Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Meni je juče kada sam flešovao stao tu, izvadio sam bateriju, upalio u download modu, promenio usb, i onda je prošao.

koliko vam je avg fps u rock playeru kad pustate .avi (divx) ?

Sumnjam da neko koristi rock player pošto default pušta sve savršeno.

Jedno pitanjce, kako se bootuje u 2e recovery ? :)

Dosao sam do dela kada treba da instaliram cwm

volume up+home+power
suprotno od download moda...

Meni je juče kada sam flešovao stao tu, izvadio sam bateriju, upalio u download modu, promenio usb, i onda je prošao.

Sumnjam da neko koristi rock player pošto default pušta sve savršeno.

i koliki je fps na defaultu?

to je odlicno ako samsungov default player pusta sve sa titlovima, htc-ov je katastrofa

Evo ga uspelo je,hvala Bogu,noge su mi se odsekle!:)

sada stojim ovako:

firmware
2.2.1
baseband:
i9000XXJPU

kernel
2.6.32.9
root@sep-55 #1

Build number
FROYO.XXJPU

jos da instaliram voodoo i to je to am?

meni default player pusta i .mp4 i .avi u normalnom fpsu(zavisi od kompresije videa, ~24fps)

Kada ocu da otpakujem JPU fajl(sto je trenje zakacio) trazi mi password ?

Evo ga uspelo je,hvala Bogu,noge su mi se odsekle!:)

sada stojim ovako:

firmware
2.2.1
baseband:
i9000XXJPU

kernel
2.6.32.9
root@sep-55 #1

Build number
FROYO.XXJPU

jos da instaliram voodoo i to je to am?

Bilo bi lepo da ostaviš neki dan tel na stock-u bez voodoo-a pa kasnije da staviš. Interesuje me još nečije mišljenje da li je za ovaj rom uopšte potreban lagfix:)

Bilo bi lepo da ostaviš neki dan tel na stock-u bez voodoo-a pa kasnije da staviš. Interesuje me još nečije mišljenje da li je za ovaj rom uopšte potreban lagfix:)

E buraz ***... Ostavio bih ali samo da si malo ranije rekao,posto sam vec krenuo da ga instaliram.:) Evo upravo mi neki androdski glas trutja nesto...:D Pa koliko sam ja informisan moguce je da disablujes lagfix,da li bi ti to pomoglo mozda nekako?

Edit* Evo ako ti nesto znaci iz prve ruke informacija,isprobao sam na stocku svega par minuta pre nego sto sam instalirao voodoo i sada kada sam ga instalirao mogu ti reci da je itek kako primetna razlika u brzini,nisam do sada koristio ni jedan lagfix tako da ti mogu objektivno reci da je sa voodoo-om itekako brze. Iako sam stock ovog ROMa isprobao svega par minuta.:)

Poslednja izmena:
Ok. Verovatno je brže ali u pitanju je lag fix. To znači ako nema lagova onda nije potreban lagfix. Voodoo u ovom slučaju dođe kao speed fix :) .Prebacivanjem particija na ext4 dobija se na brzini sigurno ali se i više baterije troši. Još nije dokazano kakve posledice ext4 ostavlja na hardware i zašto se samsung odlučio za novi file system (RFS). Čisto moje neke nedoumice koje ne moraju da budu važne i drugima. Hvala.

Poslednja izmena:

Evo ti iz prve ruke - potreban je itekako :)

Juce sam nesto brljao po telefonu pa sam opet fleshovao stock JPU. Sve je super radilo dok nisam instalirao ~40tak aplikacija koje redovno na njemu imam a onda je krenulo na-ro-....dno v.....eseLJ....e.... mislim da kapiras sta hocu da kazem.

Telefon je tako lagovao kod osnovnih operacija poput skrolovanja statusbara, prikazivanja svih LP desktopa da to nije bilo normalno. Tek nakon restarta je proradio kako valja ali ni to nije bilo dugog veka - vec nakon sat vremena koriscenja osetio sam usporenje. Kad sam sredio telefon vizuelno kako sam hteo (klik), kao da sam imao Nokiu 3310 a ne telefon sa CPU-om od 1 GHz.

Advanced voodoo je resio te probleme vrlo efikasno i telefon radi bez problema.

A jel moze kasnije da se sve vrati kako je bilo,mislim da se sa ext4 vrati u RFS?

E da i treba mi mala pomoc,za sta sluze BusyBox i Superuser? *** jos uvek sam noob sto se tice androida,ali se polako uhodavam...:)

Neko je pitao da li postoji problem oko autonomije baterije kada se procesor overklokuje na 1.2 GHz i koje su efikasne metode za resavanje problema same autonomije.

Ja to resavam kombinacijom sledecih metoda:
1. pazljivim setovanje setCPU profila
2. koriscenjem aplikacija za produzavanje autonomije poput JuiceDefender i GreenPower Premium

setCPU funkcionise tako sto se setuju minimalne i maksimalne vrednost za frekvenciju procesora. To je ono sto vecina vas zna, medjutim ono sto ne zna je da postoje takozvani "governors" iliti profili prema koji CPU skalira svoju frekvenciju i to su: ondemand, conservative, performance, userspace i powersave.
Imajte u vidu da neki od ovih profila NE RADE na vasem telefonu jer vas kernel prosto nema podrsku za njih. Oni koji postoje u svakom kernelu su ondemand i performance.

ondemand mod je default za vecinu kernela. Ovaj profil funkcionise tako sto procesor skalira svoju frekvenciju na gore kada opterecenje dostigne "up threshold" vrednost. Kada opterecenje opadne, frekvencija se vraca nazad.

conservative mod je redje podrzan i u principu radi isto sto i ondemand, samo je ovde skaliranje malo finije, u manjim koracima da tako kazemo. ondemand dalje bolji osecaj prilikom koriscenja telefona ali ujedno trosi vise baterije.

performance mod je takodje podrzan od strane vecine kernela i vrlo je jasno sta radi - odrzava performanse procesora na max tako sto je CPU konstantno na max dozvoljenoj vrednosti. Ovaj mod je po pitanju performansi daleko bolji od prethodna dva jer ne postoji utrosak sistemskih resursa za skaliranje frekvencije. Naravno, ovaj mod najvise trosi bateriju ali se koristi samo kada je to neophodno, tipa - igranje, gledanje nekog hi-q video zapisa, shaltanje galerije (pomaze mnogo), benchmarking.

powersave radi apsolutno suprotno od performance moda - uvek drzi CPU na min vrednosti.

userspace se generalno ne koristi i koliko ja znam SetCPU ga i ne podrzava.

Dakle, za svakodnevne potrebe najbolje je setovati conservative mod jer je tu odnos performanse / potrosnja najbolji.

Ono sto jos postoji u setCPU a koristi malo ljudi su profili. Profile je moguce totalno podesiti prema svojim potrebama. Prosto izaberite condition, max i min vrednosti kao i tip skaliranja. Na primer, ja imam 4 profila i to:
1. Charging/full -> 400/1200, conservative
2. Battery < 50% -> 400/1000, conservative
3. Screen Off -> 200/400, powersave
4. Battery < 25% -> 200/400, conservative

To je sto se tice setCPU-a.

Druga strana medalje su battery saving programi. Ima ih mali milion ali ja sam iskopao dva koji zaista nesto rade:
1. JuiceDefender
2. Green Power

Oba su za dz ali imaju i placene verzije. Koji uzeti zavisi od toga kako ce se ponasati na telefonu - ne rade svima i umeju da prave probleme. Generalno, vise sam koristio JD i pokazao se odlicno. Ovi programi se baziraju na konstantnom gasenju servisa koji vam nisu potrebni, tipa ako je screen off - oni ugase networking i pale ga na n minuta na svakih n minuta. Tokom noci, mogu da drze data skroz off, i tako dalje. Dobitak u trajanju baterije je solidan.
GreenPower ne ume da radi sa data vec samo sa WIFI i njega maksimalno forsira. Iskreno govoreci, mislim da cu da ga obrisem i vratim JD.

A jel moze kasnije da se sve vrati kako je bilo,mislim da se sa ext4 vrati u RFS?

E da i treba mi mala pomoc,za sta sluze BusyBox i Superuser? *** jos uvek sam noob sto se tice androida,ali se polako uhodavam...:)

Da, moze. Cim fleshujes stock firmver, sve promene koje si napravio se gube.

Superuser je aplikacija kojom kontrolises ko sve moze da koristi ROOT prava pristupa. Ako neka aplikacija zatrazi SU, Superuser ce izbaciti dijalog i pitati te da li dozvoljavas.

Busybox ti je pravi svajcarski noz u malom - pakovanje velikog broja UNIX alata koje neke aplikacije koriste da bi mogle da operisu na tvom telefonu. Ne traze ga sve aplikacije ali, recimo, Titanium Backup koji mozes naci na velikom broju telefona ga koristi da bi mogao da bekapuje tvoje aplikacije na SD karticu.

Znaci u svakom slucaju nije ih na odmet imati instalirane. E hvala vam puno. I ovo o battery saverima mi je pomoglo pa cu instalirati i neki od ta dva. Tj. Juice defender...

Poslednja izmena:
Dajte mi link za update.zip za JPP ako mozete. Sve sto sam do sada nalazio su izgleda za JP2 ili JP3. One click root resenje takodje ne radi...

Izbacuje ovo "E:signature verification failed
Installation aborted."

@kutija

Svaka cast na trudu.

Misliš na JPP modem? Ima da se skine na xda forumu u docs rom temi na početku. Ali zavisi koji rom imaš. Mislim da recimo ne može da ide na JPU rom, već na starije.

Jok, mislim na update.zip za rootavanje.

Ovo mi pise u telefonu:

I9000XXJPP

Verzija kernela 2.6.32.9

FROYO.XFJP7

2.2 vipov firmware inace.

Da sada ne listam... ima ona fol da nakratko drzim dugme za paljenje kako bi display prikazao ostecenja (to sam imao na wave-u)?
I jos nesto, na koju foru da odmah otklonim sumnju da se ne radi o kineskoj kopiji posto sam cuo da ih ima pravo dobrih/autenticnih sa androidom 2.1 na sebi...

Da sada ne listam... ima ona fol da nakratko drzim dugme za paljenje kako bi display prikazao ostecenja (to sam imao na wave-u)?
I jos nesto, na koju foru da odmah otklonim sumnju da se ne radi o kineskoj kopiji posto sam cuo da ih ima pravo dobrih/autenticnih sa androidom 2.1 na sebi...

Procitaj prvi post, sekcija KAKO DA....

Ja ne koristim lagfix i zadovoljan sam, a probao sam kao i vi ostali sa voodoo lagfix-om i sa setovanjem cpu-a. Mozda ima neke razlike ali nije toliko velika.

Evo ti iz prve ruke - potreban je itekako :)

Juce sam nesto brljao po telefonu pa sam opet fleshovao stock JPU. Sve je super radilo dok nisam instalirao ~40tak aplikacija koje redovno na njemu imam a onda je krenulo na-ro-....dno v.....eseLJ....e.... mislim da kapiras sta hocu da kazem.

~40tak aplikacija je stvarno dosta. Nikada nisam imao toliko na telefonu. Desetak koje sada imam nusu dovele do štucanja a koristim JPU od kada je izašao. JPA na primer štuca i bez aplikacija kada kucaš sms ili email. Poboljšanje je evidentno ali očigledno ne takvo da može da podrži ekstremne slučajeve:D

~40tak aplikacija je stvarno dosta. Nikada nisam imao toliko na telefonu. Desetak koje sada imam nusu dovele do štucanja a koristim JPU od kada je izašao. JPA na primer štuca i bez aplikacija kada kucaš sms ili email. Poboljšanje je evidentno ali očigledno ne takvo da može da podrži ekstremne slučajeve:D

Ja imam trenutno ubacenih 49 aplikacija. Obicno imam instaliranih 40-60...

Procitaj prvi post, sekcija KAKO DA....

Nisam nasao odgovor... Ili nisam shvatio :D

Dakle, na wave sam mogao da nakratko drzim dugme za paljenje i onda bi display uz blago osvetljenje odao tamne grupacije ili ostecenja na samoled ekranu...

A mislis da kinezi ne mogu uci u recovery i download mod preko ovih kombinacija pa ce mi to reci o cemu se radi?

razlika izmedju kineske kopije i pravog telefona je vise nego primetna...

Nazad
Vrh Dno