Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

ko misli da je rotel zezanje , ima moje saucesce .;)

E sad, dal' ovo spada u HI-FI ili u zurka kutije, ko ce ga znati... Ja ih volim. Nadsvirale su sve sto je bilo kod mene ikada, mada nije previse bilo... Dual - Rotel ih goni muski, brzo, precizno, duboko i uz ludacki kick.
Nema tu mnogo "injao lep mi klavir", ovo te tera da skaces :D

l50.JPG

P.S. Imaju 35W sinusa :d

na to samo hk i to po mogutstvu starije garde 6555

@civi, mislis na 655/655vxi i slicne? Cuo sam ih na nekih Fostexima i na Quart 590MCS, nista mi se nije svidelo, ali cu da probam... Ovaj Dual ih muski goni, to je cinjenica, pride je i snazniji.

@Nikk, da, kuci su mi :D

http://www.custojusto.pt/Lisboa/1645551-Amplificador+da+marca+harman+kardon+HK6950r.htm

mislio sam na manji model ovoga koji se tako zove 6550r jedna petica vise... inace ako si zvucnike uzeo od edija iz kostolca u odlicnom su stanju vesanja su stavljena original i jedan potenciometar za visoke je adekvatno zamenjen mada bi ja zamenio i drugi da cisto budu u paru... taj dual je mozda jaci al zvuk koji prave navedini harmani sa jbl L serijom je prva prava stvar posle lampaskih monoblokova....

Poslednja izmena:
Od Edija su, za vesanja kontam da su original, uradjeno je odlicno, bukvalno nov zvucnik. A L-pad, pa ko ce sad da juri i drugi, znas i sam kroz sta je sve prosao da nadje to :)

Video sam takav Harman na limundu pre nekog vremena, otisao je za oko 12-13 hiljada, koliko se secam... Iscimacu se da nadjem, a javi i ti ako naleti pa da probamo tu cuvenu sinergiju ;)

Ovaj moj dual/rotel bolje svira od Edijevog Kenwooda uz JBL, to je definitivno.

razmisli i o hiragi sa malo jacim biasom , takodje fantasticna kombinacija pogotovo ako imas malo jaci izlaz na izvoru pa je teras bez preampa...

Za hiragu se sve premisljam, vec neko vreme, neki drugari me terali da uradim sebi jednu... Samo mi je malo muka za one silne elektrolite, hladnjake cu vec nekako da sredim, a ostalo je smesno, cak je i trafo smesan u odnosu na one "tegle" :)

Ma za... L-pad :p svira i ovako super, trebao bih da poradim na kablazi malo (samo da nisu ovi tanki kinezi i da uzmem bananice).

Civi, vidim da insistiras na pojacalima sa velikom rezervom struje, e sad, ovo sto ja slusam je isto high-current pojacalo, moracu prvo da poslusam ili hiragu ili harmana pa tek onda da znam vredi li to meni razlike u parama...

Bolje je bez tegli veruj mi imao vise komada i najbolje je svirala sa puno malih panasonica od 4700uF pozdrav

Zaljubio sam se u ovo verovali ili ne , ko kaze da ljubav nije slepa ...

Uploaded with ImageShack.us

Japanski Britanci jes da radi na petini deklarisane snage al neka nece da se baci

Spasio si coveka u trenutku kad je bas poceo da ocajava. :) Da nabavis jos i pretpojacalo i da urucis sve skupa nekom ljubitelju pravog NAD-a. :eyebrows:

koliko lepo radi na lab ulazu direkt sa izlaza zvucne ozbiljno se razmisljam da ga ostavim sebi .... mada nezna se sta nosi dan a sta nosi noc :) a bas sam prokomentariso gle ovo isti ladnjaci ko u harmanu :)

I u Pioneer-u su isti `ladnjaci, kulturno savijena velika rebarca. :D

Mada imam i ovo za jezericu :)

srednji su pravi engleski :)

Opa civi, NAD 2400PE. :smoke:
Ma de to moze da svira Japanac pravi engleski snagas ej :p znate da se lozim na rezervu snage , a ovde je hvala bogu ima, jos kad bi nabavio jos jedan da ih bridgujem cisto radi estetike :)

Poslednja izmena:
Ko pre curi...njemu dvije :)

Spazio sam ga i ja ali ovaj trazio nekih 180e pa sam ga odmah "odspazio" :p

Verujem da je otisao daleko jeftinije :p

Par clanova je vec pomenulo sistem TESLA Ei koje se sastoji od posebno odvojivih komponenti tuner, pojacalo , dek..., i ja ga posedujem nekih 22-23 godine, nikad majstora nije videlo a gruva i dan danje :d, okacicu slike kad stignem.

E sad, dal' ovo spada u HI-FI ili u zurka kutije, ko ce ga znati... Ja ih volim. Nadsvirale su sve sto je bilo kod mene ikada, mada nije previse bilo... Dual - Rotel ih goni muski, brzo, precizno, duboko i uz ludacki kick.
Nema tu mnogo "injao lep mi klavir", ovo te tera da skaces :D

l50.JPG

P.S. Imaju 35W sinusa :d

Spadaju u Hi-Fi, ali mogu da posluze i za neku zurku. Imao sam ih pre nesto malo manje od 30 god. i tada su sasvim lepo svirale sa Marantzom. Pre par meseci video sam bas taj moj par L50 na kupujem-prodajem i pomislio boze koliko li su vlasnika promenile, mada onako sa slike delovale su mi da su u dobrom stanju.:) Ostale su mi u lepom secanju, vrlo korektan zvucnik.

U odlicnom su stanju, bar ove, i originalne mrezice su cak ocuvane odlicno. Nikad ne bi rekao da to ima 30 godina.
Znam ja da je to HI-FI, samo sam se malko salio jer imaju 10" bass driver a to nije danasnji "HI-FI" :d

Rece mi covek da je probao Marantz PM-66SE na njima i da je zvucalo jako lose, ali ja cenim da bi neki veliki Marantz (PM-64MK II i slicno) lepo svirao sa njima. Lenje su poprilicno, treba im dosta snage...

Nisu lenje gladne su struje vise nego sirove snage...

Pitanje za audiofile, sta bi se dogodilo kada bi na receiver iz moja masina na kome moze da se bira 6 ili 8 oma nakacio zvucnike Dynaudio koji su na 4 oma ?

Ili bi izgoreo ili bi lepo sviralo. ;)

Salim se, ako taj risiver ima zalihu struje da isporuci Dynu onda ce svirati ok (manja omaza trazi vise struje). Ako nema, mucice se i to ces odmah cuti i onda bolje da ne eksperimentises dalje.

Zar nije ako zvucnici imaju manje oma recimo 4 onda pojacalo moze da im isporuci vise struje tj. jace je nego da gura zvucnike na 6 ili 8 oma ?

Nazad
Vrh Dno