Šta je novo?

Monitor Audio RX2 i NAD C 355 BEE

• Začetnik teme Začetnik teme Ljanmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da bre ako ne i za 30 god jer bash ti su uredjaji "dobri" 😀... Treba da napune odredjeni broj godina da bi valjali 😉 Shalu na stranu, slazem se sa Vladom ovde.

Ok, sa laganih, polupraznih vs teskih, dupke punih i sl. presli smo na temu polovno vs. novo. Nadam se da ovi zagovaraci polovnih stvari znaju da kvalitet kosta, bez obzira da li je polovna stvar. Dakle, ono sto je nekad bio vrhunski uredjaj i dan danas ima dobru cenu. Jedan Tannoy Berkeley ili Arden, tesko mogu da se nadju ispod 900-1000eur, ako su u iole dobrom stanju (spremni za koriscenje, a ne za majstora). Kvalitetni Accuphase, Krell i sl. takodje. Vrhunski matori Sansui tesko ispod 600-700eur. Vrhunski Sony ES cd plejeri serije 7 tesko mogu da se nadju ispod 500-600eur (i da molite boga da laser nije na izdisaju), itd... Dakle, nemojte pricati bajke o polovnim stvarima tako da ljudi sticu utisak da ce za 100-150eur da se opreme i da se poseru na glavu svima koji su otisli u radnju i kupili novu komponentu za 1000eur, posto se to nece desiti.

Naravno da hoce pogledaj moj sistem sve zajedno ispod 500e

Po zagovornicima kupovine novog, onaj ko nema bar 1000-1500e a hoce da kupi sistem sa kojim bi usao u HiFi, ne treba ni da ulazi u te vode. 😀

Ne, svaki pocetak je tezak. Isto tako ako neko kupuje prvi auto a ne moze uzeti odmah A8 recimo i Punto je ok ali ne moze ocekivati ekvivlanet A8. Cak i da za cenu novog Punta kupi polovni auto opet ne moze ocekivati isto sto i A8 ali bice bolje od Punta, ako je auto ocuvan i u mint stanju. Znaci Civi tvrdi da njegov sistem svira bolje nego novi za 5000e? Leksa kaze 100e polovna komponenta nije bolja od 1000e nove a Civi kaze jeste, za ceo sistem ispod 500e sto ga po toj jednacini svrstava u 5000e rang.

Poslednja izmena:
niko nije rekao to sto po nahodjenju lupas , polovna komponenta od 250e je bolja od vecine novih od 1000e i vise , svidelo se to vama ili ne , u nekim kompnentama je razlika veca u nekima manja , ne kapiram sto se svi hvataju za cd player (tu j ekod novih postignut najveci napredak) al ako cemo tako ajde da uporedimo te vase cd playere od 2000 3000 e sa polovnim gramofonima od 200 300e , ispali biste smesni over and aut

Hehe.... cim krene kako ti ne odgovara odmah vredjas! Sada ja lupam?!?

Da li je receno?

Dakle, nemojte pricati bajke o polovnim stvarima tako da ljudi sticu utisak da ce za 100-150eur da se opreme i da se poseru na glavu svima koji su otisli u radnju i kupili novu komponentu za 1000eur, posto se to nece desiti.

Naravno da hoce pogledaj moj sistem sve zajedno ispod 500e

Recimo da je to pojacalo ili cd player od pre 20-ak god, cene few k dem i savrseno ocuvano, uradjen refresh i za 250e se prodaje... hmmm.... ima li toga negde? Refresh i ceo uredjaj za 250e? Gde i koliko cesto? Ako se cudom pojavi a 2-3 coveka zele da kupe sta onda? Jedan kupi a dvojica ne i reci da je to bolji izbor nezahvalno je.

Jos bolje je cd player vs gramofon odjednom. Ajde da uporedimo masinu za pranje vesa i sudova, koja bolje cisti!!!
Mada ako neko ima cd od 3k e bilo bi lepo da ga testiramo za gramofonom od 300e polovnim da utvrdimo razlike...
Nikk moze ubaciti dek, ja cu dodati video rekorder... pozajmimo od nekog i dvd i blu ray player a jos ako pusta i super audio cd i dvd-audio...... lepota.... 😛

Sve ovo podseca na to kao nekadasnji automobili bili sigurniji od danasnjih tvrdnje. Onda istestirali gomilu modela i ipostavilo se da su moderni iste klase (sorry adsl ali nisu svi jednaki) danas mnogo sigurniji ali i komforniji nego prethodni modeli.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Mislim da nema svrhe razgovarati vise sa ljudima koji imaju problema, nek rese prvo sami sa sobom, nauce da diskutuju sa ostalima bez vredjanja i okanu se dogmatskih stavova i predrasuda, jedino tako se moze polemisati i diskutovati, ostalo je mlacenje prazne slame. Price tipa: "moj sistem je najbolji" ostavite za decurliju, ako ste ozbiljni i odrasli ljudi.

Molim moderatore da lepo zakljucaju ovu temu jer izgleda da nekim ljudima sluzi za lecenje licnih frustracija.

nemam pojma ko je koga uvredio, a ako se neko nasao uvredjen iznesenim cinjenicama to je njegov problem , guranje recenica izmedju napisanih i izvlacenje konteksta u svoju korist se narodski zove "lupanje" sory ako je neko "uvredjen"

Ma da.... rekao si mi da lupam onako drugarski.... ok, no frx. A i kako izmeriti koji je sistem bolji? Nema instrumenata samo usi i ukus. Svako moze reci da mu se svidja nesto drugo ili trece.... nema veze....

vise puta receno i empirijski dokazano deset osoba na dva razlicita zvucnika plus i minus pa kom obojci kom opanci mozemo i da povecamo ulog ja se ne plasim...

Haha, koliko je vama dosadno. Propustio sam danas gomilu postova a mrzi me na sve da odgovaram jer ionako nema svrhe. Neko je rodjen da se snadje, neko da pati. Sta da se radi...
Btw, ja cu da pojedem onu Civi-jevu bazuku iz oglasa ako njegov sistem od 500e (koji nisam ni slusao) ne obesmisli mnogo skuplje nove sisteme. Nema ni razloga da se plasi opklade. Mozemo i grupno da se opkladimo, pa da dovodimo publiku da udara recke sa povezima.

Ok je ljudi, samo bez padanja u vatru i vredjanja.

Civi, vidim da prodajes nesto i odmah je to najbolje? Nepogresiva logika, ali ne audiofilska. Svaka cast.

Vidim da je cela diskusija otisla u preteranu generalizaciju pa predlazem da se vratimo izvornoj temi (da podsetim, MA-RX2+Nad), ili da otvaramo novu temu gde cemo da raspravljamo novo vs. polovno, staro vs. novo, lako vs. tesko itd...

A da, moze i omiljena, gramofon vs. cd (samo predvidjam kratko trajanje)...

Zasto? Mislis da bi bilo izlisno pominjati gramofone kao oponente playerima?

naveo sam samo konkretan primer onoga sto posedujem i u ciju ispravnost i ocuvanost ne sumnjam , da ne bude posle ispalo iz kamiona na buvljaku , krpilo deset majstora ko zna sta je unutra , da je najbolje nisam rekao ni u jednom momentu ja samo nudim fer poredjenje ovo komplet kosta 170e vi imate na raspolaganju trostruki budzet za novo pa da vidimo koliko je to novo bolje i superiornije ,,,,

Zasto? Mislis da bi bilo izlisno pominjati gramofone kao oponente playerima?

Ne nego mislim da bi takva tema kratko trajala zbog naseg opste poznatog temperamenta i elokventnosti. Imali smo gomile primera i ranije na ovom forumu (ati vs. nvidia, intel vs. amd i sl.).

ta tema izmedju gramofona i cd je toliko smesna da je i gluvom jasno ko izlazi kao pobednik... iako u zivotu ne bih drzao ploce i bakcao se sa geometrijom zvucnice i gazom...

Nego da se vratimo na temu. Uvideo sam jednu kontradiktornost u zaru borbe ovih dana ovde.
Zacetnik teme rece na pocetku:
Recmo imam ovaj audio sys koji imam u potpisu i on fenomenalno zvuci u muzici ali za filmove i igre mi se cini da je Altec MX-5021 bio daleko bolji ili ja mozda gresim. Zanima me misljenje vlasnika kvalitetnih Hi-Fi sistema na ovu temu(verujem da ste probali i jedno i drugo)?

To je u redu, znamo navikao na sub u igrama i filmovima i to je logicno kad isti izostane.
Mada sledi takodje ispoljena sumnja:

Stvarno, trebalo bi 10x skuplji sys da definitivno da bolje rezultate ali da li je realno tako... ?

Da bi nepunih mesec dana zatim, kada je vec skrenula ova tema u sprdacinu i patkometriju izjavio:

MA RX2 je ubica zvucnik i nije skup za ono sto pruza a taj pilot brale star ko zna koliko da kosta 550e eeeejjj bre pa to ko zna koliko godina ima(preko 2 decenije) i lik da trazi za tu starudiju 550e... Nisu cene u realnim okvirima, kostalo nekada i to je ok, kostala i kola 100 soma pre 15 godina a sada ne vrede 2-3k a ovaj pilot izgleda kao da ima jedno 25 🙂

Ostatak zadnjeg posta ne bih da komentarisem, jasno je sta bih imao da kazem povodom MA i Pilota od 550e.

Taj zvucnik slusa dosta ljudi u ovoj zemlji koji su slusali sve i svasta i njihova iskustva su fenomenalna. Meni ne lezi za sobu 4,5 x 3(stajali su na strani 4,5) - dakle premalo prostora za njih da se zvuk rasiri a i za bilo koje druge tako da sam se pomirio sa tim 🙁 a tvoj Pilot bih voleo da cujem i da kazem sta mislim. Sada slusham plastikence neke trenutno a Monitor sam slusao u raznim prostorijama, lik sto gaje kupio od mene je prezadovoljan i svi koji su bili kod njega su odusevljeni kaze. Moram da odem do Smedereva da cujem kako zvuce kod njega na Sony CD playeru iz visoke klase, srebrnim kablovima i Denon pojacalu - on kaze da je zvuk u njegovoj prostoriji i njegov setup bolji za bez preterivanja 80% nego kada je dosao da ih uzme od mene. Iz tog razloga jedva cekam da odem i da cujem kako zvuce. Ako je neki zvucnik u Hi-Fi nekoj pristupacnoj klasi u svetu a i kod nas best buy(citajuci razne forume izmedju ostalog i what Hi-Fi forum) onda je to Monitor Audio RX2 i kada svi u svetu to slusaju i kazu da je do ja*a zasto covece i ti sad ne verujes? Ova klasa je kako kazu za Monitor Audio njihov "bread & butter" tj najprodavanija klasa i firma zivi od toga, pusti najskuplje klase(high end) jer se od toga ne zivi(kao sto nVidia i Ati ne zive od najskupljih karti vec od najjeftinijh i srednjih), oni imaju najbolji zvuk u svojoj klasi zato su i popularni toliko kao izbor u svetu, druga stvar podji na njihov sajt i procitaces da rade zvucnike od metala sa kojim kazu je moguce postici dosta bolje performanse ali je mnogo teze raditi sa tim materijalom. Sve su to stvari zbog kojih se neko odluci da kupi zvucnik a zbog cega bih se odlucio da kupim Pilot zvucnik od 20-30 godina(zato sto ti kazes da je najbolja kupovina i ko jos to kaze sem tebe?) i pritome da ga platim kao Monitor RX2 koji je apsolutni hit u svetu i to NOV i DA, izgleda neuporedivo lepse a kvalitet izrade je outstanding! Mislim nemoj bas me briga, kod mene nista nece da zvuci u sobi kako treba niti sam ja relevantan da sudim o zvuku nesto ali cujem ponesto tu i tamo, citam pratim jednom recju u toku sam. Daj da cujem to tvoje pa da kazem a ne ovako zabidzio covek polovno i polovno josh hoce i da proziva oko zvucnika, opusti se malo, to je samo zvuk... 😀

Poslednja izmena:
I kod mene ko god je dosao bas mu se dopalo kako RX2 zvuce (mozda to rekli samo iz kurtoazije 😛 ) a znam jos nekoliko ljudi sa RX2 i kod njih slicna situacija. Tacno je da se ljudima dopao zvuk kako kod nas, tako i u inostranstvu ali nemoj da citas na netu i uporedjujes iskustva sa drugim ljudima jer onda nisi audiofil.

Zato si tako i prosao , muziku slusas kuci a ne na NETu 😉

Pa ne mozes da uzmes da odneses kuci da probas i vidis kako se to cuje kod tebe i da vratis ako ti se ne svidja, pogotovo ne mozes polovne komponente. Cujes, svidja ti se ili ne i nosis kuci ili ne nosis, nema tu neke filozofije...

Kako sam ja prosao? Imam sasvim solidan sistem srednje klase (neka bude i nize srednje klase). Niko nije imao vece zamerke osim mozda prisustva sw ili ne.

Pa ne mozes da uzmes da odneses kuci da probas i vidis kako se to cuje kod tebe i da vratis ako ti se ne svidja, pogotovo ne mozes polovne komponente. Cujes, svidja ti se ili ne i nosis kuci ili ne nosis, nema tu neke filozofije...

Naravno da mozes , tako se i prodaju polovne komponente kod normalnih prodavaca a ne preporodavaca koji uvaljuju poz

Ma bre ako nisi zadovoljan sa MA RX2 + neko solidno pojacalo koje se slaze sa tim zvucnicima tesko da ces biti zadovoljan sa bilo cim... Voleo bih da cujem tog Pilota + Sony onako cisto informativno jer vidim da je covek izuzetno impresioniran.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno