Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pozdrav svim ljudima na forumu,

Samo da iznesem moje misljenje i probleme, po pitanju Android Gingerbread 2.3.2

Ubacio sam ovu verziju u telefon i ima mnogo bagova, bar kod mene. Uredjaj radi dosta sporije u udnosu na froyo, cesto zablokira, zamrzne ekran i mora da se vadi baterija, sto mi se na froyo ni jednom nije dogodilo, galerija i music player neki put nece da otvori, izbacuje da nema dovoljno memorije, a ima. Imam generalno neki problem sa baterijom, posto skoro da ne moze da izdrzi jedan dan, ukljucen je Data stalno, wifi retko ukljucujem i gps, znaci dosta telefoniranja i slusanja muzike, recimo 2 sata dnevno, u proseku. Mislio sam da ce da resi problem, cisto sam probao, ali nista od toga. Ako ima neko neki savet, bilo bi odlicno. Krenuo sam da citam temu ispocetka, ali ima bas dosta postova, pa cu pitati ovako, koji je rom najbolji i da li ima potrebe da se menja Radio? Zaboravih da dodam, tapatalk aplikacija uopste ne radi.

Jos jednom veliki pozdrav za sve...

Tvoj je problem, prijatelju, što sam ti ja uvalio krš od aparata

Nema tebi pomoći čak ni među učenim ljudima Bencha...:d

Imam generalno neki problem sa baterijom, posto skoro da ne moze da izdrzi jedan dan, ukljucen je Data stalno

Ovo je ključno, uključen internet jednostavno proždire baeriju, kada surfujem preko 3G-a samo gledam one procente kako nestaju.
Što se tiče 2.3 ja nemam nikakvih problema, galerija ume da secka kao i igre i to bi bilo to (mada to je već poznato na ovom romu). Nikakva blokiranja i zamrzavanja nisam imao od kada je izašao.

evo da i ja bacim par utisaka o 2g/3g. uglavnom mi baterija isfura 20ak sati na 3g, a onda sam ga ugasio i trajala mi je tacno 2 dana i 10h. znaci ima ogromne razlike u potrosnji

Zato i držim 3g isključen :)

Ostavio sam 600MB slobodno u memoriji, posto je imao nekih 50mb, moguce da je to bio problem zamrzavanja. Ne znam da li vam se dogadjalo, kad odgovorite na poziv, ima nekih sekund kasnjenja, od trenutka kad se odgovori do trenutka kad vas osoba sa druge strane cuje.

Za ljude koji koriste postpaid, pogotovu mts-ov postpaid, posto nikad nemaju tacnu informaciju o preostalom saobracaju, imate odlican programcic, DROIDSTATS, definisite kolicinu minuta, sms, i data i stavite zaokruzivanje 60/60 i imate uvek tacnu informaciju o preostalom saobracaju. Ima ga na marketu.

Sada liči na šljamsungov crapwiz :sceptic:

sc20110306-214821.png
sc20110306-214816.png

Ima li negde da se nadje ovakav crapwiz sa 5 ikonica u doku?

Ok... što se tiče baterije, ista priča kao i kod vas...
Jutro sam skinuo sa punjača tel, bilo je 9h. Sada je 17h (8h 11min) i nalazi se na 35%. 3g stoji na ON.
Čim završim ovaj test, napuniću ga na 100% i probaću bez mobilne internet mreže (3g OFF).

E sad, potrebna mi je pomoć jer hoću da ubacim SWYPE na srpskom. Tražio, čitao, gledao, skidao, ubacivao, ali izbacuje grešku i ne dozvoljava mi da instaliram swype koji skinem, a koji navodno ima podršku za srpski.
Jel može neka pomoć i neki tut, šta da radim?
Imam 2.2.1 Darkys 9.3 stable!

Ako iskljucis ne znaci da ostajes bez "mobilne internet mreze". Moci ces da koristis internet, ali sporiji. A razlika u potrosnji baterije je ogromna. Sad mi drzi regularno baterija 2 dana.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Jutro sam skinuo sa punjača tel, bilo je 9h. Sada je 17h (8h 11min) i nalazi se na 35%. 3g stoji na ON.
Čim završim ovaj test, napuniću ga na 100% i probaću bez mobilne internet mreže (3g OFF).

E sad, potrebna mi je pomoć jer hoću da ubacim SWYPE na srpskom. Tražio, čitao, gledao, skidao, ubacivao, ali izbacuje grešku i ne dozvoljava mi da instaliram swype koji skinem, a koji navodno ima podršku za srpski.
Pa jel sam ti pisao na PM sta da radis ili ne?

Zasto ne stavite GSM only pa po potrebi prebacite na GSM/WCDMA? Baterija ce vam trajati mnogo duze tako, barem ja to radim.

a u cemu je poenta onda koristiti telefon koji je jelte namenjen za konstantnu sinhronizaciju i pristup internet servisima...

Poslednja izmena:
Pa jel sam ti pisao na PM sta da radis ili ne?

Probao svašta, ne može tako...
Čak sam posebno skidao .apk swype fajl, i ne dozvoljava instalaciju...
Zanima me da li je neko uspeo drugim putem...

EDIT: probao sam i taj ROM (doc&stefunel) pre nego što si mi to napisao... imao sam problema sa njim, pa sam se vratio na darky 9.3... To je razlog zašto te nisam poslušao!

Poslednja izmena:
a u cemu je poenta onda koristiti telefon koji je jelte namenjen za konstantnu sinhronizaciju i pristup internet servisima...

Pa prosto, WiFi mi je stalno ukljucen dok sam kuci, a kad izadjem necu umreti ako mi se temperatura ne sinhronizuje ili sto mi ne stizu mail obavestenja. Dok nisam kuci jednostavno po potrebi ukljucim GSM/WCDMA, i preko tapatalka citam bench ili radim nesto drugo. Ako ima nezasticena WiFi mreza jos bolje.

Probao svašta, ne može tako...
Čak sam posebno skidao .apk swype fajl, i ne dozvoljava instalaciju...
Zanima me da li je neko uspeo drugim putem...

EDIT: probao sam i taj ROM (doc&stefunel) pre nego što si mi to napisao... imao sam problema sa njim, pa sam se vratio na darky 9.3... To je razlog zašto te nisam poslušao!

Meni je doc& stef mnogo bolji od darkyija.

pod wireles settings/ mobile networks/ network mode, ili koristiš switch pro.

Jel probao ko XWJS7 iz Kuhinje?

Od danas sam i ja ponosi vlasnik ovog telefona, ima li nekih saveta za pocetnike :)

Ja vec pisao o tome ali ste linji da koristite search. Elem izbacuje ti gresku jer ga nisi prethodno izbrisao kako treba. Evo ti uputstvo sta da radish.
Za sve koji imaju problema sa swype-om (uninstall, install) evo ga kratko uputstvo, meni je pomoglo:

I'm using Titanium Backup (the free version should be work fine).
1) First change to another keyboard to be safe.
2) Press the Backup/Restore tab at the top, scroll to Swype. Click on it.
3) To be safe, make a backup of Swype. Then Wipe Data and Delete it. It should be dimmed and marked out after deletion.
4) Using Root Explorer, delete \system\lib\libSwypeCore.so. To be safe, make a copy of it to ur sdcard in case anything goes south.
5) Reboot.
6) Now you should be able to install the latest Swype without any problems,
you will need to enable it in settings after that to use it.

In case of any problems, going backwards to restore libSwypeCore.so and Swype via Titanium Backup shouldn't be too hard.

Poslednja izmena:
Evo moja zapazanja u vezi baterije. Nemam dugo tel, ali sam ubacio darky 9.3 , uradio kalibraciju baterije kako on kaze , i traje mi od sinoc 12h ukljucen net stalno 3g , sad mi je na 40 posto baterija. Imao sam danas 2 sata slusanja muzike, par razgovora, dva para poruka, i sat i po vremena na netu. Po meni ovo je prilicno dobar rezultat , verovatno ce biti jos bolji ako iskljucim 3g sto cu da probam ovih dana ...

Kada stavite GSM only, sasvim normalno radi sinhronizacija npr. gmail-a i vremenska prognoza se osvežava bez problema. Za to vam i ne treba neka posebna brzina, zato nisam ni shvatio suštinu nekih komentara.

Ljudi, hoću da kažem sledeće, ali ne želim niko da hejtuje i takve stvari, ok?
Ovo iznosim samo kao podatak za benchmark.

Pre nego što sam prešao na android, imao sam iOS, odnosno Apple 3gs.
Iskreno, sa tim telefonom sam bio zadovoljan u pogledu baterije, i do sada nisam ni približno uspeo da se primaknem tom rezultatu (na novom SGS, starom nekoliko nedelja!).

Dakle, iOS (po meni) ima malo bolje urađen sistem "praćenja" ponašanja baterije, doduše nema po stavkama kao android, ali upravo to me i buni kod Androida (jer ne znam kako da posmatram potrošnju baterije!).
Tamo smo imali dve jednostavne stavke:
1. usage time (podrazumeva računanje vremena od momenta kada pokreneš tel iz idle stanja, bilo šta da radiš, da li samo uključiš ekran, pa ga isključiš; surf; muzika; razgovori; sms...)
2. standby time (vreme koje telefon provodi u mirovanju, gde i dalje radi mreža)

E sad, moje vreme koje sam tamo postizao (na 3gs) je bilo uvek, ali uvek 2 dana standby moda, a usage mi je bio između 5 i 7 sati korišćenja telefona!
U slučaju SGS, ne mogu da napravim ni 2 sata da mi bude usage ekrana!

I ono što mogu da primetim, a drastična je razlika, je sledeće. Do prvih 50%, uvek je 10% značilo 1 sat usage, odnosno aktivnog korišćenja telefona. Naravno, kasnije je (nakon 50%) malo se brže trošila baterija (jer bi to značilo da bi 100% trošio 10sati aktivnog korišćenja, što nije slučaj). ---> ovo važi za 3gs!

Eto, jedino mi to nedostaje kod androida, odnosno baterija je ta koja me užasno nervira! Tamo nije bilo potrebe za bilo kakvom kalibracijom. Uostalom zbog baterije sam zamenio DHD koji sam kupio odmah nakon 3gs, a imao sam ga nekoliko dana (ne više od 10!), misleći da je SGS sa AMOLED ekranom mnogo istrajniji gedžet (baterija), ali ništa posebno...

To je sa nekog mog aspekta, pogled na ovaj telefon. Telefon je približan po kvalitetu (opet 3gs-u), samo što je zadnja strana na 3gs mnogo bolje urađena, jer nema skidanja iste, pa je tel. kompaktiniji!

Sve u svemu, SGS je veoma solidan tel, samo što sam više očekivao od njega...

Poslednja izmena:
Ja vec pisao o tome ali ste linji da koristite search. Elem izbacuje ti gresku jer ga nisi prethodno izbrisao kako treba. Evo ti uputstvo sta da radish.
Za sve koji imaju problema sa swype-om (uninstall, install) evo ga kratko uputstvo, meni je pomoglo:

Hvala, probaću i ovu varijantu, jer sam na PM već dobio jedan Tut :)

Drzi se ti stock rom-a i bice bolje :)

Imam pitanje:
Zašto mi ne radi aplikacija "Navigation"?
To bi trebalo da je Google aplikacija, zar ne?
Stoji mi "checking navigation availability", i tako... stoji... ništa...
Trebalo bi da radi ova app ili ne?

@kutija: ako se meni obraćaš, bio sam i na stock-u 2.2.1 i na 2.3 beti, i na darky 9.2. i na 9.3, ali uvek isti rezultati... ***... trenutno sam na darkiju. Dobro drži baterija bez uključenog sync i 2g/edge/3g, s tim što čim uključim recimo 2g/edge, osetno se troši baterija. Odnos 2g/edge ON/OFF nije ujednačen, tj. mnogo duže drži bat kada je sve off, u odnosu kada je Edge ON (a da ne govorimo o 3g mreži)...

Vrh Dno