Šta je novo?

[HTC Magic] Custom romovi iskustva

E sorry nemam,sad sam ceo hdd pretrazio i nigde ne nadjem original 1.6 :( garant sam ga bio izbrisao ...

Ne znam koliko je sigurno da flashujem ove fajlove (1.5 ili 1.6) na Magic. Sta je zapravo Google I/O device? Ovde pise da se ne flashuje ni na sta drugo. :/

Ne mogu da editujem prethodne poruke, pa se izvinjavam za tripple-post. :D

Koji od ovih ROM-ova je dolazio kod nas u VIP-u na Magic-u?

Druze, ako ti treba original ROM koji se dobijao SA MAGICOM, idi na htc.com, izaberi cesku republiku, i tu uzmi htc magic VODAFONE... Tu ces naci jedan rom, originalni fabricki 1.5 bez sense ui.... eto.. pozz

inace, rom koji trazis je > RUU_Sapphire_HTC_Europe_2.16.401.6_Vodafone_CZ_release_signed_NoDriver.exe

Poslednja izmena:
Druze, ako ti treba original ROM koji se dobijao SA MAGICOM, idi na htc.com, izaberi cesku republiku, i tu uzmi htc magic VODAFONE... Tu ces naci jedan rom, originalni fabricki 1.5 bez sense ui.... eto.. pozz

inace, rom koji trazis je > RUU_Sapphire_HTC_Europe_2.16.401.6_Vodafone_CZ_release_signed_NoDriver.exe

Nije htelo da skine, citao sam par prvih strana ovog thread-a gde je to receno. Ali prosto nije hteo da mi da da skinem.

Hvala puno! :)

Jel ima neko link za SPL za magic (32b) za neku verziju ispod 1.33.2010 ???

Download OVDE

kompletno objašnjenje OVDE

Skinuo sam bio tu verziju odavno, video sam vec na XDA. Ali nije ona stizala na VIP-ovim telefonima. :)

Edit: Kome je dosta menjanja ROM-ova i zeli stabilan, preporucio bih:

Rogers 2.1 official Stock + Root (ako mu nije potreban A2SD)

ili

CleanMagic 4.0.3 (Baza mu je Rogers, pa je dodato par stvari, ukljucujuci A2SD)

Probao sam oba ROM-a i odlicni su. Kome ne treba bas sve poslednje (2.2), a zeli stabilan ROM, nece pogresiti ni sa jednim od njih. Ja koristim CleanMagic (samo zbog A2SD-a) i jako sam zadovoljan. Sa svim prethodnim sam imao neke bugove, dok sa ovim nemam (kuc-kuc!).

Poslednja izmena:
meni je iskreno Sparko 1.4.1 extra, i stabilan, i brz i ima super animacije :) instalirao sam i 1.5 ali baguje mi i koci pa ga vratio na 1.4.1

meni je iskreno Sparko 1.4.1 extra, i stabilan, i brz i ima super animacije :) instalirao sam i 1.5 ali baguje mi i koci pa ga vratio na 1.4.1

Baziran je na CM 6.1, sto mi je automatski veliki minus za taj ROM. Nema Sense, za koga smatram da je i proslavio Android telefone. OC-ovan je, sto mi je bespotrebno.

Ako nekome treba 2.2, preporucujem poslednji stabilan CM 6.1.

Ako je nekome potreban 2.1, onda vec gore navedeno. Na tome cu se ja zadrzati makar do 2.3 ili do zvanicne verzije 2.2/2.3, ako je bude bilo.

CleanMagic 4.0.3

Rogers 2.1 official Stock + Root

Za oba ROM-a je potrebno (najmanji problem promeniti):

Radio 6.35.16.19
HBOOT-1.76.2007 (SAPP10000)
Recovery RA Magic v1.7.0.1

Najlaksa izmena Radia, SPL-a i Hboot-a se obavlja preko:

Radio Switcher v4.1

Srbin pravio. :)

A koje su to "iz VIPa" verzije? Sigurno su starije, ali me zanima koje su tacno. :)

Poslednja izmena:
Baziran je na CM 6.1, sto mi je automatski veliki minus za taj ROM. Nema Sense, za koga smatram da je i proslavio Android telefone. OC-ovan je, sto mi je bespotrebno.

Ako je nekome potreban 2.1, onda vec gore navedeno. Na tome cu se ja zadrzati makar do 2.3 ili do zvanicne verzije 2.2/2.3, ako je bude bilo.

Pa imas zvanicnu verziju 2.2

Jedino sto je rooted.

opet ja, moze link ka ROMu?

Stock VIP Magic je (Android 1.5 cupcake, 32A SHIP S-ON H, Radio 3.22.20.17, HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000))

Pa imas zvanicnu verziju 2.2

Jedino sto je rooted.

T-Mobile je, za 32B (pa je portovana za 32A) i nema Sense. I plus se flashuje neki neispitani kernel kako bi Wifi proradio. Tako da kao da je nema, makar za mene. :)

Poslednja izmena:
Ne znam sta se tripujes, ja imam 32b ali sam video dosta dobrih i stabilnih romova za 32a.
Inace izasao je i vodafonov 2.2

A sve sto mi se svidjalo u sensu sam nasao i ovako, nesto cak i bolje..

Ne znam sta se tripujes, ja imam 32b ali sam video dosta dobrih i stabilnih romova za 32a.

Ne kazem da nema stabilnih ROM-ova za 32A, ima sjajnih ROM-ova. Mnogo ih vise ima nego za 32B. Samo kazem da su po meni ove koje sam naveo najbolji i najstabilniji. Ne razumem sta sam nejasno rekao. Za tebe je mozda najbolji ovaj T-Mobile 2.2, ali samo za 32B. I to je ok, tvoj izbor.

Inace izasao je i vodafonov 2.2

A sve sto mi se svidjalo u sensu sam nasao i ovako, nesto cak i bolje..

Vodafonov jos uvek se nije pojavio za flashovanje, a i kada se pojavi, opet mi nece nista znaciti jer je za 32B.

Za mene bolje od Sensa ne postoji. ADW, LauncherPro i ostali mi se uopste ne svidjaju. Zato uvek trazim ROM sa Sensom.

pa iskreno meni nedostatak sensa i nije nesto veliki gubitak, u pitanju su ukusi ipak. Nije overklokovan, vec je u kernelu stavljena opcija da to uradis ukoliko zelis-nije neophodno, a moze biti korisno-ja probao i ako se u SetCPU lepo podesi cak nece ni baterija da ide nesto brzo, a radice kad treba brze.

Probao sam i 2.1 i oficijelni T-Mobile i jeste i brz i stabilan ali prosto meni vise odgovara navedeni sparko...

Prvo sam jurio samo Sense romove, a onda sam se navukao na Cyanogen, ima svoje prednosti

Ja sam na Smoki i nije loš ali mnogo mu je potrebno dok se uopali,ponekad zabaguje u galeriji ,i kada palim wifi (prečicom)oće da zabaguje.

Meni je Cyanogen ekstra, sto se tice featura, ali mi je previse spor za magic. Kada budem uzeo neki jaci fon, onda cu da opalim Cyanogen na njega.

Ajde me molim te posavetuj šta da instaliram na moj Magic (32A, 1.33.xxxx SPL, 3.22 radio Cyanogen 6.1 je na njemu). Menjanje radija/SPLa nije problem. Treba mi BRZ ROM, dodatke ću sam da instaliram.

Ajde me molim te posavetuj šta da instaliram na moj Magic (32A, 1.33.xxxx SPL, 3.22 radio Cyanogen 6.1 je na njemu). Menjanje radija/SPLa nije problem. Treba mi BRZ ROM, dodatke ću sam da instaliram.

Ne znam pravo da ti kazem ja sam na 32b, vidi da nadjes neki port official roma na 32a

Ja sam na primer promenio mnogo 2.2 rom-ova i najbolji mi je, verovali ili ne, CM 6.0 :) na mom Magic-u je brz, stabilan...i ja cu ovo koristiti sve dok ne izadje (ako izadje) neki 2.3 rom (CM7 ;) )

Koliko vremenski može da traje flashovanje radija?

Pratim uputstvo koje je pisao CursorDroid, i bogami radio se flashuje dobrih 20 minuta, i još uvek traje... Na fastboot ekranu stoji zeleni bar koji ima 3 crtice popunjene, i stoji, i stoji.... Terminal kaže:

Kod:
sending 'radio' (21376KB) ...

i tako već 20 minuta.

Par minuta, svakako ne 20.

Ja sam sada stavio CM6.1 stable. Morao sam da stavim BC kernel (bio modifikovani Ezetery). No wipe. Videćemo šta će biti...

Sad da vi'š kad sam brickovao još jedan Magic...

Bilo je tačno 17:00 kad su bile popunjene 3 crtice. Sad je 17:19 i popunjeno ih je 6. Preznojavam se, a usput mi iskočio i osigurač, pola kuće nema struje.

:edit:

Završio je, ali sam odmah vratio stari radio po istom uputstvu, nemam ja živce za ovo, jednom sam već bacio 170€.

Poslednja izmena:
Vrh Dno