Šta je novo?

ViewSonic ViewPad 10s

Imate sajt androidtablets.net i sekciju advent tablets. Tu mozete naci mnogo korisnih stvari za viewsonic jer on pripada grupi tableta saistim hardwerom. Ja sam tamo nasao mali update za sinhronizaciju kmpet google sekcije ( mail, calendar i contacts) kao kod svakog drugog androida sa google sertifikatom....

...a da probas sa sluskama koje imaju mikrofon? Neke od telefona?
Probao, ne vredi, nece ni tako...

Mene zanima kako zakljucavate ekran? Da li je jedini nacin na power dugme pa suspend? Posto kada tablet ne koristim par minuta on stalno stoji na home screen a svetlo se ne gasi sto trosi bateriju, dakle uopste ne ide u lock mode. Da li je i vama tako?
Instalirao sam Lock Screen Widged sa marketa, samo ga izbacis na desktop i pojavi se mala ikonica sa katancem, cim kliknes na nju ekran se zakljuca. Inace ima mnogo razlicitih screen lockera na marketu, isprobajte koji vam se najvise svidja. Svetlo ekrana mozes da podesis u Settings > Display > Screen timeout... izaberi vreme posle kojeg ce se ekran gasiti.

I da li ste uzeli neku futrolu? Gde imaju da se kupe? Ja ne bih neku tasnu ili nesto slicno, vec bih voleo da nadjem neku futrolu poput fascikle, samo da se stavi tab u nju?
Nisam nigde nasao futrolu, obisao sam sve vece prodavnice kod nas, kazu tek treba da stignu... Ja sam moju kupio u Majamiju.

Za Legionara: Video sam taj post i pre nego sto mi pokazao, ali tu se pominje recalibracija posle updatea. Mene interesuje ima li recalibracije "iz cista mira", bez updatea, i ako ima - kako.

Torbica: za svakodnevno nosenje koristim torbicu od netbooka, one od onog rastegljivog materijala i u potpunosti mi zavrsava posao. Najvaznije je da cuva ekran u rancu ili torbi.

Poslednja izmena:
Za Legionara: Video sam taj post i pre nego sto mi pokazao, ali tu se pominje recalibracija posle updatea. Mene interesuje ima li recalibracije "iz cista mira", bez updatea, i ako ima - kako.
To ti sluzi i za rekalibraciju "iz cita mira". Od kada sam to odradio, nemam vise nikakvih problema sa ekranom, bar ne jos uvek, daj boze da tako i ostne. Radi najnormalnije i dok se puni.
Udjes u appmeni, otvoris tp utility i tu ti se nalazi bar sa imenom recalibrate.

Poslednja izmena:
Eto, doili ste informaciju, mozete da uzmete tablet sleeve, pa da ga koristite dok vam ne otpadne ruka i uzmete nesto prakticnije :)

Inace, video sam futrole za netbook koje imaju tasnastu gajku koja moze da se skine (ako se dobro secam, ovo sam geldao u Pakomu).

Imate sajt androidtablets.net i sekciju advent tablets. Tu mozete naci mnogo korisnih stvari za viewsonic jer on pripada grupi tableta saistim hardwerom. Ja sam tamo nasao mali update za sinhronizaciju kmpet google sekcije ( mail, calendar i contacts) kao kod svakog drugog androida sa google sertifikatom....

Hvala za link, samo postoji tamo i viewsonic zona, pretpostavljam da je to bolje odrediste za nas? Oni nas 10s zovu gtablet. Mislim da nema nikakve razlike.

Poslednja izmena:
Sorry, a gde je appmeni?

Dzoni, ne otpada mi ruka jer nosim tablet u rancu.

slobodno mozete da procitate i sekcije drugih tablet-a u okviru advent sekcije jer su oni isti hardverski. Ja sam update za google skinuo sa mobii advent sekcije odnosno bila je neka tema vezana za mobii tegra and google, ili tako nekako.......

Gtablet i Viewpad 10s su potpuno razlicite zverke. Lice po specifikacijama, ali ovo su razliciti uredjaji.

Shvatio sta zoves app meni. U stvari to se valjda tako se i zove!

Spolja moze da se vidi razlicit raspored tastera, imaju jos neke hardverske gluposti koje sam gledao kada me je zanimalo jesu li slicni modeli, ne secam se vise. Svakako je razlicit HBOOT. Ne mogu da se koriste isti romovi.

Koliko treba da se puni ovo cudo da se napuni do kraja??

Koliko treba da se puni ovo cudo da se napuni do kraja??
Mom treba 4-5 sati da se napuni na 100%, stavim ga na punjac svaku noc pre spavanja, a baterija mi primetno duze traje od kad sam instalirao Advanced Task Killer Froyo, iskljucim sve nepotrebne procese u pozadini.

Hm, i ja sam dugo koristio Advanced Task Killer, iz ciste naviek da imam neki task manager. I dalje imam jednostavniji i detaljniji, ali on je na Androidu potreban vise kao ispomoc nego kao redovno korisceni alat. Ako neki proces radi bez potrebe, on ce se upaliti i nastaviti da radi bez potrebe, troseci dodatne resurse (i bateriju) na ponovno pokretanje.

Drugim recima, ako imas proces kog ne mozes da se resis, jedini efikasan nacin za njeno gasenje je deinstalacija. Android je pravljen da sam sasvim dobro manipulise resursima, bunio sam se protiv ove logike jako dugo, ali zaista, bolje je cak i pustiti resurse da divljaju nego ih bezuspesno gasiti. Znam da ponekad deinstalacija omiljene aplikacije boli, ali ako ne zna da se ugasi kad je nepotrebna, nije dobra aplikacija.

Poslednja izmena:
Uh, ne koristim live wallpapers, ali sa toliko snage i tolikim ekranom... Kako odoleti :D

Ja nisam ljubitelj...svidja mi se polar clock, i nexus je ok. LW sisaju bateriju kao vampir krv.

Ali priznaj, morao si da probas :)

Pa dobro imao sam android i pre. Ali da probao sam na 10s izgledaju stvarno super!

Umalo da zaboravim da podelim malu radost: u nedelju sam gledao uzivo trku F1 iz Bahreina. Na fromsportcom sam iz prve nasao prenos i povezao tablet hdmi-jem sa 42 inchom plazmom. Uzivanje. Ton je sjajan (9/10), slika pristojna 5-6/10. Dakle sve je islo jako glatko, sto se tice samog prenosa i brzine (ja inace imam 6Mb/s internet). Slika je ima zrno, ali grafika i sve sto se pojavljuje na ekranu moze bez problema da se cita. Ko prati F1 nece imati nikakvih zamerki, s obzirom da ni mi, ni Hrvati nismo kupili prava prenosa.
Sinoc sam stosa radi na tabletu malo pratio Tot i RM, dok je RTS prenosio Salke i Inter. Ali se radujem nedelji i trci F1 u Sangaju.
Dakle, evo jos jednog nacina za upotrebu tableta.

Pa, ako ne povuces HD kvalitet videa, svakako da ce imati zrno. U svakom slucaju, cool! Jeste da mi je monitor veci nego TV, ali svakako, vecina korisnika ce biti odusevljena.

Malo sam cesljao po internetu. Izgleda da je ovaj 10s identican uredjaj kao i POV tablet i jos nekolicina drugih. Cini mi se da malo firmi, pa i Viewsonic, nesto osmisljava i proizvodi vec kupuje gotove kineze i lepi svoju nalepnicu.

Vec je pominjano u ovoj temi, identican je tabletu Advent Vega. Jedino sto Viewsonic ima i opcioni 3G, a Vega nema.

@nsAce Znas li koliko je hardverski identicnih tableta na trzistu trenutno?

Vrh Dno