Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Nesto sam primetio na GO SMS-u, ona lampica za neprocitanu poruku, ne treperi sve dok ne procitas, vec mozda 10 minuta recimo.. Mislim da je na default aplikaciji bilo sve dok ne procitam, zna li neko mozda da li je to slucaj da sad ne testiram..

Ja sam proizvoljno postavio sebi na pola sata uz pomocnu aplikaciju BLN Control.

Poslednja izmena:
Ima li neki dobar program za fotografisanje ali da je okidanje na ekranu, nikako mi ne odgovara na trackpadu.

Poslednja izmena:
imas ih miliJon. Vignette, Camera360, Camera ZOOM FX ... itd itd itd

Šta koristite za kontrolu nivoa zvuka kod poziva?Probi mi uši ovaj cyanogen :)

Volume up and down? :D

Odličan je i quick settings widget, staviš ga na dugo držanje search dugmeta - must have.

Volume up and down? :D

Odličan je i quick settings widget, staviš ga na dugo držanje search dugmeta - must have.
Hvala,ja sam našao neki voliume kontrol,lepo izgleda i radi posao.Malo me bunio to što da bi bio normalan nivo zvuka moram da ga stavim na 1/5,a i ovde je tako.
Misliš pozivaš ga držanjem search-a?Ja nešto ne nalazim kako ,imam za home button,a ovo ne vidim.

imas ih miliJon. Vignette, Camera360, Camera ZOOM FX ... itd itd itd

Mislio sam koji je najbolji, da ne trazim 3 dana :) Vignette odradjuje posao, thanks.. Ako ima neki jos bolji, sa lepsim interfejsom, slobodno vicite.. (ne zanimaju me efekti, ramovi i ostalo, vec samo da mi zameni default kameru da bi mogao na ekranu da skljocam, a ne na trackpadu)..

Ja koristim Camera360 ponekad. Odlična aplikacija. Ili, ako ti već treba samo za škljocanje, instaliraj miui camera aplikaciju. U poslednje vreme najviše nju koristim.

Ja koristim Camera360 ponekad. Odlična aplikacija. Ili, ako ti već treba samo za škljocanje, instaliraj miui camera aplikaciju. U poslednje vreme najviše nju koristim.

Za nju mi treba miui rom koliko vidim.. Probao sam nekoliko, ne zna se koja ima 'amaterskiji' interfejs :), Vignette pri pokretanju izbaci poruku "cammera intialising" a tekst sav onako iskrivljen.. U Camera FX donja ivica ekrana treperi u raznim bojama :d Meniji su 'dizajnirani' nikad gore.. Katastrofa, bas je retkost ubosti neku aplikaciju a da izgleda kao da je profi odradjena..

Poslednja izmena:
Onda probaj camera 360. Ja sam zadovoljan interfejsom.
Ja imam miui rom, ali sam vidjao da ima sa se skinu i miui aplikacije zasebno, mada ne znam da li mogu da se koriste bez roma.

---
Ttalk

Za nju mi treba miui rom koliko vidim.. Probao sam nekoliko, ne zna se koja ima 'amaterskiji' interfejs :), Vignette pri pokretanju izbaci poruku "cammera intialising" a tekst sav onako iskrivljen.. U Camera FX donja ivica ekrana treperi u raznim bojama :d Meniji su 'dizajnirani' nikad gore.. Katastrofa, bas je retkost ubosti neku aplikaciju a da izgleda kao da je profi odradjena..

To je pozitivna stvar, zove se 'otvorena platforma' :d

Uopšte nije istina da imaš malo dobro dizajniranih aplikacija, inače mogao bi da pređeš na iPhone tamo je sve peachy.

Besplatno i profesionalno i vrhunski dizajnirano ... Mnogo hocete.

Uopšte nije istina da imaš malo dobro dizajniranih aplikacija

Ne znam koliko si merodavan buduci da ti izgled i originalnost telefona nije uopste bitna stavka.. ;)

Ja sam skidao samo one sto ljudi preporucuju, samo najbolje ocenjene, nisam sad instalirao sve zivo sto postoji, vec samo 'krem'... otuda me i cudi sto je mozda pola od tih, ako ne i vise, poprilicno amaterski dizajnirane. Dobro, tome doprinosi i rezolucija mog ekrana pa onda neke aplikacije gore izgledaju nego sto mogu..
Ne znam kako se uvek nadjes da branis neodbranjivo :) mlada je platforma, moraju da pustaju svakakve aplikacije, to ne znaci da necu da ih napljujem, jer MOZE da bude i besplatno, a i lepo i funkcionalno.. to sto je takva platforma i sto su uglavnom besplatne ne sme da bude opravdanje..
Mozda sam jos uvek ogorcen i iznenadjen time da schedule programi imaju zescih problema na Androidu, pogledajte samo po netu u vezi raznih alarma, jedan dan se upale, drugi dan ne.. isti problem kao sa Schedule SMS programima.. to je bre nedopustivo.

Poslednja izmena:
@Boris Lozac Sto li si ti kupio taj telefon sa Androidom da mi je znati? koliko si mu mana nasao,izgleda kao da ti neko placa da bi ga koristio... Ne vidim nikakvu logiku... :smash:

Zalis se na raznorazne stvari pocevsi od baterije do dizajna i korisnosti aplikacija... Lepo ti to prodaj pa kupi nesto bolje i "otvorenije" i tebi ce biti lakse,a verujem i mnogima ovde....:D

Idi u sobu Mobilni desktop, pogledaj malo, pa se vrati i edituj post ;).

Sta, mislis na onaj dialer kao dugme od kosulje sto gotivi telep? :d ;) Pricao sam o izgledu telefona i originalnosti, u fazonu nosio bi i kineski iPhone sa sve jabukom, bitno da je hardver dobar.. takvi ljudi ne znam koliko su merodavni za komentarisanje dizajna :)

@Boris Lozac Sto li si ti kupio taj telefon sa Androidom da mi je znati? koliko si mu mana nasao,izgleda kao da ti neko placa da bi ga koristio... Ne vidim nikakvu logiku... :smash:

Zalis se na raznorazne stvari pocevsi od baterije do dizajna i korisnosti aplikacija... Lepo ti to prodaj pa kupi nesto bolje i "otvorenije" i tebi ce biti lakse,a verujem i mnogima ovde....:D

Ja sam zadovoljan skroz, samo ne znam sto vas pogadja kad napljujem nesto sto vise nego zasluzuje da se napljuje.. :)

Ne znam koliko si merodavan buduci da ti izgled i originalnost telefona nije uopste bitna stavka.. ;)

Ja sam skidao samo one sto ljudi preporucuju, samo najbolje ocenjene, nisam sad instalirao sve zivo sto postoji, vec samo 'krem'... otuda me i cudi sto je mozda pola od tih, ako ne i vise, poprilicno amaterski dizajnirane. Dobro, tome doprinosi i rezolucija mog ekrana pa onda neke aplikacije gore izgledaju nego sto mogu..
Ne znam kako se uvek nadjes da branis neodbranjivo :) mlada je platforma, moraju da pustaju svakakve aplikacije, to ne znaci da necu da ih napljujem, jer MOZE da bude i besplatno, a i lepo i funkcionalno.. to sto je takva platforma i sto su uglavnom besplatne ne sme da bude opravdanje..
Mozda sam jos uvek ogorcen i iznenadjen time da schedule programi imaju zescih problema na Androidu, pogledajte samo po netu u vezi raznih alarma, jedan dan se upale, drugi dan ne.. isti problem kao sa Schedule SMS programima.. to je bre nedopustivo.
Jesu i to ne malo nego mnogo ima losih i u dizajnu i u funkcionalnosti.
Ali kakvo opravdanje ... ? KOme oni da se pravdaju ? TO rade za dz u slobodno vreme...
Placene aplikacije su druga stvar

Poslednja izmena:
Ti si pun kompleksa, i opterećen svojim big daddy-ijem aka driverom.

sent from my sgs

Jesu i to ne malo nego mnogo ima losih i u dizajnu i u funkcionalnosti.

Pa to.. ali ne kazem da oni treba da se pravdaju, nego sto ljudi ovde pravdaju.. :) Ako naidjem na aplikaciju koja ocajno izgleda i koja ne radi ono sto joj je namena, valjda smem to da i da podelim sa ostalima, ili treba da je preporucim? :)

@ telep

Zezam se ja malo.. zanimljivo mi jer si najvatreniji u branjenju.. :) ;)

Ja sam zadovoljan skroz, samo ne znam sto vas pogadja kad napljujem nesto sto vise nego zasluzuje da se napljuje.. :)

A sta zasluzuje da se napljuje? aplikacija za kameru kojoj na wildfireu ne mozes da promenis mesto za okidanje slika... Pa pazi oni koji razvijaju aplikacije ne razvijaju ih samo za tvoj wildfire,tako da je nemoguce bas da svaka aplikacija zadovoljava sve apetite svih korisnika Androida na svim Android uredjajima...

Lepo,pljuni u sake nauci sto se treba nauciti pa kreni da razvijas aplikaciju koja ce svakome odgovarati i koja ce biti bez mana za bilo koju platformu a i pod uslovom da bude free,mislim da ce ti svi ovde biti zahvalni...:)

Pa to.. ali ne kazem da oni treba da se pravdaju, nego sto ljudi ovde pravdaju.. :) Ako naidjem na aplikaciju koja ocajno izgleda i koja ne radi ono sto joj je namena, valjda smem to da i da podelim sa ostalima, ili treba da je preporucim? :)

Naravno zato je valjda i ovaj topic:)
Daleko bilo da svaku aplikaciju isprobavamo sami kolko ih ima.. trebalo bi nam po jedan dan da nadjemo jednu aplikaciju da je dobra

Ali moras da razumes da ne moze svaka aplikacija na svakom uredjaju da radi perfekno...
Pa nije da ima 1-2 telefona sa androidom nego ih ima mnogo sa veoma razlicitim velicinama ekrana i karakteristikama.

Poslednja izmena:
Zezam se ja malo.. zanimljivo mi jer si najvatreniji u branjenju.. :) ;)

Ne branim ja ništa. Od kada si kupio telefon svaki dan imaš neki problem ili smetnju, ja da imam toliko problema sigurno bi promenio telefon za drugi na kom je sve perfektno. Inače da li neko ima ukusa ili ne je relativna stvar, tako da ako se meni moje dugme sviđa ja ću ga koristiti ma šta god ti ili driver mislili (pošto vidim da kopiraš njegove fore).

Poslednja izmena:
Postoji li neka aplikacija u kojoj mogu da podesim da se ekran nikad ne rotira u nekim apliiacijama? Nervira me na primer kad legnem ekran mi se okrene a smeta mi tako pa moram da uskljucujem rotaciju.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Postoji li neka aplikacija u kojoj mogu da podesim da se ekran nikad ne rotira u nekim apliiacijama? Nervira me na primer kad legnem ekran mi se okrene a smeta mi tako pa moram da uskljucujem rotaciju.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Postoji, smart rotator.

Sent from my SGS

Drugari,
Jel uspeo neko da šalje SMS-e preko Exchange-a? U firmi su na WM 6.5 u account settings-a štiklirali "Sync Sms" (tamo su opcije za Sync calendar/contacts) a ja na mom Desire-u (Oxygen 2.0) ne nalazim tu opciju :( Exchange 2010 je u pitanju.
Dobra fora je, u Outlook 2010 preko "new text message" šalješ sms-e :)

Jeste probali Motion Fart? Vrh :)

Primetio sam da po izgledu ikonice mozes da znas kakva ce biti aplikacija, ali bez greske je do sad u mom slucaju :) Ako je ikonica sva krzava i ako izgleda kao da je u Paintu uradjena, mozes staviti kintu da ce biti krs aplikacija :)

Nazad
Vrh Dno