Šta je novo?

GTX400 (GTX460) low GPU usage problem sa drajverima [SPLIT iz nVidia drajveri teme]

Ako za Fermi 460 treba da se kupuje(I7, Sandy B....) komp od 600-700+ eu, a to nigde nije naznaceno, N vidija je direktni krivac za masovnu prevaru ljudi.

Napisite peticiju angazujte Advokata pa tuzite Nvidiu :D : :D :D
Zato sto nisu napisali na kutiji da treba Sandy B za GTX460:-devil-::-devil-:

Poslednja izmena:

Nema potrebe, prodamo nvidiju i predjemo na ATI :p
Mozda ce da treba i Buldozer, ko zna :eyebrows:

Poslednja izmena:
Ako za Fermi 460 treba da se kupuje(I7, Sandy B....) komp od 600-700+ eu, a to nigde nije naznaceno, N vidija je direktni krivac za masovnu prevaru ljudi.

Pa ako zelis da ti GPU uvek bude zakucan na 100% usage morat ces da imas overkill od procesora....... i sa time nema nista NV vec programeri engina za igre.......

Takodje ako cemo realno GPU perfromanse se godisnje udvostruce dok se IPC kodprocesora godinje mozda poveca za ~15%, bilo je pitanje vremena kad ce GPU prestici CPU, tako da ovaj fenomen moze biti samo izrazeniji sa novim GPU kartama...

Poslednja izmena:

Ne vidim razlog za sarkazam i spamovanje teme, osim toga i ti imas 460gtx a nemas Sandy pa takodje ulazis u kategoriju onih kojima sugerises da tuze nVidia-u. Ili ti je nebitno da ti se dx9 igra iz 2009te vucara u 20ak frejmova, samo da na karti stoji stick nVidia?

Leleleee koliko budalastina i posle ce neko da prica o nivou nekog foruma a sami ga pravite ovakvim vasim neozbiljnim komentarima.
@Magny
Objasni mi samo jedno kako si ti dosao do zakljucka da ne valja arhitektura?
Razumem ja slobodno nagadjanje i slicne stavove.Svako ima pravo da iznese ono sto misli da je na mestu.
Samo takva jedna izjava mora da ima iza sebe debelu potporu sa argumentima sa kojim bi mogli samo da raspolazu inzinjeri.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da skrenem paznju samo na to da karta postoji od juna 2010-te godine sve do sad i da su odredjene igre bile i tad.
Otkud to da su problemi poceli da se javljaju relativno skoro,ne znam sad tacne datume..
Gde ima i vatre ima i dima.Gdin_M ima problem pa nam je to dokaz stim sto se ne zna uzrok.
Delom cenim da ljudi imaju problem a delom da je vestaci napravljen Hype.
Obzirom na sta su konkuretni sve spremni nebi me cudilo da je vestacki podignut nivo hype i usmeren na ciljnu grupu GTX460 koji se prodaje i dan danas jako dobro.
Eto moje licno zapazanje pa neka sam i paranoican tako mi deluje kad malo sklopim neke kockice.
I podrzavam Zeljka ,da je problem tih razmera toliko adekvatan i uzrocno precizan danas bi svi sajtovi brujali o tome a AMD se sladio.
Ovde je situacija totalno nejasna.Sta,kako,zasto,zbog cega?Ni na jedno od ovih pitanja ama bas niko od vas nema PRECIZAN odgovor kao ni "eksperti" sa stranih foruma.
Uzrok moze da bude mnogo stvari od kojih smo mi ovde pomenuli vecinu,koliko je od toga tacno ne zna se ali za sigurno da su delom u odredjnim situacijama i to faktori uticaja.
Sve u svemu samo mi nije jasno sta bi pre 5-6 meseci?Gde su tad bili ti problemi?!

Poslednja izmena:
Pa ako zelis da ti GPU uvek bude zakucan na 100% usage morat ces da imas overkill od procesora....... i sa time nema nista NV vec programeri engina za igre.......
Zelim da mi rade igre normalno, a radile su perfektno sa 6850, koja je u klasi 460. Nazalost Gigabyte je napravio kiks i cekam zamenu za 460.
Koliko vidim bice da sam se za**** :S:

Poslednja izmena:
Zelim da mi rade igre normalno, a radile su perfektno sa 6850, koja je u klasi 460. Nazalost Gigabyte je napravio kiks i cekam zamenu za 460.
Koliko vidim , bice da sam se za**** :S:

Pa ako ti je gigabyte 460 bio neispravan ne vidim da to ima ikakve veze sa ovom temom...

Pa evo, moze konkretno: koji procesor bi bio dovoljan da izvuce maksimum iz jedne takve siline od karte kao sto je 460gtx? Imamo masovne slucajeve gde i7-ice to nisu u stanju, sta preporucujes? ;)
Ako je potreban i2500/2600 za 460icu, sta moze da nahrani gtx580 daleko bilo? :)

Pa ako ti je gigabyte 460 bio neispravan ne vidim da to ima ikakve veze sa ovom temom...

Nisi ukapirao da sam imao Gigabyte 6850 :D
I trazio sam zamenu za 460, kad u jednom se pojavi lik i kaze ne zalecite se sa zamenom za 460, wtf !!!
Ja dodjem ovde i imam sta da vidim.

Pa evo, moze konkretno: koji procesor bi bio dovoljan da izvuce maksimum iz jedne takve siline od karte kao sto je 460gtx? Imamo masovne slucajeve gde i7-ice to nisu u stanju, sta preporucujes? ;)
Ako je potreban i2500/2600 za 460icu, sta moze da nahrani gtx580 daleko bilo? :)

Evo ja cu ti reci.Dovoljan je Intel Quad Core.Po opkladu da ga AMD PhenomII nece izvuci toliko dobro kao Intel recimo 45nm pocev od Yorkija do sad I5 CPU-a.Takodje je visina kloka bitna u to sam se uverio vise puta kroz testove i rad.
Preterali ste sa odredjivanjem i proizvoljnim izmisljanjem nekog standarda.Karta ce raditi i sa Core 2 Duo i sl konfiguracijama ali ne tako dobro kao sa Quad CPU-ima.
A to sto mnogi misle da mogu da nove generacije hardvera da drze na starim platformama i kantama i onda se cude kako to da mi ne radi fest.E pa nece jer je bitan sklad i kompatibilnost izmedju komponenti.

Odes lepo na forum left 4 dead 2 ili na sajt ARMA II i debelo ih napljujes....... moj test je pokazao da za u left4dead2 treba ~3Ghz da bi gpu uvek bio na ~97%, za F1 2010 takojde tu ili nesto vise + patch da bi bio na ~90%, Arma II varira jer su desavanja u igri skriptovana

Nisi ukapirao da sam imao Gigabyte 6850 :D
I trazio sam zamenu za 460, kad u jednom se pojavi lik i kaze ne zalecite se sa zamenom za 460, wtf !!!
Ja dodjem ovde i imam sta da vidim.

Lepo kad imas 6850 lepo obrnes test left4dead2 na 2.4ghz i proveris GPU usage, steta sto nemas dual core ali mozda i to mozes simulirati dodeljivanjem samo 2 jezgra igri i pokazes nam kako to ATI ima 100% gpu usage sa 2 jezgra :)

Lepo kad imas 6850 lepo obrnes test left4dead2 na 2.4ghz i proveris GPU usage, steta sto nemas dual core ali mozda i to mozes simulirati dodeljivanjem samo 2 jezgra igri i pokazes nam kako to ATI ima 100% gpu usage sa 2 jezgra :)
Naravno da nece da ima, ali ja koliko vidim ljudi sa novim procesorima takodje nemaju 100% gpu usage !!!
Odjednom masovan problem, a ja porucio 460 kao nesto sigurno :wall:
Medjutim karta nije izasla skoro, vec pre dosta meseci, a problem otkriven tek pre dva meseca.

Poslednja izmena:
@Zeljko
Nije u ovom slucaju ATI toliko gladan CPU snage.Ranije je to bilo obrnuto.Fermi iziskuje malo jaci CPU i vece frekvencije za dobar potencijal.
Videce se verovatno razlika i sa ATI ali ne u tolikoj razmeri.

@Zeljko
Nije u ovom slucaju ATI toliko gladan CPU snage.Ranije je to bilo obrnuto.Fermi iziskuje malo jaci CPU i vece frekvencije za dobar potencijal.
Videce se verovatno razlika i sa ATI ali ne u tolikoj razmeri.

Pa i ne kazem da ce imat zato ih i teram da istestiraju i dokazu jedno ili drugo :)
Kad nesto vec pljujes treba imat dokaz a ne ovako ;)

@gliga79
Neznam u kojoj to igri?, jedino znam za f1 2010 da nema bas 100% ali to je mana engina i vazi i za NV i za ATI....

Poslednja izmena:
Evo ja cu ti reci.Dovoljan je Intel Quad Core.Po opkladu da ga AMD PhenomII nece izvuci toliko dobro kao Intel recimo 45nm pocev od Yorkija do sad I5 CPU-a.Takodje je visina kloka bitna u to sam se uverio vise puta kroz testove i rad.
Preterali ste sa odredjivanjem i proizvoljnim izmisljanjem nekog standarda.Karta ce raditi i sa Core 2 Duo i sl konfiguracijama ali ne tako dobro kao sa Quad CPU-ima.
A to sto mnogi misle da mogu da nove generacije hardvera da drze na starim platformama i kantama i onda se cude kako to da mi ne radi fest.E pa nece jer je bitan sklad i kompatibilnost izmedju komponenti.
Pa evo-recimo da mi X6 na 4gHz ne moze da isprati kartu jer je slabiji od intel quad yorkfielda(jos ne videh takav test al ajd-nek ti bude da je i core2duo brzi :), ali kako objasnjavas one sa i7 i istim problemom mizerne iskoriscenosti GPUa Fermi karte? Imas malo iznad link gde covek ima i7930 i isti slucaj(samo jedan u moru primera)?

Poslednja izmena:
Jeste li proverili da li se ljudima javlja problem i na 64bit i 32bit W7 ? Nesto razmisljam da nisam uopste video da je neko imao ovaj problem na zvanicnom testu/review - a kontam da oni obavezno koriste x64 ?

Necu nista da preudiciram, videcu kako se ponasa pa ako je sve ok naravno da cu da je zadrzim, medjutim ako se javlja konstantno Microstuttering moracu da se vratim na 6850.
Stvarno nema odakle da se krene sto se tice problema. Po meni jedino drajveri mogu da prave problem, tj., nekompatibilnost w7, dx9 - dx11

Pa evo-recimo da mi X6 na 4gHz ne moze da isprati kartu jer je slabiji od intel quad yorkfielda(jos ne videh takav test al ajd-nek ti bude da je i core2duo brzi :), ali kako objasnjavas one sa i7 i istim problemom mizerne iskoriscenosti GPUa Fermi karte? Imas malo iznad link gde covek ima i7930 i isti slucaj(samo jedan u moru primera)?

Tvoj CPU je definitivno dovoljan samo ti nemas GTX 460 :p
Ja i ne objasnjavam.Ne znam sve detalje niti kazem da problem ne postoji.

Sastavljam ja buducu konfiguraciju i mozgam se ili 6870 ili 460 (mislim physx) i odjenom dodje 560. A da ne bude happy end od jednom naletih na ovaj post procitam pola prve stranice i lupim se po celu.

Ljudi moji zasto se uvek javljaju problemi, zasto ne mozemo da igramo sve igrice u fulu na max rezoluciji nego samo pojedine?

Citam ovaj forum (do 3 stranice), citam neke nvidije.com forume, citam sve pratece linkove, naidjem na clanak tipa "otklonio sam kvar" i pola strane kasnije vidim radi na 470 a ne na 460 i smorim se ko ********* u tegli.

Ja vec sa Starcraftom 1 imam problema na w7 na ati (8-bit boja)i samo to. A ako ce tako da bude i sa nfs, wc3, quake3arena hl2, koh i ostale meni omiljene, e onda da ti ..... nvidiju i ostale featurese.

Da skratim svo prepucavanje ovog clanka na dva odgovora

Jel to kod vecine 460 graficki javlja se problem na dx9 igrice ili samo pojedinci? I ima li leka?

Medjutim karta nije izasla skoro, vec pre dosta meseci, a problem otkriven tek pre dva meseca.

Nije otkriven pre par meseca
Na primer, ova tema je naceta 1.6.
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=170238
Ja imam kartu od septembra, i pratim problematiku od tada, posto sa tadasnjim drajverima ni jedna igra nije radila kako treba. Nego na ovom forumu se jedva govorilo o tome.
Takodje, problem postoji i sa GTX500 serijom. Kako sa dual, tako i sa phenom II, i5 i i7 procesorima.

Ne vidim razlog za sarkazam i spamovanje teme, osim toga i ti imas 460gtx a nemas Sandy pa takodje ulazis u kategoriju onih kojima sugerises da tuze nVidia-u. Ili ti je nebitno da ti se dx9 igra iz 2009te vucara u 20ak frejmova, samo da na karti stoji stick nVidia?

Kod mene radi normalno nema toga sve sam igre probao osim Need For Speed Shift ;) Cime ste merili FPS na Shiftu sad cu njega da probam :)

Sastavljam ja buducu konfiguraciju i mozgam se ili 6870 ili 460 (mislim physx) i odjenom dodje 560. A da ne bude happy end od jednom naletih na ovaj post procitam pola prve stranice i lupim se po celu.

Ljudi moji zasto se uvek javljaju problemi, zasto ne mozemo da igramo sve igrice u fulu na max rezoluciji nego samo pojedine?

Citam ovaj forum (do 3 stranice), citam neke nvidije.com forume, citam sve pratece linkove, naidjem na clanak tipa "otklonio sam kvar" i pola strane kasnije vidim radi na 470 a ne na 460 i smorim se ko ********* u tegli.

Ja vec sa Starcraftom 1 imam problema na w7 na ati (8-bit boja)i samo to. A ako ce tako da bude i sa nfs, wc3, quake3arena hl2, koh i ostale meni omiljene, e onda da ti ..... nvidiju i ostale featurese.

Da skratim svo prepucavanje ovog clanka na dva odgovora

Jel to kod vecine 460 graficki javlja se problem na dx9 igrice ili samo pojedinci? I ima li leka?

Nejavlja se kod svih naprimer kod mene radi normalno :)

Koliko se secam sa BBC2 konkretno sam i ja imao problem sa GPU iskoriscenjem i bug-ovima vezano za ovu igru a igrao sam se na GTX295.
'Ajmo sad redom da uvrstimo i prebacimo krivicu na celokupan hardver zato sto igra nema dobar engine ili nije dobro optimizovana,isto vazi i za driver.
Za BBC2 je utvrdjeno u cemu je problem.
Neozbiljno je ljudi,shvatite to!

A koji OS koristite ti i Zeljko ? Koliko sam ja ukapirao ovo je problem samo na W7 - i to bi mogli da ubacimo u naslov teme.

Koliko se secam sa BBC2 konkretno sam i ja imao problem sa GPU iskoriscenjem i bug-ovima vezano za ovu igru a igrao sam se na GTX295.
'Ajmo sad redom da uvrstimo i prebacimo krivicu na celokupan hardver zato sto igra nema dobar engine ili nije dobro optimizovana,isto vazi i za driver.
Za BBC2 je utvrdjeno u cemu je problem.

Objasnio je lepo covek da na XP-u nema problema ..

Nije otkriven pre par meseca
Na primer, ova tema je naceta 1.6.
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=170238
Ja imam kartu od septembra, i pratim problematiku od tada, posto sa tadasnjim drajverima ni jedna igra nije radila kako treba. Nego na ovom forumu se jedva govorilo o tome.
Takodje, problem postoji i sa GTX500 serijom. Kako sa dual, tako i sa phenom II, i5 i i7 procesorima.

Au bog'te, a problem jos uvek nije resen.
Nije valjda Gpu felerican, pa da ne mogu da nadju softversko resenje.

Sto se tice BBC2, ja sam je odigrao sa apetitom i nikakav problem nisam imao

Poslednja izmena:
A koji OS koristite ti i Zeljko ? Koliko sam ja ukapirao ovo je problem samo na W7 - i to bi mogli da ubacimo u naslov teme.

Objasnio je lepo covek da na XP-u nema problema ..

Ok.Ja sam vec odavno presao na Win 7.
Inace apro po tvom zapazanju na 64-bitnom sistemu su mi igre radile stabilnije i cak sam imao bolji boost performance.
Nek probaju i to ..

Najbolje bi bilo kad bi neko provukao par dx9 igara cije screenshotove je okacio Gdin-M sa 6850/6870 kao ekvivalentom 460tici i pravim ili simuliranim dualcem pa ce stvar biti mnogo jasnija. Ako se pokaze da u onih konkretnih par igara 6870 ima normalan gpu usage onda je jasno u kom pravcu treba ici sto se karte tice.
Mozda user Bear?

Nazad
Vrh Dno