Šta je novo?

Gigabyte 6850 blokira komp

Ja sam takođe karticu kupio zadnjih dana nove godine i s/n mi počinje sa 1048... ali meni radi level Avalanche bez problema. Jedno što ja imam HD 6850 OC verziju kartice (memorija mi radi na 1250MHz bez problema ali zato nemam kontrolu voltaže pa mi GPU radi na svega 930MHz).

Да поделим један савет који ми је предложио продавац код кога сам купио картицу. Он каже да је из искуства најбоље ако се уз графику приложи један писани документ (руком или штампан) где ће корисник детаљно да опише проблем и сценарио у коме се тај проблем манифестује. На тај начин ови у сервису не исфушере тако што ће да пусте 5 минута 3d marka или неку сличну фору. Предлажем свима који буду слали графику на сервис да ураде исто. Ја не верујем да ћу моћи баш данас да је пошаљем пошто треба да обезбедим резервну графичку колико само да ми ради комп док је ова на сервису, али очекујем да ћу већ у среду да пошаљем ову 6850 на сервис :)

http://forum.giga-byte.co.uk/index.php/topic,4060.0.html
Ovde je covek iz Rumunije(Lahel22) objasnio da nije problem samo u Gigabajtu, vec da je problem i sa drugim proizvodjacima modela 6850.
Ne bih se obazirao na ovo , da mi danas lik iz servisa u KS-u , nije isto ponovio!!!
Objasnio mi je da trazim novac nazad, jer je serija 6850 kompletno neispravna, i da ce se problemi kad tad javiti. Po njegovim recima cipset na grafickom aceleratoru otkazuje ili ce otkazati u buducnosti !!!
Koliko je ovo istinito ne znam. Ali sam morao da iznesem informaciju do koje sam dosao !!!

Poslednja izmena:
Ax, sad se sećam miline sa 460icom i pitam se što me je hebo djavo da je menjam :(

Ово су моја искуства са рекламацијом картице са друге тема на овом форуму, па рекох да оживим мало и ову тему.

Ево да поделим са члановима форума моја данашња искуства са овом картицом. Наиме, зову мене и радње где сам картицу купио и кажу ми да им је сервис послао картицу. Али када сам дошао код њих да је преузмем утврдили смо да је у питању иста картица, тј да није извршена замена. Уз све то је ишло оно писано објашњење да су тестирање на играма није меродавно јер су игре "вечити бета тестови" и као таква ми је картица враћена. Ја сам био убеђен да су они скапирали колико је идиотска и слепачка ствар рећи кориснику да их игре не занимају и да је тај корисник ту графику купио због синтетичких програма, али изгледа да још увек продају ту причу.

Наравно графику нисам прихватио, и захтевао сам да се врати назад на сервис. Оно у шта сам ја тренутно сигуран да више ништа са наптисом Gigabyte неће прићи мом компјутеру. Не желим да кажем да су њихови производи лоши, јер сваки производ може да се поквари, али је њихов сервис и начин на који третирају своје муштерије катастрофалан. Ја сам због њих изгубио гомилу времена, живаца а и новца, јер ми је рачунар и средство за рад. Са друге стране ја сам све урадио да ствар протекне што боље за обе стране. Изгубио сам сате читајући о овом проблему, и још више времена провео у тестирању да бих био сигуран да проблем није до мене. Осим тога уз графику коју сам послао на сервис сам прилижио писано упутство како да најбрже репродукују проблем, дакле детаљно упутство са све линковима где се алати за тестирање могу скинути. Дакле ја сам се максилно коректно понео, поштовао сам и њихово време (иако то нисам у обавези), а они нису имали ни трунку поштовања за мене као купца и за моје време.

Е сада волео бих да видим да ли неко од форумаша има добар савет како да се најбрже и најбоље реши ова ситуација, тј како да добијем оно што сам и платио.

I ja bih voleo da malo ova tema ozivi
Jer me zanima da li je neko nasao neko resenje za ovaj problem osim reklamacije

Svi čekamo

Svi cekamo i stampamo majce za leto sa kratkim rukavima. Samo treba nesto lepo smisliti sto prilici po0nasanju njihovom a poslati slike i u sediste Gigabyta mozda im i koju majcu poslati.

Pozdrav,

Iako sam već jednom napisao, ponoviću.

Svi kojima kartice ne rade, treba da ih vrate nazad na RMA i biće zamenjene novim!
Ukoliko želite da se kartice zamene za drugi model, tipa NVIDIA, to će isto biti urađeno!
Po novom zakonu, karticu morate vi vratiti nazad prodavcu, pa on dalje do distributera!
SVI distributeri su dobili ZVANIČNO obaveštenje od kancelarije da moraju da zamene svu neispravnu robu!

Neke od kartica su već zamenje u zavisnosti od distributera kod kojeg su stigle na RMA, datuma kada su stigle i koju vrstu zamene je kupac tražio.

Još jednom napominjem da će SVA neispravna roba biti zamenjena!

Ovaj nalog sa koga vam pišem je lični nalog, jer zbog sukoba interesa i pravila o oglašavanju na forumu, kao i toga da je GIGABYTE kancelarija mala i nema odvojenog čoveka koji će se baviti samo promocijama na forumu kao drugi proizvođači.

Pozdrav,

Za početak želim da te demantujem, jer je GIGABYTE kancelarija čim se prva kartica pojavila kod distributera bila lično prisutna prilikom testiranja i utvrđen je vaš problem na Samsung monitoru i priznat je kao problem.

Svim distributerima je naloženo da moraju da zamene SVU neispravnu robu u skladu sa zakonom.

Siguran sam da je nivo frustracija vezanih za ovaj problem ogroman.
Ali isto tako sam siguran da se prilikom javnog obraćanja treba zadržati i osnovni nivo pristojnosti u komunikaciji.
Želeo sam ovo da istaknem pošto administrator očigledno nije primetio način izražavanja.

Pogotovo što je ovo privatan nalog, otvoren od strane mene kako bih pokušao da vam pomognem u rešavanju problema, na prijateljski i lični način.

Данас ме је звао продавац од кога сам купио графичку картицу и рекао да је графика замењена. После другог слања у сервис они су опет хтели да је врате под изговором "игре су вечити бета тест", али су на инсистирање продавца ипак на крају заменили. Дакле не знам какве је GIGABYTE дао налоге, али ти налози до дистрибутера DirectLink нису стигли, и они би ми поново вратили неисправну картицу да се продавац није максимално заложио. Узгред ја сам на фејсбуку кориснику Gigabyte Srbija детаљно описао овај проблем, оставио и серијски број картице и он ми је обећао да дистрибутер мора да ми замени и да је Gigabyte јавио свим дистрибутерима. Као што се види из моје приче то нема везе са реалношћу, и да се човек од кога сам купио графику није мало више потрудио мени би и даље ови из DirectLink-a убеђивали да је графика исправна. Велика срамота за њих и за GIGABYTE, јер је њихово залагање само на делима а у пракси нема од тога.

Ја ћу у понедељак покупити графичку картицу па ћу онда одрадити пар тестова и јавити да ли је све ок, пошто преко викенда нисам у Београду.

Meni je danas javljeno da mi je kartica zamenjena i poslata na kucnu adresu.
Dobio sam ASUS GTX 460, 1gb, kao sto sam i zahtevao.
Moram da pohvalim VIP Ho*se i radnike koji su bili izuzetno ljubazni, svo vreme razumeli problem, trudili se i davali podrsku.

Poslednja izmena:
Hvala bogu stvarno ste se iscimali.
I prodavci su znaci morali da insistiraju da bi karte bile zamenjene.
Vazno da je sve ispalo dobro na kraju. A ako je Gigabyte sam naredio da se karte zamene ne vidim razlog zasto distributer to ne bi i uradio da su bas takvu naredbu i dobili.
Verujem da je i njima cim vracanje robe ali kada je nesto neispravno nema druge. A bilo je povuci potegni u jednom momenttu sta ce tu biti priznajte.
Onda kada su vam vratili i rekli da igrice nisu merodavne. Nebitno bilo pa proslo.

Poslednja izmena:
Videćemo šta će biti sa nama koji smo kupili grafike preko grappoloa, nadam se da nećemo morati da čekamo 45 dana :(

Poslednja izmena:
Verovatno ste vec videli ali nije zgoreg da postujem, kopirano s IT-sveta od strane nekog usera, vise informacija na AMD sajtu:
"INSTALIRAJTE MICROSOFT NET FRAME WORK 4.DRAJVERE 11.1.U CCC-u PODIGNITE CPU NA 820 I MEMORIJU NA 1050.RESEN PROBLEM SA CRYSIS,TWO WORLD 2.SPIDERMAN DIMNESION.MOHA.007 ITD.TAKO DA RADI BEZ IZBACIVANJA(NO SIGNAL)"

Mada, vi ste svi vec dali karte na RMA tako da..

Meni je danas javljeno da mi je kartica zamenjena i poslata na kucnu adresu.
Dobio sam ASUS GTX 460, 1gb, kao sto sam i zahtevao.
Moram da pohvalim VIP Ho*se i radnike koji su bili izuzetno ljubazni, svo vreme razumeli problem, trudili se i davali podrsku.

Ako te ne mrzi provrti kad nadjes vremena par dx9 igara na toj 460GTX (znas kojih i znas zbog cega), jako me zanima kako ce se kod tebe ponasati (hint:Gdin-M)

Poslednja izmena:
HINT: Sad sam se čuo sa gligom preko MSNa. Nisam u KGu, ali sam čuo da su radnji kojoj sam ja uzeo vraćene pare. On je dobio NEISPRAVNU ASUS GTX 465! Grafika je crkla posle 10 minuta rada. TOLIKO O ZAMENI ZA ONO ŠTO HOĆEMO (GTX 460 1GB nonSE)..... SRAMOTA

Verovatno ste vec videli ali nije zgoreg da postujem, kopirano s IT-sveta od strane nekog usera, vise informacija na AMD sajtu:
"INSTALIRAJTE MICROSOFT NET FRAME WORK 4.DRAJVERE 11.1.U CCC-u PODIGNITE CPU NA 820 I MEMORIJU NA 1050.RESEN PROBLEM SA CRYSIS,TWO WORLD 2.SPIDERMAN DIMNESION.MOHA.007 ITD.TAKO DA RADI BEZ IZBACIVANJA(NO SIGNAL)"

Mada, vi ste svi vec dali karte na RMA tako da..

Nema to pojma, odmah da ti kažem, to je buva koju je neko pustio. Grafika bre pali/gasi monitor u Dead Spaceu 1. Da sam je zadržao još par dana, dobio bih epileptični napad. Hahaha, cela ova priča je više smešna, koliko je tužna :)

Poslednja izmena:
Sta vi radite tim grafickim kartama?Odredjenim userima nebi dao ni da se igraju sa klikerom a kamo li sa hw-om!
Ako su iz Gigabyte poslali svesno neispravnu kartu u sto sumnjam da bi se ljudi spustali tako nisko ali kazem ako je tako onda stvarno sramota!
Druga solucija da je bas maler poterao pa je karta bila defektna ..Sve u svemu postaje jako sumnjivo i cudno!

Poslednja izmena:
Sta vi radite tim grafickim kartama?Odredjenim userima nebi dao ni da se igraju sa klikerom a kamo li sa hw-om!
Ako su iz Gigabyte poslali svesno neispravnu kartu u sto sumnjam da bi se ljudi spustali tako nisko ali kazem ako je tako onda stvarno sramota!
Druga solucija da je bas maler poterao pa je karta bila defektna ..Sve u svemu postaje jako sumnjivo i cudno!

Ajde gdine "toplota je subjektivan osećaj" prosvetli nas :p :D Šalim se ;)
Ne znam šta je u pitanju, ali pljuni me usta ako još jedanput budem dobar, pa ne tražim povraćaj novca, ukoliko je proizvod kupljen 10< dana.
Nije gigabyte kriv, da si pročitao lepo prethodnu poruku, video bi da je ASUS u pitanju, a ne Gigabyte, već DirectLink koji testira kartice. Kako glgia kaže, kartica je verovatno već vraćana nazad, pa je izgleda ovo bila koska, ako prodje - prodje. Tuga :)

:wave:

EDIT: Ovom sumnjivom slučaju ne ide u prilog i to što je i pored Gigabyteovog insistiranja Enrico Adamsu kartica jedva uvažena kao neispravana. Plus je pitanje šta su mu poslali. Stvarno treba podneti jednu grupnu krivičnu prjavu protiv tog DirectLinka, ako se ispostavi da su poslai kvarne kartice i da pored insistiranje Giabyte kancelarije nisu hteli da uvaže reklamaciju...

EDIT2: Ako su stvarno vratili pare, uzimam 560icu iz momenta. Nemam više živaca da se hebavam sa i da čekam tri meseca drajvere...+ oću fiziku

Poslednja izmena:
Ajde gdine "toplota je subjektivan osećaj" prosvetli nas :p :D Šalim se ;)
Ne znam šta je u pitanju, ali pljuni me usta ako još jedanput budem dobar, pa ne tražim povraćaj novca, ukoliko je proizvod kupljen 10< dana.
Nije gigabyte kriv, da si pročitoa lepo prethodnu poruku, video bi da je ASUS u pitanju, a ne DirectLink. Kako glgia kaže, kartic aje verovatno već vraćana nazad, pa je izgleda ovo bila koska, ako prodje - prodje. Tuga :)

:wave:

Sto jes jes..za toplotu stojim i dalje (samo je trebalo razumeti ;) )
Da izrazio sam se pogresno.Mislio sam na uvoznika da je poslao neispravnu kartu a napisao sam Gigabyte posto je tema o tome pa me povuklo.
Znaci sve mi je jako cudno iskreno receno.Ne verujem ni userima a ni poslodavcima!
Realno u pravu si,treba biti ostar i traziti svoje,nema vise zezanja pogotovu u ovim teskim vremenima!
Ako je dotle doslo da se uvaljuju stvari e moja Srbijo!Mada ovo nije ni cudno :p Odavno smo mi ovakvi :(

P.S.Kakva GTX560,nije to za tebe,tebi je dusa crvena :p :D

Poslednja izmena:
Da nije bolesno , bilo bi smesno !!!

Juce sam nazvao VIP Ho*se da pitam sta je sa karticom, kaze mi lik poslali smo kartu na tvoju adresu. Danas mi stize paket post expresom, kad ono umesto Gtx 460 1gb, koji sam trazio da dobijem, poslali djubre.... asus 465 1gb !!!
Ajde sve ja lepo odradim sistem, instaliram Crysis W. Startujem igru, i prvo sto se desilo bilo je da ne mogu da podesim rezoluciju 1680 x 1050 ???
Reko nesto je do drajvera ili sl. Malo zatim pocnem da igram medjutim grafika mi nije kakva bi trebala da bude, odmah mi je bilo sumnjivo. Igrao sam 5-6 min i izadjem iz igre da pogledam na netu zasto rezolucija ne moze da se podesi. Odjednom blokira ceo komp. Jedino sto pomaze je restart. Kad sam pokusao ponovo da podignem sistem nije imalo sanse, zaledi se slika i kraj. Probam da udjem u BIOS situacija ista, zablokira i samo gasenje pomaze. Pri podizanju sistema desava se random restart i crn ekran.
Ugasio sam komp i sacekao sam pola sata. Ukljucim ponovo , ono sve najnormalnije podigne win, i kao nema problema. Instaliram Furmark i pokrenem, nije proslo 3-4 sec ponovo blokada. Tada sam samo izvadio ovo s*anje i ponovo zapakovao u kutiju. Vratio sam moju grafiku i sve radi bez problema.
Ja ne mogu da razumem da se ovo desava. Znaju da nisam iz Bg-a i namerno prave glupost i maltretiraju.
Na fiskalnom racunu uopste ne stoji ova 465, vec neka Ati koja kosta 17,500 din ???
Sta se ovo radi i kako ovi ljudi misle da rade i dokle, nikako mi nije jasno.
U ponedeljak zovem da mi se momentalno vrati novac.
U ovom rezervatu ne moze drugacije

Овде једино што је чудно је реакција Gigabyte-а и њихових дистрибутера. Ја још увек не могу да разумем који је геније смислио ту фразу "игре су вечити бета тест", и зашто се још увек срамоте на тај начин.
Што се тиче нас корисника ја мислим да ту нема никаквог места за сумњу. Да се један корисник јавио са таквим проблемом па да и разумем неку сумњу, али овде гомила нас има идентичан проблем са истим парчетом хардвера, тако да ту никакве сумње нема. Дефинитивно по среди цео серијал картица који је фелеричан, и да Gigabyte овде послује као озбиљна фирма они би се на све начине потрудили да се овај проблем што пре буде решен и да после тог решења остану задовољни корисници. Али они су се изгледа одлучили да што више новца извуку од те фелеричне серије, а један од метода који се тада примењује је и покушај преваре купаца, тј убеђивање да је производ ипак исправан.

Да ставимо на страну етику такве политике (мислим да је ту све јасно), али мени није јасно који је економски геније то смислио и очекивао да ће то да се исплати Gigabyte-у. Па ко ће било шта да купи од њих после оваквог третмана, толики ће да буде губитак да ће тих вредност тих неколико картица које су на муфте провукли бити безначајна ствар. То поготово важи у овој земљи, где се људи баш имају обичај да се задрто држе неког бренда, тј да се у овом случају задрто држе подаље од неког бренда.

Blago nama u ovakvoj "pravnoj" državi...

"Odredjenim userima nebi dao ni da se igraju sa klikerom a kamo li sa hw-om!"

@PCBeast
Ovo se cini da je na moju adresu upuceno. Nesto najgore sto mozes da izjavis u ovom trenutku to je ovo, jer ce ljudi iz radnje pomisliti svasta.
Samo nastavi, pa ce da vidimo na kraju ko ce da se smeje !!!

Poslednja izmena:
@Enrico Adams

Sve je moguce..Ja iskreno ne zelim tako duboko da zalazim u sve ovo.
Mogao bih da iznosim svoje sumnje ali mi to ne znaci nista jer nisam siguran u to!
U ovom slucaju uvoznik je taj koji treba da odreaguje na neispravnu felericnu robu.
Ako se uvoznik ne ponasa po pravilima propisanog zakona onda je to druga stvar i treba se javno izjasniti i reagovati zustrije.
Inace jasno je meni da je ta GA serija felericna i da ima problema ali mi je jasno isto tako da ima gomila neukih i istripovanih korisnika koji svojom greskom uniste hw (pitaj Boga kako)
pa to prebace na odgovornost firme (garancija im je pokrice) .Samo iz tog razloga sam napomenuo,ne tvrdim da je to uzrok ali se desava i moze da se desi.
Ovde je bila prica o neispravnim kartama na koju se javila gomila ljudi i kao takva je potvrdjena.
Iz primera zamenjene karte vidi se ocit pokusaj podvale.Dogovor je bio GTX 460 a dobijen je GTX 465.Villy je napisao GTX460 pa sam se totalno istripovao ,zar je moguce?!
Bezobrazluk cist!Ovo treba isterati do kraja ,generalno stvarno nije u redu!

@gliga79
Govorio sam uopsteno a Villy je napisao GTX 460 pa me je jos vise zbunio.
Tvoj problem ako si se pronasao ;)

Poslednja izmena:
@Enrico Adams

Sve je moguce..Ja iskreno ne zelim tako duboko da zalazim u sve ovo.
Mogao bih da iznosim svoje sumnje ali mi to ne znaci nista jer nisam siguran u to!
U ovom slucaju uvoznik je taj koji treba da odreaguje na neispravnu felericnu robu.
Ako se uvoznik ne ponasa po pravilima propisanog zakona onda je to druga stvar i treba se javno izjasniti i reagovati zustrije.
Inace jasno je meni da je ta GA serija felericna i da ima problema ali mi je jasno isto tako da ima gomila neukih i istripovanih korisnika koji svojom greskom uniste hw (pitaj Boga kako)
pa to prebace na odgovornost firme (garancija im je pokrice) .Samo iz tog razloga sam napomenuo,ne tvrdim da je to uzrok ali se desava i moze da se desi.
Ovde je bila prica o neispravnim kartama na koju se javila gomila ljudi i kao takva je potvrdjena.
Iz primera zamenjene karte vidi se ocit pokusaj podvale.Dogovor je bio GTX 460 a dobijen je GTX 465.Villy je napisao GTX460 pa sam se totalno istripovao ,zar je moguce?!
Bezobrazluk cist!Ovo treba isterati do kraja ,generalno stvarno nije u redu!

@gliga79
Govorio sam uopsteno a Villy je napisao GTX 460 pa me je jos vise zbunio.
Tvoj problem ako si se pronasao ;)

Jel treba ja sad da pricam i da postavljam slike, sta ti je sve crkavalo i kako :smoke:

Meni nikad nista nije crklo od Hw-a, Ovo sto se desilo danas je to da je kartica poslata neispravna. Inace sa Hw-om sam izuzetno pazljiv.

Poslednja izmena:
Jel treba ja sad da pricam i da postavljam slike, sta ti je sve crkavalo i kako :smoke:

Meni nikad nista nije crklo od Hw-a, Ovo sto se desilo danas je to da je kartica poslata neispravna.

Vidim da si poprilicno zbunjen.
Prvo ne znam zasto mi se obracas pominjuci neke gluposti a drugo ako mislis da imas neki adut sa kojim treba navodno da mi nesto napakostis izvoli samo napred.
Jos uvek se ne secam da mi je skoro nesto crklo poslednjih par godina unazad ali ajde ;)
Bolje se drzi svog problema i resavanja istog nego trabunjanja kojekakvih gluposti.
Dodacu,sam si se pronasao u prici,niko te spomenuo nije. :(

Poslednja izmena:
Vrh Dno