Šta je novo?

iPad 2

Znaci prevaren si sto ces dobiti duzu autonomiju i vecu brzinu u realnom radu na manjem taktu od deklarisanom?
E to je veliki problem :)

I odakle znate na koliko realno mhz radi iPad 2? Ja pretpostavljam da koristi i neki scaling...

P.S da li si zaboravio ono sto si obecao?

Poslednja izmena:
Stvarno ne mogu da verujem za kakve se sitnice hvataju. Kad je naveo 0,2 Ghz netacnu frekvenciju Motorola Xoom procesora to nije bilo bitno jer su decimale u pitanju. Sad na osnovu sumnjivog testa doslo se do podatka da A5 radi na 0,9 Ghz i odjednom je to neverovatno bitno. To sto sije Tegru 2 uzduz i popreko nije uopste bitno. Mada evo koliko vredi rec doticnog coveka :

zadnji post, povlacim se sa ipad teme, nece da me slusaju apple deca pozdrav

Stvarno ne mogu da verujem za kakve se sitnice hvataju. Kad je naveo 0,2 Ghz netacnu frekvenciju Motorola Xoom procesora to nije bilo bitno jer su decimale u pitanju. Sad na osnovu sumnjivog testa doslo se do podatka da A5 radi na 0,9 Ghz i odjednom je to neverovatno bitno. To sto sije Tegru 2 uzduz i popreko nije uopste bitno. Mada evo koliko vredi rec doticnog coveka :

http://theiphonefever.blogspot.com/2011/03/nother-fine-sample-of-cheap-build.html

lepo stivo za tebe :D

obavezno pogledaj externe linkove u clanku.....

odakle vam to sad da a5 radi na 900MHz. taj a5 je odličan soc, ako se ovim tempom budu razvijali za nekoliko generacija će tablete biti brže od mog kompa :)

http://venturebeat.com/2011/03/13/ipad-2-awareness-is-far-outstripping-rival-tablets/

http://www.digitalspy.co.uk/gaming/news/a308679/chair-exec-ipad-2-is-game-changer.html

35893.png

Poslednja izmena od urednika:
0,1468,i=294505,00.jpg

"A clarification, after a reader e-mail: the Android Linpack from Greene Labs relies on Dalvik, but the iOS Linpack I was using appears to use the iPhone's Javascript engine. Yes, I know Java and Javascript are different things; this just all adds up to what I was saying about that measurement being useless."

svaka čast. realno iako ne vidim sebe kao budućeg kupca jednog tableta narednih nekoliko godina, drago mi je da sve brže izlaze jailbreakovi za i uređaje jer su bez toga praktično neupotrebljivi za nas.

Pa, znam da će sada da se ponavi priča od pre par meseci, ali je iPad (iPhone) bez jailbreaka stvarno sakat uređaj, tj. ne može da iskoristi svoj pun potencijal. Najviše zbog Appleovih pravila za aplikacije na Appstoreu, svi znamo koliko je npr. BiteSMS bolji nego default SMS client na iOSu. :)

Realno JB na iPad 99% se koristi za pirateriju, a BiteSMS ili obican SMS na iPad ne verujem da je bilo kome uopste potreban...
I ja koristim JB i potreban mi je, bez JB nikada ne bi uradio update, ali na iPad on je manje bitan nego na iPhone.

Poslednja izmena:
Pa, znam da će sada da se ponavi priča od pre par meseci, ali je iPad (iPhone) bez jailbreaka stvarno sakat uređaj, tj. ne može da iskoristi svoj pun potencijal. Najviše zbog Appleovih pravila za aplikacije na Appstoreu, svi znamo koliko je npr. BiteSMS bolji nego default SMS client na iOSu. :)

BiteSMS је битан само за 3G јер је матор и споро отвара (зато га и ја користим због quick compose/reply) у суштини за 3GS/4 би ми био небитан јер се све отвара тренутно. А ајд и то да кажемо ок али поред BiteSMS не видим шта то још фали фабричком софтверу (не рачунајући откључавање).

+1
Sa Cydije koristim samo to. U narednih par dana napokon otvaram i iTunes acc. i odoh u legalu. Da, smara to sto mi je lockovan iP pa moram da pratim sta se desava sa JB-om ali kad bude bilo para necu se ni na to vise osvrtati. Ne kazem da ne treba da postoji izbor i dobro je da postoji ali sam stvarno jako alergican na te izjave kako je iPhone/iPad "neupotrebjiv" bez jb-a.

pa nisam još nabavio bt gps modul, jer ne znam sa kojim će 100% raditi, u procesu sam proučavanja koji od ta dva programa da kupim, i koji modul da nabavim...

iMovie-Speed-Tests-642x247.png

***e apple izbacio tablet "brzi" od MacBook Pro-a u encodingu :) 500$ vs 2500$ ... to je to zapalite sve mac uredjaje, dovoljan je iPad2 :)

Salim se, super je igracka i extra cena ... tako da sam si narucio komada jedan.

Jos kad bi ova tabela imala veze sa realnoshcu:)

iMovie-Speed-Tests-642x247.png

***e apple izbacio tablet "brzi" od MacBook Pro-a u encodingu :) 500$ vs 2500$ ... to je to zapalite sve mac uredjaje, dovoljan je iPad2 :)

Salim se, super je igracka i extra cena ... tako da sam si narucio komada jedan.
omg... i meni neko nesto kaze ! :D :D

Mogu ja da optimizujem encoder koji god ocete da na mom penitumu radi bolje nego na i7....
Pitam se samo ko pravi ovakve tabele

Poslednja izmena:
Napravili su enkoder koji koristi i GPU (koji je "9 puta brži od iPad 1"), ne znam što skačete odmah.

hahhahaha... ti si onda BOLJI od dimkovica sa ES-a! ;)
Ko je ta ?Prvi put cujem za doticnu ? ...
I ne znam sta je smesno ? Encoder se nikad ne meri u brzini vec ako je brzina bitna jedino moze da se meri sa brzina/kvlaitet grafikonom ... PLus sto zavisi od jedno 23040240 postavke istog.
Zaradm zrtvovanja kvaliteta mozemo encoder ubrzati do enormnih granica , zato niko normalan na ovom svetu nije poredio iskljucivo brzine encodera.
KO sto se pojavio CUDA encoder i Intel SB encoder ... koji su brzi duplo a kvaltiet koji daju je 200x gori od reefrenith encodera...
Svaki GPU encoder na ovom svetu cak i oni sto kostaju milione evra je veliko DJUBRE sto se tice kvaliteta, jer GPU nije pogodan za encodovanje.

Da ti ne pricam romane jer ne znas oko toga ne znas ni osnovne stvari.

I sad ti i ta gospodjica dimokvicka da mi objasnite sta je smesno ?

I oces ozbiljno da ti ti encodujem nesto sa najbrzim presetom bilo kog encodera na mom intelu P4 3.0 i onda sa sprojim presetom na i7 (dobro nemam i7 ali imam i3 ) . Intel 3.0Ghz ce biti xx puta brzi...
Uzmi novi encoder H265 standarda .... Treba mu nedelju dana da encoduje 10 sekundi materijala na i7. Kad se optimizuje trebace mi 100x manje vremena cak i na penitum 3.

Poslednja izmena:
Ma jasno je sta si hteo da kazes, ona tabela nije ni najmanje realna. Naravno da se encoding brzina iPad-a i bilo kog jaceg notebook-a ne moze nikako porediti, kontam da se kovac zezao samo. Ali ono sto je odlicno za videti je da SOC napreduje neverovatnom brzinom. Mislim sta ocekivati u sledecoj generaciji?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno