Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Konačno sam prelomio između HTC Desire i Galaxy S u korist Samsunga i onda vidim najavu za Nexus 2 ili ti Galaxy S 2...ispravili su sve nedostatke koji mogu da se "zamere" trenutnom modelu (ima LED blic npr.) i dodali gomilu stvari koje su možda malo preterane (2Ghz dual core??? ako nije buva). Tako da tek sad ne znam šta da radim...znam da koliko god da čekam uvek ima nešto novije i bolje u najavi, ali ja obično ne menjam telefon po 2-3 godine i onda baš pazim šta kupujem.
Za Nexus S i SGS 2 se jos nista ne zna. Ja mislim da ce se u narednih mesec ili dva znati vise. E sad HTC desire vs Galaxy S, evo ja ti iz prve ruke dajem info da su oba telefona dobra, moj kolega ima HTC, ali ekran je nebo i zemlja. Po meni velika i bitna razlika. Takodje HTC ima slabu internu memoriju i losiji FPS prilikom HD snimanja. O brzini rada SGS sa lagfixom je daleko brzi i sve glatko radi.

Dodajem na spisak i IReader , kod mene se dobro pokazao.
Čita i txt fajlove, a doc fajlovi se u wordu convertuju u txt .
Jel moze iReader da cita ePub file-ove? Posto ih uopste ne vidi...

Laputa Reader v3.0.6, besplatna aplikacija. Lici na Aldiko ali ima animaciju pri okretanju stranica. Takodje mozes da probas (ja nisam) AndroidBookshelf, aplikacija popularna na iphone i ipod uredjajima.

Imas i Laputa Reader (+Pro) v1.3.2, upravo sam instalirao, moze se pronaci na netu.
LR Pro je odlican. Zanima me jedna stvar, mada nisam mnogo cackao, kako se menja cover page od knjige i da li ima negde da se podesi da se cuje zvuk kada se listaju strane?

Dodajem na spisak i IReader , kod mene se dobro pokazao.
Čita i txt fajlove, a doc fajlovi se u wordu convertuju u txt .

"iReader is a offline ebook reading application on Android platform. It supports TXT, CHM, PDB(EReader, Mobipocket), UMD(popular Chinese ebook format), HTML and Image files."

Nista od *.epub formata.

Mislim da ne mozes,... cak su i na sopstvenoj stranici u FAQ su izbegli odgovor.
U predefinisanom Aldiku mozes.

Nego desava li se kome da mu zabaguje Galerija? U smislu udupla slike...?
I samo brisanje istih traje u nedogled. A u file exploreru nema duplih slika?
Malo je reci da sam zbunjen kao kuce u liftu. Ne pomaze ni vadjenje baterije na 10- tak minuta.

Mislim da ne mozes,... cak su i na sopstvenoj stranici u FAQ su izbegli odgovor.
U predefinisanom Aldiku mozes.

Nego desava li se kome da mu zabaguje Galerija? U smislu udupla slike...?
I samo brisanje istih traje u nedogled. A u file exploreru nema duplih slika?
Malo je reci da sam zbunjen kao kuce u liftu. Ne pomaze ni vadjenje baterije na 10- tak minuta.

Bas je dobra aplikacija, i ne mogu da verujem da ne moze cover da se promeni...ne znam o cemu razmisljaju...

I meni se to desava, ali sam posle odredjenog vremena prestao da obracam paznju...ali totalno je bzvz

Bezzze na kvadrat...hm, primetih da se ne desava (imam jedan folder slika), na internoj memoriji?! Prebacio sam sve slike sto sam imao sa externe kartice na internu memaru pa cu\ cemo da vidimo. ;)

A za LP reader - pazi im odgovora: 4.How can I import my epub files? And how can I add a cover for it?

Just start Laputa, slide right to turn to the library, press menu and choose the "Import" option. Then Laputa will open your SD card dictionay, just find and tick the books you want to import and click "Done" on the right top corner.

:mad::S: Odgovori na jedno, a drugo "zaboravi".

Poslednja izmena:
Posle lagfixa Quadrant benchmark mi daje 1848poena, sto je sa 980 osetno ubrzanje, kompletan odziv mi je sada bolji, pogotovo kod otvaranja aplikacija i browsinga! Zasto sam ja tek sad otkrio Android, eeee sudbino :D

"Sorry for that! Laputa don't support to add a cover for your own books. We will try to improve that!" (ovo napisali pre 4 meseca na facebook-u). Najgore od svega je to da problem jos uvek nisu resili. Koliko sam procitao treba da se svaka knjiga ubaci u poseban folder, a sa njom i slika u png formatu, velicine 80x102 (ni vise ni manje) i da slika ima naziv pic.png.
Na to su odgovorili: "Ok, you win. Our app just recoginize the picture named pic.png and the size is 80 * 102...".

Isprobao sam i ne radi. :mad:

Imam jedno pitanje jel neko probao one click lag fix i kolka je razlika izmedju njega i voodooa

"Sorry for that! Laputa don't support to add a cover for your own books. We will try to improve that!" (ovo napisali pre 4 meseca na facebook-u). Najgore od svega je to da problem jos uvek nisu resili. Koliko sam procitao treba da se svaka knjiga ubaci u poseban folder, a sa njom i slika u png formatu, velicine 80x102 (ni vise ni manje) i da slika ima naziv pic.png.
Na to su odgovorili: "Ok, you win. Our app just recoginize the picture named pic.png and the size is 80 * 102...".

Isprobao sam i ne radi. :mad:
Stvarno ne mogu da verujem...to da ima i app bi bila vrhunska

Nego, cujete li vi zvuk kad okrecete stranice?

Imam jedno pitanje jel neko probao one click lag fix i kolka je razlika izmedju njega i voodooa

Nemoj da stavljas OCLF zato sto nije bas najsretnije resenje i posle nekog vremena telefon uspori. Voodo je prava solucija...

OCLF je vrlo loše rešenje, bagovit je i nesiguran. Nikako nije elegantnije rešenje i taj skor u Quadrantu nema veze sa vezom, nabudžen je, a Voodoo radi duplo bolje, tj. duplo više "smooth".

e i da, nemojte da brisete duple slike iz galerije...ja sam tako obrisao par 'originalnih' , posle nisam nigde mogao da ih nadjem....inace, u jednom momentu sam imao 5 istih slika od svake, i uvek se javlja taj bag 2 dana nakon koriscenja bilo kod roma....

Potvrdjujem napisano, samo sto sam imao backup na laptopu (oprez je majka...:D).
A za bug cemo da vidimo, sada su slike na internoj memoriji.

Zvuk 0 bodova. Nista ni od pojacavanja,... up-down dugme sluzi za okretanje stranica.

Ja to nikad neću razumeti. App je skroz ok i lepo je udaljena, ali i dalje mi nije jasno zasto nema zvuka i zasto cover ne može da se promeni. Totalna glupost...ne znam o cemu razmisljaju kad prave aplikaciju...ebem mu mater, da znam da programiram sad bih uzeo da to ubacim...verujem da to i nije neki posao/problem

Ljudi, aj ozbiljno posaljite link za igo 800x480 i neku mapu Srbije (ne mogu nigde da nadjem). :wave:

Ja to nikad neću razumeti. App je skroz ok i lepo je udaljena, ali i dalje mi nije jasno zasto nema zvuka i zasto cover ne može da se promeni. Totalna glupost...ne znam o cemu razmisljaju kad prave aplikaciju...ebem mu mater, da znam da programiram sad bih uzeo da to ubacim...verujem da to i nije neki posao/problem

Obrati paznju 'vamo, evo resenja!!!

Na kratici vec imas kreiran folder "LaputaBooks". U njemu za svaku knjigu kreiras zaseban folder, koji mora da nosi isti naziv kao i sama knjiga. Ako je knjiga imenovana kao "AgataKristi_Herkulovi podvizi.epub", onda folder mora da bude "AgataKristi_Herkulovi podvizi". U isti folder ubacis i omot knjige u *.png formatu, rezolucije 80x102, a naziv omota mora biti "pic.png". (Omot knjige dobijes tako sto preimenujes datoteku na racunaru u "AgataKristi_Herkulovi podvizi.epub.zip" i iskopiras omot.)

Kada startujes Laputa Pro, ides skroz levo i nikako nemoj da kliknes na "Import"!
Klikni na "All" i tamo ces videti svoje knjige. Pored one koju zelis da ti se pojavi na glavnom ekranu treba da bude znak "-". Kada se vratis na srednji tj. pocetni ekran, ugledaces svoje knjige prekrivene omotima, jupiiiii!!!

I takooo, a ti vikni pivo ako sam pomogao. Probao sam 100 varijanti dok nisam pronasao pravu, jer na netu su ostali nedoreceni u objasnjenju.

Поручио сам ово:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003VN8WMQ/ref=oss_product

и,ово:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003WVIPH4/ref=oss_product

Имало је и бољих,али не шаљу за Србију.

Stiglo mi je danas ovo prvo. Neznam kako se vama čini, ali mislim da nije ni prošlo pored kože a piše "Black Leather Pouch".
Iskreno za te pare nisam ni očekivao da bude kožna ,) Lepa je i telefon dobro čuči ali materijal je pitanje koliko može da izdrži. :trust:

Stiglo mi je danas ovo prvo. Neznam kako se vama čini, ali mislim da nije ni prošlo pored kože a piše "Black Leather Pouch".
Iskreno za te pare nisam ni očekivao da bude kožna ,) Lepa je i telefon dobro čuči ali materijal je pitanje koliko može da izdrži. :trust:

Na mojoj futroli koža je vrhunska.Debela,čvsta...taman kako i treba da bude. Izrada na nivou ;)
Mislim da još jedan član foruma može da potvrdi moju priču.
Stvarno mi nije jasno šta je to tebi stiglo?!

Poslednja izmena:
Na mojoj futroli koža je vrhunska.Debela,čvsta...taman kako i treba da bude. Izrada na nivou ;)
Mislim da još jedan član foruma može da potvrdi moju priču.
Stvarno mi nije jasno šta je to tebi stiglo?!

Stiglo je isto što i tebi samo kažem da nije od prave kože već je od veštačke ekokože.

Pozdrav svima,

od pre neki dan sam i ja postao vlasnik galaxy-a s 2.1.Procitao sam par stranica u nadi da cu i ja umeti da instaliram froyo 2.2,mms i jos mnogo toga ali sam uvideo da sam ja totalna neznalica na ovom polju i ne razumem mnostvo izraza koji se ovde vrlo cesto pominju.I iz tog razloga postavljam pitanje da li je neko voljan da mi to instalira?
Podrazumeva se da cu to platiti sa velikim zadovoljstvom.Posto sam iz Bg-a,voleo bih da mi se javi neko ko je takodje iz Bg-a a pri tom da je i odlican poznavalac galaxy-a
(napr. Caesar,...i ostali)

Unapred hvala i pozdrav!

Imaš na strani 162 detaljno Caesar-ovo uputstvo...sad, ako te mrzi da sam radiš...pa i nije ti mesto ovde...

Hvala Djurkashe,

ne mrzi me, nego mnogo toga ne znam i nije mi najprijatnije zbog te cinjenice(izmedju ostalog tu pominju vip 2.2 a ja sam na mts-u i ne znam da li to ima neke veze)
Ali puno hvala u svakom slucaju i pozrdav!

Hvala Djurkashe,

ne mrzi me, nego mnogo toga ne znam i nije mi najprijatnije zbog te cinjenice(izmedju ostalog tu pominju vip 2.2 a ja sam na mts-u i ne znam da li to ima neke veze)
Ali puno hvala u svakom slucaju i pozrdav!

Po meni (a mozda gresim), za pocetnika je najbolje da odradi update preko Kies-a + Kies Registry Patcher 1.6.0.0, koji radi i sa najnovijom verzijom. Bukvalno par klikova i gotov citav posao.

Dule D, veruj mi ako procitas uputstvo koje je Caesar poslao meni na 162. strani (i svima kojima treba) vrlo ces lako uspeti da predjes na Froyo 2.2
Tacno sam radila kako je opisao i za par minuta imala sam nov mob :)

Nije komplikovano a ako i zapnes ovi momci su super i svakako ce ti pomoci :) ne moras biti zensko i ubedjivati ih ;)

Poslednja izmena od urednika:
Izvini ako sam bio grub, ali sam posebno alergican na likove koji misle da se sve moze lovom resiti (iako su verovatno u pravu)... elem, mozes da ides kies-om, mozes preko odin-a, a mi smo tu da pomognemo... i ne moras to uraditi odmah, nego kada budes siguran da si ukapirao osnovne stvari... pitaj i bice ti odgovoreno...

Nego, Majo, odvede li ti rimljanina na kafy i kolace?

Nazad
Vrh Dno