Šta je novo?

HTC Desire

Jel nacuo neko da li ce Desire da dobije oficijalni Gingerbread,uopste? E da,da li ce mozda da se prevare pa i novi Sense da daju kao sto je u HD modelu?

Zapravo, nasao sam kako moze, samo jos da nadjem neku sliku.
Mada, nije to neki problem, telefon gasim jednom u 15-20 dana.

^ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=794638 najlakse :)
Snimi sliku u BMP 24bit i rezolucije 800x480px. I udri ;)

Kod:
ali ja hocu da probam: koristim wireless preko mobilnog na komp. kao sto mobilni hvata gprs, 3G, hdspa da tako hvata i wifi. da li to moze.

Ovaj covek ili nekoga opako zaHebava ili se drogira nekim teskim drogama.

Poslednja izmena:
E super. Ja sam našao nešto preko konzole. Još sam našao i sliku (marvin iz autostoperskog vodiča :D).

Jel se nekom desilo da mu ne radi aplikacija backgrounds? Mogu a je otvorim,udjem,vidim one 4 slike i posle kad kliknem na nju on nece da je otvori,znaci nju ne mogu da vidim, ali mogu da je sacuvam,i da je postavim za pozadinu. Probao reinstalaciju. Ima li resenja za to, ili.....

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Juče sam se vratio na miui rom. Onaj poslednji. Previše sam navikao na neke detalje, koji su mi falili na oxygen v2.
Međutim, baterija na miui traje bar 30% manje. Ne znam da li je to do samog miui roma (tj da li je sam oxygen 2 dobro optimizovan), ili je možda gigerbread dosta unapređen u odnosu na froyo, što se tiče trajanja baterije.

Gotovo da ne postoji ROM koji nisam probao ali vratio sam se na teppic74 prerooted stock rom. Svakom ROMu je u sustini uvek falilo nesto, mislim da je ovaj koji je najblizi fabrickom mozda i najpouzdaniji.

Najbolji po meni rom koji je odrađen za Desire za svakodnevnu upotrebu, što pod broj jedan podrazumeva dugo trajanje baterije minimum dva dana uz korišćenje wi-fi i telefoniranja, posle četiri meseca eksperimentisanja je DHD Rom Port by baadnwz v1.8 STABLE|SUPER FAST|1.72 Base. Moj Desire slcd, radio je 32.54.00.32U_5.14.05.17 i evo linka do roma http://baadnewz.lcdc.sk/, verzija je 1.8

veliki off: Od kako imamo novi forum, kada dobijem poštu na gmail-u o novoj poruci u ovoj temu, dešava mi se iritirajuća stvar... Pogledajte sliku! Link mi vodi samo do ovog "tm", ne prepoznaje mi ceo hyperlink i moram uvek da idem copy/paste ako želim da vidim nove poruke a na thread od početka. Ima li leka ovom?:)

Kada je u pitanju najbolji ROM, ja sam ih probao vecinu i mogu slobodno reci da je MIUI ROM (eevek edition) najkompletniji i odlicno sljaka.

Slazem se. I u svakoj novoj verziji dodaju neku novu opciju. Doduse, ja ih ne koristim.
Samo jos kada bi trajanje baterije bilo na nivou oxygen v2, to bi bio savrsen rom.

ako je crna crna onda je amoled
ako ne mozes da ga upalis pogledaj na kutiji, pise 3.7" AMOLED ako ima amoled

Pa jeste crna, ali taj deo gde mislim da bi trebalo da pise na kutiji amo led je pocepan jer sam polovan telefon kupio. Je l' postoji neki drugi nacin da se proveri koji je ekran?

pogledaj ovde na benchu light tema, ova siva ako ti vuce malo na pink onda je amoled (fabricki je crvena malo oversaturated na Desire pa odredjena nijansa sive malo vuce na pinkish)

lol, pa cemu je fora ako razlika nije ocigledna? :D
EDIT:
Provalio sam uz lupu da mi je AMO LED ekran.
Posto sam kupio polovan telefon vec je bio ubacen FRF97 rom, koje su njegove razlike u odnosu na ostale romove?

Poslednja izmena:
Evo kraja priche o reklamaciji HTC Desire telefona.Tachno 3 meseca posle prve reklamacije dobio sam nov telefon.Takodje je htc Desire,samo sa SLCD ekranom,i za sad fino fercera:) ,mada je proshlo samo 2 sata od kako su mi ga isporuchili dhl-om.Valjda ce ovaj dobro da radi i da nece da zabushava :) .Mala caka za sve,ako ste reklamirali telefon i oni ga vrate sa popravke kao ispravnog,proverite da li je otklonjen kvar pre nego shto potpishete da ste preuzeli telefon.Vash mali potpis njima kupuje josh 45 dana fore da poprave telefon ako je vracen nepopravljen.

Uspeo sam nekako da instaliram MIUI ROM i kad sam startovao telefon non stop mi izlazi poruka "Sorry the process android.process.acore has stopped unexpectedly. Please try again" i pojavljuje mi se opcija Force close. U cemu je problem?

Koji MIUI si stavio? Da li si uradio full wipe? Da li imas ext2/3/4 particiju?

moras odraditi i wipe dalvik cache pored full wipe kada stavljas totalno drugi novi rom

Stavio sam MIUI_Au 1.1.14 R2, a pre njega sam imao Oxygen 2.0 R6.
Sa Oxygenom sam mogao svaki app da prebacujem na sd preko "move to SD". Pretpostavljam da je to feature a2sd umesto gingerbread a ? Moguce i da gresim. Inace imam ext4 particiju na SD kartici, i sada sa MIUI ne mogu svaki app da prebacim na SD. Da li to a2sd automaski radi sam kad se popuni interna memorija ili meni ne funkcionise a2sd? Koliko sam video u options ext4 particija je popunjena sa nekih 70~80Mb.

Automatski radi a2sd (ides na SD info i pisace ti zauzece A2SD+)

Ako prebacujes na SD, on ce stavljati na FAT32 particiju, ne na EXT-e.

Posle intalacije MIUI-a treba da ti ostane na sistemu oko 135-140mb free. Ako imas oko 90 onda moras dalvik cache da prebacis na SD

# Open the Terminal emulator application
# type su
# type a2sd cachesd to move dalvik cache to your SD card

A da proveris da li ti OK radi a2sd kucas

# Open the Terminal emulator application
# type su
# type a2sd check

Tu ti izlista sve...

Poslednja izmena:
Drugari, imam pitanje vezano za S-OFF :)

Pri bootu telefona mi ispisuje

Kod:
Bravo PVT4 Ship S-ON
HBOOT-0.93.0001
MICROP-031d
TOUCH PANEL-SYNT0101
RADIO-5.11.05.27
Aug 10 2010, 17:52:10

Koliko sam razumeo dovoljno je da sa http://alpharev.nl/ skinem *.iso, bootujem i pratim uputstva... Šta se postiže promenom partition table-a?:) Možda je pitanje glupo ali... :)
Trenutni ROM je eMIUI.12.11.F i imam jednu ext3 particiju ako to ima nekakve veze :) Video sam da su neki imali problema sa data2ext & S-OFF

Poslednja izmena:
Promenom partition table-a drugacije particionises internu NAND memoriju. Imas manje mesta za sistem i kes, ali zato vise za aplikacije. Umesto standardnih 120-150mb (zavisno od ROM-a) mozes imati i do 350mb slobodnog prostora za aplikacije.

Na taj nacin umanjujes potrebu za app2sd-om.

Iskreno ne vidim realnu potrebu za tim, app2sd radi skroz cool.

OK, onda neću to da odradim. A ovo što se tiče S-OFF-a je ok? Jel treba da obratim pažnju na još nešto?:)

Nazad
Vrh Dno