Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Moj je takodje iz prve ture, ali ne vidim zashto bi ovi noviji bili loshiji, nema smisla...

Evo ja sam uzeo iz ove zadnje ture, i nemam nikakvih zamerki, sve je isto kao i ostalima sto su pisali.
Tako da slobodno kupujte, ubedljivo najbolji monitor.

Узео и ја данас. Чим се мало поиграм с њим оставићу утиске. Права штета што не могу да да упоредим раме уз раме са TNT монитором који ми стоји поред. Имам само један DVI излаз из картице.

Poslednja izmena:
Par pitanja u vezi ovog monitora.

Sada imam Samsung 223BW, naravno sa TN panelom. Ali je 16:10. Koliko gubim prelaskom na ovaj Dell gledajuci odnos stranica? Filmove ne gledam na monitoru, imam TV. Znaci, samo Windows rad, i poneka igra.

Drugo, koliko je sitan prikaz s obzirom da sam na 22" navikao na 1680X1050, a na 23" bih imao dosta vecu rezoluciju?

Ja nisam baš kompetentan ali mislim da ništa ne gubiš već dobijaš, jer veća rezolucija stvarno znači za rad, jednostavno toliko svega stane u ekran ma milina :). I ja sam se plašio sitnog dot pitch-a ali uopšte mi ne smeta, ne zamara me duže gledanje a oči su mi na čak 70-80 cm od njega, sad sam merio. Vrlo je oštra i jasna slika, tako da je sve čitko i kad se uneseš u ekran a i kad se opušteno zavališ malo unazad :). Ako zameniš biće ti naravno malo sitnije ali mislim da bi se brzo navikao na bolje. Najbolje ako možeš pogledaš negde bilo koju dva'es trojku sa 1920x1080 pa proceniš.

Poslednja izmena:
@Nabukodonosor

Nećeš izgubiti praktično ništa, pošto je veoma mala razlika između veličina piksela na tvom sadašnjem monitoru i ovom DELLu:

223BW: 0.276mm 104.15%
U2311H: 0.265mm 100%

Štos je u tome da iako je monitor 23", smanjivanjem aspekta sa 16:10 na 16:9 dobila se približno ista veličina piksela kao što bi bila i na 24" 16:10 monitoru.

To sve zavisi od ličnih afiniteta i aplikacija koje se koriste, nekome nije dovoljno 1080 piksela po vertikali u poređenju sa 1200, ali s obzirom da si do sada koristio monitor koji je 1050 piksela po vertikali, praktično ćeš dobiti samo na širini (ne računajući kvalitet slike naravno). Dakle, fizički gledano, panel na ovom DELLu bi ti bio skoro iste visine kao na Samsungu, jedino bi dobio na širini.

Имам га тек неколико сати али ево првих утисака :

Боје делују живље него на TN којег је заменио.
Одзив је солидан тако је монитор сасвим употребљив у играма. Пробао Metro 2033 и Bulletstorm. Једна тамна и једна шарена игра. Динамички контраст сам искључио јер је ретардиран.
Приказ црне је проблематичан. У замраченој просторији виде се и сива и нијансе љубичасте.
Мртвих и заглављених пиксела нема.
Приликом промене висине и ротирања монитора каблови могу мало да засметају мада није страшно.
Све у свему ја сам задовољан куповином. 16:9 и није тако јако лош однос колико сам мислио да јесте. Да је монитор само за инч или два већи био би ми таман.

Kablove provučeš kroz onu rupu na postolju :). Ja to tek sad izvalio, gledao ponovo neki review...

Ima vesa mount.
Ma svako ko je zainteresovan nek baci pogled na neki video, ima ih na yt kolko oćeš. Recimo:
http://www.youtube.com/watch?v=qfy429qUhdY
http://www.youtube.com/watch?v=eEUoaPS9FQA
Slika govori više od reči :) evo i u prvom postu teme možeš recimo da stekneš utisak da nema pivot itd jer nema slike, a ima za sviwel i tilt. Ja sa mojim 256k netom sam prvo skino giga i po video reviewa :D pa pročitao po sajtovima, pa na kraju po forumima. Ko i ovi gameri sa odzivom, već je bilo sto puta i uvek će da naiđe još neko da pita ima li ghostinga :D fobija je to, treba zvati ghost busterse :D. Iako u svakom video review-u autor napomene da nije primetio probleme u igrama i ovde je pominjano više puta, kladim se da će biti još reči oko toga :).

Dobio sam danas kako mi u PCPracticu rekose zadnji primerak u zemlji, ijaoj srece, ijaoj radosti :)
Super je monitor, sve pohvale.
Malo se njakam oko brajtnesa/kontrasta, nekad bela ubi u oci a nekad je sasvim podnosljiva.
Ono sto me zanima jeste dal postoji neka varijanta sam da mi se aspekt rejshio menja recimo na desktopu 16:9 a kada udjem u neku igricu tipa CS prebaci na 4:3 :)?

Razmisljam da ovim Dell-om zamenim postojeci Benq, gubim 1", a treba i prodati stari monitor.

Vr', neko mozda uspeo da nadje aspect ratio switcher?
I gledam sad po netu dosta njih ima setovanje za briznu odziva Overdrive, ja to kod sebe u opcijama nisam nasao :(

Dobio sam danas kako mi u PCPracticu rekose zadnji primerak u zemlji, ijaoj srece, ijaoj radosti :)
Super je monitor, sve pohvale.
Malo se njakam oko brajtnesa/kontrasta, nekad bela ubi u oci a nekad je sasvim podnosljiva.
Ono sto me zanima jeste dal postoji neka varijanta sam da mi se aspekt rejshio menja recimo na desktopu 16:9 a kada udjem u neku igricu tipa CS prebaci na 4:3 :)?

Nije poslednji u zemlji svakako. Ima ih minimum jos 8 kom u zemlji, samo je moguce da in nema vise u PCpracticu :)

Poslednja izmena:
Ma rekli su to da bi Nemo~ "lakse" odlucio da ga uzme :trust:

Da li vredi doplate tih 5-6, 7000din u odnosu na TN matricu i recimo ovaj moj Benq g2420HD?
Koristio bi se najvise za multimediju-filmovi i net.
Kako se pokazao kod duzeg koriscenja, ima li zamaranje ociju? manje nego kod TN LCD-a?

Dobro, za nov, ja bih svoj prodao ipak malo ispod cene :)

BenQ G2420HD - 17.899

Dell 23'' U2311H - 21.520

Razlika je 3.600 dinara. Sudeci po svim iskustvima korisnika do sada, izgleda da vredi...

vredi :) Poredio sam bas moj U2311H sa ortakovim Samsung P2370H koji isto kosta oko 21k dinara. Mnogo je bolji dell :)
Sve preporuke, necete zazaliti ako ustekate i dodate za razliku.

Danas sam pazario doticni i extra sam zadovoljan. Ima malo probijanje svetlosti po ivicama,malo vise na levoj gornjoj,ali nista strasno.. Neki linkovi za kalibraciju?

Danas sam pazario doticni i extra sam zadovoljan. Ima malo probijanje svetlosti po ivicama,malo vise na levoj gornjoj,ali nista strasno.. Neki linkovi za kalibraciju?

Ja sam isto pokusao da nadjem nesto za kalibraciju, ali u sustini skini full hd slike za kalibraciju boja i cepaj. Traje malo duze, ali to je individualno - sto do tvog osecaja sto do primerka monitora. Uzivaj ;)

Zna li neko, ima li Dell-a negde sada? Juče sam zvao po listingu s PC berze, niko nije imao, rekli od ponedeljka da zovem za stanje u magacinu, navodno ima više uvoznika.

Ako neko zna gde ima, molim na PM.

Usput, kako uopšte mogu da probam primerak koji kupujem u radnji kad mi ga daju zapakovanog?

Hvala!

Ja kad sam tražio i okretao telefone, u Atomu su mi rekli da "u principu može pre kupovine da se proveri ekran", meni je bila najveća frka za pixele ali na oba foruma toliko korisnika uze, odoše dve ture a niko se nije žalio na mrtvake.

Zna li neko, ima li Dell-a negde sada? Juče sam zvao po listingu s PC berze, niko nije imao, rekli od ponedeljka da zovem za stanje u magacinu, navodno ima više uvoznika.

Ako neko zna gde ima, molim na PM.

Usput, kako uopšte mogu da probam primerak koji kupujem u radnji kad mi ga daju zapakovanog?

Hvala!

Ja kada sam zvao sve imali su samo u pcpra***k. I to su tada rekli da je medju zadnjima. Ne uvoze ih cesto, na par meseci na desetinu.
Ja sam ga isprobao odma u radnji, nisu pravili nikakav problem.
Nigde nisam procitao da je neko kod nas imao problema sa mrtvim pixelima..za sada :p

Nazad
Vrh Dno