Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Ja sam skinuo neki patch gde se javlja opcija extreme, i to je kao DX10

Evo i mog mišljenja:)

Isprva, izgledalo mi je sve kao neka igrica za prokletu američku decu i bio sam mnogo razočaran, trava nije bila kvalitetna kao u C1 i warhead-u, odelo je drugačije, trtmrt, smorio se...
Ali posle par nivoa počeo sam da se navikavam na novo odelo i mogućnosti koje su svakako šire nego pre, glupost je nekako nestala i priča je počela da me uvlači, što neko reče, sada igra igra mene:)
Intro muzika je extra, malo me podseća na intro iz Terminator salvation, divno krljanje gitara:)
Ljudski AI je onako, smor:) Izvanzemaljci su zanimljiviji, šareniji, drugačiji i stvarno je zadovoljstvo tamaniti ih. Onaj heavy me podseća na heavi-je iz Halo-a:p
Likovi su donekle slični kao i u C1, Haregrieve il kao se već zove je simpa, mada podseća na onog crnca iz far cry po ulozi.

Sve u svemu, odlična je igra.

Voleo bih da mogu da sejvujem gde ja hoću, čisto da mogu da izvodim neke vratolomije kao u C1, kao što su skokovi sa litica itd:)

Možda sam džaba uzeo ati6850 i ovaj x3, ali dobro, ne moram je menjati sledeće tri godine:)

Kad padnu cene, pašće original C2, ipak zaslužuju kintu:)

Poslednja izmena:
AI je jednako retardiran kao Project I.G.I. (I'm Going In) od pre desetak godina. To je sjajno dostignuće pošto od te igre nisam video AI koji je u isto vreme retardiran i maksimalno zaheban. Likovi ne čuju puškaranje metar od njih ako su okrenuti leđima ali zato oni koji su te spazili će ti zagorčati život ultra preciznim hicima (PHW težina). Način na koji igra uspeva da me primeti je velika misterija i nema veze sa realnošću.

rAMA, radi meni i bc2 sa 8xAA i odlicnim fps od prelaska sa 4870 na 5850. Kako to objasnjavas ? :p Ali primetio sam da trazi jak cpu, znam da bi bolje radila igra sa i5 2500k ali ovaj moj mozda malo gusi.. ne vidim samo razlog zasto bi bc2 bio zahtevniji od crysis2 ? battlefield ima cod mw2 grafiku. A i nije to mafia2 ili gta IV pa da treba x4.

Crysis 2 nema destrukciju koju ima BFBC2 a taj AA iz C2 je zapravo blur, zato ne vidiš nikakve ivice jer je igra zapravo zamućenija više nego što bi trebalo :)

BFBC2 traži Quad i tu nema priče. Igra naprosto prodiše sa pravim procesorom, ti vaši dual core prdavci nemaju šta da traže u 2011. godini :p

Cudi mi da nemas titulu admin ili vip clan :d
Jaka destrukcija u bc2, nemam reci.. ali svidja mi se sto je uopste prisutna.
Nije samo blur u crysis 2, aa je dosta jak ali naravno i blur malo maskira ali kada pogledas bc2 koji i na 8xaa deluje iskrzano ovo je premija.
Ako se pozivas na c2d ''prdavce'' i destrukciju samo cu ti reci da sa bc2 na max imam prosek oko 45-50 fps ;) a mafia 2 sa medium fizikom.
To je mit da treba seljacki ocovan i5 da bi sve radilo sa 30+ fps ali naravno da je bolje ako imas jaci procesor ali bar mi koji imamo e8400/500/600 ne moramo da se cimamo jos bar 1 god za max podesavanja, e posle ce realno trebati mnogo jaci cpu.

Me zezam se za prdavce, šta se odmah primaš. Ti kažeš nije BFBC2 ko GTAIV i Mafija a zapravo jeste. To je jedna još uvek retkih igara koja traži quad i ljudi koji igraju multi aktivno su svi menjali svoje DC procesore baš zbog BFBC2 ;)

Što se tiče AA, ne mislim na blur u bukvalnom smislu već na to da igra ne podržava pravi AA na koji smo navikli u igrama već nešto slično što imaju PS3 igre kao God of War 3. Takav AA ima mali uticaj na performanse ali više muti sliku od klasičnog AA. Mada vidim da to tebi ne smeta a verovatno ni mnogima tako da su napravili pravi potez.

Za BFBC2 ne treba i5/i7, dovoljan je i Phenom, igra traži više jezgara a ne samo gigaherze i brzinu. Ako meni ne veruješ valjda će doći ljudi koji su samo zbog BFBC2 menjali proc da ti to lično potvrde.

A za admin i vip: admin na forumu je veliki posao a vip dobijaju zaslužni i bivši moderatori. Ako budem nešto od ta dva jednog dana dobiću Vip ništa se ti ne brini ;)

Crysis 2 nema destrukciju koju ima BFBC2 a taj AA iz C2 je zapravo blur, zato ne vidiš nikakve ivice jer je igra zapravo zamućenija više nego što bi trebalo :)

BFBC2 traži Quad i tu nema priče. Igra naprosto prodiše sa pravim procesorom, ti vaši dual core prdavci nemaju šta da traže u 2011. godini :p

Ja sam sklapao pre 8 meseci i5 masinu za sebe iz radoznalosti uvek instaliram igre i na moju staru konfiguraciju iz potpisa svaka ali svaka kao i Mafia 2 LETE na c2d... Iskreno kajem se sto sam dao 80000 din za masinu... no bilo pa proslo idemo dalje sada ne menjam masinu 5 godina :p

Verujem da lete ali na 1440x900 ;)

Cudi mi da nemas titulu admin ili vip clan :d
Jaka destrukcija u bc2, nemam reci.. ali svidja mi se sto je uopste prisutna.
Nije samo blur u crysis 2, aa je dosta jak ali naravno i blur malo maskira ali kada pogledas bc2 koji i na 8xaa deluje iskrzano ovo je premija.
Ako se pozivas na c2d ''prdavce'' i destrukciju samo cu ti reci da sa bc2 na max imam prosek oko 45-50 fps ;) a mafia 2 sa medium fizikom.
To je mit da treba seljacki ocovan i5 da bi sve radilo sa 30+ fps ali naravno da je bolje ako imas jaci procesor ali bar mi koji imamo e8400/500/600 ne moramo da se cimamo jos bar 1 god za max podesavanja, e posle ce realno trebati mnogo jaci cpu.

Nije mit, BC2 na e8400 @4Ghz mi je radio u 30-60fps-a (mp pun server), sad sa 2500k radi na 90-120 (1920x1080, sve max, 8xaa).

Poslednja izmena:
prosek 45 fps nije dosta ? :)
meni je jos rano za i seriju ;) Normalno, da imam finansija za zezanje odavno bih imao taj 2500k :)

Da imam te pare ja bih se ženio ili pokretao neki biznis, a ne ulagao u komp

prosek 45 fps nije dosta ? :)
meni je jos rano za i seriju ;) Normalno, da imam finansija za zezanje odavno bih imao taj 2500k :)

Ma ne teram ja nikog da kupi 2500k :D

Samo smo komentarisali CPU zahtevnost BC2, ništa više :)

Presao konacno, na kraju me vec smorila pa sam jedva cekao da se zavrsi. Dobra je igra kad se seve sabere i oduzme...

Tužan ROFL. Intalirao i Warhead da se prisetim kako izgleda. Potražio tvikovane confige bogu hvala. Plus mi je proc malo klokovaniji nego kad sam prvi put igrao, noviji drajveri za grafulju...

Sve u svemu u Warheadu sa twikovanjem i ponekim kompromisom mogu da izvučem veći nivo grafike uz FPS na ivici tolerancije nego u C2. Valjda će ljudi provaliti još detaljnih twikova za C2. Autoexec za warhead ima ohoho linija više, plus je sama igra imale 4 nivoa detalja umesto 3. Uz sramotu da bez advanced setings utila C2 ima presmešno ograničena podešavanja.

Mene samo zanima dokle cete da kukate vise za mozda 15% boljom grafikom Warhead-a ? :trust:
Kao da ste instalirali igru sa grafikom counter strike-a, igrajte bre i uzivajte.
A najjaca fora je sto za enth. grafickim podesavanjima u warhead-u kukaju ljudi koji ni danas posle 3 god nemaju konf/ graficku koja moze da podrzi tu grafiku :trust:
U 1680 rez sa enth podesavanjima i 2xAA bez 5850, 6860 i 6870 NEMA 30+ fps proseka, dakle nema ni igranja warhead-a na ovim podesavanjima. A tek za full hd da ne pricam, bez gtx560/6950 nema igranja.
I sta ste hteli, da dobijete igru u kojoj ne mozete da namestite medium opet sa tim vasim 8800gt, 5670, 9600 itd a kukate ? :d

Ovde bre imate mozda 15% losiju grafiku ali opet je sve nekako ''epskije'' zbog scena i efekata a i nemate nesto mnogo vremena za razgledanje okoline, a i ono sto moze da se razgleda deluje najlepse posle prvih Kriza ! Ne postoji lepsi fps, fc2 ima realniju grafiku ali u bojama afrike, ovde vam je sve u warhead fazonu, sa slicnim efektima itd.

Ali moraju ljudi da kukaju na nesto pa to ti je :d :wall:

Poslednja izmena:
Prvo, ko ima snage da uopšte uključi AA u krizi? 3 godine novije kartice od 600 jevrića? :D

Koj ful HD, kakav full HD? Svi stalno seru o Next Gen grafici na konzolama koje su zakucane na 720p (i rade u bednih malih 30 fps kojih se svaki pošteni PCjevac grozi) što je niža rezolucija od 1680x1050. Jedini razlog prelaska na 1960x1280 je (sem kupovine novog monitora) da se stvori razlog za upgrade proca i grefe. Naravno da treba o ho ho snage da se potera crysis na setapu sa 3 monitora i rezoluciji 5600xkolikovec.

Sve igre se prave tako da im teksture izgledaju ok u konzolskih 720p, tako da ultra mega giga rezolucija neće doneti ništa novo. Sem veća hardverske zahtevnosti i potrebe za 1000 evra upgrada svake godine.

Ima smisla full hd posto ga cesce teraju ljudi na vecim monitorima, pa je zbog toga ugodjaj mnogo mnogo bolji.
A nije sve samo do graficke - moja godinu i po stara 285 sve tera bas lepo, sigurno i zbog procesora, ali i dovoljno rama uz dobro optimizovan sistem. Precesto se kolicina rama potcenjuje, kao 4 je dovoljno samo ako je brz. Moje je iskustvo da je bolje imati vise sporijeg rama - daleko bolje za sve potrebe, pa i igrice.

sto ume nedostatak save-a da smori,nema dalje...

lazabg, ako mi dokazes da je danas za igranje potrebno 12Gb ddr3 rama kupujem ti suv po zelji :d
ako imas para za bacanje podrsavam te ili ako se bavis blue ray video obradom :D
Ali slazem se da je mnogo bolje 4gb najsporijeg ddr2 nego 2Gb najbrze ddr3. Za igranje danas do full hd rezolucije vise od 4Gb bilo kog rama ne treba.

Nije valjda da komp sluzi samo za igrice - pokrenuce se tu jos nesto u pozadini.
Ne treba 12 za igrice, ali 6 ili 8 vredi, posto sistem moze da ne swapuje, pa se teksture ucitavaju iz memorije. A ako napravis pauzu od igre, nesto da uradis ili stagod, alt-tab te ocas vraca gde si bio bez oranja po hd-u. Probaj sa vise od 4 pa ces videti kako ce ti komp prodisati.

Brate, ja sam rekao za tesku artiljeriju vredi, tipa BR i slicne video obrade ali nemoj mi pricati da to od osnovne upotrebe sto ti radis ne mozemo mi sa jacim cpu i 4gb rama.
Iz koje god igre mogu da izadjem, pustim winamp sa anunaki [najzahtevnijim] skinom za 2-3 sekunde, odem na You Tube itd, cak mi se ovih dana desavalo da minimiziram crysis 2, odem na yt i neki forum, i slucajno udjem u battlefield bc2 jer sam stavio ikonice igrica na taskbar, i udje za milisekundu u battlefield bc2. Sve to sa c2d procesorom na 3,6Ghz al dosta l2 kesa. Jedini limit je hdd, iako je black serija, da imam ssd ovo bi cak i brze islo ali ne vidim poentu :)

A ovo se u normalnoj upotrebi desi najvise 1 nedeljno, a za minimiziranje najzahtevnijih naslova i koriscenje multimedije, ma sve leti.
Najveca tvoja prednost je taj i7, a kolicina rama je neki tvoj trip- tvoja stvar ali nemoj pricati da si uradio posao veka bacanjem kesa na sav taj ram :d

Meni 12 treba jer pokrecem i linux u 4g, kao i par programa koji rade sa sql bazama na sta ode jos 2-3g, daleko od toga da je blue ray najzahtevnije sto se moze smisliti, a ako pokrenes Photoshop za obican photo editing ode jos giga. U stvari sve zavisi za sta ti prevashodno sluzi komp - meni je alat za rad, pa tek onda igracka. U tom smislu je vise rama zakon. Multimedija i zezanje rade sa 4g lepo, to je skroz tacno.

Pa o tome ti pricam.

Multimedija i zezanje rade sa 4g lepo, to je skroz tacno.

Sa ovim se slazem, samo mi objasni zasto si onda morao da u crysis 2 temi pomenes svojih 12Gb ddr3 rama ? :) :d
Da se hvalis, znam, odmah si izvaljen :d

Normalno da za PS, video obradu i bilo koji profesionalniji rad treba minimum 6Gb a neki optimum u pogledu performanse/cena je 8Gb. Ja koristim komp za dosta toga ali jednostavno trenutno za FL, Reason, Sony Vegas, Sound Forge i manje zahtevne programe od PS za foto obradu 4Gb je sasvim dovoljno.

Jao svi vi što se hvalite. Videću sve one koji se zahebu i kupe preskupu konfu u godini pre izlaska PS4 i XBox720 (negde 2015... dotle smo osuđeni na "next gen" iz 2004) i kada krenu novi megazahtevni portovi. Biće pljuvanja krvi i psovanja. Windows 9, DX14, 64GB ram i 32 jezgarni procesori... Za pristojno seckanje u 1080p. :p

Sa ovim se slazem, samo mi objasni zasto si onda morao da u crysis 2 temi pomenes svojih 12Gb ddr3 rama ? :) :d
Da se hvalis, znam, odmah si izvaljen :d
Ako tako kazes. Al pogledaj pa ces videti da ja to nisam spomenuo - samo sam rekao da vise rama vredi cak i za igrice.

Nazad
Vrh Dno