Šta je novo?

HTC HD2

Voodoons jesi li uabcio Hyper, ja jesam. Ajde ako znas, kako da namestim digitalni sat i vreme na pocetnoj strani, kao u njegovom prvom postu, za sada sam nasao samo analogni.
Zanimljiv je bulid, samo je mnogo minijaturno sve! :)
Hvala!

Meni je ta miniturizacija smetala, pogotovo status bar, ali se rezolucija lako promeni u defaultnu editovanjem build.prop fajla koji se nalazi u system folderu (promenis string ro.sf.lcd_density u 240, qvar je stavio 167). Da bi se promena snimila koristi ES File manager za editovanje jer ce te pitati za superuser prava i posle restartuj telefon.

Poslednja izmena:
ljudi vise nemaju windows u hd2 a kamoli telenor splashscreen :rotf:

govori u svoje ime...
nisu svi paljevine koje trpaju android i na ves-masinu , samo zato sto je moderno i u trendu (a pritom ne znaju sta ce s' njim)

drugo, zar nisi pomislio da covek iz nekog razloga treba da vrati telefon u telenor, ili da ga posalje na servis, pa mu je potrebno da ga vrati u prvobitno stanje.. kako "oni tamo" ne bi primetili da je menjan softwer??

Poslednja izmena:
treba mi pomoc oko ubacivanja WP7 u hd2.
Ja sam ustvari instalirao WP7 ali samo LEO70 e sada ne znam kako se radi ono otkljucavanje i ostale stvari sta sve treba, ako moze neki tutorijal na srpskom..pozz

govori u svoje ime...
nisu svi paljevine koje trpaju android i na ves-masinu , samo zato sto je moderno i u trendu (a pritom ne znaju sta ce s' njim)

drugo, zar nisi pomislio da covek iz nekog razloga treba da vrati telefon u telenor, ili da ga posalje na servis, pa mu je potrebno da ga vrati u prvobitno stanje.. kako "oni tamo" ne bi primetili da je menjan softwer??
vuce, nismo paljevine vec samo tech manijaci a verovatno si i ti posto si vec dugo na Benchmarku. Velika vecina koja je ubacila Android u HD2 vrlo dobro zna sta da radi sa njim tako da ti je ta konstatcija daleko od smisla i nema veze sa bilo cime. Drugo, ako mislis da je to postavio zbog vracanja telefona u Telenor, jel problem tako i da se napise? Kakvo pitanje je postavio, takav odgovor je i dobio:) Treca cinjenica da mu ni ti kao ni ja nisi pomogao i o cemu onda uopste se prica. I mozemo mi da se natezemo do sutra i prekosutra, ako mislis da treba samo ni to mu nece resiti problem ako problem uopste tu i postoji. Evo, ja nisam pomislio da mu treba to zbog toga vec samo da se otarasi Telenor logao kad pali telefon i onda moja konstatacija da vecina drzi Android ima smisla.
;)

ma opusteno...
ja imam negde sacuvan telenor.cab ili kako se vec zove...
verovatno je to kustomizacija koja dodaje logo i zvuk, ali nisam siguran
neka se doticni izjasni, pa da stavim kao attachment

treba mi pomoc ako neko zna.
drugar je nekako uspeo da zezne svoj hd2. ubacivao je neki artemisov rom, mislim da je bio na bazi 3.14. predhodno odradio hspl, izgleda da se tu nesto nije poklopilo i telefon ne moze da se upali. tj upali se sivi ekran gde pise
flash type5510BCAD
power reason 6
BOOTUP_W_WARM_RESET

posle par sekundi krene da dize wm tj pojavi se zuti ekran na kom pise windows i tu zakuca.
probao sam razne romove oficial i kuvane, sa pcija i sa sd-a, task 29 i nista ne uspeva. krenu procenti prilikom instalacije i samo izadje iz toga. sa sd nece ni da pokusa.
ako neko ima ideju
hvala

Poslednja izmena:
treba mi pomoc ako neko zna.
drugar je nekako uspeo da zezne svoj hd2. ubacivao je neki artemisov rom, mislim da je bio na bazi 3.14. predhodno odradio hspl, izgleda da se tu nesto nije poklopilo i telefon ne moze da se upali. tj upali se sivi ekran gde pise
flash type5510BCAD
power reason 6
BOOTUP_W_WARM_RESET

posle par sekundi krene da dize wm tj pojavi se zuti ekran na kom pise windows i tu zakuca.
probao sam razne romove oficial i kuvane, sa pcija i sa sd-a, task 29 i nista ne uspeva. krenu procenti prilikom instalacije i samo izadje iz toga. sa sd nece ni da pokusa.
ako neko ima ideju
hvala

koji HSPL? probaj ponovo da flesujes HSPL

Ne znam koji je stavljao ali sam ja prilikom inastalacije tj pokusaja instalacije oficijelnog roma vratio na spl 1.42.0000
evo sad kada ga palim uvek pise

flash type 5510BCAD
power reason 1
BOOTUP_W_PWR_KEY_PRESSED

pa onda onaj zuti ekran i zakucavanje

Ne mogu da stavim hspl. Nece nista da prihvati.

pa mozes li da udjes u bootloader (paljenje uz stisnut vol down)?

Da se izjasnim postvo vidim da je moje jednostavno pitanje stvorilo konfuziju.

Treba mi telenor logo da bi telefon odneo u servis jer mi ekarn nekada posle zakljucavanja ne reaguje!
Radio sam Task29, ubacivao android Hyperdroid na nand, Win energy...

Na prosto pitanje ide prost odgovor ima ili nema a ne polemaika da li je meni to potrebno ili ne ;)

@dusko_m, mogu bez problema ali to je sve. Ako odatle hocu sa sd da instaliram rom nece ni da pokusa

Probaj sa ovim da povratis telenor logo.. sacuvao sam te fajlove pre nego sto sam stavio prvi artemis ROM

naravno, prvo instaliraj oficijelni rom koji je bio unutra kad si ga uzeo (bilo je da se skine ovde, nemam ga. zadnje sto imam je oficijelni 3.14 ROM ali to nije onaj koji je isao uz telenor telefon nego noviji. originalni je onaj stariji)

http://www.megaupload.com/?d=MMHZKJQD

Poslednja izmena:
Nema razloga da se mučiš vraćanjem u prvobitno stanje. Dovoljno je da imaš originalan rom. Moj telefon, kupljen u Telenoru, je bio na servisu i garancija uvažena. Imam najnoviji rom (3.14) i ništa od Telenorovih atributa...

Koliko ja znam ide EasternEurope rom u njega.. Pa ga time flesuj, nebitno koji 1.62 ili 3.14

@dusko_m, mogu bez problema ali to je sve. Ako odatle hocu sa sd da instaliram rom nece ni da pokusa

Ako ulazis u bootloader, treba da je sve ok. Jel se tu vidi da si vratio na SPL 1.42?
Koji je radio unutra? Da li je bar to promenjeno flesovanjem oficijelnog roma?
Jesi probao da flesujes kroz USB?

TT

@kibicer, kad udjem u butloader pise ovako
?S HX-BC e u ovom redu ovde gde je upitnik na fonu su neke tackice kao da je neka greska
SPL-1.42.000 XE
MicroP(LED) 0x05
MicroP(TOUCH) 0x50

kad pokusam da palim fon za radio napise da je 2.07.51.22

Poslednja izmena:
ljudi,jel mnogo da dam 300 za hd2? jer tel uzimam pod hitno,umrla mi nokia.

I jel moze da se opusteno i normalno koristi telefon ,bez da mu budzim software? jer nemam vremena da se drndam sad sa tim,a treba mi sve zivo,tipa skype,navigacija,muzika,film,mail,dosta surfa.

hoce li sve raditi kako treba pre nego sto ga rutujem itd?

moram da pitam,posto ne koristim androide i sl,a imam u kuci iphone 4 i neki android lg,i jednostavno me ne interesuju.(zena i buraz koriste) Primoran sam da predjem na touch maltene.

neznam dal' si skonto al' HD2 originalno dolazi sa WM 6.5. a sve to sto si naveo funkcionise i na winmo (neke stvari cak i bolje). na winmo platformi ne postoji institucija rutovanja

@kibicer, kad udjem u butloader pise ovako
?S HX-BC e u ovom redu ovde gde je upitnik na fonu su neke tackice kao da je neka greska
SPL-1.42.000 XE
MicroP(LED) 0x05
MicroP(TOUCH) 0x50

kad pokusam da palim fon za radio napise da je 2.07.51.22

a sta se desava kad pokrenes RUU dok ti je telefon u bootloader-u? jesi li probao da flesujes HSPL iz bootloader-a?

@dusko_m. Probao sam oficijelni rom i sa pc i sa sd. Krenu procenti i ispadne.
Hspl sam probao samo sa pc (ne znam drugacije), sada iz butloadera i nece ni da pocne

@ NeukiSeljak
300€ je O.K. cena. Sa fabričkim romom 3.14... sve radi dosta korektno, pa ti android i ostali operativni sistemi koje ova sprava može da tera nisu neophodni.
Budženje kojekakvim programima za tweakovanje ti dođe samo po sebi kad vidiš šta telefon može i šta se sve može budžiti. To će ti , čak, doći kao neki vid zadovoljstva, da ne kažem hobija ili strasti.
@xWolf
Ako već imaš iskustvo sa Fritezom, znaš da će te odrati dok ne isteraš pravdu. Mom poznaniku su nagruvali 53 000 dingosa kamata jer je mislio da ne mora da plaća održavanje računa koji "ne radi".... Plati i beži vrišteći!

Poslednja izmena:
govori u svoje ime...

+1!

@dusko_m. Probao sam oficijelni rom i sa pc i sa sd. Krenu procenti i ispadne.
Hspl sam probao samo sa pc (ne znam drugacije), sada iz butloadera i nece ni da pocne

pokusaj da formatiras SD karticu i da pokusas ponovo da flesujes originalni rom sa nje.

ako nece, trebalo bi da probas jos sa goldcard metodom
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=5845777&postcount=14
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=825397

ne moras da kupujes ovaj PSAS, imas likova na XDA koji ce ti pomoci i generisati sta treba na placenoj verziji (ti skini free verziju za tvoj deo price)

Nazad
Vrh Dno