Šta je novo?

iPad 2

hahahahaha :)

nadji jedan podatak koji sam rekao a da nije tacan, odmah brisem account i vise ne posecujem ovaj forum dok sam ziv..to sto se tebi neke stvari ne svidjaju, to je tvoj problem.

link koji sam postovo je u vezi ipad 2, to sto opet kompromituje kvalitet apple proizvoda, isto nije moj problem, ako ti je 30% malo sto apple "dere" developere, reci mi gde se to jos uzima 30% marza, rekao si da je to mala suma, navedi lepo sta i gde...

cudno kako se fanboys javljaju kad postavim neke linkove ili informacije koje moze da i sam nadje na netu....ko da izmisljam nesto lol

Koliko ti decko smaras, to nije normalno...

Svi koji su kupili iPad u metro dobili su garanciju i ne vidim zasto za iPad 2 u Srbiji radnje nece vise nuditi garanciju, a i ova prica o probijanju svetla u potpuno mracnoj sobi na crnoj pozadini i nije neki razlog za brigu, ali na kraju krajeva niko te ne tera da kupis iPad, imas milion drugih motorola, samsunga... na kg
Tako je ista bila prica i za iP4 i ja ga koristim od letos i nikada nisam imao nikakvih problema, ni sa antenom niti bilo cime drugim i zato ako mogu, kupicu iPad bez razmisljanja.

Nemojte da mesate ostatke lepka sa probijanjem pozadisnkog osvetljenja. Ovaj problem nece da se resi sam od sebe. To sa lepkom je bila druga prica i nije se dovoljno osusio pre isporuke ip4. Ovo nema nikakve veze sa tim.

Nije to toliko mali problem priest77.

Poslednja izmena:
@Bob Marli
Taman si bio spreman da ga kupis ali si nasao jedan "razlog" zasto neces :)
Sto se zutila tice, to je bilo i na iP4 i to se svima povuklo jer to je lepak koji nije stigao da se osusi.

O cemu bre pricate, pa nije to kineski generichki hardver da ako ga uvezesh i pokvari se, mozesh samo da ga bacish :) Svaka Apple garancija je worldwide, i kod nas garancija vazi u bar dve firme, tako da nema veze gde ga kupish, sve dok imas racun. Takodje mozesh da dokupish online i apple care i da dobijesh josh dve godine garancije koja takodje vazi svuda u svetu...

Ovo na snimku je ochigledan defekt, i nema shanse da se to deshava sa pola iPadova isporuchenih ili slichno, i to naravno spada pod garanciju...

Poslednja izmena:
iPad 2 sigurno ne bi uzeo ovde, cena ce biti nenormalna kao i uvek. Mozda cu pre ici na varijantu da uzmem keca ovde, ako cena uskoro dodje do 350e, ne znam ni sam vise, a bas mi treba tablet za surfovanje i jos neke stvari, za koje me smara da drzim MBP u krilu. Bojim se ovog sa ekranom ako je stvarno istina.
Sta se desava sa garancijom apple proizvoda uzetih USA? Jel to vazi svuda po svetu ili ? Negde sam citao da je garancija na Apple uredjaje vazeca za ceo svet.

@priest
Koliko si dao tad majke ti za iPhone 4?
Nisam ni sumnjao da ces uzeti iPad 2, ili bilo sta drugo sto ima sjajnu jabucicu na sebi. :p

@driver

Ako stvarno jos neko potvrdi da je garancija za Apple worldwide imas pivo od mene, poslacu ti ga na kucnu adresu majke mi.

Poslednja izmena:
Nemojte da mesate ostatke lepka sa probijanjem pozadisnkog osvetljenja. Ovaj problem nece da se resi sam od sebe. To sa lepkom je bila druga prica i nije se dovoljno osusio pre isporuke ip4. Ovo nema nikakve veze sa tim.

Nije to toliko mali problem priest77.

A zasto je to toliko veliki problem?
Koliko ces gledati crnu pozadinu u potpunom mraku?
Koliko vidim to sa probijanjem svetla postoji i na iPad 1 i niko nije primetio do sada jer sada se konkurencija uspanicila kao i hejteri pa traze i najmanju sitnicu

izvini, ali mi nije logicno da kupujes nesto sto ti estetski smeta za velike pare i da kazes da to tako - treba?!?

zasto ljudi onda kada kupuju monitor stalno proveravaju da li ima bleeding i piksele? pa valjda je logicno da bi za tako skup uredjaj bilo normalno da se to ne vidi, tj. da ga nema?!?

A zasto je to toliko veliki problem?
Koliko ces gledati crnu pozadinu u potpunom mraku?
Koliko vidim to sa probijanjem svetla postoji i na iPad 1 i niko nije primetio do sada jer sada se konkurencija uspanicila kao i hejteri pa traze i najmanju sitnicu

Jasno se vidi na okacenom klipu da je probijanje primetno i sa upaljenim svetlom. Nemoj pokusavati da opravdas problem, a ja ovde pricam za problem koji ce smetati vecini ljudi, ne pricam kao hejter, vec kao neko ko poznaje LCD tehnologiju malo vise. Konkurencija se sigurno nije uspanicila jer nemaju razloga, apple uvek sam pokopa sebe sa problemima kada izbaci novi uredjaj na trziste.

@priest
Koliko si dao tad majke ti za iPhone 4?
Nisam ni sumnjao da ces uzeti iPad 2, ili bilo sta drugo sto ima sjajnu jabucicu na sebi. :p
Ja sam ga platio po normalnoj ceni, stigao mi je iz USA, i ne kupujem sve sto ima jabuku na sebi jer mi je iPhone jedini apple uredjaj u kuci, i najverovatnije da ce mu se uskoro iPad pridruziti. :)

Nek meni neko sad objasni jel se to probijanje javlja na svakom iPadu 2 ili samo na odredjenom broju ?

@priest
Pa kako ti i dalje radi kad to nije simfree model ?
Uspeo si da ibegnes update vec godinu dana?
Koliko uopste padne cena iPhonima kad izadje novi model? Treba uskoro da narucim jedan iz Nemacke da probam kakvo je to cudo, pa cu videti jel ostajem na Androidu ili prelazim na iOS.

Poslednja izmena:
hahahahaha :)

nadji jedan podatak koji sam rekao a da nije tacan, odmah brisem account i vise ne posecujem ovaj forum dok sam ziv..

koliko je ovo cool xD kamera koja ima ogranicenja..pa to je wow....jel stevica rekao gde ces da koristis kameru i kako? ili pise u upustvu, back kamera only, za video call :D

Po tebi 720p je rezolucija video call-a?

Eto netacnog podatka, da vidimo sad doslednost.

I ne vidim cemu potresanje oko manfromearth-ovih postova, jasno je covek rekao da nije imao kontakta ni sa jednim Apple proizvodom osim sa OSX-om u Hackintosh varijanti, verovatno bi isto bilo i da ima tablet i da iOS moze da se instalira na nekog kineza. A 95% postova su mu pljuvanje Stiv Dzobsa i Apple kompanije (sva sreca pa je on uspesniji pa moze da ih pljuje).

A sto se iPad-a 2 tice, koliko mi se cini za ovaj vikend bice prodato vise primeraka iPad-a 2 nego zajedno svih ostalih non Apple tableta do sada. Evo kako je izgledalo lansiranje :

144555-ipad_2_line_fifth_avenue_500.jpg

http://money.cnn.com/2011/03/11/technology/ipad_2_launch/

Evo i return rate-a iPad-a naspram konkurentskog uredjaja :

http://news.cnet.com/8301-13579_3-20030211-37.html

Toliko o nezadovoljstvu korisnika zutim flekama, crnim rupama i ostalo...

Poslednja izmena:
I posle se prodaje neka prica kako je Motorola Xoom poluproizvod?

Is your iPad 2 backlight bleeding?

Yup, I'm a bleeder
2246 (16.3%)

Nope, my iPad 2 screen is just fine
957 (6.9%)

Necu da ulazim u to koliko su rezultati tacni, ipak svako dolazi na Engadget. Poenta je da su Apple-ovi proizvodi barem hardverski daleko od nekog savrsenstva koje pokusava da progura.

Kvalitet izrade nikada nije bilo pitanje za apple, tu su uvek bili korektni sto se tice materijala i zavrsne obrade, ali ono sto je "ispod haube" se sve vise dovodi u pitanje.

iPad 2 je DANAS izašao. Zašto nisi bio faca pa napisao da je ostatak % za "i just want to see the results" :)

Koliko je ljudi glasalo? Ovako ispada da je 20% primeraka sa ovim defektom. Sačekaj ti malo da još ljudi glasa...

I Montevideo ima ocenu 8.7 na imdb, to ne znači da je dobar film već da je malo njih glasalo (~1500) da bi se napravio realan presek ocena... Goodfellas ima istu prosečnu ocenu, ali od 250k glasača. Mora da prođe određeno vreme da bi anketa bila validna.

Poslednja izmena:
@IzNoGooD @Gizmor

Niko vas ne tera da kupujete iPad ako vam bilo sta smeta na njemu, kupite sta hocete i javite kako ste prosli.

ne pricam kao hejter
Poznat si po tome :)

Konkurencija se sigurno nije uspanicila jer nemaju razloga, apple uvek sam pokopa sebe sa problemima kada izbaci novi uredjaj na trziste.
Videcemo za godinu dana koliko si bio u pravu i koliko su uspeli copycats da uvale ljudima te uredjaje.

@priest
Pa kako ti i dalje radi kad to nije simfree model ?
Uspeo si da ibegnes update vec godinu dana?
Kada jednom imas unlock, dosta lako mozes da ga sacuvas, bitno je da ne podignes baseband kada uradis update iOS-a

Poslednja izmena:
iPad 2 je DANAS izašao. Zašto nisi bio faca pa napisao da je ostatak % za "i just want to see the results" :)

Koliko je ljudi glasalo? Ovako ispada da je 20% primeraka sa ovim defektom. Sačekaj ti malo da još ljudi glasa...

I Montevideo ima ocenu 8.7 na imdb, to ne znači da je dobar film već da je malo njih glasalo (~1500) da bi se napravio realan presek ocena... Goodfellas ima istu prosečnu ocenu, ali od 250k glasača. Mora da prođe određeno vreme da bi anketa bila validna.

Zasto bi "i just want to see the results" bilo relevantno? Nemaju svi iPad 2 da glasaju, vec dosta ljudi zanima koji su rezultati. Na to "zasto nisam bio faca" necu da odgovorim, vec je koskanje samo po sebi.

Rekao sam da rezultati nisu sigurno potpuno tacni jer su na engadget-u.

@priest77

Ako me apple fanovi vide kao hejtera, to je njihov problem. Vec sam ti rekao, ono sto je tebi hejt nekome nije, a i sam ne smatram sebe za tolikog hejtera koliko tebe smatram za apple lovera.

priest77, naravno da me ne tera niko da kupujem.
samo sam te normalno pitao: da li ti to ne smeta kada ti kupujes ili si vise ko Bob Marli koji merka i neku "vrednost"?

licno mogu samo da kazem - nikada ne bi uzeo neki uredjaj koji mi deluje defektno. potpuno svejedno da li je iPad, iPhone, Desire, Mozart, Galaxy, Xoom, Skoda Octavia... ;)

priest77, naravno da me ne tera niko da kupujem.
samo sam te normalno pitao: da li ti to ne smeta kada ti kupujes ili si vise ko Bob Marli koji merka i neku "vrednost"?

licno mogu samo da kazem - nikada ne bi uzeo neki uredjaj koji mi deluje defektno. potpuno svejedno da li je iPad, iPhone, Desire, Mozart, Galaxy, Xoom, Skoda Octavia... ;)

Apsolutno se slazem. Uvek treba traziti uredjaje koji najvise vrede za ulozeno.

Nikad meni nije smetalo sto apple fanovi vole Apple i hvale ga gde stignu, nego to sto pljuju sve drugo, cak i ono sto je bolje od Apple proizvoda, e to ne podnosim.

@bob marli
Koliko apple fanovi pljuju druge proizvode dovoljno je pogledati ovaj forum, na sta lici bilo koja apple tema gde upadaju svi (nazovi ih kako hoces) i to poredi sa temama o androidu ili motoroli xoom ili samsung tabletima...
Ja ne razumem kako to tebi ne smeta kada je to milion puta izrazenije od takozvanih apple fanbojeva koji jednostavno odgovaraju na ove upade i koji ne gube vreme po temama proizvoda za koje imaju lose misljenje.
Pa sad ti vidi ko je tu pljuvac i ko je nepodnosljiv i neshvatljiv.

Ne upadaju apple fanovi direktno nigde(uglavnom, mada se desava) , ali ako se slucajno spomene nesto apple vs world odma krece pljuvacina i to ubija. Ja sam pre svega ljubitelj tehnike, bas me briga dal pise na apple, sony, HTC, ili bilo sta drugo, ako meni ta sprava zavrsava posao. Nikad necu moci da shvatim kako neko moze biti fanboy bilo kog brenda.
Znas sta je problem u vezi upadanja drugih u apple teme? To sto jako cesto preterujete u nekim izjavama i dizete u nebesa apple cak i kad se prica o manama. To ljude iritira, video sam 100 puta ovde po forumu.
Meni je super da procitam kad neko ko sa godinama iskustva sa apple i drugom tehnikom lepo objasni zasto je nesto bolje. Ali kad upadne driver sa komentarima tipa "apple je bog, sve ostalo je krs" ljudi koji ga ne znaju polude. To je vec sad posao za modove.

Jel iko sa ovog foruma planira do kraja meseca da nabavi iPad 2? Treba uskoro da se odlucim sta uzeti, pa me zanimaju iskustva iz prve ruke, a ne neki placeni opisi.

Koliko apple fanovi pljuju druge proizvode dovoljno je pogledati ovaj forum, na sta lici bilo koja apple tema gde upadaju svi (nazovi ih kako hoces) i to poredi sa temama o androidu ili motoroli xoom ili samsung tabletima...
Ja ne razumem kako to tebi ne smeta kada je to milion puta izrazenije od takozvanih apple fanbojeva koji jednostavno odgovaraju na ove upade i koji ne gube vreme po temama proizvoda za koje imaju lose misljenje.
Pa sad ti vidi ko je tu pljuvac i ko je nepodnosljiv i neshvatljiv.

Nemojte da se pravite nevini, svaku priliku koju dobijete ispljujete android i to zestoko. Sto je najgore, to jos radite "na domacem terenu" u vasim temama pa onda ne izgleda toliko drasticno kao "upadanje" u apple teme. Veci ste pljuvaci, vise ste nepodnosljivi i vise ste neshvatljivi od bilo koga ko "upadne" u apple temu, iako je termin "upadanje" lepo objasnjen vec vise puta, da ovo nije "moja tema, tvoja tema, nasa tema, vasa tema", to ne postoji na forumu jer je forum otvoreno mesto gde se diskutuje i svako ima pravo na svoje misljenje, skapiraj to vec jednom, ili potrazi forum koji je vise apple friendly.

@SnakeEyes

ajde procitaj opet to sto sam rekao za kameru, i koji post sam citirao :p

Pricalo se o kameri na iPad-u 2 i o tome kako se moze koristiti samo za video call (to su tvoje reci). Rezolucija kamere je 720p ponavljam da li je to rezolucija video call-a?

Evo i jos jedne netacne informacije :

@akki
a5 radi na 1.0, a xoom na 1.2

Oces biti dosledan ili treba da idemo dalje? Samo na prvoj stranici tvojih postova ima jos 3 netacne informacije, ali ne znam da li ici dalje posto je jasno da rec neces odrzati.

Jel iko sa ovog foruma planira do kraja meseca da nabavi iPad 2? Treba uskoro da se odlucim sta uzeti, pa me zanimaju iskustva iz prve ruke, a ne neki placeni opisi.

Napisao sam da mi 1. ili 2. aprila stize iPad 2 pa ako se strpis do tada dobices info iz prve ruke mada mislim da neces cuti nista sto ne mozes videti i po stranim review-ovima.

Poslednja izmena:
@snakeeyes

i dalje 0 netacnih postova, procitaj opet STA SAM CITIRAO, sto se tice "a5 radi na 1.0, a xoom na 1.2" nemoj mi reci da je ovo netacno, smatracu da "ne poznajes trziste" :D

edit:

evo da ti olaksam:

Boris Lozac kaze ovo: "Sad ce 'fanatici' da ti kazu da to nije za fotkanje pored BMW-a, vec za video pozive.. i bili bi u pravu.."

i ja mu kazem ovo: "koliko je ovo cool xD kamera koja ima ogranicenja..pa to je wow....jel stevica rekao gde ces da koristis kameru i kako? ili pise u upustvu, back kamera only, za video call "

posto je Stevica rekao Borisu kako se kamera koristi samo za video....valjda mozes i da slikas nesto snjom??? nije zakonom zabranjeno? ili je toliko losa kamera? kapiras sad sta sam rekao?

i dalje 0, aj dalje

Poslednja izmena:
Evo jedan dobar video gde se vidi koliko brze i bolje radi iPad 2 od iPad 1 pri surfovanju kada imate otvoreno vise tabova:

http://www.youtube.com/watch?v=ojRzPyuJFcU

P.S. A fandroide je najbolje ignorisati u ovoj temi ako je moguce :)

Poslednja izmena:
hm, u pravu su ovi što komentarišu na yt. nije ovo baš merodavno s obzirom da je kec jailbreakovan i ima gomilu treša u sebi... trebalo je prvo uraditi restore na prvom i updateovati ga na 4.3 pa onda upoređivati sa drugim... anyway ja ovaj safari ni ne koristim jer mi je sux, nema neke opcije koje su meni bitne...

Koji attention whore.. care, ja nemam nijedan Apple proizvod, samo sam neko ko realno gleda na neke stvari. Nisam rekao da NE MOZES da se slikas sa hostesom na sajmu automobila, vec da to nije glavna namena tih kamera. Onaj ko ima iPad sigurno ima i odlican foto aparat, ili telefon sa solidnom kamerom koji je uvek u dzepu, odnosno uvek ces pre slikati nesto mobilnim i aparatom, nego sa tabletom. Cak i kuci, ZASTO bi nesto slikao tabletom? Ako je nesto bitno u toku video poziva sa nekim, snimices mu to HD snimkom pre nego sto ces da fotkas, ili ces da uslikas sa bilo kojim drugim uredjajem..

Koji attention whore.. care, ja nemam nijedan Apple proizvod, samo sam neko ko realno gleda na neke stvari. Nisam rekao da NE MOZES da se slikas sa hostesom na sajmu automobila, vec da to nije glavna namena tih kamera. Onaj ko ima iPad sigurno ima i odlican foto aparat, ili telefon sa solidnom kamerom koji je uvek u dzepu, odnosno uvek ces pre slikati nesto mobilnim i aparatom, nego sa tabletom. Cak i kuci, ZASTO bi nesto slikao tabletom? Ako je nesto bitno u toku video poziva sa nekim, snimices mu to HD snimkom pre nego sto ces da fotkas, ili ces da uslikas sa bilo kojim drugim uredjajem..

eto ti ga sad :D

kamera na iphonu i na ostalim telefonima sluzi za slikanje..aliu ona na ipadu nije ..WTF???

dali su ti onu back kameru da bi pokazivao gde se nalazis nekom na video callu i samo za to??? ma ti si bre izgubljen slucaj..ti realan?

edit: eto imam vise apple proizvoda od tebe :D koristim OSX kao primarni OS i imam iPod :p ali nisam fanboy, nevezujem se za firmu ko da mi je bog....

Poslednja izmena:
Ja bi bas hteo da vidim IQ onog koji krene sa tabletom na slikanje po gradu :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno