Evo malo sam google. Svi navode 1.55vcore kao max safe 24/7 na vazduhu, tako da se ja ne bi brinuo. Nek radi ta Noctua ono za sta je placena![]()
Evo malo sam google. Svi navode 1.55vcore kao max safe 24/7 na vazduhu, tako da se ja ne bi brinuo. Nek radi ta Noctua ono za sta je placena![]()
Ne ide da teram preko 4 sa ovim shitom od coolera... Boze zdravlje kad dodje nh 14 bice...
Sve je isto kao kod mene naponi itd...Ne pricham za cpu vol nego za ove ostale, samo je tebi stariji bios ali to nema veze sa klokom... znachi ovom mom treba dosta strujeTo sam i ja tvrdio, da je 1.55V za Thuban bezbedno, ali da ne treba preterivati(ne znam da li sam to pisao na ovom threadu).
@Pedja89
Evo ti moja očitavanja:
Edit: Potreban napon za cpu na 4,0GHz je 1,42-1,425V, ovo sam ja pokušavao da izvučem 4,1Ghz sa 1,43V, ali nisam uspeo. Za 4,1Ghz mu je potrebno 1,46V.
Sve je isto kao kod mene naponi itd...Ne pricham za cpu vol nego za ove ostale, samo je tebi stariji bios ali to nema veze sa klokom... znachi ovom mom treba dosta struje
Izgleda da je to, malo više struje traži, ali nije da će se degradirati čip, nema da brineš ništa, verujem da i ovako radi k'o bombona.
Pa ne radi proshao je linx oko sat vremena sa svom memorijom isto tako i prime 95 blend test ali sam dobio BSOD u igrici ***, ne znash shta mu je ne verujem da mu treba josh napona chim je sve ovo proshao
Sat vremena, to je oko 50 prolaza sa svom memorijiom, ne mogu da se setim tačno sad? Bsod može da dođe od gomile drugih stvari, ne znači da cpu -u treba još struje. Odradi npr 100 prolaza sa linxom sa svom memorijom.
Ma meni linx nije siguran znao je da prolazi 100 krugova ali kad pustim prime na blend onda puca, tako da ako mi izdrzhi prvo prime 2-3 sata znam da je stabilan 100%
E zato ja odavno ne koristim te programe, Za mene je test stabilnosti koji nikad nije omanuo 3 mark loop x10, potom igranje jedno 2 sata nekog cpu intensive shootera...
Ne vidim razlog da kuvam cpu na temperaturama na kojima nikada u normalnim uslovima eksploatacije nece raditi...
Btw, vratio sam na def. 1090t da proverim napone na optimized defaults. U pojedinim trenucima napon peakuje na cak 1.46. LOL Ploca je Asus 89gtd pro i sve komponente su vrh, Chieftec CFT 750 napajanje....
amd da je hteo,mogao je svaku tu 1055 da prodaje pod 1100 sa potrebnim firmware-om
Eh, da, ko 1090t. To je to. Hoces sigurnih 4.2Ghz na prihvatljivoj voltazi, , kupi 1090t. Hoces 20-30% sansi da bude tako, idi na 1055t. Sada mislim da je glupo uzimati 1055t jer je razlika nekih 3000din. Ali ranije je bilo glupo uzeti 1090t, jer je najpovoljnija cena bila 21800din....
Overkind, pricas bez veze.... Odabir postoji, itekako. kao sto sam rekao, gomila 1055t traze mnogo struje za 3.8Ghz, a 4ghz im je nedostizno, dok 1090t ide na 4Ghz na boxu na 1.4vore. A ti Phenomi x2 su sa razlogom zakljucani. Testiranja su rigorozna pa sljaka to kad se otkljuca u nekim slucajevima ili tester napravi greskicu mozda, ali da neko svesno zakljucava Phenome x4 na x2, to nema sanse... Svesno zakljucavaju jeftine Athlone 2 x4 kad imprifale x3 ili x2, to da.... Niko nije lud da namerno upropasti proizvod od 15000din, pa da ga prodaje za 7000din... bar ne u ovoj dimenziji...
Uh sto ne volim kad mi se obracaju sa "druze".... Znam ja sve to sto si ti rekao, ali druzemislim da si ti jedan u 1000 kome se zapao takav extra 1055t. Ti pricas da su 1055t i 1090t identicni cipovi i da su samo u firmware upisane razlicite 2 cifre, ali to nije tako. Ako tvoj 1055t radi na 4.2Ghz onda imas vrh primerak, tj zalomilo se da bude takav cip iz onog dela wafera koji nije predvidjen za takve.
Probao sam malo da stress testiram na 4Ghz bez turbo Core, i od toga nema nista drugari. Ili mi je cpu los primerak, ili, mislim da je vise verovatno, ovaj box to ne moze da podnese. Na 4Ghz sa 1.45vcore (amd overdrive) prso mi prime za 5 sec. Na 3.9Ghz recimo pod prime 95 za pola minuta odu jezgra na preko 65c, i ja ugasim... Doduse, ne znam ni kome da verujem za vcore. Cpu z cita jedno, hw monitor drugo, amd overdrive trece.... Vcore mi i na default, ko sto sam rekao mnogo varira, tj. ide od 1.22 do 1.46. Vidi se da voli napon cpu, jer nije npr hteo da razgovara bez 1.4 ni na 3.7Ghz. E sad, ne znam sta mi je ciniti. Hteo sam da uzmem neku Noctua NH 14, ali nisam siguran da li je to pametno... Sta mislite, jel ovo zbog box-a ili je Cpu krs primerak?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari