Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Potrebna mi je app koja tacno meri minute i sms, koliko je potrošeno. Koristim phone usage, ali nisam bas oduševljen. 3g watchdog je odličan sto se tice data protoka. Bukvalno mi se razlikuje za pola mb od onog sto mi vip pokazuje.

Molim za neku preporuku

Probaj DroidStats.

Traffic Counter Pro!

Treba mi Google Talk za Android, ali ne mogu nigde da ga nađem??
U čemu je kvaka?

Skini market enabler, verovatno nije dostupna aplikacija u Srbiji, pa postavi za mrezu recimo verizon usa.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ah hvala, tu je. Već sam mislio da sam ušao u zonu sumraka. Svi pričaju o njemu kao da mora da postoji, a ja ga ne vidim :/

Hajde da probamo nekako da sazmemo ovu temu u novu koja ce biti sticky gde ce pomenuti programi koji se najvise koriste. Ovo je vec postalo monotono, svaka strana bar po jedno pitanje za program koji je pomenut na prethodnoj strani.

Ili da organizujemo po kategorijama ili kako vec hocete, samo da se uvede malo reda :)

Najbolje da kategorije budu Tools (astro, root explorer, rom manager i tome slicno), Audio, Video, Widgets, Games, Internet ( social i chat programi ovde da se ukljuce), Business (razni office, exchange, currency calc i slicni programi), Ebooks (readeri), Sport i Lifesyle - heart rate, JEFIT, runtrack itd itd ...

Naravno ovo neki mod mora da otvori, da bi vremenom mogao da menja listu :)

Slažem se. Ja sam već planirao da prođem kroz celu temu i popišem aplikacije, ali nikako da odvojim vreme za to.

Samo javite za sticky na report ili pm

Postoji li neka alternativa za Lotus Notes Traveler for android?

Jeste probali Motion Fart? Vrh :)

Primetio sam da po izgledu ikonice mozes da znas kakva ce biti aplikacija, ali bez greske je do sad u mom slucaju :) Ako je ikonica sva krzava i ako izgleda kao da je u Paintu uradjena, mozes staviti kintu da ce biti krs aplikacija :)

Hahah, danas sam svima "prdeo" po firmi :)

Predobro je :)

Kako da se rešim problema sa prostorom za aplikacije? Pogledajte sliku, imam još 310 MB na ext partciji a sistem mi javlja da nema više mesta. Interna memorija je skoro puna. Oxygen 2.0 @ Desire je u pitanju.

Prilozi

• snap20110303_095506.png
    snap20110303_095506.png
    82.6 KB · Pregleda: 74
@Swiper
I ja imam isti problem kao ti. Taman mi fali oko 50mb (na miui romu sam prebacivao dalvik cache na karticu).

Jedino šta ti ostaje, pored prebacivanja aplikacija na karticu, je da preparticionišeš internu memoriju. Mene iskreno mrzi da to radim, iako nije komplikovano.

Kako čemu? Pa stavlja on aplikacije na ext part. U mom slučaju i oxy2 i zadnji miui su istu količinu stavljali na ext par. Samo što sam u internoj memoriji imao i slobodnih tih 50tak MB od dalvik cache-a.

Zezam se, rekao sam ironično jer mi je ništa ne puni i prijavljuje mi da nemam dovoljno mesta, ne mogu da instaliram ništa više iako "imam" 300 MB free na ext particiji.

Strpi se malo. :D
Verovatno će ubaciti još stvari u oxygen, jer je ovo baš klot. Zanimljivih stvari je bilo u Rc-ovima.

Evo vidim da ne dobijam ni kontakte koji su poslani sa Nokia :/ Jel moguće uopšte slanje sa Oxygen-a "business card"-a? Nadam se da će da poprave te stvari.
Danas sam update-ovao na 2.0.1.

Nema šta da poprave kad ništa nije pokvareno. Kolko ja znam ni jedan android ne radi sa vCard po default-u. Handcent SMS može da ih prima i šalje, a postoje i aplikacije koje importuju kontake iz vcf fajlova

Nisam to znao, na miui mi je radili koliko se secam (dugo nisam koristio, izvinjavam se ako sam se prebacio). Koristim gosms i nikakvo obavestenje ne dobijem, na drugoj strani ispise da je dostavljeno, zanimljivo.

@Swiper
Evo ti skripta koja prebaci dalvik cache na karticu.
Nisam probao, nemam vremena sada.

Juce mi je drugar pominjao neku aplikaciju, da preko micro-usb kabla mogu da koristim internet sa PC-a, da li je ovo moguce?

Uh, zahvaljujem, ali mi malo previse komplikovano ovo deluje :D Mislio sam da ima neki laksi nacin..

Naravno, a evo i kako http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=793102. Pretpostavljam da nemas WiFi ruter pa da ti je zato potrebno. Meni je pomalo neprakticna cela stvar, moras da sedis blizu racunara zbog duzine usb kabla, ali moze da ti zavrsi neke stvari. Kupovina WiFi rutera je pametnija stvar.

heh nisam uopste znao za ovo :d
Bas sam sada probao i radi ko bombona :D Mnogo dobra stvar...jest da je lakse ako imas wifi ruter,ili wifi karticu :/

Trazio sam nacin da mi se ne razvlaci wallpaper preko svih 7 ekrana, i nasao sam Wallpaper plus aplikaciju, koja radi upravo to, stavi ti tacno onoliko koliko ti zelis, mozes i da dodas 7 razlicitih za svaki screen. ALI (uvek ima ali *** :) ), taj program onda skroz ubije default stavljanje wallpapera, dakle ne mozes da se vratis na skrolovanje kroz ekrane osim ako ne izbrises aplikaciju i restartujes telefon. Da li postoji mozda neki switcher, da pali/gasi izmedju ta dva nacina.. Koliko sam video ima za neke custom romove, ali ne zelim to da radim..

Ako želiš da ti se skroluje wallpaper onda ga postavi preko wallpaper set and save (mora biti 640x480). Mada ti je lakše da imaš wallpapere koji su 320x480(ne mogu da se skroluju) i 640x480.

Vrh Dno