Šta je novo?

AMD Radeon 6990 Thread

Nesto mi bas nije najjasnije. Zasto ocekujete da GTX590 bude brzi od 6990? Kao prvo, 6990 je dual 6970, koja je po snazi najbliza GTX570. Drugo, u full loadu 570 trosi 330W. To bi moglo da znaci da ce GTX590, naravno, ako bude dual570 mogla da trosi bar 500W, a odmah i toplota dolazi kao pitanje. A pritom je 6970 jaca od 570, sto znaci da bi 590 bila slabija od 6990, ako nVidia ne napravi neko osmo svetsko cudo. Dakle, ja mislim da ce 590 VEOMA tesko biti jaca od 6990, mada bilo bi zanimljivo videti da li su inzenjeri nVidie sposobni da uguraju dve 580, a da ne trosi vise od 600W, naravno, da se ne pregreva i da ne bude 10 kila teska..

Nesto mi bas nije najjasnije. Zasto ocekujete da GTX590 bude brzi od 6990? Kao prvo, 6990 je dual 6970, koja je po snazi najbliza GTX570. Drugo, u full loadu 570 trosi 330W. To bi moglo da znaci da ce GTX590, naravno, ako bude dual570 mogla da trosi bar 500W, a odmah i toplota dolazi kao pitanje. A pritom je 6970 jaca od 570, sto znaci da bi 590 bila slabija od 6990, ako nVidia ne napravi neko osmo svetsko cudo. Dakle, ja mislim da ce 590 VEOMA tesko biti jaca od 6990, mada bilo bi zanimljivo videti da li su inzenjeri nVidie sposobni da uguraju dve 580, a da ne trosi vise od 600W, naravno, da se ne pregreva i da ne bude 10 kila teska..

Rucno ce birati cipove koji trose manje. E sad to znaci da ce karta biti skupa i da je nece biti previse u prodaji, ali sluzi svrsi (da bude najbrza). Ni meni nije jasno kako ce to izvesti, ali ce se potruditi svim silama (pa makar morali ici i na 3x8pin)

Nesto mi bas nije najjasnije. Zasto ocekujete da GTX590 bude brzi od 6990? Kao prvo, 6990 je dual 6970, koja je po snazi najbliza GTX570. Drugo, u full loadu 570 trosi 330W.
Ne znam odakle ti to da GTX570 trosi 330W. GTX570 je deklarisan na 219W. 😉

Poslednja izmena:
Uf, stvarno, sad kad sam pogledao da pise da u idle 5770 trosi 129W, postalo mi je sve jasno. Ja gledao samo 570 🙁 Izvinjavam se :S

jel to neki minimum da se ova karta gura? ili moze i seasonic ss 620w ?

Pa pazi karta trosi 375W po default-u kad prebacis u OC mod ako hoces potrosnja ide preko 400W. Pa sad ostatak sistema pa izracunaj, neki jaci Quad sigurn opreko 100W, maticna, memoriaj i hard diskovi sta ja znam znaci ostatak sistema do 200W bi trosio, znaci bilo bi jako nategnuto sa 620W napajanjem, izdrzalo bi verovatno al mislim da nije dobro na duze staze.

Cena karte definitivno nije ona plasirana.Na zapadu moze da se nadju kartice dosta povoljnije.
Najjeftinije sto sam nasao jeste 544 eur sto je svrstava u dobru kupovinu ,naravno ko moze preko da je dobije.
Inace krecu se cene oko 600 Eur + - .Toliko moze i ovde da se ocekuje kad se pojavi.

http://www.compuland.de/product_info.php?products_id=726680&pid=geizhals

Poslednja izmena:
Zverina nema sta🙂 ali buka je nepodnosljiva na ovom videu:d

6990 i 590 su karte samo za prestiz za nas obicne smrtnike nemaju neku posebnu korist osim da obore cenu 580 i 6970 i da fanovi pricaju koji ima brzu kartu. Ko ima 6 monitora ili tera rezoluciju 5400 to su promili ono sto je realno je 1920x1200 cak jos realnije 1920x1080 jer to je ono sto nasi dzepovi mogu da podnesu. Videcemo sta ce biti u Crysis2 ali ni to nije bitno za prosecnog gejmera jer tesko da moze da tako lako izdvoji pare i za 580 po ovoj ceni jedino ako ne padne na 350e i nize da bi mogao da igra Krizu u dx11 i sa ful tesalacijom u pristojnom fps. Ono sto po meni sad izdvaja NV iz mog ugla cim se bavim je fortran kompajler koji je izasao za koriscenje GPU za racun. Nadam se da ce izlazak ovih dvoglavih azdaja oboriti cene 580 i 6970 to je jedini profit za nas kupce

Poslednja izmena:
Pa pazi karta trosi 375W po default-u kad prebacis u OC mod ako hoces potrosnja ide preko 400W. Pa sad ostatak sistema pa izracunaj, neki jaci Quad sigurn opreko 100W, maticna, memoriaj i hard diskovi sta ja znam znaci ostatak sistema do 200W bi trosio, znaci bilo bi jako nategnuto sa 620W napajanjem, izdrzalo bi verovatno al mislim da nije dobro na duze staze.

posto cu uzimati bulldozera znaci nema sanse da ovo poteram sa 620w ?

negde sam procitao da ce trositi oko 150W i onda sam se cudio sto toliko puno...izgleda da je neka greska...

Lepe vesti. Par dana po predstavljanju HD 6990 se već može naći u zadovoljavajućim količinama u Nemačkoj (najnaprednije tržište u Evropi) i Club3D model košta 535.50€.

attachment.php

Prilozi

• 6990.webp
    6990.webp
    66.9 KB · Pregleda: 211
PC.BEAST rece da ima proverenu iformaciju da ce kartica kostati oko 700e.Ala padaju cene.

@nsdraza
Nisam ja uopste u ovom threadu pomenuo cenu (postavio kao inffo) vec drugi useri.
Karta i jeste starotavala sa 700 eur + ali su cene sada oborene.
Da si pratio kao sto nisi video bi da sam ja tu vest oko pada cena prvi okacio 😉

U svakom slucaju dobro je sto su ovakve cene kako po krajnje kupce tako zbog samog trzista.

Poslednja izmena:
Karta je starovala sa 700+$ a ne evra, i sada toliko kosta u Americi. To sto je u Evropi ima vec za 537 evra je odlicna stvar, i znak da se cene u Evropi dolaze na svoje mesto u odnosu na Ameriku.
Mada ovaj Club 3D za 537 evra je izdvojeni slucaj, sledeca najjeftinija kosta 570, a idu i preko 600.

Karta je startovala sa 700 Eur tj preorder.
Jedan od primera,mrzi me da trazim ostale.Vec sam kacio i u drugoj temi.
Prepurucena cena za evropu je bila takva.
U Britaniji se ista cena kretala dok je sad oko 600 + eur!
Svabija trenutno najpovoljnija.

cenah.png

Poslednja izmena:
Ja ti kazem da je MSRP karte 700$ a ti kako hoces. Te preorder cene nikad nisu merodavne, to smo konstantovali odavno.

Ne tvrdim da nisi u pravu i tacno je to za pre order.Nisam bio lenj pa sam obisao nekoliko stranih foruma da vidim sta se pise tj pisalo i pominje se upravo ta cifra od 700 Eur.
Isto tako nepisano pravilo za cenu u $ da se prebacuje u € ,bar je do skoro bilo tako ,a kod nas posebno.
U svakom slucaju realno dobra je cena za tu kartu i fino ce da utice na trziste.

MSRP (Manufacturer's suggested retail price) je AMD postavio na 699 dolara a to što su cene krenule na dole iako nema konkurencije samo znači da AIB proizođači imaju veliku marginu sa kojom mogu da se "igraju".

Budući da je ovaj Club 3D referentnog dizajna baš kao i sve ostale, ne bih ga nazvao izolovanim slučajem (kao na primer ne referentna, low cost rešenja nekih drugih proizvođača).

Za ove pare (537 eura) ovo je u rangu sa cenama do sada najbrže grafičke kartice odnosno 35% više od najjeftinije najbrže kartice iz susednog tabora a osetno jeftinije od para HD 6970 i samim tim, po meni, najbolja moguća kupovina najjače high end kartice u poslednjih par godina.

Sapphire :
http://www.mix-computer.de/html/product/detail.html?artNo=JFXSW1&

Powercolor:
http://www.hoh.de/default.aspx?CF=p...=11025&tduid=3c140086f48284f4ebfcf039b8f79f51

Ostali brendovi su skupji i cena se krece uglavnom oko 600 eur.
Club 3D je definitivno izuzetak ali opet iz ugla krajnjeg kupca dobra kupovina za referentni dizajn.

Sve zavisi od firme do firme..
Na amazonu je za powercolor cena 700 eur :

amazonde.png

Ili :

http://server3.eshopv5.com/krob/Pow...-E-D-4xmini-DP-A)/product.html/eid_COVG03353/

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ma karta je zlo, samo je po usima. zao mi je samo sto nije malo efikasnija sto se tice potrosnje, ali kada se uporedi sa gtx580. ta prica se tu zavrsava, da ne pominjemo njihov cuveni "dual gpu moster". crysis 2 ceka izdavanje te karte, opet prljavstina na strani nvidia-e.

Moze li mi neko odgovoriti, onako teorijski, zasto inzenjeri iz AMD-a nisu mogli da naprave turbinicu sa manjim precnikom osovine, kako bi mogli da stave vece lopatice i povecaju protok vazduha.... Ili sam samo blesav sto smatram da je mogao da se stavi motor i da se pametnije resi taj sistem sa turbinom??

jeste glup test,kome od nas trebaju dve ovakve zmije...Inace karta bolja od gtx570SLI u Crysis-u,sto je za svaku pohvalu...

Nazad
Vrh Dno