Šta je novo?

iPad 2

Pa znam to i slazem se , nego ne znam sta mu je smesno da encoder moze da se optimizuje da radi na "digitronu" brze engo na i7... i pominje neke dimokovicke a nikad cuo za istu.

Poslednja izmena:
socovi su strašna stvar. gledam u ovu grafiku na infinity blade i rage hd i ne mogu da verujem. kaže mi buraz da je to prerenderovano i da se ne ložim, al opet....

Čisto informacije radi, mislim da je kovacm mislio na Ivana Dimkovića...

Ok ko je ta Ivana ?
Ili je tolko poznata da se podrazumeva da je znamo ?

Hahaha, gde ti vidis te zenske rodove Weasel? :d

MA to mi je pravilo, kad mi tako pricaju o nekom o kome nisam cuo niti sam trebo da cujem , promenim rod da im stavim do znanja da ne zna o kome pricaju.

Btw znam da je on napisao aac nero encoder(mislim sad sam video na googlu ) ali to nema bukvalno nikakve veze sa onom tabelom i cinjenicom da mozemo povecati brzinu zarad kvaliteta na bilo kom encoderu u nenormalno velikim kolicinama. I za to ne treba biti bolji od neke tamo da bi se uradilo , to su komande koje bi dete od 10 godina razumelo.

Poslednja izmena:
ta ivana ti mu je penicilin kad krene da luta sa svojim teorijama na es-u ;)

Eh da je u tabeli bio pc ili neki htc, samsunAg, tabela bi bila realno ... :)

Bilo bi dobro kad bi negde moglo da se vidi koliko je kvalitet tako kompresovanog videa dobar, tj. loš. Drugo, šta taj imovie može da importuje, itd. Padaju mi na pamet razne lepe i korisne primene, ako nije ograničen samo na iphone klipove...

U Americi i dalje redovi ispred Apple prodavnica. Ko zna kada ce neki primerak zalutati ovde u Gigatron ili Metro :)

U Americi i dalje redovi ispred Apple prodavnica. Ko zna kada ce neki primerak zalutati ovde u Gigatron ili Metro :)

Tesko. Zbog ovog sto se desilo u Japanu docice do nestasice delova za proizvodnju, bas su spomenuli to na CNN-u danas.

Ko je ta ?Prvi put cujem za doticnu ? ...

to je on: iz NSa, radi za Nero tj. radio je: pisao je audio/video encodere za njih...

Da ti ne pricam romane jer ne znas oko toga ne znas ni osnovne stvari.

I sad ti i ta gospodjica dimokvicka da mi objasnite sta je smesno ?

nemoj da budes bezobrazan - odakle ti uopste ideja da ne znam ni osnovne stvari ??

plus, i sam sam se smejao na onu tabelu koju je DaPimp okacio!

plus, plus mislio sam da znas za dimkovica jer vidim da dosta ljudi odavde cita i ES, a ako citas ES, 100% si naleteo na doticnog!

Ma jasno je sta si hteo da kazes, ona tabela nije ni najmanje realna. Naravno da se encoding brzina iPad-a i bilo kog jaceg notebook-a ne moze nikako porediti, kontam da se kovac zezao samo.
:wave:

ta ivana ti mu je penicilin kad krene da luta sa svojim teorijama na es-u ;)
mislis kao sa teorijom da su tableti buducnost ;) ili da ce intel da sahrani ARM sa xxxxxxxxx CPU u lowpower segmentu ? :D ...

Poslednja izmena:
elem, interesantan grafikon: ;)

cs-110317-2.gif

http://www.appleinsider.com/article...en_dominating_120b_tablet_market_by_2015.html

u novoj eri racunara ne postoji vise Microsoftov like monopol gde uzimaju 35%, gde intel uzima 40% a preostalih 20% uzimaju oni koji sklapaju PC.

u mobilnom segmentu, ili segmentu koji ce predstavljati najveci deo trzista za par godina, proizvodjac procesora ce imati oko 10% profita a ostatak od 90% (ono sto danas iznosi oko 20% u Wintel svetu) ce uzimati proizvodjaci samih uredjaja.

Poslednja izmena:
@kovacm

i ovo je ipad2 related stuff?:D

ovo je post-pc era :D

Finu su igračku izbacili, fokus je na igricama kao što sam i tvrdio ranije. Kada bi rešili problem ne baš najsjajnijih kontrola, moglo bi se desiti da konvencionalne konzole za igranje potpuno izgube smisao za koju godinu. Uostalom ovakva grafika ne zaostaje puno za next gen konzolama, pitam se šta će biti kroz par generacija.

Zaista impresivno dostignuće na polju grafike na mobilnim uređajima.

meni je ipod>ipad za igranje. svi bitniji naslovi rade i na ipodu, a ipod mozes bez problema da nosis sa sobom svuda i da se igras, a sa ipadom mozes da se igras kuci sto ni nema nekog smisla za takav uredjaj, jer ce kuci svi da se igraju na kompu ili klasicnoj konzoli... sa druge strane sve te igre za ios su casual tipa (sto ne znaci da ja ne uzivam u njima :)) za razliku od psp naslova koji su generalno ozbiljnije igre, pa ukoliko je nekom primarno igranje, bolji izbor je psp. dobro zaradjuju developeri igara za ios, bice uvek dobrih naslova...

Pa recimo ovaj Dead Space nije bas casual tipa, da li si ga probao?

kovacm :NAJiskrenijje nikad nisam citao ES,b92,burek i slicne niti sam ikad cuo za Dimkovica niti za bilo koga odatle.
A da ne znas osnovne stvari je odgovor na to sto si se smejao mojoj izjavi koja je poptuna tacna. Lepo je kad nesto tvrdis da nije tacno ili smesno da objasnis zasto ;)

Poslednja izmena:
kad kažem casual ne mislim samo na dužinu igre, ima zaista dosta igara za ios koje su duge, nego i na izvođenje, mahom su touch tipa igre casual... postoji mnogo jako ozbiljnih igara za ios, sigurno više nego za bilo koju drugu mobilnu platformu koja nije striktno orijentisana ka igrama, ali ipak i dalje je psp- psp. ja sam sastavio listu od jedno stotinak stvarno dobrih igara. ios uređaji imaju dovoljno firepower da guraju ozbiljnije naslove, grafika na nekim igrama otkida, pogotovu na retina ekranu, ali opet... fale tasteri...

Za tastere imas i sada one dodatke, ali ne bi me cudilo uopste da uskoro apple izbaci neki Joypad jer time ce stvarno zadati ogroman udarac mnogima

P.S. Dosta su jaki ti magneti mozes i na frizideru da ga drzis :)

ipadfridgeee.jpg

ipadfridgemagnet.jpg

Poslednja izmena:
:wall:

Samo amerikanci bi radili tako nesto, i drzali ga na frizideru.

:wall:

Samo amerikanci bi radili tako nesto, i drzali ga na frizideru.

Koji vrh! :D
jel vata i plasticna vrata od friza ? :D

Ne mogu da verujem kakvih *****nosti se sete ljudi...
Meni bi bila frka da okacim ovako nesto od 500e.

@marli
Je l' kupujes ipad? :)

Nemam pojma, razmisljam da uzmem neki polovan za 350e ako ima garanciju. Mada imam kombinaciju da mi donese jedan prijatelj/musterija iz USA iPad 2, jer ionako mi salje neki alat.
Ako sad uzmem iPad kec, ne znam koliko ce to da vredi za 3,4 meseca...

e to... ima dodatak, pravi joystick, ali košta 70$, 30% cene novog ipoda :(

lele, ne bih ni ja smeo da kačim igračku od 500e na frižider...

kovacm :NAJiskrenijje nikad nisam citao ES,b92,burek i slicne niti sam ikad cuo za Dimkovica niti za bilo koga odatle.
A da ne znas osnovne stvari je odgovor na to sto si se smejao mojoj izjavi koja je poptuna tacna. Lepo je kad nesto tvrdis da nije tacno ili smesno da objasnis zasto ;)
ma smejao sam se onoj tabeli gde je ARM x puta bolji u enkodiranju ... koja nema veze sa zivotom.

o enkodiranju najverovatnije znam mnogo vise od tebe jer o tome citam jos od 1997.

nazalost ne mogu da pronadjem npr. maturski rada v. zidara na temu mp3 kompresije iz neke 1997 ;) ...

sa druge strane ispratio sam ceo put kako su Sector One uspeli da napisu MP3 dekoder za MC68030/16MHz i MC 56000/32MHz... tj. za Atari Falcon...

...u krajnjem slucaju, samo me smaras sa tim izjavama: da ja nemam pojma o enkodiranju.... moguce da znas i vise od mene, ne poznajem te, tako da je sasvim moguce da znas vise... ali da nemam pojma i da sam neki "manfromearth" ili neko slican... :D ;) plz - nemoj vise.

u biti se jako dobro razumemo ;) (bar se nadam :D)

Poslednja izmena:
Citirao si mene i smejao se potpuno tacnoj izjavi. Zato sam ti i ono reko.
Ako si mislio na tabelu kad si napisao :
hahhahaha... ti si onda BOLJI od dimkovica sa ES-a! ...
onda sam ja pogresio ...Mada meni i dalje izgleda ko da je bilo upuceno meni i da si mene poredio sa dimkovicm i da si se smejao izjavi da procesor pre 7-8 godina moze da encoduje brze od i7 u zavisnosti od podesavnja encodera

Ako je ovo drugo onda realno nemas pojma ...

Poslednja izmena:
The Apple iPad 2 Review

_DSC0726sm.jpg

_DSC0729sm.jpg

Final Words

If you fell in love with the original iPad, the iPad 2 is a significant upgrade. You get much faster hardware, a much more ergonomic device and the ability to FaceTime with your friends. If it weren't for the fact that the iPad 3 is likely 12 months away with another set of similarly impressive upgrades I'd recommend all iPad users upgrade to the 2nd generation model.

I find that with Apple products you have to pick an upgrade cadence and firmly stick to it. In the Mac world it's difficult but not too hard to stick to. Upgrading yearly never makes financial sense so usually putting yourself on a 2 - 3 year cycle for the biggest upgraders usually works. Apple hardware tends to hold its value surprising well so as long as you do a good job of reselling your old stuff, this cadence can work well if you absolutely must have the latest and greatest.

The iOS platforms are a bit more difficult to be patient with. As you can see by the SoC upgrades Apple has thrown into the iPad 2, for the next couple of years you should expect Apple to be upgrading at a rate faster than Moore's Law. Eventually this will level off but for the iPad 2, iPad 3 and probably even the iPad 4 we'll see this sort of aggressive ramp in hardware capabilities. You really have to treat the iPad like a smartphone - it's going to be made significantly less desirable in about 12 months so plan your purchasing accordingly.

Cautious purchasing brings me to my biggest complaint about the iPad 2 - its pricing. Motorola gets a bad rap for pricing the first Xoom at $799, but there's only one iPad 2 that sells at $499. Buy a case, pick one of the higher capacity models, add 3G and you're quickly paying a lot more for the iPad 2 than you would a mainstream PC. Granted Apple doesn't make as much off of the iPad as it does other members of its product lineup, but I still feel the price is too much for a device that can only augment your existing computing devices.

I do wish Apple was able to increase display resolution on the iPad 2, although I suspect that combined with the SoC improvements that may have been a little too much for this generation. It's clear that a higher resolution panel is coming as Apple finally has an OS that properly handles DPI scaling. The real question is when, and is that time soon enough that you can hold off buying an iPad until then?

There's no better place to say this so I'll just put it out there: Apple's commitment to increasing performance deserves serious recognition. Whether or not you like the company, Apple outfitted the iPad 2 with a pair of ARM Cortex A9s and a GPU significantly faster than anything else on the market. Look around and you won't see many apps that can really stress the PowerVR SGX 543MP2 that Apple put in the A5. Make no mistake, this is about building a big install base of high performance mobile devices. Apple is eager to win the hearts of game developers with the A5. Gaming will be an important part of the tablet's evolution and Apple clearly understands that. What happens when your tablet is fast enough to run Halo? Performance matters here, maybe not as much today, but when the entire install base has PowerVR SGX 543MP2s at the bare minimum things will get really interesting.

Apple's fat trimming really improved the iPad 2's ergonomics, and the smart covers only helped improve things. While I wouldn't consider porting the original iPad around due to its limited usefulness in my workflow, the iPad 2 is thin and light enough where I'm less bothered by it. Ultimately I feel like tablets (iPad or not) have to be even thinner and even more ergonomic to really come into their own. The good news is that Apple hasn't done anything too exotic in slimming down the original iPad. I'd expect the second generation of Android tablets to be similarly thin/light.

And that brings us to the controversy, the Honeycomb comparison. The Xoom is the only real competition shipping for the iPad 2 today, but within 60 days we'll likely have competitors from ASUS and Samsung on the market as well. Honeycomb has some serious advantages in the feature department. Multitasking is better under Android 3.0, as are notifications and as of yesterday there's finally Flash support. Apple still provides a smoother UI than Honeycomb, however this time around I'm wondering how much of that might be due to the GPU horsepower behind Tegra 2. While Tegra 2 does well on a lower resolution screen, I feel like it is underpowered to deal with the Xoom's 1280 x 800 display.

Hardware-wise Apple has an ergonomics advantage over the Xoom. While I like holding the Xoom more than the original iPad, I prefer the iPad 2's feel to the Xoom. The Xoom has the edge in camera quality and display resolution, while the iPad 2 has a better looking display and a faster GPU. I still fundamentally believe that web browsing and email are the killer apps for tablets and as such I don't put too much weight in Apple's iPad app advantage. Long term I believe that the most important apps will be available on both platforms, so unless there's an app that you want today that's an iOS exclusive I wouldn't lose sleep over it.

So if you're actually torn between the iPad 2 and the Xoom my best advice is to wait. Apple needs to update iOS in a major way and Honeycomb needs a hardware update. Whichever gets it right first should get your money.

If you don't fall into the borderline camp then the decision is pretty simple. If you need a tablet that runs iOS today, the iPad 2 is great. If you're not sure, you should wait. Tablets are still a couple of generations from being really amazing. Everything between now and then are just steps along the way.

Nazad
Vrh Dno