Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Neko je spomenuo Droidstats za proveru koliko sam preuzeo podataka/MBa... Ali problem je sto mi prikazuje samo koliko sam preuzeo preko WiFi-a, dok ne prikazuje koliko preko operatera. A preuzeo sam sigurno nekih 30-ak do sad.

Ja koristim 3g watchdog pro, super radi.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Probajte serendipity rom, odličan je. Rom sa najlepšom gingerbread temom.

@Marko-DJ

Da bi stvarno video kako telefon moze dobro da ti radi, morao bih da fleshujes neki kuvani rom. Samsungov rom, tj ono sto isporucuju fabricki daleko je losiji.

Forum gde ces sve naci je XDA forum, pa idi na sekciju za galaxy S. Nemoj da te plasi veliki broj informacija koje ces tamo naci. Odvoj jedan dan, sve lepo iscitaj i kad jednom ukapiras kako ide, flashovanje ces raditi bukvalno za 10 min, jako je prosto.

Ne plasim se, vec sam se mucio sa iPhone-om... :-D
Tako da valjda nece biti problema, samo treba naci vremena.
Imate nesto da preporucite od tih Custom Firmware ili kako ga vi vec strucno zovete. :)

Darky rom 9.3 :)

Ja bas mislim da batalim darky, zapucava mi se telefon u poslednje vreme. Pre neki dan pogledam, pise safe mode, nema mreze, samo 2 ikonice stoje. Tek posle 3 restarta se unormalio.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

romkitchen.org, darkyja sam batalio još odavno jer je klinac koji štancuje romove svaki dan i previše je prepotentan, a i nije mi se svideo kako radi.

Darky je naduvani mali egoseronja koji se samo guzi okolo. Uzasno je iritantan i pun sebe a i ROM mu nije nista spec. Izbacuje ih kao pice iz rerne, prepuni su bagova i problema i generalno nisu nista specijalno. Doc's kitchen je daleko bolji i cistije odradjen, ja sam se od Darky-a oprostio u verziji 8 koja je bila aktuelna pre 3 nedelje :D

Sad procitah malo sa onog XDA foruma, osecam se kao da sam isuvise mator (23g.):) da bih se cimao za tako nesto... :D
Sta je kernel, rom... gomila stvari...???

Doc ROM problem

Pozdrav!

Imam manji problem sa ubacivanjem Doc ROM-a.

Krenuo sam od stock VIP XFJP7 - XXJPP - XFJP6 kombinacije.

Primenio CF-Root-XX_XEU_JPY-v1.3-BusyBox-1.17.1.tar (da bi se vratio na 2e), ROM Manager, flash CWM,
factory reset, install / choose ROM, reboot.

Ovo dole sam 'skuvao':
Kod:
This ROM is using the XWJS7_Wipe.zip, version: v9_8_1 ROM, coupled with a hardcore kernel and a jpy modem.
The CSC for this rom is : JP9_MultiCSC

Medjutim, posle reboot-a imam manje-vise isto kao stock, sem kernela za koji prijavljuje da je hardcore i modema koji je sad JPY. Recovery se vratio na 3e.

Gde gresim? :wall:

Poslednja izmena:
Dakle istina je,u Srbiji se svaciji uspeh ne oprasta. Ja koristim darki.rom.9.3 vec dve nedelje,ne ispustam telefon iz ruku i jos nisam pronasao neki bug. Sve radi kako treba. Mislim da je rom super,napumpan fabricki a to smo i trazili zar ne? Naravno da cesto izbacuje nove poboljsane romove,zaboravljate i da samsung svaku nedelju-dve izbaci neki stock.rom. pa podrazumeva se da ce darky za osnovu uzeti najnoviji fabricki jer donosi neka poboljsanja i novije verzije aplikacija. Ukoliko je dobar rom tako lako napraviti,prionite na posao pa da vas vidimo :)

Ne opterecuj se time :) pronadji rom koji ti odgovara na xda forumu tamo imas i uputstvo za instalaciju. mi ti mozemo uvek pomoci sa savetom pri izboru roma i ukoliko nesto zapne kod instalacije.

Sad procitah malo sa onog XDA foruma, osecam se kao da sam isuvise mator (23g.):) da bih se cimao za tako nesto... :D
Sta je kernel, rom... gomila stvari...???

Super radi, tema je stvarno odlična. Sinoć sam ga flashovao, za sada sve radi kako treba.

Slazem se sa alexa021 sto se tice Darkija,koristio sam ga od verzije 7.0 i bagovi su kod mene bili sitni do nikakvi a v 9.3 je meni bar besprekorna a i baterija mi super traje. A u njegove osobine kao coveka necu da ulazim jer to ne menja cinjenicu da je rom dobar a nisam ga ni upoznao da bi reci nesto. Takodje sam probao Doc rom i vratio sam se na Darkija jer mi je bio bolji...

Ništa,pošto ste me svi kritikovali da ne bi trebalo uzeti telefon po radnjama u Nišu od 350€,ja ću uzeti u Vip-u samo imam jedno pitanje vidim da kamera nema čak ni blic mislim dati tolike pare a ono najosnovnije za kameru je blic pa sam mislio da mi kažete vaša iskustva!!!!HVALA i pozdrav

Podeli utiske jako me zanima.
Meni najbolji rom, nema nikakvih bugova (osim što neće nekada iz prve da sačuva apn), prelep rom. Pre ovoga sam koristio doc js7 i nema nikakve razlike u brzini (možda je serendipity malo više smooth) ali lepše izgleda.

@ salton-iva Ma niko te nije kritikovao što ćeš ga uzeti za te pare (i ja sam kupio na crno pošto još uvek imam ugovor kod vipa a ne pada mi na pamet da dajem 600 eura legalnim deračima) nego da se ne nadaš ikakvoj garanciji. E sada posle n82 sam imao n79 i legend koji su imali led blic i ja mogu da kažem da meni takav blic ne treba.

Meni najbolji rom, nema nikakvih bugova (osim što neće nekada iz prve da sačuva apn), prelep rom. Pre ovoga sam koristio doc js7 i nema nikakve razlike u brzini (možda je serendipity malo više smooth) ali lepše izgleda.

@ salton-iva Ma niko te nije kritikovao što ćeš ga uzeti za te pare (i ja sam kupio na crno pošto još uvek imam ugovor kod vipa a ne pada mi na pamet da dajem 600 eura legalnim deračima) nego da se ne nadaš ikakvoj garanciji. E sada posle n82 sam imao n79 i legend koji su imali led blic i ja mogu da kažem da meni takav blic ne treba.

Pa tako kaži prijatelju onda,nego molim te ništa mi baš konkretno nisi odgovorio u vezi kamere,jer ako uz dobar telefon sa dobrom kamerom treba da kupujem i fotoaparat da vucaram sa mnom zbog slika *** onda!!!

U tome je caka led blic ti neće pomoći da dobiješ slike kao na fotoaparatu.

Pozdrav!

Imam manji problem sa ubacivanjem Doc ROM-a.

Krenuo sam od stock VIP XFJP7 - XXJPP - XFJP6 kombinacije.

Primenio CF-Root-XX_XEU_JPY-v1.3-BusyBox-1.17.1.tar (da bi se vratio na 2e), ROM Manager, flash CWM,
factory reset, install / choose ROM, reboot.

Ovo dole sam 'skuvao':
Kod:
This ROM is using the XWJS7_Wipe.zip, version: v9_8_1 ROM, coupled with a hardcore kernel and a jpy modem.
The CSC for this rom is : JP9_MultiCSC

Medjutim, posle reboot-a imam manje-vise isto kao stock, sem kernela za koji prijavljuje da je hardcore i modema koji je sad JPY. Recovery se vratio na 3e.

Gde gresim? :wall:

Niko ne bi mogao da pomogne? :(

Šta misliš pod manje-više stock? Doc rom i izgleda kao stock rom.

Moze li kakav screenshot ako imas vremena?

Vrh Dno