Šta je novo?

HTC HD2

Kako je prestalo unapredjivanje MDJs CyanogenMod 7 build-a i njegova distribucija, koji nand preporucujete kao dostojnu zamenu?

Zelim ponovo da uradim nand flash Android (vec imam instaliran rafdroid v3.1), medjutim virus sa racunara mi je pojeo dosta stvari sa SD kartice.
Interesuje me procedura ubacivanja novog roma, sta sve treba da se uradi. Kako se radi format kartice SD koja vec podeljena (u mom slucaju 8GB je podeljena na 7GB + 1Gb ext 3/. Da li je to klasican format ili mora drugacije kroz neki program, i da li posle toga mora ponovo deljenje kartice na particije?
Da li ponovo ispocetka:
1.Task 29
2. Radio rom
3. Magdlr
4. CR
5. Deljenje SD kartice
pa rom ili moze i bez ovih koraka.
Puno biste mi pomogli, hvala vam puno!

Da li ponovo ispocetka:
1.Task 29
2. Radio rom - JOK
3. Magdlr
4. CR
5. Deljenje SD kartice
pa rom ili moze i bez ovih koraka.
Puno biste mi pomogli, hvala vam puno!

Jedino sto je nepotebno je ponovni flash radio ROM-a tako da to preskoci i nastavi po ovom redosledu

Kako je prestalo unapredjivanje MDJs CyanogenMod 7 build-a i njegova distribucija, koji nand preporucujete kao dostojnu zamenu?

[UPDATES DAILY][CWM] Unofficial CM7 Nightlies for HD2

doduse, developer koji radi na ovome za 10-ak dana ima ispite tako da je poslednjih dana smanjio aktivnosti, al' ocekuje se da ovo postane zvanicna CM distribucija za Leo. ukoliko se odlucis za ovo, skini build iz treceg posta (na dnu 02142011), poslednji build (02152011) ima nekih gresaka.

Krenuo sam u akciju ubacivanja nand androida i neke stvari me bune pa ako moze pomoc.
1.Od koliko mb.da skinem cwm?
2.Nije mi najjasnije to oko pravljenja particije na kartici(za sta ona sluzi,od koliko da bude i jel na nju snimam zip od roma)?

CWM je jedan jedini, tebe verovatno zanima veličina particie.
Pogledaj šta kaže kuvar za ROM koji si odabrao. ja koristim 150MB, za UD 3
Pravljenje particije na kartici. Ovo nije neophodno, da radiš. Inače, na kraju kartice, napravi se ext3 ili ext4 particija, ako koristiš neki od softvera koji aplikacije smešta na karticu. Ja imam ext4 particiju od 512MB (kartica 8GB), i koristim Apps2SD. Na tu particiju može kasnije da se prebaci i Dalvik cache, ako želiš.
Pretpostavljam da si pročitao ovo?

EDIT: P.S. zip od ROMa ne ide na ext3/4 particiju na kartici. Ide na glavnu particiju, stavi ga u koji god folder želiš

Poslednja izmena:
Hvala na pomoci ali sad si me zbunio jos vise,kazes da ne moram da pravim particiju na kartici a ti je imas i vidim da skoro svi kuvari spominju tu ext4 particiju kao obaveznu.Nasao sam sad neki tutorijal na xda za pravljenje particije uz pomoc gparted programa.

Da, tim programom sam je i ja napravio.
Ja sam pratio ovaj tutorial, i upotrebio ovaj softver.
To nije obavezno uraditi. Ali, na evropskim modelima, nema mnogo mesta u internoj memoriji, pa se koristi ova particija za smeštaj instaliranih aplikacija. Znači, nije obavezno, ali je korisno :) Imaj u vidu da neće moći sve aplikacije tamo, neke moraju biti u internoj memoriji da bi radile, ali to sve nije problem.

Prati svog kuvara, i njegova uputstva, i trablo bi da sve bude OK.

Hvala,taj tutorijal sam i ja nasao pa cu polako po njemu da odradim sve.Vidim da je energy sinoc izbacio rom koji moze i na eu hd2 pa cu verovatno njega kao prvenca da instaliram jer nemam pojma ciji nand android valja a i fon je navikao na njega:)

I koji na kraju cwm?150,250,400mb

Poslednja izmena:
Pojma nemam... Pošto je to Sense ROM, nisam siguran da je 150MB dovoljno, zar NRGZ ne govori o tome?

EDIT: NRGZ28 kaže da je ROM samo za Tmous modele, i vidim da Ameri biraju 400MB particiju. Ne videh da je napravio verziju za eu...
EDIT2: sad sam bolje pogledao :) Da, napravio je juče light verziju, ali vidm da je čovek stavio 290MB particiju, i nakon instalacije ima svega 49MB slobodno. To neće raditi. Probaj sa 400, eventualno.

Poslednja izmena:
Hm,citam i ja sad postove i izgleda da ipak jos uvek nije to to za nase hd2-ke.Neki predlog za rom?

Svaki CM moze da se uklopi u 15MB, Desire u 250MB a Desire HD u 400MB particiju..

Vec dva sata gledam romove raznih kuvara i ne znam koji da ubacim,jel koristi neko rafdroid rom ili imate neki drugi predlog?

Nezahvalno je to preporučivati, ali, evo, napisaću ti šta ljudi ovde koriste (koliko se sećam).

Od CyanogenMod based ROMova:
ili Unofficial CM7 Nightlies for HD2 (čeka se official i za HD2), ili možda TyphooN CyanogenMod 7 v2.4.1, ili Ultimate Droid 3.0.1 [RAM][Rafpigna 1.7]. Prvi valjda koristi dusko_m, ovaj poslednji koristi nas nekoliko.

Od Desire ROMova
nemam pojma, valjda smo svi probali onaj Cotullin, prvi, sad više ne pratim

Desire HD
Tu je voodoons zagovornik, primo se na Sense :) On koristi valjda HD2 CoreDroid DHD V1.4. Tu je i RAFDROID HD 3.1,

Probaj, pa vidi. Pamti šta je u kom bilo dobro, i koji kuvar je koristio koji kernel.

Evo i sebe da dodam...

Posle milion izmena, zadnja 2 dana koristim RAFDROID HD 3.1 LIGHT... Za sada je sve ok, instalirao sam iGO i radi ok. Ono sto sam primetio, kada je ukljucen BT dosta dugo sam cekao da uhvati GPS i posle 2-3 minuta izgubio strpljenje i iskljucio BT - GPS signal se pojavio nekoliko sekundi nakon toga.

Meni se licno vise svidja neki od CM romova, medjutim koliko sam video nijedan nema sense opciju, odnosno kada kucate brojeve da odmah pretrazuje imenik. Meni licno je to izuzetno prakticna stvar, pogotovo ako manipulisem telefonom dok sam za volanom (naravno, fon je na nosacu)

imas na merketu Dialer One koji ima ima sličnu funkcionalnost kao sense dialer

Hval Dusko :)

Jos nesto mi je bitno, a to je kamera koja mi se cini boljom na RAFDROIDU 3.1 HD LIGHT (odnosno na Sense-u) u odnosu na CM i UD romove.

folder iGo treba da bude na SD kartici (stavi ga pre instaliranja same aplikacije, mada ne mora)

A je l sve stavljam na SD karticu i zip falj i IGO folder, pa posle iz telefona pokrecem instalaciju ili...
Hvala unapred.

na karticu stavis iGo folder. stavis i apk instalacioni fajl (gde god zelis), nadjes ga file explorerom, pokrenes.
Preporucujem da nadjes iGo sa MotoGis skinom, dosta je funkcionalniji.

TT

Hval Dusko :)

Jos nesto mi je bitno, a to je kamera koja mi se cini boljom na RAFDROIDU 3.1 HD LIGHT (odnosno na Sense-u) u odnosu na CM i UD romove.

Скини програм Camera 360 ( по могућству Ultimate) и више никада нећеш бринути о томе каква је системска апликација за камеру :)

Hvala Kibicer ;)
Na HD core droidu V1.4, baterija mi sa radiom 2.15. jedva traje 8 sati (Telenor), uzas, dok sa 2.12 izdrzi preko 24 casova! Takodje, i na 2.14 radiju, baterija mi traje dosta, ali sam sa njim vec poprilicno nedostupan! Koliko to varira od uredjaja do uredjaja, to je strasno, uopste nema veze iz kog si mesta, sve je u telefonu!

@ Enrico
radi se o kernelu, ne o aplikaciji.

@ zokifcrs
Mora da je neka koincidencija. Nešto drugo ti je srkalo bateriju, teško da Radio ROM može toliko da utiče. Ja koristim 2.15, Telenor, i zadovoljan sam. Možda je moguće da 2.14 daje bolji batt life, ali sigurno razlika nije tolika. Nedostupnost je problem Telenor mreže, kada postoji 3G/H konekcija, ovde na forumu su se žalili ljudi i sa Nokiama. Dakle, nije ni do HTC-a, ni do Radia, ni do ROM-a/kernela. Jedino je, čini mi se, Radio 2.06, imao problem da te pri prebacivanju 2G/3G otkači sa mreže na par sekundi.

Скини програм Camera 360 ( по могућству Ultimate) и више никада нећеш бринути о томе каква је системска апликација за камеру :)

Hvala za info. U medjuvremenu sam se sinoc vratio na ULTIMATEDROID 2.5 (JDMS).
Camera 360 deluje interesantno tako da cu je instalirati.

Zna li neko kako da promenim pozadinsku boju tastature koja je skroz crna? Dosta mi je nepodesna i nepregledna jer nema vizuelno odvojena slova.

@ zokifcrs
Mora da je neka koincidencija. Nešto drugo ti je srkalo bateriju, teško da Radio ROM može toliko da utiče. Ja koristim 2.15, Telenor, i zadovoljan sam. Možda je moguće da 2.14 daje bolji batt life, ali sigurno razlika nije tolika. Nedostupnost je problem Telenor mreže, kada postoji 3G/H konekcija, ovde na forumu su se žalili ljudi i sa Nokiama. Dakle, nije ni do HTC-a, ni do Radia, ni do ROM-a/kernela. Jedino je, čini mi se, Radio 2.06, imao problem da te pri prebacivanju 2G/3G otkači sa mreže na par sekundi.
A kazi mi je l ti je type network podesen na WCDMA only ili kombinacija WCDMA/GSM???

^ držim na Auto, u Beogradu skoro uvek nakačen na 3G/H

@ raybane Probaj Smart Keyboard pro, ima tu opciju, a ima i srpski jezik (oba pisma). Nije Free

A kazi mi je l postoji neki program da mi android bude na srpskom, prethodni koji sam koristio bulid rafdroid hd v3.1 je imao u opcijama i srpski, a ovaj ima samo hrvatski?

Nazad
Vrh Dno