Šta je novo?

Mozilla Firefox 4.0 Final

ludim ovde..

ne znam zasto mi ne radi HW akceleracija...na snow leopardu

kad je ukljucim HW:
-sporije ucitava stranice, PRIMETNO sporije
-brze radi otvaranje tabova, menjanje tabova itd...
-smoothscroll radi bolje, ne perfektno, ali bolje(smoothscroll addon)
-ne radi mi 3D testovi, onaj fish tank itd... BUKVALNO MI TREBA 2-3 SEKUNDE DA BI PROMENIO TAB , toliko se zabaguje da moram da zatvorim odmah test tab....
-Personas teme UZASNO usporavaju ceo FF

kad iskljicim HW:
-brze otvara stranice....
-sporije radi otvarnaje tabova itd...
-smoothscroll radi losije....
-idalje ne radi 3D fishtank test.....sve isto...
-Personas ne usporava browser...

WTF?

edit:probao u Chromu isti taj fish tank test, ima isto fps-a kao u FF, oko 3-4, ali zato sve ostalo radi ko sat, nema usporavanja...

ima neko predlog?:S

Ne znam sta da ti kazem, kod mene radi bez ikakvih problema, fish tank: zauzece cpu 40%, fps 45. U Chrome-u radi brze ali cpu utilization skace drasticno (verovatno zato sto je bez hw ubrzanja), oko 180%, fps varira od 30-60+
Scroll radi odlicno bez addon, generalno browsers se bolje i brze ponasa od 3.x verzije. Juce sam cak igrao Quake 2 na FF-u.

Mislim da tebe ipak zeza grafika na hackintosh-u, proveri to za svaki slucaj.

@rushko

ma radi mi grafika ;\

bar ja mislim da radi...lol

ne znam kako tacno da znam, animacije u systemu rade kako treba...ne znam kako drugacije da potvrdim.....

edit:veceras cu da instliram SL opet....ako ne bude radilo, back to Chrome :(

Poslednja izmena:
Zna li neko kako da isključim ovo prikazivanje linkova u uglu

Ja sam instalirao status bar pa se to izgubilo,tj prebacilo se u status bar

Jel ima neko problem sa velicinom fontova?

Vidim da je po defoultu u ovoj verziji namestena velicina fonta 16, sto mi je poremetilo izglede nekih stranica koje redovno posecujem? Ne secam se koliko je bilo po defoultu u verziji 3.6.

Ako smanjim na 14-15, opet nije to to... Koji mu je djavo?

16 je u ff3

Za open in new tab i new windows da se vrati kao u ff3 treba da u folder chrome(C:\Users\korisnicko ime\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\nesto.default\chrome) napravi novi fajl userChrome.css i da se u njemu ovo iskopira
Kod:
#contentAreaContextMenu > * { -moz-box-ordinal-group: 2; }
#context-openlink { -moz-box-ordinal-group: 1 !important; }

Ziv bio. :smoke:

Po onom brojacu samo 26 preuzmanja sa Novog Beograda :) pa bre Zemun ima 70 preuzimanja
mada podela im je vrlo, posebno Beograd posebno Novi Beograd posebno...

Izvini ali ti si prolupao.

Prvo ja nijednog trenutka nisam ubedjivao nikoga da treba nesto da koristi, niti sam rekao da je to jedini ispravan nacin, niti ti uopste znas koji browser ja koristim.
A drugo nisi odgovorio ni na jedno moje konkretno pitanje.

Conclusion: dovidjenja.
Ipak cu da ti odgovorim mada sa ljudima koji donose zakljucke bez ikakvih informacija inace ne raspravljam.
Evo ti samo jedan primer html5 demo sajta koji IE9 ne moze uopste da otvori: http://www.thewildernessdowntown.com/
FF ga otvori ponekad, u Chromeu radi savrseno jer je to ipak Google Experiment sajt. Ja ti lepo kazem da Microsoft ima svoje demo sajtove, Google svoje, Mozilla svoje itd. ali ti neces da slusas i donosis zakljucak da je IE najbrzi na osnovu jednog sajta na koji si nabasao. Dobro, tvoja stvar.
Uostalom otvori http://html5test.com/ i videces da je Microsoft implementirao samo rudimentalnu podrsku za html5 i da se ne moze meriti niti sa FF, a o Chrome ne treba ni govoriti.
Over & out.

Ne znam o cemu pricate i raspravljate, medjutim IE9 graficki najbrze obradjuje html5 stranice, tu nema rasprave tako je kako je. Chrome je drugi, vrlo malo zaostaje, dok FF4 je losiji po tom pitanju, i to je vrlo osetno na pojedinim stranicama.

Ne znam o cemu pricate i raspravljate, medjutim IE9 graficki najbrze obradjuje html5 stranice, tu nema rasprave tako je kako je. Chrome je drugi, vrlo malo zaostaje, dok FF4 je losiji po tom pitanju, i to je vrlo osetno na pojedinim stranicama.

Jesi li ti uopste pogledao stranice koje sam linkovao?

Vrlo vazno ko je brzi sem na testu nema nikakve koristi od toga .
A svaki drugi test drugaciji redosled.
Mene zanima kad misle da rese problem oko fonta da ne moram da gasim hardversku aksceleraciju.
Sad ko je kriv microsoft ili mozila nije vazno ali neka rese to :D

Canis Lupus: Nisam, a nisam ni trebao jer nema veze sa onim sto sam ja reko. Vasa rasprava me ne interesuje, rekao sam svoje misljenje i zapazanje. Ne pricam ni o tehnologiji ko jekoju implementirao, a ni da li je mikrosoftova ili mozilina stranica. Bez obzira cija je stranica, neutralna ili ne, IE9 najbrze obradjuje graficki komplikovane stranice, i to je vidljivo i najvecem laiku, a ne kao sto kaze lazar05 da je vidljivo samo na testovima. Ko je probao makar 2 kompleksna html5 sajta sa FF, Operom, chromom i IE.. zna.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Canis Lupus: Nisam, a nisam ni trebao jer nema veze sa onim sto sam ja reko. Vasa rasprava me ne interesuje, rekao sam svoje misljenje i zapazanje. Ne pricam ni o tehnologiji ko jekoju implementirao, a ni da li je mikrosoftova ili mozilina stranica. Bez obzira cija je stranica, neutralna ili ne, IE9 najbrze obradjuje graficki komplikovane stranice, i to je vidljivo i najvecem laiku, a ne kao sto kaze lazar05 da je vidljivo samo na testovima. Ko je probao makar 2 kompleksna html5 sajta zna.
Pozdrav.
Ako ti tako kazes

jedno pitanje ,izvinjavam se ako je vec slucajno bili ili neko nesto reko povodom toga , je l neko imao problema sa instalacijom na win 7 64b ?

Gde mi je nestala opcija zatvaranja i snimanja tabova prilikom gašenja browsera?

Pronašao sam odgovor, pa ako još nekom nedostaje ova korisna opcija neka postupi prema priloženom uputstvu.

Type "about:config" in the address bar and search for "showQuitWarning". browser.showQuitWarning

will pop up. Right-click on it, and click "Toggle". It should now turn bold, and on the right-most

column it'll say "True". And there you go! Now it'll ask you if you want to "Save and quit", rather

than "Close all tabs".

Canis Lupus: Nisam, a nisam ni trebao jer nema veze sa onim sto sam ja reko. Vasa rasprava me ne interesuje, rekao sam svoje misljenje i zapazanje. Ne pricam ni o tehnologiji ko jekoju implementirao, a ni da li je mikrosoftova ili mozilina stranica. Bez obzira cija je stranica, neutralna ili ne, IE9 najbrze obradjuje graficki komplikovane stranice, i to je vidljivo i najvecem laiku, a ne kao sto kaze lazar05 da je vidljivo samo na testovima. Ko je probao makar 2 kompleksna html5 sajta sa FF, Operom, chromom i IE.. zna.
Pozdrav.
Nikad nisam koristio Chrome, Ima li on mogucnost kao FF, da u Bookmarks Toolbar-u drzi Live RSS ?

Ha ha ha, kakav trol. Bitno je da on zna da je Internet Explorer najbrzi.

Poslednja izmena:
Do ove verzije nisam i necu ni na dalje, ff je moj default.
A verovatno ne znaš ni značenje reči troll, imaš wikipediu, a možeš i svoj post da uzmeš za pravi primer trolovanja.
Psssst, zaobidji me.

Ljudi, ova tema nije firefox Vs explorer.....

I meni je explorer brzi od ff-a kao i chrom takodje, ali vecina nas ovde koristi ff najvecim delom zbog skriptia ne zbog njegove brzine rendera kompleksnih stranica, ah da zaboravio sam, ff je takodje sampion krljanja po hard disku , srecom to odradi kad mu se cefne i posle toga vise ne.

Moze li nekako da se vrati da copy bude prva stavka u okviru FF kad se uradi desni klik na misu ?

pa zar vec nije? :d

mozda si instalirao neki addon, pa se njegovi properties umesali u desni klik. probaj da to iskljucis u samim podesavanjima problematicnog addona (pod uslovom da je addon problem).

Jeste za tekst, ali nije kada selektuješ hiperlink. Meni je isto to zasmetalo, ali sam se sada navikao.

Jeste za tekst, ali nije kada selektuješ hiperlink. Meni je isto to zasmetalo, ali sam se sada navikao.

E na to sam i mislio. Bas sam kliktao malopre i nisam mogao da izvalim gde vise copy nije na prvom mestu.
To verovatno ne moze da se menja ? :(

A meni se vratio problem koji sam imao sa verzijom pre prethodne. Sa poslednjom (jel beshe 3.6) nije bilo tog problema.

Kad kliknem na neki link (npr za torrent fajl na sajtu), Firefox zablokira !!!
Evo usao u IE9 i kopirao taj link i normalno je sacuvao, tj. ucitan je fajl automatski u uTorrent, bas kao sto je sve bilo ok i sa proslom 3.6 verzijom FF-a.

Preslovar

Preslovar ne radi u FF4, ima li leka?

Kad kliknem na neki link (npr za torrent fajl na sajtu), Firefox zablokira !!!

Isti problem sam imao i ja jutros, i to sa YT, dva puta je blokirao zesce, pola min nije reagovao, kod su svi ostali upaljeni programi normalno radili.
Naravno bilo je samo uninstall.

Korisnički interfejs izgleda nije ispeglan i sve izgleda vizuelno nedovršeno. Ne vidim razlog da se prilikom svake okrugle verzije menja raspored menija desnog klika i slično.

System Preferences u OS X-u ima isti raspored od Jaguar-a sve do danas. Ne vidim zašto bi se išta menjalo makar u tim menijima. Zaokrugljene ivice address bar-a izgledaju bezveze. Ukidanje status bar-a po default-u je neozbiljno s obzirom na važnost elementa. O izgledu "temporary status bar-a" koji se pojavljuje samo prilikom link mouse hover-a nekom drugom prilikom (potpuno bezveze). Add-on bar - bezveze. Tabovi na vrhu - sada počinje da liči na Operu...

Sve izmene ispod haube padaju u vodu nakon ovakvog, u krajnju ruku neozbiljnog, korisničkog interfejsa.

Nazad
Vrh Dno