Šta je novo?

HTC Desire HD

Kupi za HD2 pošto imaju iste veličine ekran.

Malo pre sam ih bas zvao, Anti-Glare foliju jos nisu dobili, a za futrolu kazu da pasuje "model 10" iz kataloga.
Za N5800 sam koristio Zagg Invisible shield i Brando screen protect. Brando se pokazala kao neuporedivo bolja i jeftinija od Zagg-a.
Cim pre narucujem Brando (9 usd)

Ja sam uzeo CaseMate black i Invisible Shield samo za ekran, cim mi stignu postavicu slike ;)
To mi se cini kao naj kombinacija.

To manve : Verovao ili ne moj primarni fon kosta 30tak evra i sluzi za ono zasta treba da sluzi- tekefoniranje.Baterija mu traje po par dana i ne razmisljqm se dal ce da me zeza. Dhd mi dodje kao fon na kojem brzo mogu da pogledam mail i attachmente bez da vadim komp i cekam podizanje sistema. Al da gledam filmove na fonu,cemu to? E sad mi objasni gde je ta nedoslednost u izjavi na koju se pozivas?

Btw back on topic nekako preferiram oficijelne proizvode mada bi bilo normalnije da uz telefon pakuju foliju i futrolu al sta je tu je.

Auh koja je krsina ova sd kartica sto dolazi u "pakovanju" ..... znaci 120mb kopiram sa pc-a na telefon 2.5 minuta! Sramotno.

A evo i dve fotke :p Cisto da se vidi da "mrcina" dobro radi svoj posao i da posle 80 app-ova instaliranih ... i dalje ima pregrst mesta :p App2sd no need to :p

snap20101206192522.png
snap20101206194658.png

[ROM] Android Revolution HD 1.8
[KERNEL]Buzz OC/UV 1.51Ghz CFS+BFQ+SmartAss+EXT4+.25 ACE 1.1.0

I ako mrzim Sense rom-ove, ovaj se do sada pokazao najbolje ,CM je bio bagovit do zla boga, LeeDroid me je vec smorio na obicnom Desire-u, a ostali su preveliki anonymusi da bih probao, a ovaj revolution je bar pravio rom za WinMo ranije :p

@Da pimp,

mozes li mi poslati neki link na pm, neki najbolji how to za rootovanje i stavljanje nekog od tih romova i sta je potrebno za 1,5 oc ? :)

ja koristim casemate black, stigao mi iz becha, ali placen papreno 18 evra, i originalni htc screen protector koji mi deluje sasvim solidno, tako da mi je telefon zasticen fino, ne vidim potrebu da ga ubacujem u jos neku koznu futrolu..

cisto da se zna :) moj najbolji rezultat
snap20101203121519.png

mislim da je tad bio Core Droid DHD V1 na 1,5 GHz
a slazem se da je Android Revolution HD hajbolje romove pravi tj. mike1986

Poslednja izmena:
Evo za sve da ne bude na pm ..

pod 0: Nikog ne ohrabrujem niti savetujem da odradi root, s-off, supercid! Radite na svoju odgovornost i ako se bilo sta desi, sami ste krivi.

ODRADITE BACKUP SVEGA SA TELEFONA, SLIKA, MUZIKE, DOKUMENATA, SVEGA!!!!
TITANIUM BACKUP ZA PROGRAME KOJE VEC KORISTITE - Click na MENU, Batch, Backup ALL user APPS.

1. Skinuti VISIONary+ r14 sa sledeceg linka http://www.mediafire.com/?xhwc5m7f273l7b2
2. Proveriti da li je ukljucen usb debugging na DHD-u, ako nije, ukljucite ga jer visionary drugacije nece raditi.
3. Ako ste skinuli SDK, instalirate Visionary na sledeci nacin (primer ako vam se sdk nalazi na c: )
Kopirajte Visionary APK u C:\android-sdk-windows\tools
Start/run/cmd - u cmdu kucate "cd C:\android-sdk-windows\tools" - bez navodnika.
"adb install -r com.modaco.visionaryplus.r14.apk"
3.1 Ako nemate instaliran SDK, onda jednostavno prebacite apk na sd karticu pa iz nekog file managera instalirajte... recimo Astro.

4. Kada ste instalirali VISIONary, otvorite app, kliknete temproot, a zatim attempt temp root now.
Mislim da prvo trazi Superuser request pa se restartuje, ako zatrazi kliknite na accept. DHD se restartuje.
5. Skinete - One clikc S-off, SuperCID, Sim****** - iz attachmenta. Raspakujete na desktop, ili gde god hocete sadrzaj arhive. Pokrenete "Desire HD easy radio s-off.exe" a zatim click na S-OFF it. Trazice Vam SuperUser request ... kliknite na accept. Kada prodje ova akcija, u programu cete videti S-OFF sucess ili slicnu poruku, znaci dobro je proslo :D

6. Iz marketa skinite ROM Manager. Iz Rom managera skinite, clockwork recovery image i flashujte. I Rom manager ce traziti SuperUser tako da ... accept opet. Da bi proverili da li je clockwork uspesno flashovan ... Settings/Applications/i ugasite fastboot (otkacite). Drzite power button dok se ne pojavi power meni, onda na power off i sad je telefon skroz ugasen. Drzite volume down i power dugme sve dok se ne pojavio bootloader. U bootloaderu cete odmah videti S-OFF, to znaci da je prosao S-OFF i CID i sve ostalo ... LM. Iz bootloadera izaberite RECOVERY. Ako je sve proslo iz prvog dobro (meni je trebalo 2 puta, da flashujem recovery image iz Rom managera ... ne znam iz kog razloga, tako da ne panicite ako prvi put nije ok ) videcete crnu pozacinu sa zelenim slovima. To je ono sto nam treba, tj Clowckwork Recovery Mod. Ako vam se pojavi trougao sa znakom uzvika .... nije uspelo iz prve, udjite na power ili volume up u android recovery i restartujte telefon. Pa opet iz rom managera .....

Kroz ClockWork Recovery se krece na volume down i up, a selekciju vrsite power dugmetom.
Ok ustanovili smo da imamo recovery, izadjite iz istog odabirom opcije reboot now.

7. Svako bira rom koji njemu odgovara. Tu je hvala Bogu Xda :p
Jos uvek nema prevelikog izbora ... sto se tice dobrih romova ali bice :)
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=765 - Izaberete rom .... skinete, ne otpakujete zip arhivu!

8. Prebacujete zip na SD card.
9. Opet ulazite u recovery. (Power off telefona, drzite volume down i power dugme ... u bootloaderu izaberete recovery i tu smo.)
10. Prvo i osnovno: NANDROID BACKUP
11. Posle backup-a Go Back u glavni meni recovery-a i tu ide sledece ....
Izaberete "mounts and storage"
Zatim tu idete na :
format boot - YES
format system - YES
format data - YES
format cache - YES
Go Back.
Pa onda jos "jedared"
wipe data/factory reset - YES
wipe cache - YES.

Ovo sve je jednako FORMAT C:-u na kompu :D

12. Izaberite u ClockWork-u : Choose Zip from SD card.
13. Navigujte do rom-a tj njegovog zip-a, u slucaju Android Revolution-a to je:
Android Revolution HD 1.8.zip, potvrdite odabir power dugmetom, are you sure you want install.... yes.
14. ROM se instalira, ne dirajte telefon uopste, napravite kaficu za to vreme :p
15. Po uspesnoj instalaciji ROM-a, u clockwork-u idite na GO Back sve dok ne dodjete glavnog menia gde cete videti Reboot Now.
16. Kada se telefon prvi put restartuje, tj bootuje sa novim rom-om, to obicno traje malo duze .... nekada i mnogo duze :) Tako da ne panicite ;) Ako je sve proslo OK, kroz neka 2 minuta pojavice se "Sense" .... i samim tim uspesno izvrsen zadatak :D Dalje sve znate sami.

Sto se tice flashovanja kernela.
Prvo zavisi da li je rom CM (Obican Android - AOSP) ili Sense.
Samim tim pri odabiru kernela birate http://dl.dropbox.com/u/15005030/Buzz_CM_1.1.0_OCUV.zip za CM romove (poput CyanogenMod Rom-a)
Ili http://dl.dropbox.com/u/15005030/Buzz_SENSE_1.1.0_OCUV.zip za Sense Rom-ove poput (Android Revolution, LeeDroid, CoreDroid).
Ovo iznad su linkovi za Buzz-ov Kernel na 1.51 ghz ... ako Vam je to extremno, na xda imate mnostvo drugih.

Skinete Kernel, prebacite na SD karticu, opet u recovery, clean cache ... u advanced, clear dalvik cache... go back. Choose zip from sd card, "navigujete" do zipa kernela, odaberete power dugmeteom, i odaberete ponovo yes. Kernel se instalira, iz recoverya opet reboot phone ... i to je to.

Skinite aplikaciju SetCPU for Root Users http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=505419 i tu napravite profile koji vam odgovaraju .... to vec sami cackajte :D

Eto, dosta od mene ...... :)
Obavezna literatura:
Visionary
One click S-OFF
[KERNEL]Buzz OC/UV 1.22Ghz CFS+BFQ+SmartAss+EXT4+.25 ACE 1.1.0 [05/12/2010]
Clockwork Recovery
Desire HD Android Development

Prilozi

• Easy_radio_S-OFF01.zip
    608.8 KB · Pregleda: 62
Ja u telefonu imam 8Gb karticu i još nisam uspeo da je napunim ni jednom, naravno mogu da nabacim muzike na nju ali čemu to ??? Šta će vam 16 Gb, za snimanje HD filmova ??? brzo će vam dosaditi, nismo svi stvoreni za režisere :D

Vise mi se uzima neka brza kartica nego sto me interesuje koliko gb-a ima. Ali obzirom da imam iskustva sa krsabnim karticama sa ebay-a moracu dobro da razmislim pre nego sto se na to odlucim.

Btw ne znam dal se tripujem ali mi deluje da baterija bolje drzi kada se puni preko usb-a sa kompa nego iz strujne uticnice?

Malo pre sam ih bas zvao, Anti-Glare foliju jos nisu dobili, a za futrolu kazu da pasuje "model 10" iz kataloga.
Za N5800 sam koristio Zagg Invisible shield i Brando screen protect. Brando se pokazala kao neuporedivo bolja i jeftinija od Zagg-a.
Cim pre narucujem Brando (9 usd)

Ja sam bas narucio taj model 10 sa njihovog sajta, to je prakticno ista futrola koja je isla uz HTC HD2, tako da sam zadovoljan, sto se baterije tice moze da izdrzi oko dan, dan i po i to je to

Uzeo sam u subotu telefon sa paketom prenesi 1gb i danas sam proverio stanje na racunu i pise da mi je ostalo 689mb, za 4 dana sam skinuo par aplikacija i angry birds na net sam otisao 2 puta po 30ak sekundi samo, 2-3 youtube snimka sam pustio na 5 sekundi cisto da vidim kako izgleda i radi, pa me zanima sta mi je pojelo 310mb skoro za ne puna 4 dana o_O?

Ja mislim da nisi dobio 1gb, jer nisi uzeo paket 1-og u mesecu, takav ce ti biti i racun, srazmerno umanjen.

Poslednja izmena:
Ja mislim da nisi dobio 1gb, jer nisi uzeo paket 1-og u mesecu, takav ce ti biti i racun, srazmerno umanjen.

4-og sam kupio telefon nisam ga uzeo 15-og pa da mi daju upola manji paket ja mislim.

Edit 1.

Evo sad sam proverio prvu poruku za stanje na racunu 4.12og u 18:48 je bila 915mb stanje na racunu, a danas je 8.12 a meni pise 689mb

Poslednja izmena:
ono... par aplikacija moze samo da bude oko 100mb....angry birds ima oko 15mb,al mozda nesto drugo sto si skidao ima vise..??

mozda si radio sinhronizaciju sa google mailom? meni je isto tako skidao 40ak mb mail-a ;)

posto je HD, youtube klipovi su malo veci...
pazi....po tvojoj prici oko 100-150 si trebao da skines, maxi 200mb, ali ko zna sta si radio

Evo sad sam proverio prvu poruku za stanje na racunu 4.12og u 18:48 je bila 915mb stanje na racunu, a danas je 8.12 a meni pise 689mb

oduzmes li,videces da je razlika 226 mb, sto se poklapa ;D

manje preko 3G-a,vise preko wifi-a aplikacije...a 3G (tj mrezu) za surf i youtube koristi i BAS kad moras ili IMAS VISKA megabajta instaliraj nesto glomazno.... (al nema puno aplikacija vecih od 10-20mb) ;)

***a, trebao si odmah po kupovini da stavis 3g watchdog-a i da kontrolises kad i koliko skidas sa neta. svaka cast, ja se ubijam dzarajuci po netu al ne prelazim tridesetak mb-a dnevno.

ja kad sam pogodio 500mb, bio sam srecan sto koristim makar pola ;(

za 3 meseca sam imao 2200mb preneseno :/

Instalirao sam trafficStats Lite sutradan 5.12 u 13:55
Od aplikacija sam skinuo Skype, Opera Mini, angry birds,Fancy Widget, buble(neka igrica) adw launcher pro i to je to. I 4-5 wallpapera iz zezanja.

Edit 1. Evo sad cu da okacim screenshot iz trafficstatsa!

Prilozi

• IMAG0002.jpg
    IMAG0002.jpg
    1,008.3 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
Goole maps, navigation, htc hub ... nesto od toga ?

Ja stavljam pare na YT klipove :smoke:

ako je dobra konekcija, on je mogao da ti ucita ceo klip, bez obzira da li si ga ti odgledao do kraja ili ne...

Vrh Dno