Šta je novo?

AMD 1090t i TurboCore

Hvala demilos na objasnjenju. Na 3.91Ghz je stabilan na 1.476 load (u biosu 1.440625) i temperature su do 49c. Kad ga stavim na 4ghz, treba mu 1.5v mozda i malo jace load. :( Sve sem cpu voltaze sam ostavio na Auto, LLc sam ukljucio i za Cpu i Cpu/Nb... Kad na 4Ghz prsne pod prime na 1.488v temperatura je oko 50c-52c, znaci temp nije problem... Koliko vise trazi za 100mhz, bah.... Ne znam sto mi mem prijavljuje u cpuz da je na 800mhz kad je 1600 stavljeno?! Evo ga sada crunchuje Seti sat vremena, max temp je 48c. Da mu za 90Mhz treba toliko, bas... Hteo sam na 4Ghz cisto onako reda radi :p Ali, ne isplati se nikako....

Poslednja izmena:
Hvala demilos na objasnjenju. Na 3.9Ghz je stabilan na 1.476 load (u biosu 1.440625) i temperature su do 49c. Kad ga stavim na 4ghz, treba mu 1.5v mozda i malo jace load. :( Sve sem cpu voltaze sam ostavio na Auto, LLc sam ukljucio i za Cpu i Cpu/Nb... Kad na 4Ghz prsne pod prime na 1.488v temperatura je oko 50c-52c, znaci temp nije problem... Koliko vise trazi za 100mhz, bah.... Ne znam sto mi mem prijavljuje u cpuz da je na 800mhz kad je 1600 stavljeno?!

Stavi u biosu llc na full ne na auto, i stavi napon na 1.46 pa probaj nece da degradira onaj Ivanov je sad kod mene evo na 4ghz :)

Nemam LLC na full, samo na enable. Stavio enable i za cpu i cpu/nb...

Ljudi meni prime vishe greje cpu nego linx, imam neku najnoviju verziju 26.5 build 5 blend test visha tepmeratura za 1c od linxa

evo da se javim sa utiscima vezano za asus i pedjin primerak....loshe, jako loshe, problem je shto konkretno taj primerak na asusu izgleda nema shaaanse preko 275-280 fsb i to je ono shto je zezalo svo vreme kod njega kako na asusu tako verovatno i onom jeftinom gigabajtu.
na 890fxa ud5 je ladno proshao linx juche, ali sam za prajm morao malo vishe da se pomuchim kao i shto sam napisao gore, ali je zato radio 5-6h. na asusu nemoguca misija. eto toliko.

evo da se javim sa utiscima vezano za asus i pedjin primerak....loshe, jako loshe, problem je shto konkretno taj primerak na asusu izgleda nema shaaanse preko 275-280 fsb i to je ono shto je zezalo svo vreme kod njega kako na asusu tako verovatno i onom jeftinom gigabajtu.
na 890fxa ud5 je ladno proshao linx juche, ali sam za prajm morao malo vishe da se pomuchim kao i shto sam napisao gore, ali je zato radio 5-6h. na asusu nemoguca misija. eto toliko.

Znachi gigabyte ploche su ipak bolje chak i za loshije primerke procesora

upravo to. evo ne uspevam ni na 3.8 da ga stabilizujem.

Za 3.8 trazhi napon kao ovaj za 4, ja sam ga drhzao na 3.9 i nb na 2.9 a napon je ishao do 1.51 pod linxom ali je bio iskljuchen Spread Spectrum a kad ga ukljchim onda treba josh veci napon.

Poslednja izmena:
Evo moj Cpu radi ceo dan Seti na 3.91Ghz na 1.476 i max temp je 49c. Znaci smesno ljudi. Na koju foru ne mogu da ga stabilizujem ispod 1.5v na 4Ghz stvarno ne znam grrrrrr. Na koliko se vama penju voltaze na 4Ghz? Koja je temp? 90Mhz preko i prime puca za 1 min cak i ako povecam da ide 1.48 load?

Poslednja izmena:
video si moja iskustva sa tom tvojom plochom. probaj da mu nadjesh prvo max fsb sa kojim ce da prolazi i linx i prime. ja to sa pedjinim nisam uspeo ni na 270 na kraju.

video si moja iskustva sa tom tvojom plochom. probaj da mu nadjesh prvo max fsb sa kojim ce da prolazi i linx i prime. ja to sa pedjinim nisam uspeo ni na 270 na kraju.

Taj moj stari primerak se uopshte ne mirishe sa tom tvojom plochom chak gore nego na mojoj

ostalo mi je da izvrtim pedjin primerak na asusu, ali to neki drugi dan i fali SS ivanov primerak na gigabytu prime, to sad teshko jer je ivanov sada pedjin, a pedjin je moj :D

:wave:

Hahahahaha, nemam reci, al je vama dosadno, ali u svakom slucaju svaka cast za mini-review/compare :)

aj ako neko hoce neka donira meni C4F i jedan 1055t/1090t a ja cu njemu 250/270 eur :)

Ja ne menjam chekam buldozher sa ovom plochom nadam se da ce da pashe na nju :D

Mene zanima kako da omogucim da bude vise od tri jezgra pod turbom???

Evo testiro malo. Sve voltaze osim cpu vcore na auto. Prime ili Seti radi na 3.91Ghz na 1.476, a za hebenih 90Mhz vise tj. za 4Ghz treba mu cak 1.500-1.512v (tako varira) Kad je na 4Ghz na idle ili osrednji load vcore je 1.476. U slucaju kada je na 3.91 na idle je 1.452. Sta mislite? Kakva mazga od procesora. Al sam maler bas.

@B-zigger: Vrlo jednostavno. Iskljuci Turbo i overklokuj i bice sva jezgra pod Turbo:banana: Druga opcija ti je da pises Amd-u.....

Poslednja izmena:
Evo testiro malo. Sve voltaze osim cpu vcore na auto. Prime ili Seti radi na 3.91Ghz na 1.476, a za hebenih 90Mhz vise tj. za 4Ghz treba mu cak 1.500-1.512v Kakva mazga od procesora. Al sam maler bas.

@B-zigger: Vrlo jednostavno. Iskljuci Turbo i overklokuj i bice sva jezgra pod Turbo:banana: Druga opcija ti je da pises Amd-u.....

Jel morash da setujesh 1.5 ili pod linxom je 1.5?

Evo testiro malo. Sve voltaze osim cpu vcore na auto. Prime ili Seti radi na 3.91Ghz na 1.476, a za hebenih 90Mhz vise tj. za 4Ghz treba mu cak 1.500-1.512v (tako varira) Kad je na 4Ghz na idle ili osrednji load vcore je 1.476. U slucaju kada je na 3.91 na idle je 1.452. Sta mislite? Kakva mazga od procesora. Al sam maler bas.

To je mnogo. Izgleda da nije bilo samo do 'lađenja, već ti je primerak takav. Pretpostavljam da si Spread spectrum opciju uključio(nisam čitao ovu temu poslednjih par dana)?
Nemoj mnogo da se cimaš, 4GHz je psihološka barijera koju bi svako od nas da nadmaši sa svojim procesorom, kao da je na 3,9GHz loš, a na 4GHz u punom sjaju ;)
Reci mi koliki je Gflops u linxu prilikom testiranja? Evo recimo, ja sa mojim cpu-om na 4GHz imam max 75Gflopsa, a vidim da je demios imao na nekim 77Gflopsa. Zbog toga te pitam.

Zato ja ne volim turbo mod rade od 3 do 5 jezgara, ja volim sve da bude u fulu ili 6 ili nishta :D

Kakva mazga od procesora. Al sam maler bas.

Evo ja cu da ti dam 965 C3 koji radi na 4.4ghz i da ti doplatim za taj tvoj malerozni 1090t :D Sad sam se opasno smorio sto ne mogu da nadjem polovnu C4F i 1055t/1090t :(

Ne setujem Pedjo u Biosu 1.5v Na idleje 1.476, u igrama 1.488, pod Prime ili folding je 1.500-1.512

U biosu je setovano na 1.465v. Idle je 1.476. U igrama dize na 1.488v fixno, u Prime/Seti/Linx 1.500-1.512. Ma mnogo je to brate ;)

U biosu je setovano na 1.465v. Idle je 1.476. U igrama dize na 1.488v fixno, u Prime/Seti/Linx 1.500-1.512. Ma mnogo je to brate ;)

Nije veruj mi, ja bih ga drzhao tako 100% samo ne znam kakve su ti temperature? Skini najnoviju verziju Prime 95 ja mislim da je v26.5 build 5 greje cpu kao i linx isto

Verujem da sam ja bar delimično doprineo tome :(
Sorry m8

opusteno :)

***, Formula je crvena ekskluziva:-devil-:

Bas to...

Ma u ostalom nema veze, odoh sutra da uzmem novu C4F pa cu teram u njoj ovaj 965 dok ne navatam neki x6 ili Zambezi, pa sta prvo dodje :)

A zashto bash mora formula pogledaj ovo pojuri neku od tih

Nemam pojma, uzeo bih m5a880 kad izadje, ali to ce tek za mesec/dva a i cena ce verovatno bar jos mesec dana biti nerealna a nekako ne gotivim GTD model zbog intergruse, a TD kosta skoro kao i C4F :p

Nego, uzivajte vi sa vasim X6 i vasim C4F a sto bi mladjani Cartman rek'o "Screw you guys, i'm going home" :)

i sorry za off-topic

Nazad
Vrh Dno