Pa ja nažalost nemam te kartice kod sebe, a da ih imam svakako bih to uradio.
Nisam ih ni ja imao pa sam otišao da kupim Kingstona da bih "platio ulaznicu" za dalju raspravu sa tobom.
Izvoli sad' šmekeru, idi pa kupi karticu. Sada je čujem i dosta jeftinija od tog Kingstona, a i brža je. :eyebrows:
Tvoj problem je što ih imaš ali nisi zainteresovan za stvarne rezultate, za stvarno poređenje, nego se zadovoljavaš time da mene kao spuštaš jer si mi pokazao da je class 6 kartica u jednom segmentu brža od klase 4.
Nije brža samo u jednom, ali samo u jednom jeste drastično brža... i to u onom koji je i bitan za sertifikovnje klase (sekvencijalni upis)! Pazi i to je neki napredak. Ti si u početku tvrdio da je Kingston C4
u svemu brži od TMS-a C6, te kako ova druga ni ne zaslužuje da nosi tu oznaku. Pa si tvrdio kako se te oznake pišu onako - ko kako stigne i ko šta hoće. Tako si pročitao na nekom forumu.
Izazivao si me da ti nađem
makar jedan primer u kome je TMS kartica klase 6 brža od tog Kingstona klase 4 i ja sam ti to i našao. I to kakav primer... Upis koji ide i do 19MB/s! :rtfm: Sada ti je neverovatno teško da to prihvatiš pa izvrdavaš, te "u proseku", te ovo, te ono...
Ako ti je to životni cilj, čestitam.
Da. Svoje životne ciljeve sam postavio pre mesec dana kada sam te prvi put sreo i kada smo započeli ovu raspravu.
A i ne mora valjda nešto da mi bude "životni cilj" da bi mi čestitao na uspehu.
A inače evo nekih sistemskih fajlova sa Ajfona, čisto da vidiš veličine fajlova.
Mogao bih da ti pokažem i kompajlirane binarne (izvršne) fajlove, ali sumnjam da tebe to zanima.
U pravu si, ne zanima me... i to iz više razloga. Prvo što se sistemski fajlovi nikada neće naći na kartici (ni kod jednog telefona), a drugo Ajfon ni ne podržava microSD kartice ili bilo koji drugi vid eksterne memorije. Pa ipak... baziran je na BSD-u i poznata mi je njegova osnova.
Pravo pitanje je kakva je struktura fajlova u /data/app direktorijumu kod Androida, odnosno kako izgledaju aplikacije instalirane na kartici. Kol'ko vidim, programi su u .apk arhivi te se učitavaju tako odjedared, a ne kao gomila sitnih fajlova. U svakom slučaju operacije čitanja nisu problem kod TMS-a i razlika od 11%, sa fajlovima od 4KB, na kojoj ti toliko insistiraš nije od velikog značaja, barem ne kod svih tipova telefona/uređaja, ako i igde.
Inače, taj Kingston u verziji od 16GB ima tako kriminalne rezultate, da je u poređenju sa tim ovo o čemu diskutujemo smešno. A ti si tvrdio kako je uvek bolje uzeti Kingstona nego...
Ti si pokazao da tebe ne zanima stvarno poređenje kartica nego nadmudrivanje sa mnom, koji nemam ni jednu od tih kartica sada, i koga apsolutno ne zanima to što i tebe. Mene zanimaju real world performanse tih kartica, al izgleda da ti nisi osoba sa kojom to može da se ispita.
Aha... Sada si odjednom odmeren... realan... zainteresovan za analizu... A mene ne zanima stvarno poređenje kartica? Bacio sam 1800 din. onako?
Samo pogledaj šta si i sa kojom arogancijom pisao ovde pre koju nedelju, kada sam ja pokušavao da analiziram problem i da objasnim zašto si ti imao loše iskustvo sa TMS-C6 karticom dok je moje iskustvo sa njom skroz pozitivno (a nije mi to ni prva ni jedina karica). Moju dobru nameru si dočekao izrugivanjem i omalovažavanjem, uz preterano samopouzdanje koje nema potpore u znanju. Posle svega nema izvinjenja, nema priznanja... (ili se ono možda sad' već naslućuje?)
Izmislićeš 101 scenarijo koji ide u prilog tvojoj tezi, a zanemarićeš 1001 koji ti ne ide u prilog. Toliko o tvojoj objektivnosti.
Klasično izvrtanje stvari! Ti si taj koji se razmetao prejakim izjavama, za koje očigledno nisi imao nikakve argumente (ili si samo mislio da ih imaš), pa kada sam ti dokazao da TakeMS-C6 ipak zaslužuje da nosi tu oznaku (Class 6), umesto da priznaš poraz u'vatio si da mi računaš nekakve aritmetičke sredine i objašnjavaš šta je bitno za rad u telefonu! :wall:
Otišli smo predaleko od teme... Mogli smo odavno da konstatujemo recimo to da je tebi TMS-C6 pravila probleme u nekim Nokijama sa Simbianom i jednom fotoaparatu, dok meni u Vejvu radi OK. To bi bilo sasvim dovoljno kao upozorenje potencijalnim kupcima, ali ne... Ti si morao da TVRDIŠ, da GARANTUJEŠ... SVAKI, UVEK...
Neka i bude da je Kingston "bolja" kartica za "većinu" mobilnih telefona (mada to niko nije dokazao i teorija na kojoj se to temelji podrazumeva JAAAKO veliku generaliziju te lično nikada ne bih stao iza takve tvrdnje bez dodatnih provera i dokaza). Ali mi smo diskusiju počeli oko tvoje tvrdnje da TMS-C6 ne zaslužuje da nosi oznaku "Class 6" i da je Kingston u svemu brži, za šta sam ja u startu bio apsolutno siguran da nije tačno. Pokušao sam to lepo da ti objasnim, nije vredelo... Onda sam otišao i
kupio karticu koja mi ne treba! I dalje ne vredi...
S obzirom na to, svaka dalja diskusija je izlišna. Bar dok se ne nađe neko objektivan, ko ima obe kartice u posedu, i ko ume i može da ih uporedi.
Pa s obzirom na tvoje držanje i poznavanje materije svaka diskusija je od samog starta izlišna, da ne kažem besmislena, ali eto... Zaludni ja...