Šta je novo?

Opera 11 - Final

Imam jedan problem, pojedini sajtovi nece da mi se ucitaju, na primer http://imgur.com/

U firefoxu i chromeu se savrsheno normalno ucitaju.

Ok restartovao sam browser i proradio je. Weird, al dobro je da se problem sam resio :)

Nisam skidao betu do sada, samo ovaj final... Ovo je odlicno :). Svidja mi se stacking. Ne bih ga koristio cesto, ali dodju mi ponekad momenti kada mi je bas neophodan. I bas sam srecan sto postoje ovi predlozi pri pretrazivanju.

Sve u svemu, pogodak :) .

I extenzije odlicno rade, isprobah greader notice, whats my ip, calculator, turn of the lights, fastest tube, youtube adsfree.

ja sam instalirao fastest tube i youtube downloader koji su skoro identicni. jedan mi daje vise download opcija od drugog iz nekog razloga, tako da ih drzim oba pa cu videti koji je bolji.
takodje za download je tu i download media bar. on nudi mogucnost downloada bilo kog videa bilo gde (ukljucujuci i embeded), a ne samo na youtube. na zalost ne nudi opcije za razlicite rezolucije.
pored turn off lights tu je i focus on videos. to je ista stvar samo sto je ovaj drugi automatski. jedini problem je sto ako se klikne sa strane svetla se pale i ne moze se ponovo ugasiti bez refresha stranice. tu nastupa turn off lights.

tu su i image popup preview. mouse hover preko linka za sliku otvara popup gde se vidi slika. odlicna stvar ako je linkovano dosta slika na nekom forumu.
instalirao sam i go to imdb koji ima opciju da pretrazi selektovani tekst u imdb bazi i prikaze rating ili klikom na dugme ode na tu stranicu o filmu.

imam jos par nepotrebnih. potrazicu sada jos i entertainment da vidim ako ima neka fina zezalica.

Ako je neko probavao ekstenzije za prevođenje stranica na druge jezike neka javi koji Translator mu je najbolji.

t
pored turn off lights tu je i focus on videos. to je ista stvar samo sto je ovaj drugi automatski. jedini problem je sto ako se klikne sa strane svetla se pale i ne moze se ponovo ugasiti bez refresha stranice. tu nastupa turn off lights.

Za "focus on video" klikni na zelenu sijalicu i možeš ponovo da ugasiš svetlo! ;)

Google Images Direct je odlična stvarčica...

ja sam instalirao fastest tube i youtube downloader koji su skoro identicni. jedan mi daje vise download opcija od drugog iz nekog razloga, tako da ih drzim oba pa cu videti koji je bolji.
takodje za download je tu i download media bar. on nudi mogucnost downloada bilo kog videa bilo gde (ukljucujuci i embeded), a ne samo na youtube. na zalost ne nudi opcije za razlicite rezolucije.

tu su i image popup preview. mouse hover preko linka za sliku otvara popup gde se vidi slika. odlicna stvar ako je linkovano dosta slika na nekom forumu.
instalirao sam i go to imdb koji ima opciju da pretrazi selektovani tekst u imdb bazi i prikaze rating ili klikom na dugme ode na tu stranicu o filmu.

imam jos par nepotrebnih. potrazicu sada jos i entertainment da vidim ako ima neka fina zezalica.

imas image popup....probaj skrolovanje kako radi...i onda iskljuci tu etxneziju i vidi dal se promenilo, kod mene je ogromna razlika, a najbolje ocenjena extenzija u galeriji lol kako ljudi mogu da budu slepi -.-

Meni baguje youtube... i to katastrofa... probao pre ff-a i radi normalno... hmmm...

Opera počinje sve više da liči na ff

Za "focus on video" klikni na zelenu sijalicu i možeš ponovo da ugasiš svetlo! ;)

Google Images Direct je odlična stvarčica...

da, da video sam da je dodato dugme dole. nisam odmah primetio jer sam trazio na drugim mestima :D

imas image popup....probaj skrolovanje kako radi...i onda iskljuci tu etxneziju i vidi dal se promenilo, kod mene je ogromna razlika, a najbolje ocenjena extenzija u galeriji lol kako ljudi mogu da budu slepi -.-

nisam bas najbolje shvatio sta zelis da kazes. losije ti radi opera kada je ekstenzija ukljucena? sada sam isprobao na brzinu i sve lepo izgleda. ne vidim razliku u brzini skrola. ide podjednako tecno. probacu jos malo sutra na nekim drugim sajtovima.

nisam bas najbolje shvatio sta zelis da kazes. losije ti radi opera kada je ekstenzija ukljucena? sada sam isprobao na brzinu i sve lepo izgleda. ne vidim razliku u brzini skrola. ide podjednako tecno. probacu jos malo sutra na nekim drugim sajtovima.

da, probaj skrol sa i bez te extenzije, bez nje sve ide tecno....

jel treba da pravim video da mi ljudi poveruju? xD

Kod mene ta ekstenzija radi normalno! Koju verziju koristiš? Apdejtuj je na poslednju, ako već nisi...

Jel mogu nekako passworde iz 10-ke da prebacim u 11?

Prekopiraš wand.dat fajl. Ali ako si radio upgrade onda je sve već tu.

Izbrisao sam sve search engines osim googla, e sad greškom sam izbrisao i search po samoj stranici i nemogu da ga vratim, pokušavao sam da dodam ali mi baš nešto ne polazi za mišem, neka ideja ?

ne radi mi sajt titlovi.com :/ cela strana je crna

ima li ko neku ideju? hotmail ne koristim,a ne znam sta je mondo galerija ako nesto znaci :p

Pa odakle vam pada da ako sajt ne radi da je to do opere
meni opera 11 otvara titlovi.com bez problema

btw(sajt nije radio 2-3 dana ) al to nije imalo veze sa operom

Izbrisao sam sve search engines osim googla, e sad greškom sam izbrisao i search po samoj stranici i nemogu da ga vratim, pokušavao sam da dodam ali mi baš nešto ne polazi za mišem, neka ideja ?
Ne radi ni ctrl+f? Jedino sto sam nasao u program files/opera/defaults/search.ini
[Search Engine *]
UNIQUEID=368291005FC211DD8DE6B90756D89593
Name=
URL=
Query=
Key=f
Is post=0
Has endseparator=0
Encoding=
Search Type=12
Verbtext=0
Position=-1
Nameid=71103
Prepoznao sam ga po key=f, ako nemas ovako nesto dodaj na kraju i umesto * stavi odgovarajuci redni broj, bem li ga da li ce da radi :p

Prekopiraš wand.dat fajl. Ali ako si radio upgrade onda je sve već tu.

Hvala, radi. Nisam radio upgrade vec clean install, staru sam ostavio zeni na koriscenje, stalno kuka kako joj je Firefox glup :D

@Wild Boy
ctrl+f radi, ali mi praktičnije preko polja za search.
to sve imam u search.ini al ga nema u podesavanjima.

Iskljuci glupi adsweep ( u extenzijama ) i radice ti sigurno

i nemoj istalirati vise ne proverene exetnzije ;)

Poslednja izmena:
@Joker
Šta si u stvari izbrisao, polja za pretragu ili prečice, upit ili kako se već zove to!? Ako si izbrisao polja pretrage, idi na Apperance --> Buttons --> Search pa prebaci polje koje ti je potrebno na Toolbar, ili jednostavno desni klik na toolbar pa reset to default!
Ako si uzbrisao search engine (valjda se tako zove ugrađenja pretraga), u pretrazi na bilo kom sajtu, desni klik pa create search!

Nazad
Vrh Dno