Ja ne znam o kakvom okretanju pricate, sve funkcionise u igri "kako bi trebalo", tj. bas onako kako ja ocekujem i kako je do sada bilo. Ne znam ni sta ne valja u skokovima, i to mi je kako sam se nadao da ce biti. Da se ogradim: ja sam igrao MK do Trilogy-a, ostali delovi za mene ne postoje.
Svi ti snimci su izgleda pravljeni da demonstritaju sve i svasta. Ed Boon je rekao da ce biti razni noob friendly modovi u kojima ce se vezbati, ko zna sta od svega toga gledate.
Hteo sam da napisem ponesto, ali kad vidim kako krece diskusija, vec sam se umorio.
Morate da napravite razliku: ne igraju svi tuce (a ni igre generalno) kao profesionalci, niti to zele. Na ovom forumu ispada da o cemu god da se prica, prica se sa top ljudima sa zemaljske kugle. Ako su trke u pitanju, svi su F1 vozaci, ako su "tuce" u pitanju, svi pricaju kao da je najnormalnije da svako ima zelju da pobedjuje na pro turnirima u Japanu.
Moj ugao je 100 puta drugaciji: ne analiziram frejm po frejm, ne crtam hitboxove u glavi i mislim da je to sasvim u redu. MK je jedina nejapanska tuca i mogli bi da je posmatramo zasebno, a ne odma' poredjenje sa Tekkenom i Street Fighter-om.
Na kraju krajeva, ko poredi SF, Tekken i MK, slobodno se moze reci da mnogo toga ne kapira vezano za igre tj. zabavu generalno.
Mislim da je najveca vecina ljudi koji su voleli prva tri Mortal Kombat-a bas kao ja, tako da ipak verujem da ce biti smisla pricati kad malo vise "obicnih" ljudi proba demo.
MK se igrao iz hiljadu razloga, tako da ne vazi to seciranje, ovo je ovako, ovo je onako. Dovoljno je da to u principu bude na foru starih delova i bice pun pogodak. Igrao se zbog gameplay-a, settinga, muzike i zvucnih efekata, dizajna i kompletne atmosfere koju je imao. Nije se igrao zato sto su ljudi zeleli da budu profesionalci i nisu videli nikakve propouste u koncepciji. Dovoljno mi je da se setim koliko su ljudi uzivali u tome, da ne moram ni da se zapitam sta je tu bilo dobro, a sta ne. Znam da je bilo dobro. Isto kao sto je Street Fighter - legenda bio dobar na sasvim drugi nacin.
Na celom internetu ocigledno postoji tenzija izmedju tih "*******ih" likova koji igraju tuce kako sam opisao i "obicnih" ljudi koji to u cudu gledaju. I tu kako treba da postoji neka rasprava ili objasnjenje ko je u pravu. "Igram samo Street Fighter vec 20 godina" je jedan prilicno poseban ugao, pokazite malo respecta i za ostale ljude, nema svako ni zelje ni vremena da tako pristupa igrama. I to ne znaci da je misljenje tih ljudi ista manje bitno. A ko igra jednu ili dve tuce tako 20 godina, mislim da je najprirodnije da mu se bilo sta novo ili drugacije zgadi, jer mu bukvalno narusi pogled na svet