Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

@Neky, na prethodnoj strani sam stavio preporuke za stabilne i brze ROM-ove. Takodje, u istom postu je i Radio Switcher koji je odlican. Radio flashuje za 1min. Pa pogledaj.

Par minuta, svakako ne 20.

Ja sam sada stavio CM6.1 stable. Morao sam da stavim BC kernel (bio modifikovani Ezetery). No wipe. Videćemo šta će biti...

Obavezno, ali obavezno stavi LauncherPro umesto ADW Launcher-a i Magic ce prosto da poleti!!!

Ja sam pored toga stavio i kernel na 710MHz i odusevljen sam kako radi. ADW je bas usporio telefon

Poslednja izmena:
kazite mi kod vas na CM6.1 kako radi scroll npr. kada udjete u settings, da li je smooth ili ipak malo koci?

Testiram nešto pa sam se vratio na 6.0. Inače, uvek koristim LP :). Koji kernel si stavio? Link?

Ja sam se totalno prebacio na novi launcher na koji sam naleteo Go Launcher se zove, odusevio me je. Batalio sam i Laundher pro i ADW.

Probao sam sad Go Launcher. Meni nije ništa posebno, čime si ti oduševljen? Brzina, funkcije...? Nije mi ništa brži od LPa, ne mogu da stavim samo 3 desktopa, ne sviđa mi se drawer :).

Mozes da stavis koliko hoces desktopa, samo swipe prst gore i izacice ti editor. Svidja mi se sto mozes da sortiras kako hoces, ( drzi neku ikonu par sekundi ) isto kao na iphonu su odradili i svidja mi se integrisani task manager. I naravno brzina.

Testiram nešto pa sam se vratio na 6.0. Inače, uvek koristim LP :). Koji kernel si stavio? Link?

Stavio sam oc710-32A-cm-2.6.34.5-signed
http://www.mediafire.com/?u8j11g2emvypr4w

I osetna je razlika u brzini, ako ti ne odgovara samo flesujes ponovo
bc-6.1.0-ebi1-signed koji ide uz Cyanogen

Sto se tice scroll-a nije bas potpuno gladak ali je skroz ok. Setanje po meniju, izmedju ekrana i slicno je bez lag-a, drawler je brz

Kakvi problemi? Nisam nista primetio do sada... jel stetno mozda po procesor na duzi vremenski period?

Inace sa SetCPU sam namestio 710 on demand i 350MHz kada je displej ugasen, ispod toga koci mp3...
Tako da nije stalno na 710MHz nego samo kada mu treba

mislim da je to najveća bezbedna brzina za magic-ov proc. Inače ovaj scroll je na CM6.0 skroz smooth, isto sam primetio da i u default browser-u CM6.0 nekako bolje radi (možda subjektivno mišljenje) i zbog toga sam se vratio na CM6.0...

Kakvi problemi? Nisam nista primetio do sada... jel stetno mozda po procesor na duzi vremenski period?

Inace sa SetCPU sam namestio 710 on demand i 350MHz kada je displej ugasen, ispod toga koci mp3...
Tako da nije stalno na 710MHz nego samo kada mu treba

Znam da je brzina dinamička, problem je što su korisnici posle određenog vremena prijavljivali blokiranja, mada naravno kao i kod svih procesora tolerancija na overclock zavisi od količine sreće koju poseduješ :)

Jedan offtopic
Da li neko zna gde ima da se kupi maska za magic, posto je moja puna ogrebotina? Nasao sam samo na jednom sajtu ali ta radnja je u Novom Sadu i skupa je oko 25e dok je na ebay-u 10$. Ili ako neko ima brickovan magic sa ocuvanom maskom pa da mi proda samo masku.

E to i ja trazim, mada sirimo sada off... ja trazim belu, a video sam na tom sajtu neka novosadska firma prodaje, 23 evra, sto je mnogo...

Stavio RCMagic 6.0 sa Senseom, i radi mi brže i bolje nego CM6.1. Wifi je stalan, 3G mreža radi svuda (sa CM6.1 mi se desi da u istoj prostoriji danas radi a večeras neće i slično).

Još uvek nisam primetio da mi nedostaje bilo šta sa CMa.

Inače ovaj scroll je na CM6.0 skroz smooth, isto sam primetio da i u default browser-u CM6.0 nekako bolje radi (možda subjektivno mišljenje) i zbog toga sam se vratio na CM6.0...

100% agree...

Nakon >god dana imanja Magic-a (i Androida 1.5 na njemu) pre nedelju dana sam stavio CM6.1. Prvi utisak je super, novi Android, sve je uglancano, ali ipak malo sporije.

Nakon par dana sam stavio i CM6.0, i iako promena u brzini nije drasticna, primetna je i sasvim dovoljna da ni ne pomisljam vise na CM6.1.

Elem, jedno pitanje: U Androidu 1.5 sam prilikom zvanja (ekran za "biranje broja") mogao da pretrazujem kontakte tako sto bih u numerisku tastaturu ukucao "pet" (tj. numericki ekvivalent) i dobio bih izfiltrirane kontakte. Ovoga po defaultu nema na CM6.1.
Jel moguce to nekako dobiti?

To je ujedno i jedina stvar koja mi nedostaje sada...

Elem, jedno pitanje: U Androidu 1.5 sam prilikom zvanja (ekran za "biranje broja") mogao da pretrazujem kontakte tako sto bih u numerisku tastaturu ukucao "pet" (tj. numericki ekvivalent) i dobio bih izfiltrirane kontakte. Ovoga po defaultu nema na CM6.1.

jedino da pokusas da nadjes neki dialer na marketu (ili kako vec :) ) sa tom mogucnoscu (mislim da neces mnogo traziti - ja nisam imao potrebe za tim, pa ti i ne mogu preporuciti neki dialer sa tom mogucnoscu :) )

Skini DialerOne sa Marketa.

Ja sam instalirao Youllu Adress book koji ima i svoj dialer i prezadovoljan sam. Postavio sam ga za default. Probaj

Nije loš Youllu, čini mi se da je i brži od DialeOne-a, pre se pokrene.

Jedan offtopic
Da li neko zna gde ima da se kupi maska za magic, posto je moja puna ogrebotina? Nasao sam samo na jednom sajtu ali ta radnja je u Novom Sadu i skupa je oko 25e dok je na ebay-u 10$. Ili ako neko ima brickovan magic sa ocuvanom maskom pa da mi proda samo masku.

Koja je to prodavnica u NS?

Nije loš Youllu, čini mi se da je i brži od DialeOne-a, pre se pokrene.

Hm...
Jel moguce birati iz kojih google kategorija hocu da mi prikazuje kontakte?
Znam da ima view gde se "shaltaju" kategorije...
Ali u ovom glavnom addressbook view-u mi prikazuje SVE google kontakte? (dovoljno mi je i samo "my contacts")

Pa znaš kako, kad daš ~170€ za telefon, posle šest meseci (možda preterujem) mi je realno da daš još 25€ na njegov deo koji je najviše izložen habanju. Ja sam doduše oba Magica uzeo polovne, pa su imali tragove upotrebe, ali su od prvog dana mog vlasništva u futrolama.

Pa da, ali kada vidis da na ebayu imas muciste i dzojstik u boji za 20ak dolara, onda je mn0ogo.. a moja maska je kao prvog dana, samo sto bih malo menjao u belo...

Cena mozda i nije toliko jaka, s obzirom na cenu telefona kao sto je vec neko rekao, ali crna maska je sa crvenkastim sredisnjim delom i nema tastere

Hm...
Jel moguce birati iz kojih google kategorija hocu da mi prikazuje kontakte?
Znam da ima view gde se "shaltaju" kategorije...
Ali u ovom glavnom addressbook view-u mi prikazuje SVE google kontakte? (dovoljno mi je i samo "my contacts")

Meni je na početku ponudio samo dve kategorije: mobile i gmail.

Inače, stavio sam oficijelni 2.1 samo root-ovan. Ubacio carz kernel koji je podešen na min480-max672MHz, bez potrebe za instalacijom SetCPU-a i baterija drži evo drugi dan i sad je na 50%. Neverovatno koliko je CM brzo potrošio bateriju.

Stavljen najnoviji radio 6.35.16.19. Eyegor-ov radio changer nije radio kako treba. Krene da menja radio i izbaci failure, tako da sam ga zamenio standardnom procedurom preko adb-a.

Nazad
Vrh Dno