volim Transformerse
a i euro indi), medjutim, gomile ljudi (a jurio sam da kupim reciver) koji su mi prodavale reciver i rear fx zvucnike su odlucile da rasprodaju svoj krvavo placeni surround, upravo kad su se prvi put u zivotu otvorili za ozbiljan stereo. Cim su sa 15 "neozbiljnih" zvucnika presli na 2 ozbiljna, odlucili su da im ovih 15 vise netreba.
Pravi benefit od 5.1 varijanti je kad su jeftini zvucnici, pa ih popalis da gruva svih 5 pa za relativno male pare dobijesh pocetnicki wow efekat. Takodje, treba imati normalnu dnevnu sobu, da 5.1 ima pun potencijal. Dosta stvari tu diktira velicina sobe. Trpati 15 zvucnika u 15m2 jednostavno nema smisla. Uvek je bolje sto bolji stereo, pa sta ostane i ako mislis da ti bas treba, dodajes surround. Inace ja nisam protiv surrounda (volim Transformerse
Poslednja izmena: