Šta je novo?

Opera 11 - Final

tools>preferences>advanced>tabs> uncheck reuse current tab. problem je sto ce sve otvarati u novom tabu. npr ako kliknes home ili bookmark dok si na nekoj stranici, otvorice se u novom tabu. meni licno to odgovara, ali nekome je cimanje da predje u novi tab i gasi stari umesto da odmah predje na drugu stranu.

Odlicno resenje.
A saznah da moze i ovako:

Ako drzis shift onda otvara u novom aktivnom tabu.
Ako drzis shiftCtrl otvara u background tabu.

PS. da li je moguce prosiriti Personal tab na dva reda?

EDIT ne Personal nego bookmarks bar

Poslednja izmena:
Je l' se dešava nekome na Operi 11 da mu seckaju videosi na www.nba.com? Probajte recimo u highlights da pogledate neki video, secka kao da pušta 5 frejma po sekundi, u ostalim browserima radi normalno. Probao sam na više kompjutera.

ide mi tecno sve. imam problema na yt da ako stavim kursor preko video onda pocne da zabada. ali to se resava klikom na video i aktiviranjem komandi. koliko sam shvatio opera ne voli automatsko pustanje video klipova pa je potrebno prvo kliknuti na video i aktivirati opciju pa tek onda pustiti video. a posto na yt video ide automatski onda zabada.

^ Isti problem i ja imam, počinje opasno da me nervira ova Opera :(

pa nije bas problem. u principu mi odgovara da na forumima browser ne aktivira sam video (ili bilo koju drugu flash apliakciju). a ovo na YT sajtu me malo nervira, ali opet nije bas problem. ako mis stoji sa strane video ide lepo, a kursor necu ni stavljati preko videa ako ne zelim da pauziram i slicno pa cu svakako morati da kliknem.

Ja sam odavno prelomio. Hvala bogu da današnji računari to i ne osećaju, pa lepo otvorim zajedno ff i operu i at+tab šamaram po potrebi.

E nasao sam resenje za problem. potrebno je editovati opera.dll iz nekog hex editora. ja sam skinuo hexworkshop, ali moze iz xvi koji je besplatan i ne mora da se instalira nego se koristi direktno iz ekstraktovanog foldara iz zipa.
ako hoces mozes da mi uploadujes pa da ti ja editujem, mada je stvarno jednostavno. mozda bih mogao da okacim i svoj opera.dll, ali ne znam da li se on menja uz neka podesavanja pa mozda nije isti kao kod tebe.

edit:
evo editovan opera.dll sa sveze instalacije opere. znaci ovo je default dll kome je izmenjena samo jedna vrednost da bi se deaktivirala opcija "click to activate"
http://www.megaupload.com/?d=J0E8Q68W
ne mogu da okacim kao attachment iz nekog razloga. ako megaupload prijavi kao "temporarily unavailable" pokusajte posle par minuta. sigurno ce moci.

Poslednja izmena:
ide mi tecno sve.

Ne znam šta podrazumevaš pod tečnim kada ovo nije, uzmi otvori isti video u Operi i u Chromeu i ako ne vidiš razliku onda stvarno ne znam. Sad sam iscimao i ortaka da proba isto, javlja mi da isto vidi kao i ja, kao da je slabiji bitrate kada se gleda preko Opere za razliku od Chromea.

stvarno ne vidim razliku. daj mi link ka videu gde je izrazeno. probao sam na prvom linku u nba.com u highlights.
koliko je ocigledno? jel izgleda kao da fale frejmovi ili bas zabada na momente? sta je sa zvukom?

Ne zabada već, kao što rekoh gore, kao da je slabiji bitrate. :) Zvuk je normalan, ne zabada, samo kao da je slabiji bitrate streamovanja. Svi videosi na nba.com mi to rade, probao sam na desktopu, na laptopu, na poslu, tako da ne znam stvarno do čega je.

Meni se desava slichno ali samo kada predjem preko kursorom preko videa. Kad kliknem na video odbaguje se... Navikao sam se do sad...

Jel postoji neki način da automatski sortira odredjene tabove u jednu grupu? Npr. da zadam komandu da mi sve bench forum tabove uvek grupiše ili tako nešto.

I jel postoji neka keyboard skraćenica za tab group? Nekako mi prevlačenje mišem ide sporo za tako dobru funkciju.

Meni trenutno na zivce ide sto ne radi galerija na engadgetu. Ona dva tastera, levo i desno. Cak ne radi ni ako kliknem na neku sliku u galeriji. U 10.7 je radilo.

Sad sam probao i fullscreen sa nba.com sajta radi normalno, dok i dalje u browseru ide nekako sporije, zanimljivo. :)

Uf, ja imam jedan problem sa operom od kada sam reinstalirao sistem (ovo možda bude bitno, ne znam). Naime, neće da mi prikazuje sve alt + num kodove! od alt + 16 pa na dalje prikazuje normalno, ali prvih petnaest neće. Ali, kada prvo otkucam alt10 onda prikazuje simbole ali samo ako su spojeni sa prethodnim, čim otkucam razmak odmah se ponovo pojavljuju kvadratići... Neke ideje? ◙☺☻♥♦♣♠ prva tri najviše koristim...

Mozda koristis US International tastaturu. Prebaci na US

Ako misliš na podešavanje u windowsu, tastatura mi je SR, ali to ne bi trebalo da ima veze pošto se ovo dešava samo u operi, normalno radi u recimo tekst editorima...

a koji ti je code page u Operi?

view-encoding-cyrilic-automatic i ovako je po instaliranju, kada pokušam da ga promenim ponovo se vrati! A u je pref-general-language-windows 1251! Problem je što ja ove simbole ne mogu da otkucam ni u adres baru!?

Ima li ko problema sa Operom 11 i passwort-managerom? Jednostavno kada snimim login za neku web-stranu npr. benchmark-forum, pri sledecoj
poseti stranice nemam automacki login.

^^ Cookies - ukljuceni, bez dodatnih podesavanja. Ne znam, pre Opere sam koristio Maxthon i sve je ferceralo kako treba :)

Da ponovim pitanje:

Jel postoji neki način da automatski sortira odredjene tabove u jednu grupu? Npr. da zadam komandu da mi sve bench forum tabove uvek grupiše ili tako nešto.

I jel postoji neka keyboard skraćenica za tab group? Nekako mi prevlačenje mišem ide sporo za tako dobru funkciju.

Imam jedan veciti problem. Pa prepostavljam da je do mene i moje konfigurisane Opere 11.01 (danas je updejtovao).

Naime, na skoro na forumima "Powered by SMF 1.1.12" i na phpBB ne vidim ikonicu "new" za poruke i da odem na zadnju pisanu poruku od trenutka do kog sam posta citao tu poruku (npr procitao sam jedine 3 poruke u temi, hteo da se vratim posle kada je napisano 6, tada se pojavljuje ikonica i da me automatski prebaci na 4tu).
A nije da nije cesto da da imam i druge neke probleme koje nemam u IE i FF (npr ovo gore nemam u ova 2 browsera ovaj problem) npr da slika nije na svom mestu, ako zumiram da slika zahtavi deo texta pa ne mogu da proctitam zumirano itd.
Jedino sto sam probao ranije da reinstaliram Operu da bi koristio originalni cfg file, cookie sam brisao i uvek imam ove iste probleme. Pa se pitam da li je to do developer ljudi za sajt jer nece da optimizuju za Operu ili je do same Opere ili ja imam probleme sa configuracijom Opere.

Da li vama Opera prikazuje naše znakove u svom addresss baru? Meni ne. Na primjer link u IE vidim ovako u address baru

forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?18-Hard-diskovi-SSD-optički-uređaji...

a u Operi

forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?18-Hard-diskovi-SSD-opti%C4%8Dki-ure%C4%91aji...

Može li se nekako podesiti da i u Operi vidim naša slova u address baru?

Nazad
Vrh Dno