Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

i ja sam imao 2-3 dana takav problem, da mi zakuca net, pa moram reset, ali to je bilo pre 2-3 nedelje, sad je sve ok, radi kao i uvek - odlicno x]

zarkovo flat 5

sa Ikomovog sajta:

Internet paketi od 1. januara 2011. godine:

Flat 1 + CATV - 256 Kbps - 1.150,00 din.
Flat 2 + CATV - 2 Mbps - 1.650,00 din.
Flat 3 + CATV + Digitalna TV (paketi 1, 2 i 4) - 4 Mbps - 2.250,00 din.
Flat 4 + CATV + Digitalna TV (paketi 1, 2, 3 i 4) - 7 Mbps - 2.850,00 din.
Flat 5 + CATV + Digitalna TV (svi paketi) - 15 Mbps - 3.950,00 din.

podigli su malo i brzinu i cene.

meni je podignuta cena flat 3 za 50din a dodat 1GB :)

Kapiram da je ovo najbolja ponuda u Srbiji

sa Ikomovog sajta:

podigli su malo i brzinu i cene.

Lepo, rekao bi podigli su brzinu dosta za vrlo malo povećanje cene.

Međutim, nažalost ni reći o aploud brzinama. Aploud, ljudi, upload dižite ! Vratio bih vam rado pola ove down brzine za duplo veću up brzinu !

Dosadašnji odnos 10:1 kod (verovatno ?) naj najpopularnijeg paketa 4 je na samoj granici još prihvatljivog i u svetu uobičajenog. Ako i sa ovim povećanim down brzinama up brzina ostaje ista, po današnjim standardima već smešna 0,5 Mb, raskorak se još povećava i prelazi u neprihvatljivo...:trust:

Kad sam poceo da koristim IKOM (leto 2007. godine) kurs evra je bio 80 dinara. Danas je 105 dinara. Dakle, danas flat3 internet paket iznosi 21 evro, a pre 3 godine je iznosio 28 evra. Znaci mi smo pored povecanja brzina u ove tri godine imali i indirektno smanjenje cena za 25% :)

Sumirano:

2007. godina 2010. godina
256 kbps ---> 4 mbps
28 evra ---> 21 evro

edit: inace ja ne vidim na njihovom sajtu ovu vest za nove cene.
edit2: sad vidim :D

Poslednja izmena:
Lepo, rekao bi podigli su brzinu dosta za vrlo malo povećanje cene.

Međutim, nažalost ni reći o aploud brzinama. Aploud, ljudi, upload dižite ! Vratio bih vam rado pola ove down brzine za duplo veću up brzinu !

Dosadašnji odnos 10:1 kod (verovatno ?) naj najpopularnijeg paketa 4 je na samoj granici još prihvatljivog i u svetu uobičajenog. Ako i sa ovim povećanim down brzinama up brzina ostaje ista, po današnjim standardima već smešna 0,5 Mb, raskorak se još povećava i prelazi u neprihvatljivo...:trust:

+1

Koji je svima djavo i sto su svi zapeli za tako smesan upload? Menjam 5 mbps za 256k uploada!

Sad sam ih pozvao upload ostaje isti.

mada meni je down mnogo bitniji, sad ce biti ~490Kb/s, a 30Kb/s mi je dovoljno za pojedine igre.

Koliki je upload na flat 3 paketu?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

evo za sve pakete

Flat 2 128 Kbps
Flat 3 256 Kbps
Flat 4 512 Kbps
Flat 5 512 Kbps

Poslednja izmena:
Thnx!

Mislio sam da li bi se sa ovim novim povecanjem od 1. januara isplatio prelazak sa flat 4 na flat 3. Sto se tice download-a, slicno ce biti kao i sada na flat 4 (ok, 1mbps manje vise, meni ne igra ulogu). Ali duplo sporiji upload i cinemax TV paket manje... ne bi (mi) se isplatilo.

Eh kad bi moglo... "hocu DL toliki, UL toliki i ove programe", pa da mi IKOM to lepo izracuna i ispostavi racun. Bilo bi fino.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ima li nekih promena/najava za kablovski deo Ikoma?

Aj pojasni malo sta si pitao. Ceo Ikom je kablovski...

Poslednja izmena:
Verovatno misli na TV :)

Potvrdjujem...:)
Samo šteta što je opet UL ostao isti

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    18.7 KB · Pregleda: 65
yup, podigli su malopre

flat 4

1081592633.png

Moze li neko da napishe koliko su koje brzine uvecane po paketima?

Flat 4

Potvrdjeno za sada fercera kako valja.

Da li je moguce i prebacivanje sa veceg na manji paket, tj. da li postoje bilo kakva ogranicenja prilikom menjanja paketa?

Ako se odlucim da predjem sa adsl-a, da li cu moci da iskoristim ovo za povezivanje vise racunara + mobilini na internet ili cu morati da kupim drugi ruter?

Hvala.

Da li je moguce i prebacivanje sa veceg na manji paket, tj. da li postoje bilo kakva ogranicenja prilikom menjanja paketa?
Mislim da nema nikakvih problema oko prebacivanja sa veceg na manji paket... licno nisam probao, ali mozes pogledati njihov model ugovora. Evo i link pod kojim uslovima je moguce.

Ako se odlucim da predjem sa adsl-a, da li cu moci da iskoristim ovo za povezivanje vise racunara + mobilini na internet ili cu morati da kupim drugi ruter?
Nazalost ne, moras imati ruter sa WAN portom kojim ces povezati Cable modem koji dobijas od IKOM-a, a koliko vidim to ovaj ADSL ruter nema...

svi paketi poskupeli 50 dindži ili mi se čini?
ne čini mi se!
:D

Nazad
Vrh Dno