Šta je novo?

AMD Radeon 6990 Thread

Karta je u vecini naslova znatno brza od 580, a prosek obara nekoliko igara. Ni GTX570 ne odgovara po potrosnji (420W), i to ce morati da usporavaju da upadne u 375 koliko planiraju.

Ja sam pregledao testove sa par sajtova gde i uvek gledam.Ocekujem sa expreview detaljan test procentualno poredjenje i to je za mene amin.
Mozda ce izbaciti noviju reviziju GF110 chipa uz korigovanu potrosnju,tweakovace ga.Zato sam i rekao nebi me nista iznenadilo od njih.
Inace najnovija vest kaze da se uklapaju na 375w TDP-a sa dva GF110 chipa.

Tweakovanja tesko da vise ima, sada im preostaje samo binovanje.

Inace, na Hexus-u imas procentualna ubrzanja u svakoj od testiranih igara u odnosu na 5970 i GTX580.

Performanse su brutalne, ali i buka je jos brutalnija... licno ne bih mogao ovo cudo da slusam, trpim, ovakvo kakvo je "out of the box". Medjutim, ko ima love za ovakvu kartu, taj ima i za neko jako vodeno, sigurno ce ih biti ubrzo za ovo cudo. Sve u svemu, mocna karta, ali samo za pojednice, ovo ionako nije za siroke narodne mase 🙂.

@Dusan K
...nemoj posle kad izadje kartica da copy/paste tvoju standardnu recenicu "nista nas tu nije iznenadilo, cista matematika, CC*MHz=....."😀

@Dusan K
...nemoj posle kad izadje kartica da copy/paste tvoju standardnu recenicu "nista nas tu nije iznenadilo, cista matematika, CC*MHz=....."😀

Ti bas ne odustajes... lepo cu ja tebe na kraju staviti na ignore listu kao sto su mnogi uradili i gotovo.

I da, za GTX560 (ali i neke druge pre toga) sam tacno pogodio kakve ce biti performanse u trenutku kada su objavljene tacne specifikacije... lepo pronadji taj post i dokazi da nisam bio u pravu.

@Dusan K
ako su me navodno stavili na ignore listu zbog ovakvih ^^ stvari, onda mi je drago sto sam na ignore listi takvih likova.
I nije problem tvoja racunica kad se pojave specifikacije, vec prica pre nego sto se pojave specifikacije!

I nije problem tvoja racunica kad se pojave specifikacije, vec prica pre nego sto se pojave specifikacije!

Evo ovako... bicu iznenadjen ako GTX590 ne bude brzi, isto kao sto nikada nisam sumnjao da ce GTX480 biti brzi od 5870, na primer. Ne znam kako ce to uraditi (binovanjem cipova sigurno, nece tweakovati i proizvoditi novi samo za ovu kartu), ali pretpostavljam da hoce. Ali ovo ce realno biti mnogo teze za NV da izvede, jer Radeoni sada sasvim solidno skaliraju u CF, imaju bolji perf/watt, a 6990 je vec na ~370W na koliko ce morati da ide i 590.

Ako budu isli na 370W ne znam kako ce biti brzi, cak i de 570 koje su osetno manji potrosaci od 580 trose vise od toga...

Evo ovako... bicu iznenadjen ako GTX590 ne bude brzi, isto kao sto nikada nisam sumnjao da ce GTX480 biti brzi od 5870, na primer. Ne znam kako ce to uraditi (binovanjem cipova sigurno, nece tweakovati i proizvoditi novi samo za ovu kartu), ali pretpostavljam da hoce. Ali ovo ce realno biti mnogo teze za NV da izvede, jer Radeoni sada sasvim solidno skaliraju u CF, imaju bolji perf/watt, a 6990 je vec na ~370W na koliko ce morati da ide i 590.

Heheh.Duka.Ovo ti je totalno kotradiktorno,hoce,nece 😉
Zapravo govoris ono sto sam ja nagovestio da moze da se desi 🙂 a prethodno si rekao da se to nece desiti sto sad ponavljas u svojoj recenici i ovde 🙂

Sve sto si naveo u postu jeste tacno, samo..Ponekad na suptilan nacin uvek malo nabacis nV nece moci ovo,ono a zapravo na kraju bude opet drugacije.
Oseti se na koju stranu naginjes bez ljutnje.Mislim da je i tomazino to primetio pa je na saljiv nacin to predocio.
Ja te izuzetno postujem i dobro baratas sa ciframa i procenama samo sto nekad nisi bas objektivan do kraja.
Ispratio sam bas poslednje vreme desavanje pa sam uhvatio i tih par momenata u nekim komentarima itd.
Mi koji vise cenimo nV imamo malo drugaciji sud,posmatramo situaciju sa vise vere kao i to sta je ta firma doprinela i na koji nacin uspela da savlada tehnologiju.
Moras priznati da su se izborili na mnogo tezak nacin sa problemom a izasli kao pobednici na trzistu.
Da li se zapitas sta bi se desilo da je AMD imao takav problem>?Da li bi ga uopste resio i kako?
Tu lezi ta nota mikro sarkazma kod tebe a ne zelis da sagledas celokupnu situaciju.
Evo cak i ovde pricas o fizickim mogucnostima a pored tih istih fizickih mogucnosti nisi uopste obratio paznju na mnoge druge nacine na koji mogu da odrade tu graficku..
1.Druga revizija chipa, (tweakovanje)
2.Druga generacija SLI chipa (bolja optimizacija i iskoriscenje GPU-ova u SLI rezimu tj bolji protok.
3.Optimizacija novog drivera i iskoriscenje maksimalnih performansi iz takve karte.
Itd..Meni je sad ovo palo na pamet na brzinu a sta zapravo oni mogu da urade mi ne znamo.
E tu se ja sa tobom ne slazem zbog toga sto striktno tvrdis da su mogucnosti limitarane i da nema alternative.

Inace ne secam se da si iskomentarisao ocekivane performanse GTX560.30% nije bilo ocekivano u odnosu na GTX460 vec manje.
Niko se nije nadao da ce tweakovati chip i postici i bolje karakteristike od GTX460.

A sto se tice GTX590 da i ne bude brza karta bitno je da su oni sposobni da je naprave i to je za respekt.
A poznavajuci nVida-u tesko da ce sebi dozvoliti da imaju sporiju kartu jer se ovde radi o cistom prestizu i kruni najbrze kartice pogotovu sto dvoglavu nisu imali jos od GTX295 karte.
Ne zameri mi..Nista licno..Pozdrav.

Ok performanse ali suvišne bučna čak i za mene koji imam GTX295.

Po testovima Antiles je između GTX 570 SLI i GTX 580 SLI. NVidia će se morati ozbiljno pozabaviti sa kartom. Najviše moraju da prorade na skaliranju SLI-a, to je ključna stvar.

Naravno da ne moze da se ohladi kada onaj ventilator skoro da nema lopatice.

Ovo ti je totalno kotradiktorno,hoce,nece 😉

Pa nije kontradiktorno... mislim da ce karta biti brza po svaku cenu, samo cemo da vidimo na koji nacin ce to biti realizovano... handpicked cipovi sasvim sigurno.

Evo cak i ovde pricas o fizickim mogucnostima a pored tih istih fizickih mogucnosti nisi uopste obratio paznju na mnoge druge nacine na koji mogu da odrade tu graficku..
1.Druga revizija chipa, (tweakovanje)
2.Druga generacija SLI chipa (bolja optimizacija i iskoriscenje GPU-ova u SLI rezimu tj bolji protok.
3.Optimizacija novog drivera i iskoriscenje maksimalnih performansi iz takve karte.

1. Da je tweakovanje cipa tako jednostavan i jeftin posao radili bi ga svako malo i jedni i drugi. Pogledaj malo koji su sve troskovi ukljuceni pa proceni da li je to realno, posebno u ovom slucaju 😉
2. Moguce
3. Moguce, ali relativno problematicno... Radeoni sada skaliraju 70-75% u CF, sto uopste nije malo. NV treba makar 85-90% da bi bili sigurni, a trenutno su daleko od toga.

Inace ne secam se da si iskomentarisao ocekivane performanse GTX560.30% nije bilo ocekivano u odnosu na GTX460 vec manje.
Niko se nije nadao da ce tweakovati chip i postici i bolje karakteristike od GTX460.

Prekopaj postove slobodno 😉 Naci ces da sam napisao da ce sve zavisiti od frekvencije, sto i jeste istina... kada smo nju saznali, performanse su bile poznate.

A sto se tice GTX590 da i ne bude brza karta bitno je da su oni sposobni da je naprave i to je za respekt.
A poznavajuci nVida-u tesko da ce sebi dozvoliti da imaju sporiju kartu jer se ovde radi o cistom prestizu i kruni najbrze kartice pogotovu sto dvoglavu nisu imali jos od GTX295 karte.

Da, tu se slazemo... mislim da nece dozvoliti da nemaju najbrzu kartu.

Ne zameri mi..Nista licno..Pozdrav.

To sto mislim da trenutno AMD ima bolju ponudu i vecu perspektivu me ne sprecava da bez problema preporucim nekome GeForce kartu u odredjenim segmentima... i to je razlika medju nama 😉 Ti si jednostavno jedan od najvecih fanboy-eva na forumu (mrtva trka 🙂). Ne zameri mi, nista licno.

Naci ces da sam napisao da ce sve zavisiti od frekvencije, sto i jeste istina... kada smo nju saznali, performanse su bile poznate
pa kad je u pitanju bila gtx560 nekoliko meseci unapred se znala specifikacija cipa, samo sto se nije znalo kako ce se zvati, i frevencija. Dakle upravo ta frekvencija je i bila tema za prepucavanje ovde. Kad sam okacio linki ka nekom eshop-u koji je okacio ponudu gigabyte kartica od 900 i 1000MHz, pocela je teska pljuvacina, upravo po pitanju frekvencija. Dakle tu i jeste glavno iznenadjenje bila frekvencija.

Dakle upravo ta frekvencija je i bila tema za prepucavanje ovde. Kad sam okacio linki ka nekom eshop-u koji je okacio ponudu gigabyte kartica od 900 i 1000MHz, pocela je teska pljuvacina, upravo po pitanju frekvencija. Dakle tu i jeste glavno iznenadjenje bila frekvencija.

I da li sam bio ukljucen u pljuvanje? Ne znam zasto mene prozivas po tom pitanju.

Pa nije kontradiktorno... mislim da ce karta biti brza po svaku cenu, samo cemo da vidimo na koji nacin ce to biti realizovano... handpicked cipovi sasvim sigurno.

Ja sam komentarisao tvoju izjavu koju si pobio u istoj recenici "(binovanjem cipova sigurno, nece tweakovati i proizvoditi novi samo za ovu kartu), ali pretpostavljam da hoce"
Zar ovo nije kontradiktorno.Prvo kazes da hoce pa nece.Odluci se vise 😉

1. Da je tweakovanje cipa tako jednostavan i jeftin posao radili bi ga svako malo i jedni i drugi. Pogledaj malo koji su sve troskovi ukljuceni pa proceni da li je to realno, posebno u ovom slucaju 😉
2. Moguce
3. Moguce, ali relativno problematicno... Radeoni sada skaliraju 70-75% u CF, sto uopste nije malo. NV treba makar 85-90% da bi bili sigurni, a trenutno su daleko od toga.

Eto sad opet kazes da je tweakovanje iskljuceno iz price a malo vise gore opet kazes drugacije.
Ja samo nagovestavam da cilj opravdava sredstva a ti se uvek drzis prvenstveno ekonomije.
Druga stvar i to tweakovanje zavisi od same tehnologije.Znaci troskovi ce biti skodni tome u kojoj je meri moguce uraditi chip na takav nacin.Teze ili lakse..
Takva karta se i onako nece prodavati u ko zna kojoj kolicini primeraka tako da je jednostavno bitno da postoji i da eto imaju mozda minimalnu zaradu.
Sto se tice stavke 3 i skaliranja u SLI rezimu,optimistican sam po tom pitanju i ako se slazem da moze biti jako problematicno obzirom da do sad nisu optimizovali isti .
Ali opet ako se setim GTX295 i njenog skliranja koje ide i do 90% sama logika govori da je sve moguce.Ako su tad mogli da naprave takvu kartu mozda ce i sad napraviti isto.
nVidia zna sta radi,u to sam siguran a koje su trenutne mogucnosti ja ne znam a ne znas ni ti.Mozemo samo da naslucujemo.

Prekopaj postove slobodno 😉 Naci ces da sam napisao da ce sve zavisiti od frekvencije, sto i jeste istina... kada smo nju saznali, performanse su bile poznate.

Iskreno me mrzi da trazim,to mi je tek tako proslo umapceno.Meni je totalno nebitno samo kazem da primecujem malo odredjenu dozu sarkazma iz razloga na koju stranu naginjes.
Inace stoji da si uvek odmeren i da pokusavas da budes precizan.

Da, tu se slazemo... mislim da nece dozvoliti da nemaju najbrzu kartu.

Sve je moguce.Verovatno.

To sto mislim da trenutno AMD ima bolju ponudu i vecu perspektivu me ne sprecava da bez problema preporucim nekome GeForce kartu u odredjenim segmentima... i to je razlika medju nama 😉 Ti si jednostavno jedan od najvecih fanboy-eva na forumu (mrtva trka 🙂). Ne zameri mi, nista licno.

Kad vec pricamo o objektivnosti 'ajde se sad lepo zapitaj kako to AMD ima bolju ponudu trenutno?Na koji nacin?Sa cime?Ovde je pitanje krajnjeg kupca.A kad vec volis statistiku tj ekonomiju pregledaj malo i cije se karte i u kom segmetnu vise prodaju.
Zar i to ne govori stanje na trzistu i poziciju jedne firme?
Razlika medju nama itekako postoji.A razlika je upravo u tome sto cu ja po svaku cenu da kazem istinu ma koliko se to nekom svidelo.Fanboy sam jedino iz perspektive korisnika koji zastupa ono sto mu nudi vise (performanse,rad -razlicit nacin renderinga-smooth gaming,kvalitet,pouzdanost,sw podrska) Parametara ima koliko hoces i primecuju se.Problem je sto mnogi korisnici ne vide te razlike a oni i koji vide ne zele da priznaju.Neki i rade za odredjene firme pa i iz tog razloga zastupaju takav stav.
I vidis iz tog razloga jesam fanboy i sa tim se ponosim.Kada se situacija promeni nemam ni najmanje problem da predjem u drugi tabor niti ja to tako dozivljavam kao nesto suprotno i lose.Jednostavno ne zadovoljava moje afinitete jer sam naucio na bolje!

Iz istog razloga "imam" problem da ponudim nekom useru ATI jer jednostavno znajuci da postoje razlike zdrav razum mi ne dozvoljava da na drugo mesto stavim Nvidia.Za mene je ATI alternativa.
Pogotovu sto je sad situacija takva da je nVidia povoljnija u skoro svakom segmentu.Vrlo prosto.
Ne zameram ti,niti cu..Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ako driverima omoguce jos bolju iskoristenost gpu*a na ovoj kartici kako misle da ce se ohladiti referentnim hladjenjem?

Ne znam da li bolja iskoristenost gpu*a ima veze i sa potrosnjom?

IMHO, ovo je napravljeno da odnese titulu najbrze kartice, a samim tim da ojaca poziciju i ostalih modela.🙂
... referentni modeli za neku svakodnevnu upotrebu i nisu...

Poslednja izmena:
Iz istog razloga "imam" problem da ponudim nekom useru ATI jer jednostavno znajuci da postoje razlike zdrav razum mi ne dozvoljava da na drugo mesto stavim Nvidia.Za mene je ATI alternativa.
Pogotovu sto je sad situacija takva da je nVidia povoljnija u skoro svakom segmentu.Vrlo prosto.
Mislim da ce nakon ovih reci da zavlada panika u AMDu. Kad ovakav strucnjak kaze ovako nesto, to je poziv na uzbunu.

Poslednja izmena:
Jel neko video glavnu stranu AMD sajta?

Smug.jpg

Ma nisu puni sebe uopšte! 😀 😀 😀

Nemam bas vremena da sve komentarisem, ali evo nekih detalja...

Prvo kazes da hoce pa nece.Odluci se vise 😉

Ako procitas celu recenicu i ne shvatis je kako treba, nije u njoj problem... gramaticki je ispravna, ali ocigledno previdjas znakove interpunkcije.

Znaci troskovi ce biti skodni tome u kojoj je meri moguce uraditi chip na takav nacin.Teze ili lakse..
Takva karta se i onako nece prodavati u ko zna kojoj kolicini primeraka tako da je jednostavno bitno da postoji i da eto imaju mozda minimalnu zaradu.

Izrada tweakovanog cipa podrazumeva (re)dizajn, izradu novih maski, tapeout, proveru, i tek onda serijsku proizvodnju. Alternativa tome je binovanje, kojim ce se od do sada proizvedenih izabrati najbolji. Uveren sam da ce raditi drugu stvar.

Ne, ja sam uvek vrlo precizan 😉

A kad vec volis statistiku tj ekonomiju pregledaj malo i cije se karte i u kom segmetnu vise prodaju.

I dalje cekam da mi pruzis relevantan dokaz da je GF104 najprodavaniji cip koji NV ima u ponudi, kao sto si tvrdio. Forumi nisu relevantna mesta za izvlacenje zakljucaka, posebno oni kao Bench.

Ovo ostalo... ti jesi fanboy, za tebe AMD ne moze da napravi dobar cip ili kartu i slicno... ne mislis li da te to diskvalifikuje iz svake ozbiljne rasprave? Ne znam, samo pitam, posto se gomila ljudi sirom sveta ne slaze sa tobom.

Ja sam komentarisao tvoju izjavu koju si pobio u istoj recenici "(binovanjem cipova sigurno, nece tweakovati i proizvoditi novi samo za ovu kartu), ali pretpostavljam da hoce"
Zar ovo nije kontradiktorno.Prvo kazes da hoce pa nece.Odluci se vise 😉

Eto sad opet kazes da je tweakovanje iskljuceno iz price a malo vise gore opet kazes drugacije.
Ja samo nagovestavam da cilj opravdava sredstva a ti se uvek drzis prvenstveno ekonomije.
Druga stvar i to tweakovanje zavisi od same tehnologije.Znaci troskovi ce biti skodni tome u kojoj je meri moguce uraditi chip na takav nacin.Teze ili lakse..
Sto se tice stavke 3 i skaliranja u SLI rezimu,optimistican sam po tom pitanju i ako se slazem da moze biti jako problematicno obzirom da do sad nisu optimizovali isti .
Ali opet ako se setim GTX295 i njenog skliranja koje ide i do 90% sama logika govori da je sve moguce.Ako su tad mogli da naprave takvu kartu mozda ce i sad napraviti isto.
nVidia zna sta radi,u to sam siguran a koje su trenutne mogucnosti ja ne znam a ne znas ni ti.Mozemo samo da naslucujemo.

Iskreno me mrzi da trazim,to mi je tek tako proslo umapceno.Meni je totalno nebitno samo kazem da primecujem malo odredjenu dozu sarkazma iz razloga na koju stranu naginjes.

Sve je moguce.Verovatno.

Kad vec pricamo o objektivnosti 'ajde se sad lepo zapitaj kako to AMD ima bolju ponudu trenutno?Na koji nacin?Sa cime?Ovde je pitanje krajnjeg kupca.A kad vec volis statistiku tj ekonomiju pregledaj malo i cije se karte i u kom segmetnu vise prodaju.
Razlika medju nama itekako postoji.A razlika je upravo u tome sto cu ja po svaku cenu da kazem istinu ma koliko se to nekom svidelo.Fanboy sam jedino iz perspektive korisnika koji zastupa ono sto mu nudi vise (performanse,rad -razlicit nacin renderinga-smooth gaming,kvalitet,pouzdanost,sw podrska) Parametara ima koliko hoces i primecuju se.Problem je sto mnogi korisnici ne vide te razlike a oni i koji vide ne zele da priznaju.Neki i rade za odredjene firme pa i iz tog razloga zastupaju takav stav.
I vidis iz tog razloga jesam fanboy i sa tim se ponosim.Kada se situacija promeni nemam ni najmanje problem da predjem u drugi tabor niti ja to tako dozivljavam kao nesto suprotno i lose.Jednostavno ne zadovoljava moje afinitete jer sam naucio na bolje!

Ne zameram ti,niti cu..Pozdrav.

Postoji stvar koja se zove autosugestija, ti si apsolutno jedini clan od 25000 clanova ovog foruma koji pise na taj nacin, da je nesto on video znao primetio itd. nonstop davis sa hvalospevima iz licne perspektive, pravis mitologiju od svojih postova, ako ti je toliko bitan smothgaming koji si uvrteo sebi u glavu, sedi lepo i uzivaj u svojoj kupovini.Ali ne on mora da iznese istinu, a nas par hiljada zivi u zabludi i on ce da nam predoci sta je stvarno , a to predocavanje se svodi na to samo ako je u pitanju prosta suprotnost, mnogo si bre banalan...

Stvarno ne vidim realan razlog da jurcas po svim zivim temam gde se spomene graficki cip i da pocnes da davis i uvek se svede na isto- "ko nije video ono sto sam ja, taj ima problem sa samim sobom", i taj krene da ti odgovori, medjutim to je u stvari sipanje goriva u tvoje "rezervoare", i na kraju problem se prebaci na sagovornika.... ti ako u svakoj komunikaciji sa bilo kim zavrsis na isto, mislim da je ocigledno gde u stvari lezi problem.Msilim ako ti je toliko bitno da ovo sve pises, ajd ***. radi sta ti je volja i sta pravila dopustaju, ali ne znam kako toliko moras sebe licno da unese u sve ovo, mislim ipak su ovo samo obicne graficke karte.......

@Dusan K
pa ne prozivam te za pljuvanje, vec zato sto tvoja recenica koju sam kvotovao, u slucaju gtx560 je kao da si napisao "kad vidimo testove znacemo performanse", posto se znalo kako se ponasa gtx460, kako ce se ponasati sa full GPU-om, i na to se doda % od frekvencije.

Nemam bas vremena da sve komentarisem, ali evo nekih detalja...

Ako procitas celu recenicu i ne shvatis je kako treba, nije u njoj problem... gramaticki je ispravna, ali ocigledno previdjas znakove interpunkcije.

I dalje je citam i ne razumem..Hoce,nece 😉 🙂

Izrada tweakovanog cipa podrazumeva (re)dizajn, izradu novih maski, tapeout, proveru, i tek onda serijsku proizvodnju. Alternativa tome je binovanje, kojim ce se od do sada proizvedenih izabrati najbolji. Uveren sam da ce raditi drugu stvar.

Dobro i sta je sad tu problem?Imas svoje misljenje u redu.
Sad potenciras kako dajes sve argumente i mogucnosti da je striktno i jedino moguce odraditi kartu na odredjen nacin.
E sad ja tebe pitam.Da li ti za sigurno znas kojim putem ce oni da idu?Mozda upravo onim tezim?
U pravu si da je naveca verovatnoci da ce da binuju ali ja opet za razliku od tebe ostavljam vise mogucnosti.

Ne, ja sam uvek vrlo precizan 😉

Ako ti tako kazes 😉

I dalje cekam da mi pruzis relevantan dokaz da je GF104 najprodavaniji cip koji NV ima u ponudi, kao sto si tvrdio. Forumi nisu relevantna mesta za izvlacenje zakljucaka, posebno oni kao Bench.

Obzirom da se kreces tim svetom to bi ti trebao najbolje da znas ,takodje da imas neki uvid u nase firme i odredjenu prodaju ako je vec rec o tome.

Ovo ostalo... ti jesi fanboy, za tebe AMD ne moze da napravi dobar cip ili kartu i slicno... ne mislis li da te to diskvalifikuje iz svake ozbiljne rasprave? Ne znam, samo pitam, posto se gomila ljudi sirom sveta ne slaze sa tobom.

To nigde nisam rekao ,to je sad Dule vec bezobrazluk sto mi stavljas u usta mada iz tenzije tvoje recenice oseca se frustracija ,samoodbrambeni mehanizam sto te ipak malo vise deklarise sa neutralne strane na onu drugu 😉
Gomila ljudi sirom sveta?Duka otisao si bas daleko.Nisam se od tebe nadao da budes bas toliko neozbiljan 🙁 Ovo sto sam ja rekao mozes da nadjes kod iste te gomile ljudi,isto receno..

@Rapture
Ako cemo vec jedan drugog da ucimo sta i kako odmah da ti kazem da sam tvoj nastup sada daje jasnu sliku sujete koja je izbila na povrsinu.
Onaj kome smeta neciji stav i polemika vezana za hardver a deklarise istu osobu koju licno ne poznaje kao usera sa problem definitivno ima neki kompleks.
Uostalom da ti nije zasmetalo sta sam ovde napisao i javno rekao nebi ni odreagovao.U prevodu se brecas mnogo zbog svog AMD/ATI-ja jer ga sam shvatas veoma licno.
A na sve to sugestije i kritike upucuje upravo user koji je sa one strane duge 😉

Koliko znam forum je zajednica otvorenog tipa gde smes javno da diskutujes o hardveru i gde smo tu da bi se i vrsila zdrava polemika
.Ja ovde nisam nikog licno prozivao i vredjao vec sam iskljucivo pricao o hardveru.
Upravo ono sto meni pricas sam dozivljavas licno jer tvoj nastup do sada potvrdjuje.
Zalosno i jeste sto ljudi hardver dozivljavaju tako,graficke karte,sve jedno 🙁
Ovde iznosim ono sto znam i sto sam iskusio i moje je pravo na to a nisam jedini,mozda jedan od retkih koji ce to da kaze na glas po cenu da se dezurni fanboy-evi i trolovi sprdaju!
Kome to smeta taj treba sebe da preispita
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moja reakcija je bila opravdana jer se uvek malo potkrade sarkazma,nVidia nece moci ovo,nVidia nece moci ono.
AMD je superioran,arhitektura,tehnologija i sl..A sta se desava realno i ko koliko pokazuje da moze i pored problema kako ga prevazilazi?
Na isti nacin sam i ja odreagovao,samo iz razloga jer sam primetio.
Izvinjavam se sirokom ATI auditorijumu sto sam sebi dozvolio da javno neke stvari primetim i sto sam vam povredio osecanja.
Ovde definitivno ne moze da se razgovara jer sve puca od sujete!

Poslednja izmena:
I dalje je citam i ne razumem..Hoce,nece 😉 🙂

Dobro i sta je sad tu problem?Imas svoje misljenje u redu.
Sad potenciras kako dajes sve argumente i mogucnosti da je striktno i jedino moguce odraditi kartu na odredjen nacin.
E sad ja tebe pitam.Da li ti za sigurno znas kojim putem ce oni da idu?Mozda upravo onim tezim?
U pravu si da je naveca verovatnoci da ce da binuju ali ja opet za razliku od tebe ostavljam vise mogucnosti.

Ako ti tako kazes 😉

Obzirom da se kreces tim svetom to bi ti trebao najbolje da znas ,takodje da imas neki uvid u nase firme i odredjenu prodaju ako je vec rec o tome.

To nigde nisam rekao ,to je sad Dule vec bezobrazluk sto mi stavljas u usta mada iz tenzije tvoje recenice oseca se frustracija ,samoodbrambeni mehanizam sto te ipak malo vise deklarise sa neutralne strane na onu drugu 😉
Gomila ljudi sirom sveta?Duka otisao si bas daleko.Nisam se od tebe nadao da budes bas toliko neozbiljan 🙁 Ovo sto sam ja rekao mozes da nadjes kod iste te gomile ljudi,isto receno..

@RaptureAko cemo vec jedan drugog da ucimo sta i kako odmah da ti kazem da sam tvoj nastup sada daje jasnu sliku sujete koja je izbila na povrsinu.
Onaj kome smeta neciji stav i polemika vezana za hardver a deklarise istu osobu koju licno ne poznaje kao usera sa problem definitivno ima neki kompleks.
Uostalom da ti nije zasmetalo sta sam ovde napisao i javno rekao nebi ni odreagovao.U prevodu se brecas mnogo zbog svog AMD/ATI-ja jer ga sam shvatas veoma licno.
A na sve to sugestije i kritike upucuje upravo user koji je sa one strane duge 😉

Koliko znam forum je zajednica otvorenog tipa gde smes javno da diskutujes o hardveru i gde smo tu da bi se i vrsila zdrava polemika
.Ja ovde nisam nikog licno prozivao i vredjao vec sam iskljucivo pricao o hardveru.
Upravo ono sto meni pricas sam dozivljavas licno jer tvoj nastup do sada potvrdjuje.
Zalosno i jeste sto ljudi hardver dozivljavaju tako,graficke karte,sve jedno 🙁
Ovde iznosim ono sto znam i sto sam iskusio i moje je pravo na to a nisam jedini,mozda jedan od retkih koji ce to da kaze na glas po cenu da se dezurni fanboy-evi i trolovi sprdaju!
Kome to smeta taj treba sebe da preispita
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moja reakcija je bila opravdana jer se uvek malo potkrade sarkazma,nVidia nece moci ovo,nVidia nece moci ono.
AMD je superioran,arhitektura,tehnologija i sl..A sta se desava realno i ko koliko pokazuje da moze i pored problema kako ga prevazilazi?
Na isti nacin sam i ja odreagovao,samo iz razloga jer sam primetio.
Izvinjavam se sirokom ATI auditorijumu sto sam sebi dozvolio da javno neke stvari primetim i sto sam vam povredio osecanja.
Ovde definitivno ne moze da se razgovara jer sve puca od sujete!

Kao sto rekoh ti svoj problem prebacis na sagovornika :wave:.

Poslednja izmena:
Nemam nameru da trolujem u temi.Samo se opusti i uzivaj 😉 Sve je zeleno i crveno 🙂

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vezano za temu..
Smooth gaming => "Beyond that though, GTX 580 SLI provided the smoothest gameplay. There was less choppiness with SLI and it seemed lower framerates felt smoother on GTX 580 SLI than it did with 6990 or 6970 CFX. If you`ve got the cash to burn, you can`t beat GTX 580 SLI for true multi-display gaming performance.'' by hardocp 😀

Poslednja izmena:
Nemam nameru da trolujem u temi.Samo se opusti i uzivaj 😉 Sve je zeleno i crveno 🙂

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vezano za temu..
Smooth gaming => "Beyond that though, GTX 580 SLI provided the smoothest gameplay. There was less choppiness with SLI and it seemed lower framerates felt smoother on GTX 580 SLI than it did with 6990 or 6970 CFX. If you`ve got the cash to burn, you can`t beat GTX 580 SLI for true multi-display gaming performance.'' by hardocp 😀

Kolko para tolko muzike.... 2xgtx580 1000$.

jel moze chieftec cft-750 da gura ovog zderaca!!! ???

Nazad
Vrh Dno