Šta je novo?

Gigabyte 6850 blokira komp

Po novom zakonu nema vise zvanja inspekcije vec ako si nezadovoljan i mislis da si ostecen moras da tuzis firmu, znaci na sud. U sustini ovo je bolje resenje za radnje jer nece svako hteti da se vuce po sudovima plus postoji sansa da se slucaj izgubi pa onda moras jos i da platis.

. U sustini ovo je bolje resenje za radnje jer nece svako hteti da se vuce po sudovima plus postoji sansa da se slucaj izgubi pa onda moras jos i da platis.

...ma da, das 200 evra za karticu i ako ne valja nema veze posto te mrzi te da se vucec po sudovima... ko ce se cimati za 200e...:d
Jednostavnije je da kidnapujes prodavca , zakljucas u podrum i seckas ga mesec dana.

Трговац је дужан да покварени уређај прими назад
...znaci ako ne primi uredjaj nazad gubi slucaj za 2 min... nema sta tu da se izgubi.

Poslednja izmena:
...ma da, das 200 evra za karticu i ako ne valja nema veze posto te mrzi te da se vucec po sudovima... ko ce se cimati za 200e...:d
Jednostavnije je da kidnapujes prodavca , zakljucas u podrum i seckas ga mesec dana.

hehehe pa da bi ga pustio trazis mu za nadoknadu hd6990 kada bude izaso ili GTX580 nije ti los predlog

mislim da cu vas poslusati posto sam instalirao GTA IV i on zakucava posle sat, sat ipo igranja ozbiljno razmisljam da predjem na NVIDIA

Jel mozete da mi objasnite sta to znaci zakucava??? BSOD i slicno...
Rekao sam vam vec da ja grafiku necu kupiti dok ne donesem komp u jedan cosak prodavnice sa gomilom igrica, pokazem im 400-500e da vide da se ne *****avam i sednem da igram sa slusalicama.
Niko me nece ni primetiti.
Stavim ispred sebe najacu ATI i najacu Nvidiu normalne karte ne duple i limited edition i probam.
Sto je najgore ja gde god sam otisao da kupujem neke stvarice ja sam video GX-750W u kombinaciji sa Gigabyte 6850, spremljene uz druge komponente 8GB HyperX, ne znam X3.
Znaci taj je morao 750W. Ko li mu je to predlozio dabogda mu predlagali lekove tog kvaliteta. Dobro video sam i neku drugu 6850 ali brate taj sto je uzeo GX 750W i Giugabyte 6850 taj se usrecio. Razlika od 4000-5000 (SilentPro 700-6870) skupo ce ga kostati narednih godina.
Kakve li se njima price serviraju to cuti je da krenes da places. Ali to je sve skockano onako da neko dodje i nosi. Tog da sam video sto je krenuo da kupuje GX-750W znaci majke mi pitao bi ga jer bitno 50W i izvadioo 1000 din iz dzepa i dao mu i rekao prodavcu da promeni da stave SilenPro 700W koji mu PROBIJA OCI SA POLICE A ON JE IZABRAO GX-750W. A slikao mobilnim prodavca koji mu nije to pomenuo. Ali prodavci bi me napali sta se ja mesam jer ce oni lako prodati SilentPro a opvo su morali da prodandju ko ne zna. I 3000 da nudim rekli bi sta se mesam.
Na jednom mestu sam video 6850 kada sam procitao Power Color pomislih Uh dobro je zao bi mi bilo da je Gigabyte bio.

Poslednja izmena:
mislim da cu vas poslusati posto sam instalirao GTA IV i on zakucava posle sat, sat ipo igranja ozbiljno razmisljam da predjem na NVIDIA

druze neznam sazto bi zbog falicne karte pralazio na nvidi-u,pa ja sam imao MSI 3850 OC,pa posle nje POWERCOLOR 4850,pa sada ovu SAPHIRE 6870,i nikada,ali ponavljam NIKADA nisam imao problem sa ovim kartama,ma koliko su neki pljuvali po atiju!eto to je neko moje licno iskustvo,moj ti je savet da trazis ili pare nazad ili istu samo od drugog proizvodjaca,ako vec neces da doplatis za 6870 :) mislim,da neko ne pomisli kako imam nesto protiv nvidie,naprotiv,moje misljenje je da i u jednom i u drugom taboru mozes da naletis na falican primerak,ali za to postoji reklamacija ;)

ma ja vise volim ATI - AMD, ali neznam da li sam baksuz zadnja NVIDI mi je bila jos 6200 AGP
psle nje sam imao samo ATi kartice i uvek felericne
jedino POWERCOLOR 4830 je bila kako treba pa sam sa nje presao na ovu i odmah problem razocarao sam se u MSI

Jel mozete da mi objasnite sta to znaci zakucava??? BSOD i slicno...
Rekao sam vam vec da ja grafiku necu kupiti dok ne donesem komp u jedan cosak prodavnice sa gomilom igrica, pokazem im 400-500e da vide da se ne *****avam i sednem da igram sa slusalicama.
Niko me nece ni primetiti.
Stavim ispred sebe najacu ATI i najacu Nvidiu normalne karte ne duple i limited edition i probam.
Sto je najgore ja gde god sam otisao da kupujem neke stvarice ja sam video GX-750W u kombinaciji sa Gigabyte 6850, spremljene uz druge komponente 8GB HyperX, ne znam X3.
Znaci taj je morao 750W. Ko li mu je to predlozio dabogda mu predlagali lekove tog kvaliteta. Dobro video sam i neku drugu 6850 ali brate taj sto je uzeo GX 750W i Giugabyte 6850 taj se usrecio. Razlika od 4000-5000 (SilentPro 700-6870) skupo ce ga kostati narednih godina.
Kakve li se njima price serviraju to cuti je da krenes da places. Ali to je sve skockano onako da neko dodje i nosi. Tog da sam video sto je krenuo da kupuje GX-750W znaci majke mi pitao bi ga jer bitno 50W i izvadioo 1000 din iz dzepa i dao mu i rekao prodavcu da promeni da stave SilenPro 700W koji mu PROBIJA OCI SA POLICE A ON JE IZABRAO GX-750W. A slikao mobilnim prodavca koji mu nije to pomenuo. Ali prodavci bi me napali sta se ja mesam jer ce oni lako prodati SilentPro a opvo su morali da prodandju ko ne zna. I 3000 da nudim rekli bi sta se mesam.
Na jednom mestu sam video 6850 kada sam procitao Power Color pomislih Uh dobro je zao bi mi bilo da je Gigabyte bio.

A zasto pitas?
Mislim da je na 15 strana tacno objasnjeno sta se desava i kako. Meni se cini da ti imas 5870, i na njoj problema nema, koliko znam.
Jedino ako ti se nesto desava(ne daj boze) pa hoces da uporedis sa ovim nasim problemom?
Glavni problem je sto se kartica jednostavno ugasi u sred igre i kompjuter zablokira. Pored toga ima jos gomila anomalija, koje je prikazao Villy.

Dobro da sam video temu, planirao sam u ponedeljak da pazarim Gigabyte 6870. Nikad taj ATI da se opameti. Sad je samo pitanje koja nVidia jer ATI ima odličnu cenu i nVidia tu ima prazninu.

Dobro da sam video temu, planirao sam u ponedeljak da pazarim Gigabyte 6870. Nikad taj ATI da se opameti. Sad je samo pitanje koja nVidia jer ATI ima odličnu cenu i nVidia tu ima prazninu.

Pazari slobodno, Nema problema sa 6870. Nisam primetio da se neko zali. 6870 Gigabyte ima The Bear, i radi mu kao sat
Samo jedna serija 6850 je losa usla u Srbiju

Poslednja izmena:
i u francusku maram ti reci

Pozdrav i dobrodosao !!!

Izgleda da je memorija felericna. Ovo je naravno nagadjanje jer niko nije ovde expert tih razmera.
Verovatno su memorijski cipovi neispravni, i ugradjivani su u pojedine Gigabyte modele a moguce je da su dospeli i u MSI.
Kod gigabyte modela samo je jedna serija losa. Svi sto imamo felericne karte, serijski broj pocinje istim brojem. Sto znaci da poticu iz iste rupe. Ne sumnjam da je namerno pustena defektna serija kako bi proslo ono sto prodje, a ostatak bio vracen.
Potez je verovatno isplativiji, nego da se ide na ponovnu reciklazu defektnih karti.
Mogu da zamislim koliko ljudi poseduje karticu a da nema pojma da je karta defektna.
U servisu ne priznaju i cak im je zabranjeno da testiraju kartice bencmark testovima iz Igrica (Crysis, Dirt2, i sl.)
Pitam se zasto?

Naravno da ce popustiti kad tad, jer cemo izgurati problem do kraja.
Salji kartu na reklamaciju i ne vracaj je dok ti ne zamene za ispravnu. Tebi je tamo bar lako.
Pozdrav i puno srece !!!

izgleda slicno onoj staroj prici, kao sa prvom 5770 serijom i hynix mem. cipovima:(

da li je neko mozda probao sa modovanim vbios-om?

Poslednja izmena:
Gigabyte ima ok ploče, ja skoro na svakoj ploči izvučem 290+ MHz. A ovo za Gigaybte forum je istina. Taj tamo neki techsupport lik je svevreme prebacivao krivicu na AMD i njihove drajvere, nas nipodoštavao u fazonu "ma hajde ko vas *ebe u srbiji, samo vi imate probem". Kada sam mu pustio još 5-6 linkova sa drugih foruma (uključujići bench) pravio se nevešt kako ne vidi svih (tadašnjih) 17 strana foruma, već samo jednu i sličan bullshit. Opet kažem, verujem da će se situacija lepo završiti sa ovim kartama :)

ja se iskreno nadam da hoce, jer karta nudi zaisto dosta za ulozeni novac. sasvim pristojna ko se ne igra na 999999999999x999999999996:)

Ja se igram na fullHDu, pa opet sve radi kako treba. Ma sve preko 6870 je overkill za fullHD, naravno ako izuzmemo DoF u Metrou i 16X AF u Krizi.

Te memoriske chipove da li pravi Gigabyte ili to kupuje od nekoga. Ako je tako mislim da vise nece saradjivati sa tom firmom. Sto mi nemamo neku fabriku da pravi neke delove SSD-a. Recimo nalepnice.:)
Ali nema kraj, mi smo rastavljeni na delove cela zemlja i mleko i vodu cemo uvoziti. Ali bas bi mi bilo drago kada bi pravili neke bitne delove grafickih karti ili SSD-a ili neke ekstra kvalitetne memorije.

Ma neću da se zezam sa novom kartom koju sam platio i da mi još posle kažu da sam je ja za**** menjanjem BIOS. Nema probe, samo reklamcija

Na kraju cu ja da probam iako bas nemam puno iskustva sa flesom VGA biosa
Ponadao sam se da ima nekog ovde iskusnijeg pa da isproba ovaj metod

Na kraju ce vam poslati metod kako da je ubijete na mestu da vam ne menjaju. Ne cackajte nista to oni i zele.

Zna li neko da li se ovaj problem javlja i kod Gigabyte HD6870 modela?

Hvala

Probaj pa nam javi. :d

koliko znam ne javlja se
bar nisam video na stranim forumima da se neko zalio
ovaj problem imaju 6850

WTF !!!
Ja mislim da se javlja i da je ona najgora :)))
***, procitaj malo o cemu se radi , pa pitaj. Ne moj da ste lenji toliko !!!

Jel ti znas ili samo mislis pa pricas napamet?
Kada sam pitao u vezi Gigabyte HD6870 mislio sam na to da li neko ima (ili zna nekog ko ima) doticnu kartu i kakva su mu iskustva sa istom;)

Да ли су 3 круга у Crysisu у DX10 моду и на максималним подешавањима довољна потврда да ми је карта ради ок? Пробао сам то исто и са 975/1140 клоковима и тада је исто све прошло како треба. Да ли постоје још неки тестови које би картица требала да прође па да будем сигуран да моја не спада у ту фелеричну серију?

Jel ti znas ili samo mislis pa pricas napamet?
Kada sam pitao u vezi Gigabyte HD6870 mislio sam na to da li neko ima (ili zna nekog ko ima) doticnu kartu i kakva su mu iskustva sa istom;)

Vise puta je receno da sa 6870 nema problema, kao sto je slucaj sa nekim serijama 6850. Jedino ako si bas imao nesrecu da ubodes defekt, na sta ni jedna firma nije imuna.
Ako hoces da budes bas siguran, odradi testove iz prvog posta. Ako nigde ne zakucava znaci da je ispravna!

Ево да се и ја пријавим у дружину несрећних власника ове картице :(
Све је лепо радило од оног avalanche нивоа у Crysis-у а после тога ово стандардно забадање, после којег мора 2 пута ресет. Све сам то потврдио са свим драјверима и после надоградње биоса, и наравно проблем је остао. Оно што је мени чудно је да моја картица има серијски број 105001016688 док су остале картице које праве проблем на овом теми почињале са 104.

Картицу сам купио 30.12. тако да се сада баш осећам ко ****** што сам игнорисао ову тему, али шта да се ради... Ја ћу исто тако сутра у радњу да тражим замену па ћемо да видимо како ће то да прође.

Nazad
Vrh Dno