Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Smeki, pogledaj tamo negde od 150 strane, tu je negde tutorial. A na prvoj strani imas sve lepo pojasnjeno sta je sta. Gde da nosis tel u servis, pa veruj mi da oni tamo manje znaju nego mi ovde.

Da li nekako mogu da vratim samsung stock dialpad umesto ovog darkijevog, ne svidja mi se?

Kolega saosećam sa tobom, ne sviđa se ni meni. Ako nisam mogao ništa da vratim "na staro", verovatno ni ti nećeš uspeti. Jedino ako se javi neko ko ima rešenje. Izem ti custom rom na kome ne možeš ništa da promeniš...

Da li nekako mogu da vratim samsung stock dialpad umesto ovog darkijevog, ne svidja mi se?

Ja sam izvukao iz docovog roma dialer i samo prekopirao pomoću root explorera i radi normalno.

Darky's v6.0 Gingerbread Edition - pokušao sam da ubacim u system/app iz stock JPX ROM-a WriteandGo.apk, Memo.apk i MiniDiary.apk, ali tel. ih jednostavno ne vidi... LiveWallpapers.apk - hteo sam da vratim na standardno, takođe ne može. Probao sam razne varijante i ništa. Ma bez veze, ako ništa drugo razočaran sam zbog toga. Dosta je i bio u fonu, dobrih pola sata, vraćam se ja na stock JPX.

Te aplikacije i live walls ima po defaultu u tom romu.

Poslednja izmena:
Ja sam izvukao iz docovog roma dialer i samo prekopirao pomoću root explorera i radi normalno.

Te aplikacije i live walls ima po defaultu u tom romu.

Nema ih, proverio sam i na pc-u, uopšte nisu uključene, a na njegovoj stranici i piše da su izbačene još od verzije 3.0. LiveWallpapers ima ali izmenjen, sa onim bezveznom novom nexus s varijantom čija je pozadina sva mrljava. Hteo sam da zamenim sa standardnom verzijom ali nema šansi. Zamenio jesam, ali tel. uopšte ne učitava stari nexus live wallpaper.

Sačuvao sam kompletnu system/app fasciklu iz stock jpx rom-a baš zbog tih promena, ali izgleda ništa od toga.

Imaš na marketu nexus revamped live wallpaper.

A te aplikacije ja imam

3480j0i.jpg

telep, kako se zove apk za dialer, je l' to DialerTabActivity? Ja sam menjao Phone.apk, ali je i dalje skinovan.

Aha, evo i ja sam sad to uradio i vratio mi se stock Dialer, bolji je mnogo.

Darky's v6.0 Gingerbread Edition - pokušao sam da ubacim u system/app iz stock JPX ROM-a WriteandGo.apk, Memo.apk i MiniDiary.apk, ali tel. ih jednostavno ne vidi... LiveWallpapers.apk - hteo sam da vratim na standardno, takođe ne može. Probao sam razne varijante i ništa. Ma bez veze, ako ništa drugo razočaran sam zbog toga. Dosta je i bio u fonu, dobrih pola sata, vraćam se ja na stock JPX.

Zasto imas fobiju da fleshujes kompletan Darky 6.0 rom? Sta stock JPX nudi bolje u odnosu na Darky? Odlicne romove ima Darky, zadnji mi se bas svidja, brz je i ima korisne stvari unutra.

Baterry life mi je odlican na 6.0, kao i na svim njegovim romovima do sad izuzev 5.6 gde baterija nije htela da se napuni na 100%, kad sam skidao fon sa punjaca padala je odma na 98%. Uradio sam rekalibraciju baterije i obrisao battery stats. Nisam ni imao prilike da vidim koliko je to uspesno bilo jer sam ubrzo posle toga flashovao 6.0 i evo danas kad sam napunio telefon na 100% ostajao je na tom procentu, tako da je problem resen u svakom slucaju.

Ja sam našao i ovu verziju (baš mi se sviđa) ali neće da radi, piše da je samo za stock jpx i jpy
jj0d3l.jpg

Zasto imas fobiju da fleshujes kompletan Darky 6.0 rom? Sta stock JPX nudi bolje u odnosu na Darky? Odlicne romove ima Darky, zadnji mi se bas svidja, brz je i ima korisne stvari unutra.

Baterry life mi je odlican na 6.0, kao i na svim njegovim romovima do sad izuzev 5.6 gde baterija nije htela da se napuni na 100%, kad sam skidao fon sa punjaca padala je odma na 98%. Uradio sam rekalibraciju baterije i obrisao battery stats. Nisam ni imao prilike da vidim koliko je to uspesno bilo jer sam ubrzo posle toga flashovao 6.0 i evo danas kad sam napunio telefon na 100% ostajao je na tom procentu, tako da je problem resen u svakom slucaju.

Nemam fobiju ali mi se pojedine stvari jednostavno ne dopadaju. Iz stock JPX rom-a mogu da izbrišem ili u njega ubacim šta god želim bez ikakih problema, bar ih do sada nikada nisam imao. Jesam flešnuo komletan rom, da sam imao fobiju verovatno do toga ne bi ni došlo. Nego dok ovo kuckam, upravo je odin obavio posao, stock jpx je vraćen. :)

Samo da obavestim sve prisutne, pojavio se stock I9000XXJPY, pošto je product code XEU, znači da je nadogradnja za JPX. Već su izbacili i stock+Voodoo-5.0.3-Froyo-GT-I9000-XXJPY.tar i CF-Root-XX_XEU_JPY-v1.3-BusyBox-1.17.1.zip

Meni se svidja ovaj crni prozirni dialer, nekako ima clean look.

Ljudi ima li neka tastatura da ima zapetu na glavnom layout-u ? Ne treba da mi cita misli i sl. I da nije Swype.

I jedno pitanje u vezi sa sms-om ... Postoji li neko resenje za arhiviranje poruka, cuvanje bitnih, zanimljivih ? (ne mislim na backup/restore)

Nisam još uvek primetio neku razliku, možda su ispravili propust pri punjenju baterije (ono kada skinete sa punjača a ona odmah padne za par procenata). Nisam još uvek punio tel. Sinoć kada sam ga ostavio bio je na 67% a jutros na 65%, mada je preuzimao novi market u međuvremenu i sl. Možda se meni samo čini, ali kao da ima problema kada je slab signal ovaj JPY, inače je dosta brz, naročito kada se stavi voodoo.

Nisam još uvek primetio neku razliku, možda su ispravili propust pri punjenju baterije (ono kada skinete sa punjača a ona odmah padne za par procenata). Nisam još uvek punio tel. Sinoć kada sam ga ostavio bio je na 67% a jutros na 65%, mada je preuzimao novi market u međuvremenu i sl. Možda se meni samo čini, ali kao da ima problema kada je slab signal ovaj JPY, inače je dosta brz, naročito kada se stavi voodoo.
Jel si isao preko kiesa ili odina?

Jel si isao preko kiesa ili odina?

Preko Kies-a, ali sačuvao sam *.tar datoteku tako da sada mogu i preko odin-a.

Brže mi je preuzimanje preko Kies-a, zato tako uvek i radim, a *.tar datoteka koja ostane ista je kao i ona koju preuzimate na samifirmware.

Poslednja izmena:
možda su ispravili propust pri punjenju baterije (ono kada skinete sa punjača a ona odmah padne za par procenata)

To nije propust koliko znam i pisao sam o tome na prosloj strani.

Koliko sam citao, posle nekoliko promenjenih romova pobrljavi battery stats koji mora da se obrise i da se baterija ponovo kalibrise upravo ovako:

So, you are having trouble with your battery seemingly draining too quickly, especially after having flashed many ROMs/Kernels/etc...

It is possible that the problem (or part of the problem) is not necessarily the phone using too much power. If this is the case for you, you should see some results from doing the following:

1. Connect the phone to the charger with the phone powered on, and allow the phone to charge until it shows 100%

2. Disconnect the phone from the charger, and power it off.

3. Reconnect the phone to the charger with the phone powered off, and allow the phone to charge until the battery indicator shows 100% (you can use vol-up/vol-down to make the indicator come back up when the screen goes to sleep).

4. Disconnect the phone from the charger and power it on.

5. Once the phone is powered completely on, power it off again and reconnect it to the charger until the battery indicator shows 100%.

6. Disconnect the phone, power it on, and use it.

You should only need to use this sequence one time.

Hope this helps.

Bas sam pratio punjenje pre neki dan i notifikaciju da je baterija puna, ali zapravo istog trenutka padne na 98% kad se skine sa punjaca. Ako je to slucaj onda treba da se uradi ovo gore i battery stats clear. Kao sto rekoh, danas kad sam skinuo fon sa punjaca posle prethodno uradjenog pomenutog guida, ostao je na 100%, znaci to nije propust, mora samo baterija da se rekalibrise.

Ako i ima taj bag ne radi kod mene. Imam JPU i vec par noci sam ostavio upaljen WiFi, ugasen ekran naravno, pa skine samo 2-3% bateriju.

Vrh Dno