Gizmor trenutak odlukerazlika u slici izmedju 40c530 i LG42Ld650 ima li?Znaci li za sport 100Hz?
Pozdrav svima,
pre par dana sam kupio samsung le40c550 (sa samsungovim panelom, provereno na licu mesta jos pre kupovine), i mogu vam reci da sam prezadovoljan tv-om i toplo ga preporucujem svima. Probao mkv pustene preko usb-a, cita titlove, i sve radi perfektno. Povezan mi je sa racunarom (koristim ga kao monitor), i interesantno je da je osvezenje na njemu 75Hz, a ne 60Hz kao sto se pricalo na ovom forumu. Kvalitetom zvuka na zvucnicima sa tv-a i nisam nesto mnogo odusevljen(mada je moj ukus mnogo skatljiv po tom pitanju), ali je ionako tv kod mene povezan na 5.1 sistem pa mi je ova stavka totalno nebitna. Sve u svemu slika je perfektna i mislim da ko god kupi ovaj tv nece da se pokaje.
Evo, sinoc uzeh LE-32C550. Probao sam eksterni hard da prikacim na USB i zaista radi nestvarno dobro (dovoljan je 1 kabl). Pustio sam 1 fullHD, 1 HD ready, nekoliko standardnih 700 MB avi-ja i nekoliko video spotova. Fascinantno. Boje su malo prenaglasene out of the box, ali da se srediti. Slika je da se iseces. Cak je i na 700 MB i na spotovima slika bolja nego na kompu. Uniformnost crne u mraku je jako dobra ali naravno ne i idealna. Subtitles rade, jesu relativno mali, ali sasvim dovoljne velicine za citanje bez napora sa nekih 3,5 m. Analognu kablovsku uvodim za neki dan pa cu tek tada da probam, ali who gives a f**k za nju kad USB radi ovako dobro!
Pozdrav svima.
Da li je neko ima iskustvo sa TOSHIBA 32XV733G,da li je to novi model i da li vredi 63000 rsd u tehnomarketu?
Karakteristike:
32"LCD TV(82CM)
FULL HD
РЕЗОЛУЦИЈА 1920Х1080
КОНТРАСТ 50000:1
ВРЕМЕ ОДЗИВА 5МС
ОСВЕТЉЕНОСТ 450CD/KVM
ОСВЕЖЕЊЕ СЛИКЕ 100HZ
ДИГИТАЛНИ DVB-Т/C ТЈУНЕР
3D COLOUR MANAGAMENT
4HDMI,2СКАРТА,КОМПОН,КОМПОЗ,PC
USB УЛАЗ,ЧИТАЧ КАРТИЦА
ТЕЖИНА 14 КГ
Evo, sinoc uzeh LE-32C550. Probao sam eksterni hard da prikacim na USB i zaista radi nestvarno dobro (dovoljan je 1 kabl). Pustio sam 1 fullHD, 1 HD ready, nekoliko standardnih 700 MB avi-ja i nekoliko video spotova. Fascinantno. Boje su malo prenaglasene out of the box, ali da se srediti. Slika je da se iseces. Cak je i na 700 MB i na spotovima slika bolja nego na kompu. Uniformnost crne u mraku je jako dobra ali naravno ne i idealna. Subtitles rade, jesu relativno mali, ali sasvim dovoljne velicine za citanje bez napora sa nekih 3,5 m. Analognu kablovsku uvodim za neki dan pa cu tek tada da probam, ali who gives a f**k za nju kad USB radi ovako dobro!
Kako podesiti TV za gledanje HD materijala 720p i 1080p, mislim na sharpness, razne filtere i ostalo sto se na analognoj kablovsoj po difoltu iskljucuje?Meni sve vise i vise izgleda da se ljudi plase da se igraju sa podesavanjima slike, a to je nesto najbitnije i drasticno utice na kvalitet slike vaseg televizora.
Mozete da imate najbolji televizor na svetu ako sliku drzite na Dynamic i Backlight 10 , sa sharpnessom 100 i ukljucenim svim mogucim Noise reduction filterima. Sa takvim podesavanjima naravno da cete dobiti sliku koja je mnogo gora od CRT televizora.
Ako prekopirate tudja podesavanja, slika vam naravno nece biti ista jer su ih oni ili podesavali u sobi koja je svetlija/tamnija i jednostavno vole da im slika bude takva i takva. Druga stvar je to da su vrednosti podesavanja slike u servisnom meniju malo drugacija za iste modele, a itekako drugacija za modele koji su proslogodisnji ili su skroz razliciti model od onoga sto podesavate. Ono sto je u servisnom meniju direktno utice na podesavanje slike koje radite u normalnom meniju. Primer servisnog menija:
Da li vidite Movie WB i White Balance vrednosti? Te vrednosti nisu kod svakog televizora iste sto znaci ako stavite podesavanja slike kao sto je diab10 postavio a oni imaju drugacije vrednosti u servisnom meniju, onda nista niste uradili jer vam slika nije kao sto su oni namestili.
- Mod slike: Gledajte da vam to bude Movie mod jer je on najbolji od ponudjenih.
- Backlight: U mracnijoj sobi treba da bude oko vrednosti 3. Moze da ide do 5, ali preko te vrednosti u mracnijoj sobi nemojte nikako da idete. Ni u svetlim sobama ne bi trebalo ici preko 5.
- Contrast: On treba da vam bude u granicama izmedju 90-100, nikako ispod jer on drasticno utice na kvalitet slike i dubinu crne boje. Na profesionalno kalibrisanom televizoru ta vrednost treba da bude maksimalno blizu broja 100, otprilike 98 je neki optimum. Ako vam je tolika vrednost prevelika, onda ostala detaljnija podesavanja slike vas sputavaju.
- Brightness: U granicama izmedju 45-55, nemojte ici vise ili nize.
- Shapness: Ovo moram da boldujem jer je opsta zabuna oko ove opcije. Vrednost Sharpness-a treba uvek biti 0 i samo 0. Povecavanjem sharpnessa ne poostravate sliku, pogorsavate je jer dodajete "Artificial contouring information". Sharpness 0. Ovo vazi samo za Samsung televizore, Sharpness na ostalima je nesto drugacije. Realno bi trebalo da izbace ovu opciju na samsungu jer samo zbunjuje ljude.
- Colour: Ako vam ova opcija nije grayed out treba da bude oko vrednosti 50 ili malo vise.
- Tint: Isto ako vam nije grayed out treba da bude G 50 R50, u prevodu ravno na pola da ne bude jedna boja izrazenija od druge.
- Black adjust ili Black tone: Vestacka opcija, treba je staviti na Low ili OFF.
- Shadow Detail: Vidim da je to nova opcija, ja je nemam na svom televizoru. Treba da bude na -2.
- Dynamic contrast: OFF . To je vestacki contrast koji ne doprinosi nicemu, cini cliku vestacki svetlijom. U najgorem slucaju ga mozete drzati na Low ali ne bih preporucio.
- Gamma: Jako zavisi od ostalih podesavanja. Moze da vam bude tamna slika pa da stavite na +1 ili svetla pa da bude na -1. Pogledajte sta vam odgovara.
- Colour space: Auto ili Native. Ne znam da li C530 ima detaljno podesavanje Colour space-a ali ako ima nemojte ga cackati jer je to za profesionalno podesavanje slike, i nista vam ne znaci bez opreme za kalibrisanje.
- Flesh Tone: 0
- Edge Enchacement: OFF
- Colour tone: Warm 1 ili Warm 2, sve zavisi od podesavanja.
- Size: 16:9 ili za nase programe 4:3 ako vam ne smetaju crne linije sa strane. Screen fit za PC podesavanje ako je omoguceno.
Svaki filter koji poboljsava sliku je vestacki i zapravo je pogorsava, sve to treba na OFF da stoji.
- Digital Noise Filter: OFF
- MPEG Noise Filter: OFF
- HDMI Black level: Ovo treba da stoji na Normal
- Film mode: Za ovo nemam pojma jer ga nemam na svom tv-u. Nasao sam na internetu sta radi: "Sets the TV to automaticaly sense and process film signals from all sources and adjust the picture for optimum quality". Zvuci mi kao da tv skapira da je pusten filmski materijal i da on sam bira optimalnu sliku. Ja bih ovu iskljucio jer tv nije pametniji od vas, vi hocete sliku kakvu ste je namestili
- White Balance: Ovo je takodje ostavljeno profesionalncima sa odgovarajucom opremom kao sto je colorimeter, vi samo mozete da nagadjate da li je dobro ili nije. Ja ne bih licno dirao od onoga kako jeste jer mozete da prenaglasite jednu boju i slicno.
To je valjda to. Kako sam ja podesio svoj televizor? Ovako: http://www.avforums.com/forums/9488822-post2.html. Zasto sam ga podesio tako iako sam vam pricao da ne moze slika da bude ista? Pa jednostavno, imam njegova podesavanja iz servisnog menija. Ono sto je covek dobio profesionalnom kalibracijom te vrednosti sam ja iskopirao i imam maksimalno mogucu tacnu sliku koliko je to moguce.
Ako pogledate malo blize u tom postu koji sam linkovao videcete da postoje drugacija podesavanja za SD i HD materijal. Ovo bi trebalo i vi da uradite i da sacuvate druge vrednosti naprimer za jedan izvor na kome gledate kablovsku ili slicno, a na drugom izvoru gde gledate HD materijal da stavite druge vrednosti.
Jeste malo poduzi post ali koga zanima kvalitet slike na samsung televizorima bi trebalo da procita.
Ja se izvinjavam sto postavljam pitanje za koje se verovatno nalazi odgovor u ovoj temi, ali nemam vremena za listanje teme, i ako bih mogao sto pre da dobijem odgovor. Naime, zanima me koja je tacno razlika izmedju Samsung LE-37C530 i Samsung LE-37C550? Hvala.
evo ako mogu ja, pogledaj Gizmorov post 4 posta iznad
@miges
Ethernet DLNA - Prikljucis jednu stranu LAN kabla u ruter, drugu stranu u televizor iza. Na racunaru pokrenes media streaming program kao sto je Samsung PC share manager, PS3 Media server ili slicno. Namestis u programu sta hoces da sharujes sa racunara. Uzmes daljinski od televizora, stisnes WiseLINK Pro dugme i to je to, sedis u fotelji i preko daljinskog pustas filmove, muziku, slike koje imas na umrezenom kompu.
Ako ce tv biti povezan sa racunarom preko DVI-HDMI kabla, onda vam je ova opcija od male koristi.
Wireless DLNA je isto to samo sto ti treba dodatni samsungov WiFi dongle, isti princip umrezavanja samo bezicno.
Detaljnije imate ovde http://www.samsung.com/us/pdf/dlna_guide.pdf
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari