Šta je novo?

HTC HD2

Ali meni u Nisu traze samo 20e u servisu i govore kako se otvara telefon!?
Ja probao sa tri koda sa tri sajta koji nude kodove i za telenor ali ni jedan ne radi, i svi su mi uredno vratili novac.
Da li je neko od Vas otkljucao hd2 sa telenora?

Evo da dopunim samog sebe. Za sada se hd2 sa telenora otkljucava iskljucivo hardverski! Znaci telefon se otvara! Proverio u 6 servisa u Nisu i Beogradu. Cene se krecu od 20 do 40e.

jedno jako zanimljivo pitanje:

imam htc-hd2 koji sam uzeo pod ugovor na 2 godine kod telenora...
nisam ga jos testirao (valjda treba ubaciti sim karticu nekog drugog providera?) da li je zakljucan na telenor ili nije pa otuda i dilema:

da li su svi hd2 koje je telenor delio u okviru proslogodisnje akcije zakljucani na njihovu mrezu (onda nemam sta ni da proveravam) ili neki jesu-neki nisu. Postoji li neki kljuc na osnovu kojeg se to moze proveriti

ovo me sve interesuje posto imam jos 18 meseci ugovorne obaveze, a onda cu verovatno uzeti nekog hd2 naslednika koji se do onda bude pojavio. hd7 ne smatram naslednikom vec prepakovanim hd2 da odgovara uslovima koje je propisao microsoft za dobijanje wm7 licence... bice malo zeznuto prodati hd2 za 18 meseci ako potencijalni kupac mora da ga koristi u telenor mrezi ili da ga "krekuje"

Ja sam moj HD2 uzeo avgusta prosle godine u Telenoru i nije bio zakljucan, tj. mogu ga koristiti na svim mrezama.

Jedno pitanje: zasto ja kad instaliram 3.14 oficijelni rom ili neki od kuvanih baziranih na 3.14, posle svezeg restarta imam samo 40 MB free RAM, znaci oko 80% mi je zauzeto?
Instalirao sam drugaru novi 3.14 i on ima 150 MBb free Ram posle restarta, sto je i normalno. To je jedan od razloga zasto ne koristim romove bazirane na 3.14.
Zna li neko u cemu je stos?
Ako vec nisi nasao na xda - treba prvo da skines HSPL kad ides na official 3.14 ROM. Nisu kompatibilni neki driveri ili tako nesto, ali to je sigurno jedino resenje.

Jel neko otkljucavao ovde telefon iz telenora? Vidim da pisu ljudi da mora da se otvara telefon i da se ceka kao dan-dva, a nije mi jasno zasto jer su JTAG pinovi odmah ispod poklopca baterije i to ne bi trebalo da traje vise od par min. Ako znate gde to moze da se zavrsi, molim da posalje na PP.

Nije tu gde mislis!
attachment.php

Vidi stvarno :lupko: Tako to ide kad covek ne odvoji 10 sec da potrazi... Mislim da ce onda dekodiranje da saceka.

Kada vec spominjete hardversko otkljucavanje, da li neko zna ko to radi u NS? Moj je takodje sa Telenor-a

Ma rade skoro svi. Nije mi jasno ni da posle 6 i vise meseci nemaju kodove za otkljucavanje sa telenora?! Nekako bi radije platio duplo vecu cenu za kod nego da se otvara telefon.

ne rade svi.. cak sta ise, jeze se od pomisli na otvaranje HD2-ke.. mozda radi Conc ali kod njega nije ispod 50e
Mozda radi Marvel

U Nisu rade bar 10 servisa. Najpovoljnije sto sam nasao je 20e.

Mislim da su iz Telenora bezobrazni do bola sto se tice kodova, postoji jos jedna stvar koja me zbunjuje... Na telefonu pishe da je made in China, ne znam da li je bilo price o tome , nije mi jasno zbog cega je tako , prethodni model HD je bio made in Taiwan ako se dobro secam...

Evo, konačno i ja da se namolim, pa flešovah ROM na 3.14 Dutty i Radio na 2.15. Ubacih Android 2.2.1 Desire Z na SD karticu, jeste lepo,šareno novo korisničko okruženje ali mi je dosta nestabilan što se tiče mreže i WIFI pa molim za preporuku koji android predlažete da dobro fercera sa SD kartice? Ne bih odmah prešao na neki NAND android, za sada bih zadržao windows jer ovo što sam flešovao lepo radi.

JDMS 1.6.2. odlicno radi sa SD kartice, ali ono, moja ti je preporuka neki NAND kroz Clockwork Recovery, ja sam sad na MDJ Gingerbread 2.0 i odlicno radi.. a nije saren :p

Pa dobro, nonstop pominjete taj clockwork recovery. Sta je to, ako neko moze u par crta. Na xda sam gledao i nije mi bas jasno.
Hvala.

Pa dobro, nonstop pominjete taj clockwork recovery. Sta je to, ako neko moze u par crta. Na xda sam gledao i nije mi bas jasno.
Hvala.

To je konzola preko koje mozes da flesujes romove, update-ove, mozes da uradis bekap, vratis bekap, formatiras particije, ubacis dodatnu particiju na karticu, brises dalvik cache i tako jos toga slicnoga.. olaksava rad sa Androidom, mnogo:)

Hi!
na momo HD2 qpiljenom u VIP-u januar 2010. pishe made in Taiwan!i otkljuchan je, takvog sam ga dobio!

P.S. danas je tachno 40dana (chuveni 45dana zakonski rok se blizhi) kako mi je HD2 na servisu!odlepio sam!
hardwerski tasteri su bila problem!propali su, imali su mali hod,a jako sam ih slabo koristio!
ni u VIP-u ne znaju shta se dogadja i kada cje biti vracjen sa servisa jer kao shto vecj znamo servis je neki samoproglasheni navodno HTC sertifikovani! da vrishti chovek!

Poslednja izmena:
JDMS 1.6.2. odlicno radi sa SD kartice, ali ono, moja ti je preporuka neki NAND kroz Clockwork Recovery, ja sam sad na MDJ Gingerbread 2.0 i odlicno radi.. a nije saren :p

Instalirao sam kao što si predložo JDMS 1.6.2. i stvarno radi perfektno a nije šareno;-). Da li je potrebno uraditi i neki update ili da ostavim da radi ovako kako sam instalirao i još jedno pitanje na kraju-da li i kako radi iGO Primo na ovoj verziji androida?

Primo radi samo na wm. Za android postoji mnogo prostija verzija igo myway. I to nadji verziju sa motogis skinom. On je vec ok

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Moje je za MDJ Gingerbread 2.1 kroz CWR:D:D:D

Samo sto je JDMS osetno brzi od MDJ-a! :)

Sent from my HTC HD²

Poslednja izmena:
Od kog MDJ-a? Hoces reci da je NAND JDMS osetno brzi od NAND MDJ Gingerbread 2.1 (a sad vec 2.2)?
Ne bih bas rekao da je razlika osetna a ne bih mogao reci ni koji je brzi.. I jedan i drugi rade brzo kao sat i ako ima razlike, razlike su na akademskmom nivou...
:d

Ja se ipak ne bih složio! :)
Baš sam pre par sati stavio NAND MDJ Gingerbread 2.2, vozio neko vreme i malopre se vratih na NAND JDMS 1.6! Bez zezanja sada, stvarno je primetno tečniji iako je MDJ sam po sebi dovoljno brz! :)
Doduše, meni JDMS više i leži zbog par sitnica. Stvar ukusa! :)

Meni nece da podigne preko CWR. Probao sam i sve ispocetka sa Task29 kao sto je voodoons rekao na xda ali ne ide. Sve odradi kako treba i pojavi se logo htc HD2 i tako stoji. Ma da vidim da nisam jedini sa tim problemom

Nazad
Vrh Dno