Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

CF-Root-XW_OXX_JV1-v1.3-BusyBox-1.17.1_NO-CWM. Nema CWM zato ti je e3...
Hvala :) Za to je dovoljno samo uraditi update.zip i postaće CWM (sad sam čitao na XDA) :) -> inače ovo govorim i za JS7... batalio sam taj pre ginger... čekam oficijalni!

@Marko-DJ

Da bi stvarno video kako telefon moze dobro da ti radi, morao bih da fleshujes neki kuvani rom. Samsungov rom, tj ono sto isporucuju fabricki daleko je losiji.

Forum gde ces sve naci je XDA forum, pa idi na sekciju za galaxy S. Nemoj da te plasi veliki broj informacija koje ces tamo naci. Odvoj jedan dan, sve lepo iscitaj i kad jednom ukapiras kako ide, flashovanje ces raditi bukvalno za 10 min, jako je prosto.

Ne plasim se, vec sam se mucio sa iPhone-om... :-D
Tako da valjda nece biti problema, samo treba naci vremena.
Imate nesto da preporucite od tih Custom Firmware ili kako ga vi vec strucno zovete. :)

Odogovoriću na oba :)
Svašta sam probao od CUSTOM-a (Darkys 9.2, 9.3, Doc&Stefunel, etc.) i nisam bio zadovoljan potrošnjom baterije. Baterija nije trajala ni 12h!
Juče sam stavio STOCK XWJS7 sa samfirmware.com i uradio CFRoot za taj FW... prezadovoljan sam! Baterija traje već 18h, na 40%, a EDGE je full time ON, + WiFi (2h)... (nisam radio kalibraciju baterije!)
Ovaj rezultat sa bilo kojim CUSTOMom sam mogao samo da sanjam. Inače, vratio sam se ponovo na stock, ne samo zbog baterije, već kao što kaže @daxyco u sledećem postu, imao sam strašnih problema: nakon razgovora bi mi se samo ugasio tel, i nisam mogao da ga uključim a bio sam dostupan... znači ne raguje ni dugme OFF, ni srednje, ma ništa... pozovem se sa drugog mobilnog i čujem da zvoni (na telefonu sa koga pozivam), tek posle nekoliko sekundi, telefon SGS, oživi! Užas... Isto to mi se dešavalo kad hoću da slikam... CRN EKRAN, i čekanje! Lagovao je užasno i prilikom prelaska sa app na app...
Povratkom na JS7 sve radi savršeno!

Ja bas mislim da batalim darky, zapucava mi se telefon u poslednje vreme. Pre neki dan pogledam, pise safe mode, nema mreze, samo 2 ikonice stoje. Tek posle 3 restarta se unormalio.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ja ga batalio, čekam update za ginger!

Jedan savet, vredi li uzimati foliju?
Nabavio sam futrolicu ali se jos neckam oko folije. Tj one fabricke jos nisam ni skinuo... :d
Imao sam skoro 2 god. iPhone i odlicno sam ga cuvao, nije imao ni tacku na ekranu a SGS je koliko sam cuo bolji tj izdrzljiviji...

Neko je spomenuo Droidstats za proveru koliko sam preuzeo podataka/MBa... Ali problem je sto mi prikazuje samo koliko sam preuzeo preko WiFi-a, dok ne prikazuje koliko preko operatera. A preuzeo sam sigurno nekih 30-ak do sad.

Imas pod settings>monthly limits>Data>tu stikliraj data limit, a ispod imas da definises free data.

Slabo vremena imam da se posvetim detaljnijim statistikama, ovih dana, ali jos uvek koristim darky 9.3, jedino me nervira sto nema srpskog u lokalnim inace rom radi perfektno, brzo, ni jednom nije zaglavio, zabagovao niti usporio, ni na jedan nacin. Testiracu i ostale rom-ove, samo da vreme to dozvoli.

Nikako ne mogu da nadjem kako da handcent podesim da bude default program za sms. Kad mi stigne poruka i on me obavestava i ovaj samsungov. Zna li mozda neko?
Kakav je sad ovo novi I9000XWJV1 na samsungfirmware?

Jedan savet, vredi li uzimati foliju?
Nabavio sam futrolicu ali se jos neckam oko folije. Tj one fabricke jos nisam ni skinuo... :d
Imao sam skoro 2 god. iPhone i odlicno sam ga cuvao, nije imao ni tacku na ekranu a SGS je koliko sam cuo bolji tj izdrzljiviji...

Nemoj da kupuješ foliju, aman-zaman, ič ti ne treba... dobri ljudi iz Corning-a su mislili baš na tebe - i to još do si imao iPhone :p - te su ovom telefonu podarili famozni Gorilla Glass! :D:D:D

Nikako ne mogu da nadjem kako da handcent podesim da bude default program za sms. Kad mi stigne poruka i on me obavestava i ovaj samsungov. Zna li mozda neko?
Kakav je sad ovo novi I9000XWJV1 na samsungfirmware?

Moraš u samsungovoj aplikaciji da isključiš notifications.

Moze li u skype-u da se koristi kamera za video razgovor? Ili mozda u nekom drugom programu koji moze da se instalira i na kompu?

Moze li u skype-u da se koristi kamera za video razgovor? Ili mozda u nekom drugom programu koji moze da se instalira i na kompu?

bice uskoro update za skype koji ce omoguciti video call na Androidu kao sto su i pustili na iOS...nisam probao nikakve varijante da se od njega napravi web camera ali siguran sam da postoje

Poslednja izmena:
bice uskoro update za skype koji ce omoguciti video call na Androidu kao sto su i pustili na iOS...nisam probao nikakve varijante da se od njega napravi web camera ali siguran sam da postoje
Nisam siguran da smo se razumeli, ja hocu da na telefonu razgovaram, a ne na kompu, ali sa nekim ko koristi komp.

Nisam siguran da smo se razumeli, ja hocu da na telefonu razgovaram, a ne na kompu, ali sa nekim ko koristi komp.

Ako si na MTSu, cuo sam da koga uhvate da koristi da mu iskljucuju broj. S obzirom da uz MixNet pakete nije lose koristiti Skype.
Sad kako to rade, nemam pojma.

Kako to? Bas cu da se raspitam.

lol.... jel negde u ugovoru napisano da ne sme skype? :D

Sas sam zvao, kazu da nije zabranjeno. Snimio sam razgovor pa cu ovog lika da tuzim ako se nesto desi :D.

Ako si na MTSu, cuo sam da koga uhvate da koristi da mu iskljucuju broj. S obzirom da uz MixNet pakete nije lose koristiti Skype.
Sad kako to rade, nemam pojma.

Ovo su gluposti, x puta sam koristio skype i fala bogu kartica mi i dalje radi...nema sansi da te zbog toga iskljuce...

Ma to su gluposti, ne mogu oni tebi da odredjuju sta ces ti sa svojim telefonom da radis i koje ces aplikacije da koristis.
Da mi nesto kazu zapalio bi ih tamo. :D

A za šta vam treba touchwiz, da bi ga što pre obrisali :-devil-:....

Sto da ne,ja nemam bas tolikih predrasuda prema touchwiz-u,i rado bih isprobao cetvorku.:p

Nisu to predrasude ADW, LP, ADW EX, GO Launcher imaju mnogo više opcija, ja ne mogu da koristim launcher koji nema opciju sakrivanja ikonica iz app drawer-a i sklanjanje naziva aplikacija.

Sve oko touchwiz-a, a ništa oko malo više info o ovom JS8!

EDIT: Što se tiče TouchWiz-a 4, našao sam ga na YT, i to kod SGS2...

Ima razlike između 3 i 4, ali ne drastične. Mislio sam da će Samsung da "upali" sa novim wizom, ali trt... I dalje mi je HTC Sense nenad****v...

Poslednja izmena:
A meni nije jasno sta je toliko senzacionalno i dobro kod tog HTC Sense-a, meni nije nista posebno,skroz obican. TouchWiz cak ima i vise podesavanja,i da imam HTC-a ubacio bi mu neki launcher... Sve je to preduvano.

A šta ide za root?

Evo i nekih komentara na XDA, samo što mi neke stvari nisu baš najjasnije:
"Everything works fine for me: JS8 coming from JS7. JPY_CSC + DamianGTO Ultimate kernel (version 1.2) + FuguTweaks + Auto call rec. GPS NDrive works good. Quadrant: 2350. My GALAXY S is FLYIIIIIIINNNG!!!!!! Thank you guys."

1. Šta je koristio za root?
2. DamianGTO?
3. FuguTweaks?

Nazad
Vrh Dno