Šta je novo?

HTC HD2

Bzv, ja sam na Rafdroidu imao Srpski-latinicu, bio je bas skroz ok, ali nema veze, mislio sam da ima mozda neki tweak da se ubaci, posto postoji generalno za android...

Да ли је неко имао проблема са успорењима на Desire HD ромовима? Ја имам проблем да телефон ради ок, али се нпр сваки минут јавља неко успорење од нпр 1-2 секунде при отварању апликација или неких менија. То ми се није дешавало са стандардним Desire ромовима, а поготово не са ромовима који немају Sense. Да ли постоји решење тог проблема?

Hm,citam i ja sad postove i izgleda da ipak jos uvek nije to to za nase hd2-ke.Neki predlog za rom?

Duze vreme sam vozio Darkstone-ov SuperRAM FroYo v1.5 build koji je dobro i brzo radio, sem sto je ponekad WiFi ludovao i iako konektovan nije radio. Elem posle duze citanja po XDA upucao sinoc [24 FEB][ZIP][★★★★★]HyperDroidGBXv7[AOSP-2.3.2][a2sd+][KER:TYT_R6][BUILT FROM SOURCE].
Prvi utisak je da sve radi brzo i bez stucanja, i najvaznije baterija u idle sa ukljucenim WiFi 5-8mA, bez WiFi 2-6mA.
Jedino sto mi je zasmetalo je inicijalno mali LCD density (167) sto daje manje ikonice i tekst, i puno vise mesta desktopu, ali su bar meni notifikacije u status baru premale, no to se lako promeni u defaultnih 240 editovanjem build.prop fajla koji se nalazi u system folderu (ro.sf.lcd_density=167 ili 240). Za edit koristiti neki fajl manager koji pita za superuser prava da bi se promena stvarno i snimila (recimo ES File Explorer).

Za instalaciju obavezan MAGLDR 1.13. Koristio sam CWM (150Mb) tako da posle flesovanja ima ~210MB slobodno. Modifikacijom flash.cfg fajla se moze dobiti i 280MB ali to nisam menjao, nego CWM-om napravio ext SD particiju od 512MB.

Sledi dalje testiranje ali zasad vidjeno mi govori da cu se duze zadrzati na ovom buildu.

Poslednja izmena:
Ubacio sam juce prvi nand android(ultimate droid) u svoj hd2 i sad se upoznajem polako sa androidom uopste nego...
Probao sam da napravim preko gparted particiju na kartici od jedan gb medjutim prilikom procesa program se nesto zaglupeo dok je pravio ext4 od 1gb(prvo je napravio fat32 od skoro 7gb)ostavio sam ga celu noc i ujutro kao jos nije zavrsio pa sam ga na silu iskljucio,odradio opet format kartice medjutim sad kad udjem u gparted stoji pored imena narandzasti trougao i resize ne funkcionise,jednostavno onaj klizac ne reaguje a ako hocu format izbaci gresku i vise je ne vidi kao fat32 nego napise unlochated ili tako nesto,znaci windows je formatira,android sam podigao sa nje jedino ne mogu vise da uradim particiju na njoj pa me zanima jel postoji nesto sto mogu jos da probam ili da se oprostim od ove.

bilo bi zanimljivo probati neki drugi kernel na tom buildu. Tutyng nije bas na glasu, ali moguce je da su to samo zli jezici...

TT

i ja stavih juce hyperdroida i moram reci da bolje radi od UD-a. da se razumemo, sve mi je radilo i na UD (mada mi je nedostajao batt% - moze da se namesti uz neke druge teme valjda), sve radi i ovde, ali je vise smooth. na UD sam imao i 2 SOD-a, nisam mogao da probudim telefon iz sleepa.

do verzije 7 mi je davao FC pri pokusaju konkektovanja na teamviewer, ali sad i to radi lepo. za sad nisam primetio ni najmanju gresku, ako tako nastavi, ja ostajem na hyperu :)

Ja sam prezadovoljan sa Core droidom, po mom misljenju, najbolji, najlepsi i najfunkcionalniji HD desire rom! Nije los ni Rafdroid.

meni je od androida poceo telefon da brlja zadnje sto mis e desilo je bilo da ceo ekran izgubi boju tj da postane sve svetlo roze kako zasto ne znam.....
vratio sam na 6.5 i radi normalno bem ga zasto ko to zna....

Molim za pomoc.
Instalirao sam na mom nand androidu program za SMS - Handcent, i sada kada mi stizu poruke, stizu na 2 mesta i na onom po difultu i na ovom novom. Da li postoji mogucnosta da se iskljuci ili deinstalira onaj po difultu, da ostane samo handcent???
Hvala unapred

Odeš u standardnu aplikaciju za poruke u podešavanjima isključiš notifikaciju.

iskljuchi samo notificacion iz default message(sms) client!
------------------------------------------------------------------
pitash svugde pa gde ti odgovore? :)

dupli odgovor, bar na ovom forumu! :)

(mozhe brisanje ovog posta)

Poslednja izmena:
za promenu na srpski, meni je na par romova radilo morelocale 2 sa marketa. doduse na froyo

Molim za pomoc!
Instalirao sam WP7 i koristio dan-dva, malo radi probe. Sad sam se vratio na WM6.5, ali telefon mi vise ne vidi memorijsku karticu. Stavio sam je u lap top, u citac, i on prepoznaje samo 200 MB, a kartica je od 8 GB. Kad sam pokusao format, on je formatirao samo tih 200 MB. Jel se ona sad zakljucala? Kako bih mogao da je formatiram celu i ponovo dobijem mojih 8 GB? Treba mi neki program za to ili sam je nepovratno izgubio?

flash-ni MAGLDR. u njemu bi trebalo da radi opcija sa mozes da formatiras karticu...ili ubaci karticu u neku Nokia-u pa probaj da uradis format

flash-ni MAGLDR. u njemu bi trebalo da radi opcija sa mozes da formatiras karticu...ili ubaci karticu u neku Nokia-u pa probaj da uradis format
Hvala. Uspeo sam.
Ima u magldr opcija da se obrisu sve particije, i sad je vidi kompjuter celu( 8GB), i tu cu sad da je formatiram!

Probao sam par Androida na mom HD2.
Kod nekih nemam uopste internet, kod drugih mi ne radi tastatura, problemi sa robotskim glasom.
Kod svih imam isti problem.
Prilikom zakljucavanja ekran mi ne reaguje bas najbolje. Ekran pocrni kada zakljucam telefon, posle toga ili moram da sacekam 1-2 min da bi mi se uopste pojavio ekran za otkljucavanje ili vadim bateriju.
Pokrecem Android sa SD
Imam najnovoji Energy rom.

Ne verujem da cu se uopste prebaciti totalno na Android.

Formatiraj karticu, i nemoj vraćati Android backup-e. Da to tako loše radi, niko ne bi koristio Androidn na HD2

Waylander;2479193... Elem posle duze citanja po XDA upucao sinoc [URL="http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=918899" je napisao(la):
[24 FEB][ZIP][★★★★★]HyperDroidGBXv7[AOSP-2.3.2][a2sd+][KER:TYT_R6][BUILT FROM SOURCE][/URL].
Prvi utisak je da sve radi brzo i bez stucanja...

Ciao imam jedno pitanje!
Jutros sam install gore navedeni ...droid!
nema FM radio! :(
ladno, a on mi bash znachi, koristim ga dosta!
da li ti, ili nego drugi zna neki .apk za fm tuner koji će da shljaka na ginger-u!
hvala!

Na zvanichnom forumu build-a nisam uspeo pronacji valjani info, a qvar je naravno kao i svi qvari je nadobudan! ***, mozhe mu se, ne?
me-...I am a big fan of FM radio! is there any possibility for me to install?
a third application, or similar...? chef pongster-No FM app in this build ever... maybe in my future CM7 build.... not sure but I may or may not include it there...-and quote

Poslednja izmena:
Ja imam radio na tom bulidu, a skini ga sa marketa.
Jedno pitanje: da li je normalno da baterija skace sa 3ma do 300, 350 ma, cak je jednom bila i na 414ma???
Hvala unapred!

Ide i preko 500, u nekim aplikacijama. Za Android nije neobicno.

TT

instalirao sam i ja Core droid HD v1.4 i sve je ok, ali mi se cini da ne radi bas glatko kao na obicnom Desire romu, nije da mi secka ovaj Core droid ali imam utisak kao da radi pod malim opterecenjem i kao da se malo muci.
Kako radi ostalima koji ga koriste? jel treba mozda neko podesavanje tj.iskljucivanje nekih procesa da bi radio bolje?
pozz

Sve sto ga duze koristis, nekako radi bolje, bar se meni tako cini. Nema sta odlican je bulid, sve sredjeno i tvikovano od strane kuvara, nema potrebe nista da diras. jedino sto malo vise od ostalih crpi bateriju, bar je to moje iskustvo. Odlican ti je takodje i rafdroid v3.1. on je bolji po pitanju baterije, ali ovaj je nekako lepsi ,)

instalirao sam i ja Core droid HD v1.4 i sve je ok, ali mi se cini da ne radi bas glatko kao na obicnom Desire romu, nije da mi secka ovaj Core droid ali imam utisak kao da radi pod malim opterecenjem i kao da se malo muci.
Kako radi ostalima koji ga koriste? jel treba mozda neko podesavanje tj.iskljucivanje nekih procesa da bi radio bolje?
pozz

Imam ga i ja zadnja 3 dana. Extra izgleda, ali nazalost u pravu si sto se tice seckanja. Zna cesto u toku dana da zabaguje na 2-3 sekunde. Inace, 30% sporije reaguje na "komande" od ostalih Desire verzija. Veceras cu da probam ovaj Hyper, sto savetujete pa cu da vidim koji je bolji

Imam ga i ja zadnja 3 dana. Extra izgleda, ali nazalost u pravu si sto se tice seckanja. Zna cesto u toku dana da zabaguje na 2-3 sekunde. Inace, 30% sporije reaguje na "komande" od ostalih Desire verzija. Veceras cu da probam ovaj Hyper, sto savetujete pa cu da vidim koji je bolji

probaj druze Hyper pa javi ustiske, da znam dal` da i ja menjam ili da ostanem na ovom...pozzz

Ciao imam jedno pitanje!
Jutros sam install gore navedeni ...droid!
nema FM radio! :(
ladno, a on mi bash znachi, koristim ga dosta!
da li ti, ili nego drugi zna neki .apk za fm tuner koji će da shljaka na ginger-u!
hvala!

Na zvanichnom forumu build-a nisam uspeo pronacji valjani info, a qvar je naravno kao i svi qvari je nadobudan! ***, mozhe mu se, ne?
me-...I am a big fan of FM radio! is there any possibility for me to install?
a third application, or similar...? chef pongster-No FM app in this build ever... maybe in my future CM7 build.... not sure but I may or may not include it there...-and quote

Qvar je po tom pitanju na nekoliko upita odgovorio da radija u njegovom buildu nece nikad biti. Par likova je posle napisalo da se skine nesto sa marketa, uradi search ne secam se na kojoj je stranici to bilo.

Vrh Dno