Korisnički interfejs izgleda nije ispeglan i sve izgleda vizuelno nedovršeno. Ne vidim razlog da se prilikom svake okrugle verzije menja raspored menija desnog klika i slično.
System Preferences u OS X-u ima isti raspored od Jaguar-a sve do danas. Ne vidim zašto bi se išta menjalo makar u tim menijima. Zaokrugljene ivice address bar-a izgledaju bezveze. Ukidanje status bar-a po default-u je neozbiljno s obzirom na važnost elementa. O izgledu "temporary status bar-a" koji se pojavljuje samo prilikom link mouse hover-a nekom drugom prilikom (potpuno bezveze). Add-on bar - bezveze. Tabovi na vrhu - sada počinje da liči na Operu...
Sve izmene ispod haube padaju u vodu nakon ovakvog, u krajnju ruku neozbiljnog, korisničkog interfejsa.
Neozboljno ovo - neozbiljno ono.
Po tebi je izgleda ceo njihov projekat neozbiljan
😀
Uvek su me oduševljavale oštre krtitike na UI. U progamu kao npr. ovaj firefox, gde su skoro svi elementi UI podesivi uvek će se naći neko kome default podešavanja neće odgovarati. Napravi ti program za desetine miliona korisnika čiji će default interfejs da zadovolji 100% korisnika
😉
Ajd' sad da se udubimo u tvoje kritike:
- Promenjen raspored menija desnog klika: možeš misliti, zamenili su mesta Open in new tab i Open in new window. Ova promena je potpuno logična, s obzirom na to da se Open i new tab koristi neuporedivo češće nego ona druga opcija. I ja sam pogrešio prvi put kada sam mahinalno kliknuo na drugu opciju, ali na greškama se uči jel.
- Zaokrugljene ivice address bar-a : čudim se da si potrošio životno vreme kucajući tu zamerku?
- Temporary status bar: ovo nekom odgovara nekom ne. Meni odgovara jer sam inače koristio autohide statusbar. Sada mi dodatni addon za sakrivanje ne treba, s druge strane ti moraš podesiti da se dotični uvek vidi (što opet nije loše jer tu opciju možeš da podesiš, kao i sve druge opcije).
- Add-on bar bezveze: ?!?
- Tabovi na vrhu: tabovi se spuštaju na default poziciju sa dva klika, jednim desnim i jednim levim
😀