Šta je novo?

ViewSonic ViewPad 10s

Strasno! :) Cale da me se odrekne, i onako kada je video tablet kaze sta ce ti taj ekrancic? To onaj ram jel da?

Ma jok, samo ti zavidi, hoce jedan i za sebe :)

Pa bio bi kao oni crnci sa kasetofonima na ramenu... samo moderniji... :D

@Emix
Oba modela imaju samo jednu kameru, to znam, nego niko da u silnim review-ima da napise nesto o kamerici (toj 1.3mpx), jer ce meni koristiti i za video chat, barem mi je to ideja :p
Sto se telefoniranje tice - nema sigurno i to su lupili, eventualno preko Skype-a (ako ti se isplati sa 3G).

3G za sada, definitivno pravi probleme kod custom rom-ova. Koliko sam na brzaka pofatao, tri-cetiri su aktuelna (za sada):
1. CorvusVegaRom_0.5
2. vega 1.09 rom
3.TNT-Lite Vega v0.3
i
4. r8 - MoDaCo Custom ROM for the Advent Vega with Online Kitchen,
a vidim da je POW izbacio ROM ver. 1.10, mozda i ViewSonic uskoro to uradi (ako vec nije).

Iskreno, ovaj tablet i uzimam zbog "igranja", tj. instaliranja ROM-ova, cackanja, testiranja igara i aplikacija. Do sada nisam imao ni jedan Android uredjaj.

Bio bih jako zahvalan kada bi mi neko dao neki valjani razlog zasto da ne uzimam ovaj uredjaj, ali da se uzme u obzir da nisam bas voljan da cekam jos pola godine da izadje neka bolja alternativa (sa duplo vecom cenom).

poz.

Pa sigurno da moze ako su je stavili, sigurno nisu imali nameru da ti ovoguce da se svakodnevno divis svojoj lepoti... :D salim se malo, ne zameri..
Pa u principu trebala bi da bude ista kao i obicne 1.3 mp kamere, ako kod kuce imas web kameru sa 1.3 mp to je to.. Ja imam takvu i poprilicno dobro zavrsava posao, ja svakodnevno preko skype caskam sa Francuskom i super je... A kad kupim tablet, aaa jooojjjj... exoticne destinaciiijeee, etooo mene... :party:

U slucaju skajpa, neces se usreciti preterano sa tom kamerom (bar ne trenutno). U ovom trenutku, gtalk za honeycomb i jos neke aplikacije daju ovu mogucnost, ali ne i skype. Naravno, pojavice se vremenom, samo je pitanje kad.

Pozdrav svima. Kupio ga pre neki dan bez 3g. Odusevljen skroz ako se izuzme problem ekrana koji otkazuje kad se nakaci punjac. Zna li neko kako ovo moze da se resi? Citao sam da je uobicajen problem sa kapacitivnim ekranima.
Takodje me zanima gde bih mogao da nadjem koje verzije hd igara provereno rade sa ovim. Skoro sve sto sam skinuo ili ne rade ili su izvitoperene na neki nacin. Ako neko zna neki link, bilo bi super da mi baci na mail ili pm recimo, ako moze..

Jos da dodam da sam ove poruke otkucao na tabletu bez ikakvih problema, koristeci izmedju 4-7 prstiju.

@erik7
(Drug) clan Pandurov se ponudio da svakom ko kupi ViewPad na PM posalje linkove za Tegra 2 igre, tako da cu se ja njemu obratiti, mada sa mi se cini kao da se samo kod nas prodaje 10s (sto naravno nije istina), jer scena jos uvek ne postoji, na spikovima kompatibilnosti je nigde nema itd. Nadam se da ce se ovo promeniti. Mozda da probas da vidis koja igra radi sa Advent Vega tabletom, a i u benchmark prikau imas neku igru: Dungeon Defenders HD (ona ti radi sigurno) :)

Sad cu malo da pogledam pa radim edit sa naslovima koji rade sa Vegom...

Ili jos bolje da skoknes do Modaco foruma da sam vidis kakva je situacija, a mozes i na oval link.

Poslednja izmena:
Ja mislim da one Gameloft hd igre nisu jos kompatibilne sa tegrom. Mozda izadju update verzije kasnije, a mozda i nece. Jer ce gameloft da radi naslove za tegru.
A svaka igra sa nvidia tegra marketa bi trebala da radi.

Ja bih zamolio druga Pandurova da mi posalje link sa tegra 2 igrama posto imam 10s, a i jedno pitanje.... da li je neko probao da instalira neki advent vega custom rom posto imam neru da probam tako nesto....

Havala na odgovorima, stavio sam na tablet vet dungeon defenders i onog samuraja i to izgleda bolesno. Imam i onaj tegra zone apk koji sluzi da bih se informisao sta od igara je bas za tegru.
Trenutno me zanimaju gameloft hd koje rade. Asphalt 5 recimo radi polovicno. 3/4 ekrana se vidii i duggmici nisu na mestu i zvuk prekida. Dungeon hunter isto radi ali je mrak skoro totalni sem oko lika. Nema svetla na podu. Sve ostale sto sam nalazio ili rade ovako nekako ili ne uopste.
Vise me zanima ovaj problem sa ekranom na punjenju. Mora da ima neko sa slicnim probleemom ne samo sa 10s nego bilo kojim kapacitivnim touch. Takodje me zanima da li gubim garanciju ako stavim custom rom, tftlite ili neki.
Eto za Pandurova ako moze to da mi odgovori. Usput izvinjenje ljudima u winwinu jer sam proglasio prvi tablet za falican i iscimao zamenu.
Sve moze lako da se nadje samo ne znam koja verzija radi. Ipmart i filestilube i torrent.

Drustvo evo za pozive:

@Emix Vidim na forumu da te interesuje mogucnost telefoniranja sa ovim tabletom, posto mi jos ne stize aktivacioni email, ne mogu ti tamo odgovoriti pa ti pisem ovde :). Ja sam instalirao Dialer2 (sa marketa) i radi odlicno, isprobao sam ga, tablet se pretvara u pravi telefon, bez problema radi pozivanje i primanje poziva, a ako hoces i SMS da saljes/primas, instaliraj neki SMS client sa marketa, ja sam instalirao HandcentSMS. Nije los ni GO SMS Pro ali me nerviraju reklame koje se pojavljuju ako si online.

Iskopirano sa itsvet.com, ostavio korisnik Mile, ja jos nisam probao!

Sa prvim je bilo isto sto mi se sada desava i sa drugim. Ekran slabo reaguje ili ne uopste na nekim mestima. Evo upravo mi se to desava i bez punjaca sto me vec ozbiljnije brine. Ne znam da li postoji nacin da se nekako odelektrise ekran. Imam neku aplikaciju touch test i na njoj se savrseno vidi problem. Detektuje dodire ali isprekidano i u aplikaciji ne vidim trag prsta koji je tu kada ekran radi kako treba. Skrolovanje je veliki problem.
Recimo juce je radio super ceo dan, dok ga nisam stavio na punjenje. Ne punjacu je krenuo da zeza. Skinuo sam ga sa punjaca i opet je radio normalno. Stavolio sam ga na punjenje sinoc i skinuo jutros i evo i dalje me zeza ekran. Kazem mislio sam da se to desava iskjucivo dok se puni. Moram pri ovom kucanju recimo vise puta da pipnem gornji red slova.
Valjda sam dovoljno pojalsnio. Ako neko zna lek, bas bi mi znacilo.

To je nesto hardverski 100%! Sad me vec zabrinjavas, nadam se da necu imati slican problem. Ne znam sta da ti kazem, mozda ima neke veze sa elektricitetom?
Ja moj jos nisam napunio imam jos 4% cekam da se iskljuci sam pa da ga napunim.
Prvi put cujem za ovakav problem.

Da li je 3g verzija u pitanju?

Poslednja izmena:
Nije 3g. Pazi, po netu sam citao kako je ovo dosta cest slucaj sa bilo kojim uredjajem. Jedino sto je uvek prica da se desava dok je na punjenju. Ima veze sa strujom i uzemljenjem to je sigurno. Ovo nije nista tako cudno zato sto ekran reaguje na elektricni impuls iz prsta. Moje instalacije su verovatno medju losijim, zgrada iz 38. Ovo van punjaca je glavno jer nije uspeo da se razelektrise. Verovatno je do moje sinteticke trenerke:D evo vec neko vreme radi dobro ali i to zna da nervira naravno da sam odlucuje kada ce da radi...

dobar dan zna li neko od vas kako ide podesavanje na njemu za 3g internet hvala

Stvarno ne znam sta da ti kazem, ja nisam cuo za takav problem. Ali ako su ti zamenili za drugi mora da je nesto do "tebe" onda. Probaj da ga napunis na drugom mestu pa vidi kako funkcionise touch.

Mene zanima ako neko moze da mi kaze kako da instaliram ovaj official market? Skinuo sam onaj fajl market_update e sad kada ka otvorim imam dva foldera META-INF i system. Sta dalje da radim? Ja mislio samo se instalira apk fajl??

APK se samo instalira, da li je sistem podesen da dozvoli instalaciju apk fajlova?

Sto pustas tablet da se sam ugasi? Litijumske baterije "ne vole" da se prazne potpuno, brze stradaju. Proverio sam :(

Ali u system folderu ima jos jedan app folder pa posle 4 apk fajla. Googleserviceframework.apk Marketupdater.apk Networklocation.apk i Vending.apk koji da prebacim na microsd? koji da instaliram?
A to za baterije nisam znao :d

@erik7
U uputstvu za update, imas deo gde kaze:

Step 12:
After confirm your update version, please help to do the Touch Panel Calibration as
the procedure below:
1. Main Menu > TP Utility > Recalibration
2. There will be a pop out message to request removing “AC adapter before touch
panel calibration start, and “Don’t touch the screen until process is done” then
press “OK”.
3. When message disappear, the Recalibration process was completed

Mozda je samo ta glupost...

re Emix

Nije samo kod njega problem je i kod mene, da ekran kada odredjeno vreme stoji na punjenju ide u neki gadan hibernate i ekran ne radi. Moram jedno desetak puta da ga palim i gasim da bi aktivirao ekran, i to pocinje selektivno kao da se sistem pocinje polako da kalibirise touch dok ga ne vrati u normalno stanje. Ja mislim da je to do ove verzije androida posto ocajno radi i ozbiljno razmisljam da instaliram neki custom rom. Ovde nemam mogucnost ni da nakacim neki usb 3g modem posto sistem ne podrzava a advent vega ima.

Sto se tice market update-a, moras da odes u settings software tools softver update i nadjes taj zip fajl i instaliraas odatle. sistem ce te ve voditi. Pozdrav

@Erdelja
Hvala puno druze, video sam da imam ovo instalirano ali nisam video recalibration. Odradio sam to i sada radi super, videcemo da li pomaze na duze staze. Sve i da ovo moram da radim svaki put posle punjenja nista ne smeta.

Instalirao market, hvala mdusan! Instalirao Samurai II THD i Fruit Ninja THD rade odlicno, i izgledaju dobro.

Koga zanima, kvalitet reprodukcije muzickih fajlova je uzasan, stereo je donekle ok ali sum je previse izrazen i sa kvalitetnim slusalicama. Zvucnici su dosta tihi.

Poslednja izmena:
@Emix sigao sam... Mile :)

Vidim da neki imaju problem sa ekranom. Kod mene je bio problem sa gornjim levim uglom, nije reagovao na dodir Home ikonice, sve dok nisam uradio Recalibration. Sada reaguje i na najmanji dodir.

Sto se tice telefoniranja, intalirao sam Dialer2, pozivanje i primanje poziva radi, ali kad se otvori veza, ni onaj koji poziva ni onaj koji prima poziv ne cuju nista, ne znam da li su u pitanju neka podesenja ili ovaj model jednostavno ne podrzava GSM pozive.

Za slanje i primanje SMS-a, instalirao sam HandcetSMS koji radi savrseno.

@masic Podesi parametre za 3G internet u Settings > Wireless & networks > Mobile networks > Access Point Names... zatim: Menu > New APN
U Srbiji postoje 3 mobilna operatera, evo i parametara za njih:

Telenor
Name: Telenor 3G
APN: internet
Username: telenor
Password: gprs

MTS
Name: MTS 3G
APN: 3Gmondo
Username: mts
Password: 064

VIP
Name: VIP 3G
APN: vipmobile
Username: vipmobile
Password: vipmobile

A kako se izvodi rekalibracija? Ja nemam takvih problema sa ekranom, ali nije na odmet znati.

@Emix sigao sam... Mile :)

Vidim da neki imaju problem sa ekranom. Kod mene je bio problem sa gornjim levim uglom, nije reagovao na dodir Home ikonice, sve dok nisam uradio Recalibration. Sada reaguje i na najmanji dodir.

Sto se tice telefoniranja, intalirao sam Dialer2, pozivanje i primanje poziva radi, ali kad se otvori veza, ni onaj koji poziva ni onaj koji prima poziv ne cuju nista, ne znam da li su u pitanju neka podesenja ili ovaj model jednostavno ne podrzava GSM pozive.

Za slanje i primanje SMS-a, instalirao sam HandcetSMS koji radi savrseno.

@masic Podesi parametre za 3G internet u Settings > Wireless & networks > Mobile networks > Access Point Names... zatim: Menu > New APN
U Srbiji postoje 3 mobilna operatera, evo i parametara za njih:

Telenor
Name: Telenor 3G
APN: internet
Username: telenor
Password: gprs

MTS
Name: MTS 3G
APN: 3Gmondo
Username: mts
Password: 064

VIP
Name: VIP 3G
APN: vipmobile
Username: vipmobile
Password: vipmobile

Pozdrav druze!
Ja nemam nikakvih problema sa ekranom i nadam se da ih nece biti.

Za pozive ne znam, to mi nije preko potrebno, a da probas sa sluskama koje imaju mikrofon? Neke od telefona?

Mene zanima kako zakljucavate ekran? Da li je jedini nacin na power dugme pa suspend? Posto kada tablet ne koristim par minuta on stalno stoji na home screen a svetlo se ne gasi sto trosi bateriju, dakle uopste ne ide u lock mode. Da li je i vama tako?

I da li ste uzeli neku futrolu? Gde imaju da se kupe? Ja ne bih neku tasnu ili nesto slicno, vec bih voleo da nadjem neku futrolu poput fascikle, samo da se stavi tab u nju?

Vrh Dno