Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Meni je sandisk class4 8GB pomerao ton na snimku... moguce da bi jedan format to resio ali eto bilo mi brze da je prodam sa starim telefonom u kompletu.

Imam problema sa kies-om, nece da prepozna telefon.. Prepoznavao ga je kada sam ga uzeo iz telenora ali posle flesh-a na xxjid nije hteo da ga prepozna, sada imam xxjk1 i isto nece da ga prepozna, shta da radim?
Inache telefon sve radi oke i prepozna ga kada ga ubacim na usb, mogu podatke da prebacujem ali ga samo kies ne prepoznaje.

reinstall kies-a uz čišćenje registry-ja od zaostalih pi*darija nakon deinstalacije

Proradilo!! evo shta sam uradio: uninstall kies > pokrenuo unistaller kies > remover kies (oba fajla po oko 80kb, skinuosa net-a) > pokrenuo cccleaner i ishao na registry clean, dva puta poshto mi je i drugi put nashao neshto blabla kies > instalirao opet kies (izabrao zemlju serbia ne znam da li ovo ima veze), startovao kies i prikljuchio mob i RADI napokon !!

Jedno pitanje za korisnike bControl-a. Da li vam kasne komande kada igrate igre? Kod mene kasni oko pola sekunde i smeta mi mnogo kad pokusavam da igram nid for spid.

Ja sam se iznenadio kako kod mene nimalo ne kasni, samo previše se zanesem sa tiltovanjem telefona levo desno pa se stalno zabijam u zidove i suparnike, čak je previše osetljiv što se tiče vožnje.

Stigle su Contrast mape za NDRIVE 10, tj. kompatibilne sa istim, uredno su prepoznate od strane programa, ali je neophodno licenciranje....josh samo to... :)

http://www.droidforums.net/forum/dr...9-ndrive-10-contrast-ta-maps-srb-mne-cro.html
Kupujem! :p Ne, ozbiljno... Kupio bih NDrive i mape cele Evrope, pa i tu našu. Koje su mi mogućnosti s obzirom da kod nas još nije počela prodaja preko SamsungApps?

Znači zanima me samo 100% legalna varijanta.

P.S. Kakva je bre ovo mapa koja nema ni 9MB? :S:

Poslednja izmena:
A jel probo neko da instalira ndrive recimo Italiju ili UK (one nase narodne verzije) i onda ubaci kontrasovu mapu Srbije?

A jel probo neko da instalira ndrive recimo Italiju ili UK (one nase narodne verzije) i onda ubaci kontrasovu mapu Srbije?

Probao, kao sto rekoh, mapa uredno prepoznata...vide se glavni drumovi, ali nema detaljne mape, ona se dobija licenciranjem, ali kako u software-u nema nikakvog nacina komunikacije sa ndrive serverima tj. nema mogucnosti download-ovanja mapa, glasova i propratnih stvari kojih ima na android platformi, za sada se ne nize doci do full mape...osim ako se ne nadje neko pametan i da je zbudzi :D

ili, ako Ndrive uoci da moze da zaradi na ovom prostoru, uortaci se sa contrast-om i pruzi nam na samsung apps posle nove godine NDrive Srbija za kupovinu...jer na Badi u NDrive-u nema mogucnosti za skidanje mapa i otkljucavanje...vec kao sto i mozete da vidite...postoje ndrive alikacije za svaku zemlju posebno...glupo...al tako je...

inace, 9MB je full Contrast mapa, nema brige...mala smo mi zemlja...hehe...sve stane u 9 MB :D

Poslednja izmena:
Probao, kao sto rekoh, mapa uredno prepoznata...vide se glavni drumovi, ali nema detaljne mape, ona se dobija licenciranjem, ali kako u software-u nema nikakvog nacina komunikacije sa ndrive serverima tj. nema mogucnosti download-ovanja mapa, glasova i propratnih stvari kojih ima na android platformi, za sada se ne nize doci do full mape...osim ako se ne nadje neko pametan i da je zbudzi :D

ili, ako Ndrive uoci da moze da zaradi na ovom prostoru, uortaci se sa contrast-om i pruzi nam na samsung apps posle nove godine NDrive Srbija za kupovinu...jer na Badi u NDrive-u nema mogucnosti za skidanje mapa i otkljucavanje...vec kao sto i mozete da vidite...postoje ndrive alikacije za svaku zemlju posebno...glupo...al tako je...

inace, 9MB je full Contrast mapa, nema brige...mala smo mi zemlja...hehe...sve stane u 9 MB :D
Čekaj bre... Pa jesu oni poludeli? A kako neki recimo španac, koji putuje ovamo, da koristi svoju navigaciju ako ne može naknadno da kupi kartu Srbije? :trust: I šta, čak iako/kada kod nas proradi kupovina aplikacija preko SamsungApps moćićemo da dobijemo samo NDrive sa kartom Srbije? :S: A ako "nedajbože" putuješ nekada van zemlje onda šta?!?!? :sceptic:

Jednostavno pitanje. Da li WAVE ima 256 ili 512 MB. rama?
Znam da se i ovde pominjalo i na gomili drugih sajtova ali treba mi link koji moze definitivno da dokaze da je to 256 ili 512.

512MB. telefon je flagship model u koji je spucano sve najbolje u raspoloživom trenutku

e sad da li bada koristi puno od toga? kad npr pokrenem onaj wamoCamera on mi nekad kaže da mi nedostaje memorije i da moram da pogasim neke aplikacije, a nekad radi bez problema.

Pogledaj specifikacije za Wave II, sve je isto osim ekrana i dimenzija uopšte. (i bade 1.2 ofkors)

Poslednja izmena:
512MB. telefon je flagship model u koji je spucano sve najbolje u raspoloživom trenutku

e sad da li bada koristi puno od toga? kad npr pokrenem onaj wamoCamera on mi nekad kaže da mi nedostaje memorije i da moram da pogasim neke aplikacije, a nekad radi bez problema.

Pogledaj specifikacije za Wave II, sve je isto osim ekrana i dimenzija uopšte. (i bade 1.2 ofkors)

Zanimljivo je da su sajtovi koji se bave telefonima u pocetku pisali da ima 512 a sada na vecini uopste nema informacija o ramu. Dok je za druge telefone jasno navedeno kojom kolicinom raspolazu.

Jednostavno pitanje. Da li WAVE ima 256 ili 512 MB. rama?
Znam da se i ovde pominjalo i na gomili drugih sajtova ali treba mi link koji moze definitivno da dokaze da je to 256 ili 512.
Ima 512 RAM-a isto kao i 2GB interne memorije za storedž. :S:

Bilo je tu raznih priča... od toga kako ima 256MB ROM-a i 256MB RAM-a, što je Samsung marketinški prikazao kao 512MB memorije :S: pa do verzije u kojoj ima 256MB RAM-a i još 256MB VRAM-a (za grafiku), ali kako god da okreneš ipak je "samo" 256MB. Navodno je od sve te memorije aplikacijama i vidzetima dostupno "samo" 40-50MB posle clean boot-a, al' ni to nije loše kad' se stvari lepo optimizuju. ,)

Kada krenem da spoofujem apps ono mi stoji na "spoofing original resourses" i nece da mrdne dalje od toga vec 10min? imam xxjk1 btw

edit: e radi, nisam znao da treba ovoliko da se cheka :p

Poslednja izmena:
Ima 512 RAM-a isto kao i 2GB interne memorije za storedž. :S:

Bilo je tu raznih priča... od toga kako ima 256MB ROM-a i 256MB RAM-a, što je Samsung marketinški prikazao kao 512MB memorije :S: pa do verzije u kojoj ima 256MB RAM-a i još 256MB VRAM-a (za grafiku), ali kako god da okreneš ipak je "samo" 256MB. Navodno je od sve te memorije aplikacijama i vidzetima dostupno "samo" 40-50MB posle clean boot-a, al' ni to nije loše kad' se stvari lepo optimizuju. ,)

Slicne stvari sam i ja pronasao ali nisam bas uveren da ljudi koji ih postuju uopste znaju o cemu govore. 256MB vram-a ahaaaa..... :wall:

ja sam uzeo transcend 8GB 6 klase ali zato što ide sa adapterom za SD i treba mi i za kameru a u nju nemogu da stavljam niže od 6 klase jer ne može da snimi HD video kako treba.
wave-ova kamera nije toliko zahtevna što se tiče bitrate-a i framerate-a pa može i 4-ka
Dobijas taj adapter i uz TakeMS-a :p

I da, slusalice koje idu uz Wave su prilicno dobre, nema nikakve sumnje... sad, to sto ima boljih (i to dosta boljih), i sto ne bi bilo lose pazariti neke takve, cisto da se iskoristi savrsena audio reprodukcija - sasvim je druga stvar.
Ali samim sluskama nista ne fali... kvalitetne, dobar bas, udobne. Mozda malo glasnoce, ali to je to. ***, uvek moze glasnije :)

Dobijas taj adapter i uz TakeMS-a :p

I da, slusalice koje idu uz Wave su prilicno dobre, nema nikakve sumnje... sad, to sto ima boljih (i to dosta boljih), i sto ne bi bilo lose pazariti neke takve, cisto da se iskoristi savrsena audio reprodukcija - sasvim je druga stvar.
Ali samim sluskama nista ne fali... kvalitetne, dobar bas, udobne. Mozda malo glasnoce, ali to je to. ***, uvek moze glasnije :)

Yup.. uvek moze glasnije BUT uvek moze glasnije pa od tog glasnijeg polako gluvish pa onda moze josh glasnije i glasnije i .... lal :-devil-:

Slushke nisam probao (imam fon 3-4)dana, trenutno spoofujem :banana:

btw hteo sam neshto da pitam ali sam zaboravio xD

Yup.. uvek moze glasnije BUT uvek moze glasnije pa od tog glasnijeg polako gluvish pa onda moze josh glasnije i glasnije i .... lal :-devil-:
Dobro, slazem se... ali od kako sam probao one Razer-e na ovom Wave-u, jos mi zvoni u glavi kako se ono glasno i mocno cuje! :smoke:

*** meni su ove stock preglasne, mozda zato sto ja retko kad muziku slusam glasno pa nisam bas naviknut. ali secam se u pocetku, prvih par dana posedovanja telefona, da mi je zvuk bio nekako losiji nego npr na w810i slusalicama. znam otprilike za neke pesme da su mi zvucale nekako punije i da sa ovim slusalicama fali nekih detalja u pesmi koje sam sa onima primecivao. e sad trebalo bi se pocastiti sa onim razerovim pa da vidim, ko zna mozda su bolje i od SE walkmanovih. btw SE sluske sam toliko koristio da su se raspale na dva dela :D

Ne zamlacujte se i ne igrajte se sa usima...ja napolju ne idem preko 8-9 za jacinu sa originalnim sluskama...in-ear sluske su dizajnirane da maximalno smanje uticaj zvukova iz okoline, te je i manja snaga potrebna da se dobije ono sto se dobija klasicnim sluskama koje imaju problem sa okolnim zvucima...sluske mozda nemaju spektar zvuka kao klasicne, verovatno zbog minijaturne membrane, ali daju sto se mene tiche sasvim pristojan i cist zvuk...a na 8-9 jacini je sasvim dovoljno da se u najvecem delu pokrije buka oko vas i ima ok zvuk, te stoga nemojte silovati ushi, narochito ako to radi vishe chasova dnevno...jer sve sto je preterano nije dobro...

*** meni su ove stock preglasne, mozda zato sto ja retko kad muziku slusam glasno pa nisam bas naviknut. ali secam se u pocetku, prvih par dana posedovanja telefona, da mi je zvuk bio nekako losiji nego npr na w810i slusalicama. znam otprilike za neke pesme da su mi zvucale nekako punije i da sa ovim slusalicama fali nekih detalja u pesmi koje sam sa onima primecivao. e sad trebalo bi se pocastiti sa onim razerovim pa da vidim, ko zna mozda su bolje i od SE walkmanovih. btw SE sluske sam toliko koristio da su se raspale na dva dela :D
Razer ProTone? Definitivno bolje od onih SE Walkman... pretpostavljam da pricamo o "cuvenom" HPM-70 (eventualno 75) modelu ;)

Fine su i ono sluske bile, iako, opet, nista specijalno... poredeci sa nekim boljim i skupljim modelima, naravno :)

Uzeo sam kingstone od 16gb class 4, i sada kada sam prebacivao film sa kompa na mob, dl se jedva digao na oko 3mb/s i tako tu ostao? wtf?!
Inace sam odma cim sam ubacio karticu, formatirao je preko mob-a.
Sto mi tako sporo prebacuje?

Uzeo sam kingstone od 16gb class 4, i sada kada sam prebacivao film sa kompa na mob, dl se jedva digao na oko 3mb/s i tako tu ostao? wtf?!
Inace sam odma cim sam ubacio karticu, formatirao je preko mob-a.
Sto mi tako sporo prebacuje?
Pitaj Kriketa! :d:d:d

Ih, pretece me magick... :p

Da, pitaj onoga sto se kune u Kingston klase 4 kao u sveto pismo... on ce ti objasniti da je SVAKI Kingston bolji izbor od, preety much, SVAKE kartice... te da ovde treba da ides "preko 8MB/s".
Tj. ti verovatno i imas vise od 8 mega u sekundi, mozda cak i celih 18 :D... nego si slep i ne znas da gledas :p

P.S. Mozda ti je ocajno spor upis... ali zato, kad otvoris imenik ili pak neku galeriju - sve letiiii... :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno