Šta je novo?

HTC Desire

Par dana imam desire,..manje vise se snalazim,instalirao sam Advanced Task Menager,i ono sto me "gubi",dovoljno je da nesto prevrtim po telefonu,skoro da ne aktiviram nista i kad se vratim i aktiviram task pomenuti,imam listu aktvnih programa,koje naravno nisam ni dotakao,..odprilike zauzme 20 mega memorije,minimum,..,kad odem na Kill selected Tasks,ociste se,memorija skoci za pomenute megabajte.Kako je moguce stopirati to podizanje programa(najcesce su to : News,Stocks,Peep,Footprints,Voice Search,Friend Stream,Google mail,.....)naravno,..ni ne pomislim na njih,a tu su,aktivni.Kako to odkloniti,resiti.:mad:

Uz ovu "muku",nasao sam na forumu podesavanje gprs i mms za mts,samo promaklo mi je i sad ne mogu da nadjem..gde se to podesava u desire :)

tu sam otisao,i podesio za mms,..al za gprs ne znam kako ?

Thnxx,uradio vec,i radiiiii,samo su ovi iz mts promenili podesavanja,pa sam se kidao za dzabaka i na kraju otisao u korisnicki,....jos da mi je da ubijem one gluposti koje se samo aktiviraju i Desire je fulll:-devil-::banana:

Je l' zna neko zasto ne mogu da napravim particiju preko ROM managera, stavim ext da bude 512mb a swap 256mb i nece.

Zdravo ljudi, zanima me da li je neko instalirao sa marketa neki anti-virus za Desire i sta misli o tome, da li je to uopste potrebno?

Moje misljenje je da uopste nije potrebno instalirati neki antivirus kao ni sto za Symbian nije bilo potrebno ako pazis sta instaliras i od koga primas bluetooth i mms poruke. Dugo sam pre HTC Desire imao Symbian telefone i nikad nikakav virus nisam zapatio.

@Bob Marli
Ako moze da se utakne USB kabl koji dobijas u telefon (a koliko vidim moze) onda pasuje.

Poslednja izmena:
коньки

Я извиняюсь, но, по-моему, Вы не правы. Я уверен. Могу отстоять свою позицию.

Uradio sam root kako ste mi rekli, e sad zeleo bih da ubacim [ROM][New Sense][10 Feb]RCMixHD v3.0, deluje mi skroz ok i zanima me vase misljenje? Pre nego li to uradim imam 3 pitanja:
1. Da li je uopste potrebno raditi s-off da bi se flesovao kuvani rom?
2. Negde sam procitao da treba da se uradi partition sd kartice, da li to mora ili je samo opciono?
3. Sta je ovo i kako se radi?
Requirement:

* Full wipe required due different structure of the rom.
* A2SD version - Fat + Ext3/4, 0.5-1.5GB recommended.
* D2WE version - Fat + Ext3/4, 1-1.5GB recommended.
* D2EXT version - Fat + Ext4 + Ext4 + Swap (fat+1GB+0.3GB+0.1GB) recommended, but works without swap and with one ext partition too.

Hvala

1. Nije.
2. Moraš ako instaliraš novi Sense. Neke romove su uspeli da nabiju u nand, ali onda nema mesta za aplikacije, dakle mora se na karticu.
3. Particije možeš da praviš na više načina. Novi Clockwork ili AmonRa recovery, Gparted, ili iz Windowsa Minitool's Partition Wizard Home Edition. E sad, koju od ovih verzija izabrati... Prva čuva sistemske fajlove u romu, a instalira aplikacije na ext particiju. Druge dve varijante, grubo rečeno, koriste karticu za DATA particiju umesto nand.

Šta znam, trebalo bi to solidno da radi, bez bitnih zastajkivanja.
U stvari, Sense je bloatware i treba lepo da instaliraš neki AOSP rom ;)

Moze i preko rom managera,ali ja nisam uspeo na taj nacin. Bolje je preko kompa. I napravi ext particiju od 1GB

Vi to tako pisete moze i preko kompa posto znate kako. Moze li neki link ili tako nesto? Vama je to lako, jer je telefon vas i upoznati ste sa pricom. Kao sto sam vec rekao da ovaj desire nije moj nego od kolege i necu nesto da zeznem. Isto kada bi me pitali kako da flesujem rom na galaxy s, ja bi ti reko uzmi odin i tamo odradi. Gledali bi me bledo verovatno...
Dajte neke korake, linkove. Nisam od likova koji necu da citam, cak naprotiv sve debelo procitam i dobro se upoznam pre nego li uradim nesto.

Prvo sam vas pitao sta je potrebno da uradim da bi mu nabacio kuvani rom, odgovor koji sam dobio bio je root i s-off i onda iz cwm-a odradis flash. Ocigledno da nije bas tako. I da sam tako uradio verovatno bi sj**ao nesto. Nemojte tako ljudi, ako vas vec mrzi da pisete samo bar stavljajte linkove, nemam problem da provedem ceo da citajuci.

Znaci:
1. root
2. s-off moze ali i ne mora
3. partition sd card. Ako idem preko gparted koliko sam video mora da se reze cd. Isto tako rom manage, ako je tacno, samo radi partition u ext2?
4. flash rom

?

Za root off nemam pojma. Ja sam svoj rootovao pre 6 meseci,sad samo flashujem romove. Sto se tice particionisanja sd kartice, ja sam to odradio preko acronisa,jer nisam uspeo preko gparted. U acronisu lepo ima opcija. Prvo sam formatirao veci deo particije u fat,a onda 1gb u ext3.

Najbolje uputstvo je na xda. Ja bih ti pisao,ali ne bih uspeo lepo da napisem. Cak ima i video tutorial.

@Caesar
Pa tako ti je to kad Desire ima nand od nekih 450 mb, moraš da se dovijaš.
Skini Partition Wizard, napravi jednu veliku fat32 particiju i jednu ext2 ili ext3 od 512 ili 1024 mb, u zavisnosti od toga koliko misliš da tovariš programe. Flešuj A2SD verziju tog HD roma i to bi trebalo da bude sve. Prvi boot je uvek poduži.

Ukoliko nećeš da se zezaš sa kojekakvim data2sd varijantama, to ti je praktično univerzalni setup na koji možeš da flešuješ bilo koji rom.

E sad, ono što sam ja uradio ne zahteva particionisanje kartice, ali traži s-off i malo žongliranja sa sistemskim particijama. AOSP romovi su dosta manji od Sense varijanti, pa je i taj nand od 450 mb dovoljan.
Instaliran je redux 2.3 rom na sistemsku particiju od 90 mb, keš je 5 ili 10 mb, a ostalo, preko 300 mb je data, što bi stvarno trebalo da bude dovoljno za aplikacije, osim ako instaliraš sve što vidiš.

Dakle, S-off, pa onda Custom MTD Partitions i na kraju neki rom. Može da se flešuje i N1 hboot, ali ja više volim da sam odredim veličinu particija. AOSP romovi za koje znam da su ok : CM, Oxygen, Redux.

Ovaj HTC je odlučio da uništi svet, još se ni desire HD i Z nisu toliko odomaćili pre svega zbog cena a oni već izbacili 6 novih modela između kojih i Desire S ... i tako narednih 6 meseci, onda izbacuju nešto novo garant..... :/

Mislim da ne treba particionisanje sd. Ali proveri, obicno napise autor teme sta je potrebno!
Flash je najlaksi deo :)

Nije trebalo da mu staviš oxygen2, on nije gotov, i valjda na njemu ne radi video snimanje i nema dobre 3d drajvere.
Stavi mu oxygen 1, to je froyo i on je stable.
Oxygen koristi a2sd, tako da bi trebalo da particionises karticu, mada nije neophodno, pogotovo ako ćeš da menjas veličinu sistemskih particija. I stvarno ne znam sta je to problem. Valjda si nekada particionisao hdd. Ako ti je toliko frka da nešto ne zeznes, stavi je u čitač kartica i uradi to.

---
Ttalk

Polako nisi ga sjebao!
Jesi li odradio nandroid backup?

Volume down i power, pa onda u meniju skrolujes pomocu + i -, i odaberes recovery sa tasterom power

@Bob Marli
Ako moze da se utakne USB kabl koji dobijas u telefon (a koliko vidim moze) onda pasuje.

Jel sigurno jacine napona u punjacu nemaju veze ? Nesto mi je ovo mnogo jeftino, 1f.

Nazad
Vrh Dno