Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pozdrav svima,

imam dva pitanja. Ako iz Titaniuma idem na backup data, sta on podrazumeva pod tim? Gmail acc, email....?
Da li se 'restore data' koristi samo kod fleshovanja istog roma ili ima smisla ako sa Doca, na kojem sam trenutno, predjem na Darky ili novi GB?

Posto sam na Doc 9.6.6. sa speedmod kernelom, a hteo bih da probam i Darky's, jel moram prvo da flashujem iz Odina, pa onda update iz CWM ili mogu odmah update iz CWM?

Ne znam kako vi imate problema sa tom animacijom ja sam je sasvim normalno ubacio sa root explorerom, ništa mi nije jasno.

To u ubacujes u CMD. Moras imati SDK instaliran, onda preko cmd-a navigujes u android-sdk-windows\tools folder. Ukoliko si instalirao sdk na c onda u cmd-u kucas:

cd C:\android-sdk-windows\tools

E kad si tu ides dalje sve ovo sto ti pise iznad .....

Koliko sam te skapirao ... to pitas, ako nisam dobro skapirao, zaboravi :D

Pogledaj post pre tvog, postovali smo u isto vreme.

@telep

Ti si imao srece, ja i Seraph nismo pa sad moramo tezom varijantom. Tebi je zbagovalo ali bilo ok posle restarta, nama nije.

Ubacio sam i nexus s ikonice u status baru.

sc20110301-191957.png

Evo ti Odin i 512 pit file u njemu.

CSC onaj koji je iz roma naravno, trebalo bi da imas 3 fajla, najveci koji stavljas u PDA, Modem koji stavljas u Phone i fajl koji ima CSC u imenu u CSC deo.

@Seraph

Ubija koliko dugo updatuje ovaj Android SDK..

Hvala. Dali sada kad ubacujem ovaj 2.3.2 ima potrebe da formatiram ceo telefon ili ne?

Mislis pre nego sto pokrenes odina? Ne trebas nista rucno da formatiras. Samo stavi re-partition u Odinu kada flashujes.

@glupi modified framework problem

Ma daj, koju glupu gresku sam napravio. Sve sam uradio dobro osim toga da telefon doda unknown u SuperUser, meni je ekran bio ugasen tako da nisam ni znao sta iskace u pozadini, mora da bude ukljucen dok kucate su da se pojavi prozor na telefonu da li hoces da dodas... Sve sto je trebalo da se uradi je da se ukuca "su" (bez navodnika) u cmd i $ predje u #, posle toga pratis uputstvo i sve je lako. Glupa fora ali sam lomio glavu oko toga dosta vremena...

Radi lepo screen off animacija, dopada mi se, a i naucio sem nesto u procesu dok sam je namestao da radi.

Meni framework-res sa animacijom nije pravio nikakvih problema. Probao sam prvo sa root explorer-om i sve je prošlo ok, zatim sa programom SGS Bat Icon Mod 2 i takođe nema nikakvih problema, samo što sa njim ništa ne štucka i završi se sve veoma brzo i bezbolno. I meni se dopada animacija, mada ako pogleda neko sa strane misliće da je telefon "kaput". :)

Seraph i ja nismo nista uradili kako ne treba preko root explorera, ali eto. Ja sam te razumeo da taj SGS Bat Icon Mod 2 ne radi uopste sa 2.3.2 tako da sam nastavio ovom tezom metodom. Mogao sam sebi da ustedim vreme i nerviranje, skidanje ogromnih android SDK update-ova i slicnih stvari koje sam morao da radim :)

@Seraph

Si uspeo na kraju da namestis?

Seraph i ja nismo nista uradili kako ne treba preko root explorera, ali eto. Ja sam te razumeo da taj SGS Bat Icon Mod 2 ne radi uopste sa 2.3.2 tako da sam nastavio ovom tezom metodom. Mogao sam sebi da ustedim vreme i nerviranje, skidanje ogromnih android SDK update-ova i slicnih stvari koje sam morao da radim :)

@Seraph

Si uspeo na kraju da namestis?

nisam. prepoznao mi fon preko cmd, uspem da push-ujem framework, ali kada dodjem do linije "mount -o rw,remount /dev/block/stl9 /system" dobijem "permission denied" i " mount: operation not permitted"
......

nisam. prepoznao mi fon preko cmd, uspem da push-ujem framework, ali kada dodjem do linije "mount -o rw,remount /dev/block/stl9 /system" dobijem "permission denied" i " mount: operation not permitted"
......

Stoji ti sigurno $ umesto # i nisi isto kao i ja dodao u Superuser kada ukucas "su" u cmd. Nemas permisije sigurno zbog toga. Procitaj moj post #4806 mora da ti radi tako.

@Ceasar

Otkud znam, kazem ti prekopirao sam modifikovani framework-res.apk u /system/framework i zamenio originalni, ali je telefon zabo posle te radnje. Nama je moralo preko adb i "stop" jer sam dobio force close kada sam zamenio framework, i posle iskljucivanja nije hteo da se pokrene telefon, zabadao je na belim slovima na bootu i nije se pomerao odatle. Verovatno je neki konflikt sa necim bio cim je ova druga metoda sa adb i "stop" radila. Ovako smo ga "sokirali" kada smo u letu menjali framework, pa je morala bezbolnija metoda.

Mozda su ljudi prvo stavljali framework dok je telefon bio cist bez aplikacija, ja sam radio to posle titanium backupa, mada ne vidim sta bi moglo odatle da pravi konflikt i da telefon zabode posle toga.

hah, koji sam slepac, nisam izvalio da si napisao resenje u tom postu :)
mislim, mora ekran da bude upaljen, cmon, sto se sam ne upali npr, da nisi rekao nikada ne bih izvalio

Hajde da ubacim sliku benchmark-a. I supercurio kaze da ih svi vole :)
http://twitpic.com/453eog

AAAA???
Ja imam 1050 poena :(
Jel to novi voodoo (vidim da u opisu slike piše ovo: Because everybody loves benchmarks: fresh All-Ext4 Gingerbread Voodoo-lagfixed Samsung Kernel for the recent leak)...

Može li neki link, ili tako nešto?

+

Kako da promenim slider za lock screen u ADWEX? Ili moram da skidam dodatne slidere?

Da citiram Simonda to je (trenutno), za zabavu... Dok se ne dokopa source-a, a onda i mi imamo pravo na zabavu. Uostalom ko hoce da se zeza ima topic na XDA sa istim nazivom - koliko se secam, gingerbread vodoo for fun... Tako nesto.

Video sam to, pa ništa ako počne da laguje vratiću 2.2

Recovery MOD

S obzirom da sam prešao na Ginger 2.3.2, uradio sam root sa CF, ali sada nemam više onaj advanced koji sam imao sa Voodoo, pa ne mogu da radim wipe battery stats, a želeo bih da kalibrišem bateriju.
Zna li se nešto o tom voodoo, ili ima neka alternativa?

S obzirom da sam prešao na Ginger 2.3.2, uradio sam root sa CF, ali sada nemam više onaj advanced koji sam imao sa Voodoo, pa ne mogu da radim wipe battery stats, a želeo bih da kalibrišem bateriju.
Zna li se nešto o tom voodoo, ili ima neka alternativa?

More batali te strane magije, pređi na našu provereno dobru, vlašku magiju. :-devil-:

Polako sa pitanja Panjkoviću, za sada nema ništa opštekorisno, pojaviće se uskoro... :eyebrows:

^Znam da treba biti strpljiv, ali ja i dalje imam problem. Sinoć sam u 00:20 imao 57% baterije, jutros u 8:20 sam imao 30%... Telefon je u standby modu bio sve vreme. Aktivno je: 3g mreža, gmail, fb, tw sync...
Ne znam zašto mi se to dešava... Zato pitam za neko rešenje?

^Znam da treba biti strpljiv, ali ja i dalje imam problem. Sinoć sam u 00:20 imao 57% baterije, jutros u 8:20 sam imao 30%... Telefon je u standby modu bio sve vreme. Aktivno je: 3g mreža, gmail, fb, tw sync...
Ne znam zašto mi se to dešava... Zato pitam za neko rešenje?

Odes lijepo na romkitchen, napravis sebi 9.6.6 wipe, voodoo 5.4 stable i uzivas. Meni je trenutno 2d 12h 10m i imam 28% baterije.

OD 12 sinoc do 7:15 ujutru skinuo mi je 1%.

Poslednja izmena:
^A reci mi, da li ti je uključen 3g/Edge sve vreme? Ne stavljaš ga u airplane mod? Normalno koristiš tel? Sync ti je stalno ON?

Sad kada ga je napravio, flešujem ga samo sa PDA, bez repartition?

Nisam nesto dican oko ovoga ali ja ga bacim ga na SD i iz recovery moda ga instaliram. Ili cak udjem u Rom manager pa iz njega (jedno te isto). Nisam koristio ODIN za instal ovog roma.
3g ne koristim, ne stavljam u ariplane mod. Recimo 30-40 poruka dnevno, par razgovora (nista previse), wi fi po potrebi (provjera mailova, par foruma i sl), par slika...
*** neko normalno koristenje, tel koristim ko tel, a ne za igre i kojekakve (za mene) gluposti. Bude od 2 do 3 dana, zavisi koliko koristim wifi.

Meni se 2.3.2 ponaša sasvim normalno. Sve je uključeno kao kod tebe, koristio sam wi-fi da preuzmem podatke za nfs v1.0.6 (oko 100 mb), slao poruke, igrao malo igricu i nakon 14h 25 min. baterija je na 82%.

^Ne znam više šta ću sa tom baterijom. Probaću danas da sve pogasim (ali onda to nije smartphone :s), pa da vidim šta će biti sa baterijom... Nemoguće je da za tih 7h u idle modu posrče cca 30%...

Koliko vidim ovi sto kazu da im traje baterija tri dana nemaju nista aktivno u pozadini sto zahteva internet, realno je da ukljuce kao sto si ti FB, Twitter, gmail, sync... pa da ti jave rezultate.

Koliko vidim ovi sto kazu da im traje baterija tri dana nemaju nista aktivno u pozadini sto zahteva internet, realno je da ukljuce kao sto si ti FB, Twitter, gmail, sync... pa da ti jave rezultate.

Baterija mi traje 3 dana a sve mi je uključeno(FB,Yahoo,4-5 widget-a ...).Izdrži i 4 dana ako koristim wi-fi umesto 3g ;)

Nemoguće je da traje 4 dana a da se telefon uopšte koristi. Evo meni danas kako izgleda, bilo je 20 min. razgovora, 50-60 poruka, osvetljenje ekrana na 75%, jedan restart, twitter je uključen, gmail, facefuck ne koristim, skinuo sam 20 aplikacija, surfovao internetom ali ne znam zašto ne pokazuje (preko 3G-a). Da i baterija je na 60%

sc20110302-144806.png
device.png

E da primetio sam da su u browseru promenili skrol, sada ne mogu celu stranicu da skroluje od jednom sa vrha na dno što je neviđena glupost.

Poslednja izmena:
Vrh Dno