Šta je novo?

Opera 11 - Final

odavde sam izbrisao

df81e52f2cc2d4ba347634483eca2389.png

i nemam načina da ga dodam

Izbrisao sam sve search engines osim googla, e sad greškom sam izbrisao i search po samoj stranici i nemogu da ga vratim, pokušavao sam da dodam ali mi baš nešto ne polazi za mišem, neka ideja ?

appeirance> buttons > pa nadji google field i dodaj ga?

da, probaj skrol sa i bez te extenzije, bez nje sve ide tecno....

jel treba da pravim video da mi ljudi poveruju? xD

Potvrdjujem ovo, kod mene skrolovanje blago laguje sa ovom ekstenzijom. Kad deinstaliram i restartujem operu nema laga, brze se skroluje.

Da dodam da ne laguje odmah vec kad se instalira i restartuje.

Poslednja izmena:
Meni se desilo prvi put, back pa ponovo play je resilo problem. Probaj par puta.

i kod mene prazna strana...

edit: potvrđujem i ovo što psaras kaže, nekoliko back i proradilo je!?!

@Joker
zayebano, zayebano... probaj na operawiki.info da nađeš rešenje, imaju zanimljive trikove...

Poslednja izmena:
Potvrdjujem ovo, kod mene skrolovanje blago laguje sa ovom ekstenzijom. Kad deinstaliram i restartujem operu nema laga, brze se skroluje.

napakon, pa nisam valjda lud da pisem o necemo sto ne postoji (bar kod mene) :) evo jos jedan lik ima problem sa skrolom sa popup extenzijom, Despite its cool features, some users who prefer performance won't want to install this. I have used this add-on for 1 month and I just decided to remove it, due to the fact that it makes my opera terribly lag when scrolling. Maybe because of my old pc. Think before using Image Preview Popup.

edit: samo reload stranice, ako enablujes/disablujes extenziju, ne moras da gasis operu :S

edit2: jos jedna extenzija koja sje** skrol image autosizer

Poslednja izmena:
bilo bi extra kada bi mogao rearange ikonice extenzija, i kad disablujes extenziju, kad ides klik na njen title, ne vodi te sajt za etxenzije ;\

1. Postoji li mogućnost kretanja kroz tabove uz pomoć točkića na mišu?
2. Nakon otvaranja više tabova pojavi se prošireni Tab bar meni iza dve strelice. Ulaskom u njega mogu izabrati željeni TAB ali mi se on ne pojavljuje na glavnoj traci da bih moga da ga izbrišem i pređem na sledeći. Moram da čitam i brišem TABove redom da bi se oni povlačili u levo u vidljivi deo trake (ponekad prilično smeta). Ima li rešenja?
3. Kada na Bookmarks Bar-u postavim prečicu i srednjim tasterom miša kliknem na nju stranica se otvori ali kada na istu traku stavim folder sa spiskom srodnih linkova ulaskom u njega stranica se ne može pozvati srednjim tasterom već samo levim ili desnim. Zbog ovoga prvo moram da otvorim prazan TAB pa zatim da uđem u folder i levim tasterom miša aktiviram link i tako za svaki ponaosob. Postoji li neko inteligentnije rešenje?

Naisao sam na cudan bug, pustanje videa na giantbomb.com ne radi, otvori se prazna stranica kada kliknem na play. Ajd isprobajte.

http://www.giantbomb.com/be-the-weapon-in-crysis-2/17-3619/

Ja sam ovo resio tako sto sam iskljucio Enable plug-ins only on demand (prefs/advanced/content).
Inace, opera 11 je fenomenalna. Malo je falilo da zaplacem od olaksanja kad sam je instalirao - nestalo 99% problema koji su me dovodili do ludila...
Kako ukloniti opera simbol iz notification area?

Poslednja izmena:
dodas u shortcut /notrayicon

1. Drzis desno dugme + scroll

Opera dozvoljava skrolovanje kroz TABove a Firefox njihovo klizno pomeranje po traci.
U Operi dolaskom do željenog TABa sadržaj istog mi se pojavljuje na ekranu ali je njegov TAB i dalje "sakriven" u produženom meniju te ga ne mogu jednostavno nakon čitanja izbrisati. Moram da čekam da sve TABove pre njega pogasim pa tek nakon njegovog pojavljivanja na traci isti ugasim.

Kako da je sprečim (Operu) da me nakon otvaranja novog TABa (srednjim klikom) na isti i prebaci. Želim da čitajući sadržaj na jednoj strani i otvaranjem linkova u novim TABovima iste pročitam kada ugasim početnu, a ne da me svaki put kada otvorim novi TAB i na njega postavi.

POZZ
Hvala ljudima dobre volje i velikog strpljenja.

Kakav, bre, desni taster?! Menu> Settings> Preferances...> Advanced> Shortcuts> Middle-Click Options...

Opera dozvoljava skrolovanje kroz TABove a Firefox njihovo klizno pomeranje po traci.
U Operi dolaskom do željenog TABa sadržaj istog mi se pojavljuje na ekranu ali je njegov TAB i dalje "sakriven" u produženom meniju te ga ne mogu jednostavno nakon čitanja izbrisati. Moram da čekam da sve TABove pre njega pogasim pa tek nakon njegovog pojavljivanja na traci isti ugasim.
Ne kapiram prvu rečenicu... ustvari, ne kapiram sve citirano. U Operi tabovi klize pri pomeranju, šta tu ne može? Samo od ove verzije malo pripaziš da ih ne nagomilaš, mada je animacija tu da ti pokaže kad je premeštanje, a kada je gomilanje.

Poslednja izmena:
Da, klize u novootvorenom prozorČetu ali ne i na TAB BAR-u.
Kada zastaneš (CTRL+TAB) otvori ti se željena strana ali kako da je ugasim? Kartica te strane je u produženom meniju i do nje mogu doći samo nakon što pogasim dovoljan broj prethodnih tabova koji su vidljivi na TAB BAR-u.
U firefofu je dovoljno da kursor postaviš na TAB BAR i scroll-om šetaš po klizajućim karticama (pomeraju se levo-desno na samoj paleti).
Moj problem je što imam grupisane linkove (po nekoliko desetina) koje otvaram odjednom i polako ih iščitavam. Navikao sam se na Firefox-ov način. Tražim alternativu u Operi.
Pozz i hvala.

Kakav produženi meni? Verovatno si uključio extender menu u wrapping za tab toolbar. Desni klik na tab bar> Customize> Appearance...> Wrapping> No wrapping. Ili Ctrl+W kad je tab u fokusu za brzo zatvaranje...

Hvala ti za ovo Ctrl+W. To mi je trebalo.
A extender Menu mi je potreban jer kao što rekoh otvoram ponekad i 30-40ak TAB-ova.
Kada bi on bio isključen TABovi bi bili pretvoreni u neprepoznatljive kvadratiće.
Hvala na brzom odgovoru.

Kakav produženi meni? Verovatno si uključio extender menu u wrapping za tab toolbar. Desni klik na tab bar> Customize> Appearance...> Wrapping> No wrapping. Ili Ctrl+W kad je tab u fokusu za brzo zatvaranje...
Šta tačno radi Wrapping, probao sam sve tri i ne vidim razliku.

Nekad hocu da predjem na link, nekad hocu da ga otvorim u pozadini.....
Desni klik na link i izaberem sta hocu,,,,,

Pa zar nije lakse za prvu operaciju levi klik, a za drugu srednji klik... bez ikakvog desnog klika i biranja opcija.
Znam tako je navikao i moj burazer ali je nepotrebno.

Jel vama radi search with imdb? Ukucam ime filma ili bilo sta drugo i nista se ne desava???

Na sajtu IMDB-a ?
meni radi

ako mislis na search engine u adress baru ko G za google onda moras dodas imdb u tools - preferances - serach

Poslednja izmena:
Naisao sam na cudan bug, pustanje videa na giantbomb.com ne radi, otvori se prazna stranica kada kliknem na play. Ajd isprobajte.
http://www.giantbomb.com/be-the-weapon-in-crysis-2/17-3619/

Isto je i kod mene ali ako se klikne bilo gde drugde na video, krece normalno ucitavanje. Nakon toga, kliktanje i na play durme radi.

Ne mora da se deinstalira uopste, dovoljno je da se disable-uje i osvezi stranica nakon toga. Inace IPP je jedina ext koju imam instaliranu, zao mi da je iskljucim kad dobro radi svoj posao, *** tu je spacebar ako zatreba :)

Poslednja izmena:
Na sajtu IMDB-a ?
meni radi

ako mislis na search engine u adress baru ko G za google onda moras dodas imdb u tools - preferances - serach

Upravo mislim na search engine, ima IMDB ali mi ne radi, jednostavno se nista ne desava kad lupim search.

Da ne nadovezem na prehodni post, imam jos par problema. Main page bench foruma mi uopste ne izgleda kako treba, kao da ima po jedan red prazno izmedju polja podforuma tako da je sve nekako "visoko" i nepregledno, stranica zauzima mnogo prostora i treba dosta da se skroluje. Takodje na FB chatu mi onaj prozor ide u nedogled i moram da jurim konverzaciju po ekranu a gornja strana se ni ne vidi. Ajde FB chat manje-vise, chatujem jednom u 100 godina ali ovaj bench me bas smara. Na Operi 10 sve radi normalno, sreca pa je nisam deinstalirao.

Nisam pre koristio pin tab funkciju, tek sam primetiou u ovoj verziji, e sad problem je sto koliko sam citao, kad se pinuje tab, on bi trebao da je tu i kada se zatvori i otvori opera. Medjutim ja kad to uradim jednostavno nema vise tog taba. U cemu je problem?

A u opcijama si za startup stavio "Continue from last time"?

Nazad
Vrh Dno