Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Moj post se odnosio na drugo pitanje - prosto uzmi i pogledaj koji firmver imas. Ako su navedeni PDA, CSC i MODEM onda svakako drzis Samsung u rukama.

Sto se displeja tice, skini aplikaciju Color Flashlight i izmenjaj RGB na ekranu - lako ces uociti bilo kakav problem.

Ja imam trenutno ubacenih 49 aplikacija. Obicno imam instaliranih 40-60...

U suštini nije bitan broj aplikacija instaliranih nego broj aktivnih procesa koji dolaze sa tim aplikacijama. Igre npr nemaju nikakvog uticaja. Kada se sve to zakuva u pozadini pitanje koliko procesor radi i koliko memorije ostaje za normalne taskove. Druga stvar su ova čuda koja se rade sa frameworkom. Svako nešto brlja i izbacuje svoje teme i temice. To nema šanse da bude optimizovano a framework je srce sistema.

Jesi li video neka oštećenja? Muslim da tako nešto ne postoji za naš telefon a i svi imamo nove telefone, bilo bi suludo da tako brzo otkazuju ekrani.

Moj post se odnosio na drugo pitanje - prosto uzmi i pogledaj koji firmver imas. Ako su navedeni PDA, CSC i MODEM onda svakako drzis Samsung u rukama.

Sto se displeja tice, skini aplikaciju Color Flashlight i izmenjaj RGB na ekranu - lako ces uociti bilo kakav problem.

Ok, tnx.
Taj problem se ne moze tako otkriti, boje su ok, to su valjda fizicka ostecenja na samoledu od previse pritiska ili nesto na tu foru.

edit: na wave-u sam nasao nekoliko tih grupacija, nisu bile nesto velike ali svejedno...

Poslednja izmena:
Evo onoga sto je u mom telefonu, da ne bude kako samo pricam. Ono sto se ne vidi na slikama, to su: Curious Eye LWP, Luminescence LWP i Snowfall LWP.

Gmail, Youtube i Layar - ubacene najnovije verzije.

2ngd7b7.jpg
wc1ow1.jpg
11qrbiv.jpg
205fmh5.jpg
20u1mc5.jpg
23phjp.jpg

Ok, tnx.
Taj problem se ne moze tako otkriti, boje su ok, to su valjda fizicka ostecenja na samoledu od previse pritiska ili nesto na tu foru.

edit: na wave-u sam nasao nekoliko tih grupacija, nisu bile nesto velike ali svejedno...

nisu fizicka ostecenje, niti je burn-in....gotovo svaki drugi oled ekran ima tu glupost, primeti se tek na nekoj nijansi sive boje u vidu malo zatamnjenih pixela, u sustini oni totalno normalno reprodukuju boje samo eto na toj podlozi malo zezaju...
imam ja par 'grupacija flekica' na svom, ali su neprimetne osim na gorenavedenoj podlozi

Ja trenutno brojim 64 aplikacije ali ce ih uskoro biti oko 70 kad dodam jos neke igre koje volim :)

nisu fizicka ostecenje, niti je burn-in....gotovo svaki drugi oled ekran ima tu glupost, primeti se tek na nekoj nijansi sive boje u vidu malo zatamnjenih pixela, u sustini oni totalno normalno reprodukuju boje samo eto na toj podlozi malo zezaju...
imam ja par 'grupacija flekica' na svom, ali su neprimetne osim na gorenavedenoj podlozi

Pa ocigledno nesto jeste, ne mozes reci da nije nista :D
Draze bi mi bilo da uzmem bez toga...
Ti imas wave ili? Ako imas sgs, je li na isti nacin mogu to pogledati?

imam sgs
malo googlanja ne bi skodilo, ja sam bas juce nasao jedan thread o tome...pokusacu ponovo da ga iskopam
screen test i slicni programi ne mogu to da pokazu, sto znaci da pixeli rade normalno, ali jeste cudno zasto samo na gotovo jednoj boji to pokazuje

*ako imas sgs, skini modacov gingerbread laucher preko marketa, i odaberi u wallpaperima sivi

Poslednja izmena:
imam sgs
malo googlanja ne bi skodilo, ja sam bas juce nasao jedan thread o tome...pokusacu ponovo da ga iskopam
screen test i slicni programi ne mogu to da pokazu, sto znaci da pixeli rade normalno, ali jeste cudno zasto samo na gotovo jednoj boji to pokazuje

google mi nista korisno ne daje... Ne mogu da potvrdim je li se na isti nacin radi a i ne mogu da pronadjem sta je to tacno. Znaci prestanem drzati power prije nego se zapravo upali?

edit: nemam, hocu da kupim pa sam zelio da vidim mogu li na taj nacin da vidim. Sumnjam da cu imati pristup aplikacijama kada bude gledao telefon... :/

Poslednja izmena:
U suštini nije bitan broj aplikacija instaliranih nego broj aktivnih procesa koji dolaze sa tim aplikacijama. Igre npr nemaju nikakvog uticaja. Kada se sve to zakuva u pozadini pitanje koliko procesor radi i koliko memorije ostaje za normalne taskove. Druga stvar su ova čuda koja se rade sa frameworkom. Svako nešto brlja i izbacuje svoje teme i temice. To nema šanse da bude optimizovano a framework je srce sistema.

Da, u pravu si...

Evo onoga sto je u mom telefonu, da ne bude kako samo pricam. Ono sto se ne vidi na slikama, to su: Curious Eye LWP, Luminescence LWP i Snowfall LWP.

Gmail, Youtube i Layar - ubacene najnovije verzije.

Impozantan arsenal:D Kad malo razmislim nikada nisam ni mogao da nakupim toliko aplikacija jer stalno nešto flashujem a backup ne koristim jer sve volim da instaliram na čisto iz početka;)

2 GB za aplikacije na sgs i plus app2sd danas pruža dosta slobode oko držanja aplikacija na telefonu. Podsećam da Android sistem nije na početku bio zamišljen tako. Sećam se svog prvog androida T-mobile G1 sa skromnih ROM: 256 MB
RAM: 192 MB i fw 1.5 cupcake. Tada je market bio glavno skladište a u telefonu su se držale samo aplikacije koje se stalno koriste. Kasnije je došao prvi app2sd hack koji se eto tek u froyo ustalio kao zvanično rešenje.

google mi nista korisno ne daje... Ne mogu da potvrdim je li se na isti nacin radi a i ne mogu da pronadjem sta je to tacno. Znaci prestanem drzati power prije nego se zapravo upali?

edit: nemam, hocu da kupim pa sam zelio da vidim mogu li na taj nacin da vidim. Sumnjam da cu imati pristup aplikacijama kada bude gledao telefon... :/

pa pazi, mozes da pogledas da li ima dead pixele i to je to...ovo drugo sam ja izvalio jos pre mesec-dva, i isto je kao i tada, ako ne i manje, znaci ne siri se i sl

pa pazi, mozes da pogledas da li ima dead pixele i to je to...ovo drugo sam ja izvalio jos pre mesec-dva, i isto je kao i tada, ako ne i manje, znaci ne siri se i sl

Znaci ne znas da postoji fora kao na wave-u? Mozes li pokusati (ili neko)? Znaci, pritisnete dugme za paljenje ali ne dozvolite da se telefon zapravo upali, pustite ga. Na wave-u je to bilo 2-3sec...
I da... vidi se samo u mraku.

Znaci ne znas da postoji fora kao na wave-u? Mozes li pokusati (ili neko)? Znaci, pritisnete dugme za paljenje ali ne dozvolite da se telefon zapravo upali, pustite ga. Na wave-u je to bilo 2-3sec...
I da... vidi se samo u mraku.

nope, mozda radim pogresno ali se nista ne desava :)
btw, nasao sam ovo gde je prilicno dobro objasnjeno sta je sta 'screen retention' a sta 'burn-in'. u svakom slucaju ovo prvo se javlja gotovo u svakoj tehnologiji..
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:k4wzOA1Hzx4J:androidforums.com/samsung-vibrant/192690-screen-burn.html+galaxy+s+screen+gray+shadow&cd=9&hl=en&ct=clnk

Da budem iskren bas sam se bio naostrio da uzmem Nexus S, ali sam odgledao par snimaka na YouTube, koji su se pojavili, kako izgleda i kako radi sa 2.3 i mogu vam reci da nisam bas impresioniran, cak sta vise ovaj nas bukvalno isto radi, ako ne i brze u nekim situacijama...kao sto neko negde rece totalna je besmislica i bacanje para prelaziti sa SGS na Nexus S

Elem...sorry za off

Kako mogu da promenim zvuk prilikom zakljucavanja i otkljucavanja telefona?

Snasao sam se za root, stavio sam voodoo5 pre6 preko odina i sam je stavio Superuser kako bi omogucio root.

Ovo mi je zanimljivo u novom voodoo5 pre6 :

- Sharpness, color and video color enhancments.

Kako ovo radi? Jel sam namesti ili kako?

Kada je u pitanju burn-in,već sam imao problema sa prvim SGS.Pojavilo se 10-15 dana posle kupovine.Reklamirao sam u VIPu,telefon je otišao na servis,bio tamo 45 dana(jer nisu imali drugi ekran) i 46. dan su mi poslali nov telefon.

Da budem iskren bas sam se bio naostrio da uzmem Nexus S, ali sam odgledao par snimaka na YouTube, koji su se pojavili, kako izgleda i kako radi sa 2.3 i mogu vam reci da nisam bas impresioniran, cak sta vise ovaj nas bukvalno isto radi, ako ne i brze u nekim situacijama...kao sto neko negde rece totalna je besmislica i bacanje para prelaziti sa SGS na Nexus S

Elem...sorry za off

Kako mogu da promenim zvuk prilikom zakljucavanja i otkljucavanja telefona?

Potpuno se slažem za SGS i Nexus S, i ja sam se bio popalio ali sad, samo čekam da vidim u sledećih desetak dana kako će da se odvijaju stvari sa updejtom na Gingerbread za SGS i odo u VIP po telefon, ženi broj i postpaid paket a meni telefon. :D

Potpuno se slažem za SGS i Nexus S, i ja sam se bio popalio ali sad, samo čekam da vidim u sledećih desetak dana kako će da se odvijaju stvari sa updejtom na Gingerbread za SGS i odo u VIP po telefon, ženi broj i postpaid paket a meni telefon. :D

Gingerbread za SGS tek naredne godine i to verovatno u drugom kvartalu. Neke probne verzije mozda se pojave u februaru...

Impozantan arsenal:D Kad malo razmislim nikada nisam ni mogao da nakupim toliko aplikacija jer stalno nešto flashujem a backup ne koristim jer sve volim da instaliram na čisto iz početka;)

2 GB za aplikacije na sgs i plus app2sd danas pruža dosta slobode oko držanja aplikacija na telefonu. Podsećam da Android sistem nije na početku bio zamišljen tako. Sećam se svog prvog androida T-mobile G1 sa skromnih ROM: 256 MB
RAM: 192 MB i fw 1.5 cupcake. Tada je market bio glavno skladište a u telefonu su se držale samo aplikacije koje se stalno koriste. Kasnije je došao prvi app2sd hack koji se eto tek u froyo ustalio kao zvanično rešenje.

I ja uvek instaliram sve sveze, koristim pandin program i bas je super. Instalira sve na sd (ukoliko ne zadas drugacije), a mozes i da izvuces aplikacije koje si instalirao sa marketa direktno na PC. Smetaju reklame ako si prikacen na internet, inace sve ostalo je ok.

samsung india je na twitteru i na fbu potvrdio da do q2 bi trebalo da se pojavi

Uf samsung india, tako je i htc holandija 6 meseci najavljivao update za hero. Ma kakav samsung dajte meni port briga mene za zvanično, nikada na androidu nisam koristio stock rom.

Poslednja izmena:
attachment.php

Taj eventualni zvanični samsung ginger biće opet sa TW itd.

Ja više volim ove nezvanične:p Zato bih najviše i zamenio SGS za NS. U svakom drugom pogledu je SGS bolji izbor. Šuška se da će na nekim tržištima biti isporučen NS sa superlcd ekranom po istoj ceni što predstavlja blagu katastrofu:mad:

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    9.5 KB · Pregleda: 339
Koliko je zanimljivo raditi na androidu :) . Stvarno naucis dosta stvari za kratko vreme, nailazis na probleme, pa citas kako da ih resis, uvek me je to privlacilo.

Prvo sam hteo da backup-ujem Vipov original rom da ga imam na kompu za svaki slucaj, ali nisam znao kako. Saznao sam da ROM manager sa marketa tu dobro radi posao, ali nisam znao da treba da bude rootovan telefon. Tu muke kako da rootujem ali vrlo brzo saznao da Voodoo 5 bukvalno radi root umesto tebe. Pre toga backup-ovao EFS folder preko Root explorera. Skinuo Odina, saznao sta je download mode, kako se ulazi, gde se stavlja i zavrsio posao. Ujedno shvatio koliko lagfix znaci jer posle odredjenog broja instaliranih aplikacija fon zaista pocne da laguje.

Otisao u ROM manager da backup-ujem ROM kad ono nece, izbacuje instalation aborted. Citam dalje i vidim da Nandroid backup iz ROM managera ne radi sa 3e recovery. Citam citam i vidim da mora da se stavi stariji 2e recovery. Saznao sta treba, opet upalim Odina i stavim CF-Root-XX_XEU_JPO-v1.2-Busybox-1.17.1.tar posto on radi sa JP7 i nakon reboot-a napokon uspem da backup-ujem ROM iz ROM managera posto je sad 2e recovery umesto 3e. Preko Filezille ga prebacio na komp preko wireless-a. Tad sam bio miran i spreman da stavljam custom romove.

Svideo mi se kako zvuci Darkyjev 5.2 rom pa ga ubacio. Pre toga sam disablovao voodoo lagfix poznatom metodom naravno. Ono sto za sada primecujem je da nema najavljene Gingerbread tastature i da ne radi Srpski swype, a sam rom je dosta brz.

Za gingerbread tastaturu sam isao na ovaj link koji je kutija stavljao http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=863259

Sad mi nije bas najjasnije sta dalje i kako da bih je ubacio. Isto mi je nejasno za ponovno ubacivanje srpskog swype-a.

Nije lose za prvi dan, naucio sam dosta stvari a mozda i pomognem nekom ovim sto sam pisao a isto ima vipov 2.2.

edit:

Radi ginger tastatura ipak, samo je trebala naknadno da se instalira kao apk. Stojao je folder Gingerbread keyboard u SDcard, tek sam kasnije izvalio. Fenomenalna je, ovo sto su dugmici odvojeni jedni od drugih znaci puno, mnogo se manje gresi pri kucanju. Ne bi preterano pametan bio srpski swype na njoj ipak, ako je uopste izvodljivo?

Poslednja izmena:
Malo sam se igrao i kreirao novogodišnju (i božićnu) temu za Beautiful Toggle Widgets.
Možda zabeležim 10 preuzimanja kada im pošaljem. :)
Kada je uključeno boja je plava, isključeno-crvena, a period dok se npr. aktivira bluetooth - žuta.
Evo i slike:

osa99l.png

Za sve koji imaju problema sa swype-om (uninstall, install) evo ga kratko uputstvo, meni je pomoglo:

I'm using Titanium Backup (the free version should be work fine).
1) First change to another keyboard to be safe.
2) Press the Backup/Restore tab at the top, scroll to Swype. Click on it.
3) To be safe, make a backup of Swype. Then Wipe Data and Delete it. It should be dimmed and marked out after deletion.
4) Using Root Explorer, delete \system\lib\libSwypeCore.so. To be safe, make a copy of it to ur sdcard in case anything goes south.
5) Reboot.
6) Now you should be able to install the latest Swype without any problems,
you will need to enable it in settings after that to use it.

In case of any problems, going backwards to restore libSwypeCore.so and Swype via Titanium Backup shouldn't be too hard.

Nazad
Vrh Dno