Šta je novo?

HTC Desire

Kako da ubrzam rad procesora, odnosno sta utice na njegovu brzinu?

cim neki program optereti cpu on skace na 1GHz, u stand by radi na 245MHz
ako ti je rooted telefon instaliraj program SetCPU

Instalirao sam sinoc jedna program slican tom SetCPU koji sam skinuo sa marketa. I povecao sam perfomanse CPU, i nekoliko minuta kasnije telefon mi se restartovao ali nije uspeo skroz da se ukljuci nego je stigao do one slike gde kod nekih, sve zavisno koji rom imaju pise velikim slovima ANDROID. Dalje kad je tako, ne mogu ni da ga iskljucim, nego moram bateriju da mu vadim. Uspeo sam da udjem u recovery mod i rebootujem ali nista. Zna neko kako da resim ovo? :(

EDIT: Uspeo sam nekako da pokrenem sistem, tako sto sam preko recoveryija obrisao sve sa kartice. Moguce da sam onim programom sve pokvario.

Poslednja izmena:
Opet ja :) Imam pitanje vezano za A2SD+. Napravio sam particiju, sve lepo radi pod MIUI ROM-om ali kada probam neki drugi pod storage settings ne videh nigde da ga "prepoznaje". Treba nešto dodatno da se podešava ili...?:)

To je bug kod MIUI-a, download-uj Quick System Info pa proveri da li ti radi a2sd

Takodje mozes da proveris preko Terminal aplikacije da li je a2sd aktivan, da li je cache na kartici ili internoj itd...

Pozdrav ljudi dobio sam svoj HTC nazad sa servisa posle 21 dan samo su softver reinstalirali i to je to ono za ekran kao to je normalno. Sad me zanima da kupim za auto neki auto punjac moze li da se koristi Nokia auto punjac za HTC.

Nokia se puni preko USB-a?:d

@stoske: Hvala, extra aplikacija! Jedino moram da vidim kako da je isključim da mi ne radi stalno kad je uključim :)

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi dobio sam svoj HTC nazad sa servisa posle 21 dan samo su softver reinstalirali i to je to ono za ekran kao to je normalno. Sad me zanima da kupim za auto neki auto punjac moze li da se koristi Nokia auto punjac za HTC.

Zavisi na koji Nokia auto punjac mislis. Ako se zavrsava sa micro usb konektorom naravno da mozes da ga koristis.

Inace, novije Nokie je moguce puniti preko standardnog punjaca, kao i usb-a (E72 npr.).

Izvinjvam se onda, raniji modeli se nisu punili preko USB-a, e51 npr.

Juče sam update-ovao na poslednji radio i ril, i nisam mnogo koristio telefon, ali ovako na standby, baterija duže izdrži. To je na miui froyo romu.
Doduše i dalje je manje nego onaj oxygen gingerbread.

Kako da povecam internu memoriju preko aplikacije Terminal u MIUI romu?

Pise ti u upustvu kada stavljas ROM. Ako je cache na SD-u, slobodno je oko 135MB.

# Open the Terminal emulator application
# type su
# type a2sd cachesd to move dalvik cache to your SD card

Ja se izvinjavam sto ovako upadam u temu, ali mi treba mala pomoć. Od kako sam kolegi flesovao DHD uspešno, tako me sad drugi moli da mu sredim desire :). Da li je ista procedura kao i za dhd tj root, s-off, eng-off? Ako moze neki link od nekog uputstva sa xda. Takodje, zanima me vaša preporuka koji custom rom da mu stavim? Vidim da ih na xda ima više, pa me zanima koji vi koristite

Unapred hvala

Ako ce sense rom onda mu stavi: lee droid ili rcs mix,a ako nece sense onda definitivno oxygen.
Ja sam koristio lee ali mi je manjkalo prostora i baterija se bas nije iskazala,koristio sam i insert coin,ali mi nije radio mms,sad koristim ovaj ric mix 3.0 beta,i nemam zamerki. Da napomenem da su ric mix i insertcoin portovani sa dhd.
Za ovo prvo pitanje ne znam odg :)

Ma trivijalno je, unrevoked odradi root i tom prilikom ti naflešuje i custom recovery (cwm, a možeš da izabereš i neki drugi ako oćeš). Posle alpharev i s-off, i tu uglavnom samo klikneš i čekaš da se sve samo završi. Kuvani rom (ili romove) posle prebaciš negde na sd karticu i iz cwm flešuješ, bekapuješ, ristoruješ, itd.

Ma trivijalno je, unrevoked odradi root i tom prilikom ti naflešuje i custom recovery (cwm, a možeš da izabereš i neki drugi ako oćeš). Posle alpharev i s-off, i tu uglavnom samo klikneš i čekaš da se sve samo završi. Kuvani rom (ili romove) posle prebaciš negde na sd karticu i iz cwm flešuješ, bekapuješ, ristoruješ, itd.
Hvala ti. Nisam jos pri laptopu, pa cu isprobati. Ja na mom galaxy s stavljam i flesujem sve i svasta, a ovo pošto nije moj telefon imam malo zent da ne zeznem nešto. Kad sam flesovao kolegin dhd, preznojio sam se dok nisam završio :)

Hvala ti. Nisam jos pri laptopu, pa cu isprobati. Ja na mom galaxy s stavljam i flesujem sve i svasta, a ovo pošto nije moj telefon imam malo zent da ne zeznem nešto. Kad sam flesovao kolegin dhd, preznojio sam se dok nisam završio :)

Ma naravno, nisu baš jeftine igračke u pitanju, mada je rizik minimalan, a procedura (sada) uglavnom jednostavna. Ja sam svoj rutovao i flešovao još dok za brick nije bilo rešenja, a to je bila zabava: pustiš pa šta ti bude :D

Ja mislim da ja jesam. Ne sećam se, prošlo je par meseci. :)

---
Ttalk

Jedno pitanje u vezi A2SD+ i MIUI... Danas nisam mogao više da dobijam SMS-e jer mi je kao puna memorija, na internoj memoriji sam imao slobodno oko 14 MB dok na ext particiji nešto preko 130 MB. Kako da nateram sistem da prvo popunjava ext particiju ili da bar nekako pametno to odradi. Recimo da želim da neke aplikacije koje jako retko koristim prebacim na drugu particiju... How to?:)

Ja sam koristio samo gingerbread oxygen koji nije finalan, pa ne rade neke stvari, ali na njemu mi baterija traje mnooooogo duže nego na miui-u 1.14 sada.

Par dana imam desire,..manje vise se snalazim,instalirao sam Advanced Task Menager,i ono sto me "gubi",dovoljno je da nesto prevrtim po telefonu,skoro da ne aktiviram nista i kad se vratim i aktiviram task pomenuti,imam listu aktvnih programa,koje naravno nisam ni dotakao,..odprilike zauzme 20 mega memorije,minimum,..,kad odem na Kill selected Tasks,ociste se,memorija skoci za pomenute megabajte.Kako je moguce stopirati to podizanje programa(najcesce su to : News,Stocks,Peep,Footprints,Voice Search,Friend Stream,Google mail,.....)naravno,..ni ne pomislim na njih,a tu su,aktivni.Kako to odkloniti,resiti.:mad:

ne obracaj paznju na njih i ne opterecuj se time. Android ce ih sam ukloniti ako mu zafali memorije za nesto.
uvek mozes rootovati telefon i izbaciti iz system particije aplikacije koje ne koristis

pa vidi,za sad ne razmisljam o rootovanju,..imao sam svojevremeno htc 7510,i napatio sam se oko toga,..ovaj za sad nek ostane "original",a imam i iphone 4 koji bas akam,i zadovoljan sam njim,..al sam zeleo da probam i android,ovo mi nije jasno samo odakle se podize,probao sam da podesim da se brise samo,i slicno,.al jednostavno,.tu je,..a pitam jer ga jos nisam zatrpao aplikacijama...malo me samo baterija nervira,jer kad sam video da je 1400,obradovao sam se,a vidim da tesko tuce dan i po bar,..

Sta tacno znaci Swap Size kad hoclu da formatiram SD karicu? Pokusao sam danas da ubacim leedroid rom ali nisam uspeo, pise da se uspesno instlairao, ali ne moze da se pokrene nego samo neprestano restartuje :(. Kad sam hteo da ga instaliram stavio sam da mi swap size bude 0mb, mozda zbog toga nije hteo da se pokrene, a ext size sam stavio 512mb.

Nazad
Vrh Dno