Šta je novo?

iPad 2

kovacm :NAJiskrenijje nikad nisam citao ES,b92,burek i slicne niti sam ikad cuo za Dimkovica niti za bilo koga odatle.
A da ne znas osnovne stvari je odgovor na to sto si se smejao mojoj izjavi koja je poptuna tacna. Lepo je kad nesto tvrdis da nije tacno ili smesno da objasnis zasto ;)

smejao sam se na DaPimp post #321 u mom postu #325

dakle delim tvoje misljenje, ono sto sam napisao u #328, "hahhahaha... ti si onda BOLJI od dimkovica sa ES-a!" sam rekao u pozitivnom svetlu. Dimkovic bi isto tako reagovao, tj napisao isto sto i ti, i ja se sa tim APSOLUTNO slazem!

btw ne znam odakle da krenem sa video kompresijom... da li znas sta je CyberPaint iz 1985.?
(" Cyber Paint was one of the first, if not the first, consumer program that enabled the user to paint across time in a compressed digital video format. Later he developed a similar program, the Autodesk Animator for PC compatibles, where the image compression improved to the point it could play off of hard disk" ... http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_Kent - u tome sam crtao kao klinac, bio impresioniram time sta racunari mogu da urade sa videom ;) kasnije je ortak pisao maturski rad na temu MP3 kompresije ~1998... tako da mogu da kazem da prilicno dobro razumem osnove video/audio kompresije)

Poslednja izmena:
Ja se onda izvinjavam , potpuno drugacije sam razumeo tvoju poruku ;)

A za kompreisjeu ne zanima me istorija i sta je bilo pre 20 godina niti je ovo tema o istoj. Ima poseban podfroum Obrada video materijala pa tamo mozes pitati/pisati.

Poslednja izmena:
I, jel jos nemamo nikoga na forumu ko je nabavio ipad2 u prvoj turi i dopremio ga ovamo? Ko ga dobija uskoro?

Pominjala se ovde vidim Motorola Xoom
Koliko vidim iz onog review nekoliko strana iza pomalo je zalosno sto ista deluje kao polubarikat - a razlozi su verovatno da se isti sto pre izbaci na trziste, cime je potencijalno osakacen tablet koji je mogao biti odlican tja
Ali sa druge strane i ti review-i su samo jedna strana medalje, nista dok sam na probas i doneses svoj sud :)

Koliko ja vidim postoji tema za taj xoom, pa ne razumem zasto mi ovde moramo stalno da citamo misljenja o tom #&%@***?
Ako je ljudima potpuno nezanimljiva i niko nije aktivan u tom threadu, zasto bi u iPad thredu bila zanimljiva nekome?

Poslednja izmena:
Razmišljam se da kupim iz UK... Pa bih možda doneo još nekoliko komada zainteresovanima... :) Po povoljnoj ceni, naravno :)

Koliko ja vidim postoji tema za taj xoom, pa ne razumem zasto mi ovde moramo stalno da citamo misljenja o tom #&%@***?
Ako je ljudima potpuno nezanimljiva i niko nije aktivan u tom threadu, zasto bi u iPad thredu bila zanimljiva nekome?

To da li necemu nije mesto ovde, ne odlucujes ti nego moderatori, a i ne vidim da sam ti se igde obratio
Mada od tebe nisam ni ocekivao drugaciji odgovor (citaj propali pokusaj trolovanja) iako sam napisao sasvim korektan post i iako se na nekoliko strana ovde raspravljalo na tematiku Xoom-u vs Ipad
BTW bilo bi interesantno videti broj prodatih primeraka Ipada u Americi i ostatku sveta jer gro prodaje otpada (pretpostavljam no ne tvrdim) na USA trziste

iako sam napisao sasvim korektan post
Jeste sasvim korektan post koji sadrzi samo tvoje misljenje o xoom tabletu koji uopste nije tema ovde :)

P.S. iPad 2 se za sada u usa prodaje ko nikada

@Ninoslav1983

Kada razmisljas da ih nabavis?

Poslednja izmena:

ipad je direktan konkurent toj motoroli, i za očekivati je da se ona pominje ovde, isto kao što je za očekivati da se ipad pominje u temama o drugim tabletima.

ipad je direktan konkurent toj motoroli, i za očekivati je da se ona pominje ovde, isto kao što je za očekivati da se ipad pominje u temama o drugim tabletima.

Jeste normalno je da se pominje kada se poredi o iPad-u ali nije normalno da pricas samo o tom xoom

Evo i cene novog iPad-a u svetu:

ipad2.jpg

Ma nije to toliko čudno, samo su deca bistrija nego što mislimo. Viđao sam decu sličnog uzrasta kako voze po vindosu i piče dijabla ko da su se rodili s istima.
Naravno, ovde je tačskrin velika prednost jer su tastatura i miš uglavnom preveliki za dečije ruke.

@Lozac:
Moj sin Nikola (1.5 god) voli da igra Fruit Ninja na iPadu, prica sa mackom tomom, gleda crtace... Deca su cudo.

Eh... zašto ja nisam imao nešto ovako kada sam bio mali? :(

Moj sin ima 3 godine i vec preterano koristi iPhone, svi me grde zbog toga (iPad jos uvek nemam :) ) ali dobra stvar je sto dosta koristi te edukativne aplikacije pa recimo on je kroz igru sam naucio sve zivotinje, voce, povrce... na engleskom, takodje imate brdo onih puzzle koje ga teraju da razmislja kako da ih resava.
Problem su Angry Birds, Cut the Rope i druge slicne stvari koje sam ja stavio zbog mene i koje mu privlace paznju a nikakave koristi nema od njih...

Poslednja izmena:
Zato smo mi kao klinci jurcali po ceo dan ispred zgrade :) Ne bih ja to zamenio ni za 10 ipadova :D
Tako je druze! Sklonite decu od tih uredjaja dok su mali, nek se bre igraju napolju. Gledaj kakvo vreme, ja sam skoro mator pa kad god mogu palim na basket.
Sad ce jos neki sa 3 god da otvaraju facebook profil.
Pre neki dan komsija se hvali kako je cerki otvorio face profil, a mala ima 3,4 od, kad da igra igrice tamo. Strasno, samo sam ga pogledao zgrozeno.

Sorry za mali off.

http://www.engadget.com/2011/03/25/ipad-2-international-launch-causes-people-to-line-up-in-line-all/
Danas je pocela prodaja ipad 2 u Evropi. U Americi je prodaja pocela u jutarnjim casovima, dok su se u Evropi prvi ipad-i druge generacije mogli kupiti tek od 19h - i to jedan ipad po osobi. Isporucene su veoma male kolicini, i svima je verovatno jasno da ti revodi nisu slucajni i da su u isto vreme i cilj i sredstvo apple-ovog marketinga. Mogu da razumem manipulativni marketing, posto je marketing odavno prestao da bude samo informacija, ali sto je previse previse je. Ovo je veoma nekorektno sa apple-ove strane i malo se razlikuje od nase birokratije koja ljude gleda kao ovce. Mislim da je tablet igra postala prevelika i da se apple, kao trenutno neprikosnoveni proizvodjac tableta, malo osilio i prelazi granice.

Dobro objasni mi koga apple tera na silu da ceka u red nekoliko dana i ko je tu budala?
Zasto moras da cekas danima ispred prodavnice da kupis prvi?
Ili idi lepo i kupi bilo koji drugi proizvod gde ne moras da cekas, ili dodji za dve nedelje kada se smire ljudi ili jos bolje naruci preko neta pa za dve tri nedelje stize kod tebe kuci iPad.

Pa svi se reklamiraju, ali da budes tolika budala pa da spavas ispred prodavnice stvarno nema smisla, i objasni mi zasto je apple kriv sto je onaj sa satorom ispred prodavnice retard?

Zato sto mu je Apple kontaminirao mozak sa svojim marketingom.

Nazad
Vrh Dno